Αποστολέας Θέμα: ΠΕΡΙ ΘΡΑΣΟΥΣ...  (Αναγνώστηκε 18974 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

jim teo

• Επισκέπτης
Απ: ΠΕΡΙ ΘΡΑΣΟΥΣ...
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 11:34:45 μμ »
Συγγνώμη αλλά νομίζω ότι η τιμή που πρότεινε ο αγοραστής δεν είναι και εξευτελιστική.
Χαμηλή μεν αλλά όχι εξευτελιστική.
Το δικό μου legend το αγόρασα 1080 € καινούργιο και νομίζω ότι εύκολα θα το είχα πάρει και 1000 (ήμουν λίγο ψαράς τότε).
Ο υποψήφιος αγοραστής θα σκέφτηκε "Ζητάει 960, ας του πω 700 για να το κλείσουμε στα 800".
Καταρχήν τα 960 είναι πολλά απ' τη στιγμή που με 1000 το παίρνει καινούργιο.
Στα 800 θα ήταν μια τίμια συναλλαγή.
Πάντα φιλικά
Κώστας
+1

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 11:38:31 μμ »
Αποφευγω να κανω οτι δεν θελω να μου κανουν. ;) (που μου το εχουν κανει πολλες φορες)
Βεβαια βασικοτερο ολων ειναι ο τροπος και η στοιχειωδης ευγενεια!
οποτε οταν δεν εχω τα χρηματα που ζηταει καποιος φιλος σε μια αγγελια που με ενδιαφερει,
απλα το χαζευω και λεω καλοφορετο στον νεο ιδιοκτητη.

Ως Εκπαιδευτικός τους κακούς σε συμπεριφορά μαθητές τους αποκαλούσα "κωλόπαιδα"!

Αφ'ότου έγινα Πατέρας πλέον πιστεύω ότι δεν υπάρχουν κωλόπαιδα, αλλά κωλογονείς...

:prayer: :prayer:

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 11:45:38 μμ »
Ως Εκπαιδευτικός τους κακούς σε συμπεριφορά μαθητές τους αποκαλούσα "κωλόπαιδα"!

Αφ'ότου έγινα Πατέρας πλέον πιστεύω ότι δεν υπάρχουν κωλόπαιδα, αλλά κωλογονείς...

Δε γινονται ομως ολοι οι εκπαιδευτικοι γονεις αρα και παλι γυρναμε  στη θεμελιωδη αναγκη επενδυσης  μιας κοινωνιας στη εκπαιδευση και τη παιδεία. Κι οι γονεις καποτε παιδια ηταν...

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 11:57:58 μμ »
το σημαντικοτερο προβλημα της σημερινης ελληνικης κοινωνιας ειναι η ελλειψη παιδειας και ηθους.

Αυτο τα λεει ολα!

Δε γινονται ομως ολοι οι εκπαιδευτικοι γονεις αρα παλι γυρναμε  στη θεμελιωδη αναγκη επενδυσης  μιας κοινωνιας στη εκπαιδευση και τη παιδεία. Κι οι γονεις καποτε παιδια ηταν...

Σωστο!   :smt023
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 11:58:57 μμ »
Εμένα ο πατέρας μου κωλόπαιδο με λέει συνέχεια!  :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 12:48:52 πμ »
Δε γινονται ομως ολοι οι εκπαιδευτικοι γονεις...

Δε νομίζω ότι έχει σχέση με αυτό που έγραψα: το αντίθετο!
Ως Εκπαιδευτικός δεν καταλάβαινα την καθημερινότητα της ανατροφής του παιδιού!
Ως Γονιός την καταλαβαίνω πλήρως!
Ως αμφότερα, καταλαβαίνω ότι όλα προέρχονται μέσα από το σπίτι!
Το Σχολείο -όταν λειτουργεί, που δεν λειτουργεί...- απλά ρετουσάρει και ολοκληρώνει γνωστικά (στην καλή περίπτωση) ή/και καθυστερεί το κακό μερικές φορές(στην κακή περίπτωση)

Κι οι γονεις καποτε παιδια ηταν...

...αυτή είναι η αλληλουχία των γεγονότων και η πολλαπλή ευθύνη που έχουμε!
Όταν έχω καθημερινή τριβή με πλέον των 300 μαθητές και ετήσια τριβή με λιγότερους από 10 γονείς, τότε τί;

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 12:58:03 πμ »
Μα ο δικος σου συλλογισμος με οδηγει στο συμπερασμα οτι ο εκπαιδευτικος που καταλαβαινει τα παιδια ειναι αυτος που εχει παιδια! Κι αν καποιος δεν μπορει να κανει η δε θελει; ενας τετοιος στλλογισμος προσεγγιζει το ευφυολογημα του αυγου και της κοτας..

Η οικογενεια εχει τεραστια ευθυνη, επιτελους ομως στη ζυγαρια η ευθυνη μιας οργανωμενης πολιτειας βαραινει πιο πολυ απο ενος απαιδευτου γονιου...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 01:05:36 πμ »
Εγώ πάντως όσους καθηγητές είχα στο σχολείο που ήταν γονείς, συμπεριφερόντουσαν καλύτερα! ( Όχι όλοι, αλλα οι περισσότεροι σίγουρα. )

Είχα και καθηγητές λέρες κατεστραμμένους τελείως, που δεν ήξεραν να αρθρώσουν μια λέξη!  :P

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 01:08:28 πμ »
Εγώ πάντως όσους καθηγητές είχα στο σχολείο που ήταν γονείς, συμπεριφερόντουσαν καλύτερα! ( Όχι όλοι, αλλα οι περισσότεροι σίγουρα. )

Είχα και καθηγητές λέρες κατεστραμμένους τελείως, που δεν ήξεραν να αρθρώσουν μια λέξη!  :P

Σιωπη, κωλοπαιδο!  :P

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 01:13:38 πμ »
Σιωπη, κωλοπαιδο!  :P
Γιατί, εσύ νομίζεις ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι σωστοί; Εδώ σου λέω για άτομο τελειωμένο τελείως. Διάβαζα μόνος μου το μάθημα και του έγραφα 18 και 19 ( Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ) και μάλιστα τσαντιζόταν γιατί παρόλο που τον έγραφα εκεί που δε πιάνει μελάνι, του έγραφα καλά!

Πρόσεξε τί άλλο μου είπε ΠΡΙΝ δώσω πανελλήνιες: " Εσύ δε θα μπορέσεις να περάσεις ούτε έξω απ'το ΤΕΙ " και μόλις πέρασα, δε γύρισε καν να με κοιτάξει! Γεγονότα αυτά!

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 01:17:18 πμ »
Εκπαιδευτικοι απ' ακρη σ ακρη: καντε παιδια γιατι χανομαστε!

Υ.Γ. Ειμαστε δυο τρεις σεσημασμενοι που κανουμε ολα τα νηματα  :offtopic

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 01:18:03 πμ »
Χμμ επειδή την ψιλίαζομαι τη δουλεια...μήπως λέω μήπως πήγαινες σχολέιο τη μια μέρα με το PANERAI την άλλη με το B την άλλη με το ROLEX την άλλη με το PO καθόσουν πρώτο θρανίο και σήκωνες πάντα το αριστερό χέρι????
Ξέρεις ρε πόσα έπαιρνε ο καθηγητής?????
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 01:21:54 πμ »
Χμμ επειδή την ψιλίαζομαι τη δουλεια...μήπως λέω μήπως πήγαινες σχολέιο τη μια μέρα με το PANERAI την άλλη με το B την άλλη με το ROLEX την άλλη με το PO καθόσουν πρώτο θρανίο και σήκωνες πάντα το αριστερό χέρι????
Ξέρεις ρε πόσα έπαιρνε ο καθηγητής?????
Έχεις λυσσάξει με το Panerai... δεν έχω Panerai ρε συ!!  :P

Κανένα απ'αυτά δε φόραγα. Τότε φόραγα TAGHeuer Aquaracer chrono . ;D

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 01:23:21 πμ »
Μα ο δικος σου συλλογισμος με οδηγει στο συμπερασμα οτι ο εκπαιδευτικος που καταλαβαινει τα παιδια ειναι αυτος που εχει παιδια! Κι αν καποιος δεν μπορει να κανει η δε θελει;

Δε χρειάζεται να έχει παιδιά ο Εκπαιδευτικός για να καταλάβει τους μαθητές του!
Ο δικός μου συλλογισμός έχει να κάνει με το γεγονός ότι το δικό μου Παιδί αντιδράει -και καλά και άσχημα- όπως ακριβώς αντιδράω εγώ και η Μητέρα του!
Δε νομίζω ότι είναι το μόνο Παιδί που το κάνει αυτό...

Η οικογενεια εχει τεραστια ευθυνη, επιτελους ομως στη ζυγαρια η ευθυνη μιας οργανωμενης πολιτειας βαραινει πιο πολυ απο ενος απαιδευτου γονιου...

Το παιδί σε ποια ηλικία εντάσσεται στην οργανωμένη πολιτεία; Μέχρι τότε πού κοινωνεί;
Δε χρειάζεται ένας Γονιός με παιδεία, χρειάζεται ένας Γονιός με τρόπους.

Είχα και καθηγητές λέρες κατεστραμμένους τελείως, που δεν ήξεραν να αρθρώσουν μια λέξη!

Μη συζητάς καθόλου: υπάρχουν και κάποιοι που δεν ξέρουν να κάνουν μπάνιο, αλλά ξέρουν τέλεια τις άδειες που δικαιούνται!

Όλο αυτό τρέφει τη νοοτροπία "μπαίνω στην τάξη, κάνω το μάθημά μου, δεν συζητάω καθόλου με τα παιδιά, τους βάζω καλό βαθμό να περάσουν την τάξη και να μην τους έχω πάλι" !
Αυτό είναι το κομμάτι της ευθύνης των Εκπαιδευτικών!

Το κομμάτι της ευθύνης των Γονιών είναι αυτό που, όταν συζητάμε -ακόμη και στην τάξη- ξεκινάει πάντα με την έκφραση "Δάσκαλε, πώς να το πω αυτό στον Μπαμπά μου/στην Μαμά μου αφού δε μιλάμε πιά;"
Καθώς επίσης στα χρόνια που είμαι στα Σχολεία δεν έχω γνωρίσει ακόμη ούτε έναν γονιό, παρά μόνο στην παραλαβή των βαθμών...

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 01:23:55 πμ »
Ακόμα χειρότερα άμα είχες PANERAI το σωζες δεν τα ξέρει ο απλός λαός...τα TAG τα ξέρει και η μάνα μου ( φιλόλογος είναι ).
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 01:43:36 πμ »
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Γιώργο.  :)

Βέβαια το πώς θα συμπεριφέρεται ένα παιδί και το τί άνθρωπος θα'ναι, δεν εξαρτάται μόνο απο τους γονείς αλλα και απ'το ίδιο το παιδί. Οι γονείς μπορεί να κάθονται να του μιλάνε, να του εξηγούν γιατί να πρέπει να διαβάσει και πώς, πώς πρέπει να συμπεριφέρεται και φυσικά να το βάζουν τιμωρία ή να το ξυλοφορτώνουν όταν δε τα τηρεί αυτά κι όμως... να γίνει κωλόπαιδο, αλήτης κ.τ.λ , γιατί πολύ απλά το επέλεξε το ίδιο το παιδί ή παρασύρθηκε απο τους κακούς φίλους του.

Γενικά είναι και θέμα τύχης... σα τα ρολόγια. Μπορεί να έχεις ένα ρολόι, να του συμπεριφέρεσαι σωστά, να το προσέχεις κ.τ.λ κι αυτό να βρίσκεται για overhaul κάθε 3μηνο!

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 09:29:40 πμ »
Τα παιδιά και γενικότερα η οικογένεια λειτουργεί πάντα σαν μεγεθυντικός φακός.
Μπορεί το καλό να το κάνει καλύτερο ή το κακό χείριστο.
Έτσι το βλέπω εγώ.
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 09:52:52 πμ »
Eπισης κατι πολυ -επιστημονικσ-σημαντικο ειναι οτι τα βασικα στοιχεια του χαρακτηρα καθε ανθρωπου διαμορφωνονται μαξιμουμ μεχρι την ηλικια των 6 ετων.Απο κει και περα το μονο εφικτο ειναι το ρετουσαρισμα.
Γινεται λοιπον εμφανες και κατανοητο οτι ,περαν του dna που κουβαλαει το παιδι,η παστα του οπως λεγαν οι παλιοτεροι,το σημαντικοτερο βαθμο στη διαμορφωση του χαρακτηρα εχουν πρωτιστως οι γονεις και επεται το λοιπο οικογενειακο περιβαλλον.
Ο σημαντικος ρολος της παιδειας ειναι η περαιτερω επεξεργασια του ηδη διαμορφωμενου χαρακτηρα,η επιμορφωση του και σε συνδυασμο με το σπιτι,το ρετουσαρισμα.
Δεν τα βγαζω απ'το μυαλο μου αυτα,ειναι ερευνες ετων πολλων παιδοψυχολογων.
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος carlos

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 12:17:27 μμ »
Διάβασα με προσοχή όλες τις απαντήσεις.Εχω καταλήξει στο συμπέρασμα τελικά ότι όλα είναι θέμα ήθους και παιδείας.Παίζει μεγάλο ρόλο πως ζητάς κάτι από τον άλλον.Σε ότι αφορά το legend diver και το θέμα της τιμής έχω να πω ότι όλα είναι σχετικά.
Εγώ για παράδειγμα όταν το αγόρασα δεν πέτυχα μία τιμή 1.050€ αλλά ακόμα και αυτό να συνέβαινε παίζει ρόλο σε τι κατάσταση πουλάς ένα ρολόι.
Κάποτε θεώρησα ότι πήρα σε πολύ καλή τιμή ένα ρολόι και αφού το κούρδισα 10 φορές μου έμεινε στα χέρια ;D

Το να έκανα μία έκπτωση ακόμα ,δεν θα είχα πρόβλημα.Είναι ο τρόπος που στο ζητά ο άλλος όμως.Σε ότι αφορά δε,την τιμή τον 960€,διαβάζοντας στο forum ότι πουλήθηκε άλλο legend στα 1000€ και με εμφανές χτύπημα στο καπάκι,θεώρησα ότι είναι καλή τιμή για αυτό που είναι αψεγάδιαστο.
Αρκετά σας ζάλισα όμως,καλό σαββατοκύριακο σε όλους

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 12:30:41 μμ »

Το παιδί σε ποια ηλικία εντάσσεται στην οργανωμένη πολιτεία; Μέχρι τότε πού κοινωνεί;
Δε χρειάζεται ένας Γονιός με παιδεία, χρειάζεται ένας Γονιός με τρόπους.

Πολύ πρόσφατα είδα ένα ενδιαφέρον ενημερωτικό για την διάπλαση του εγκεφάλου όπου εξηγούσαν ότι ο χαρακτήρας του ανθρώπου έχει ήδη διαμορφωθεί (σε πολύ μεγάλο ποσοστό) μέχρι την ηλικία των 5 ετών. Υποψιάζομαι, πως αν αυτό είναι αλήθεια, τότε οι γονείς έχουν την μέγιστη ευθύνη και άρα είναι πολύ αργά για το σχολείο.

Κ.
This post contains 100% recycled electrons