Αποστολέας Θέμα: ZENITH ΑΛΛΑ ΤΙ????  (Αναγνώστηκε 6220 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος janus

• 34mm case
    • Προφίλ
Απ: ZENITH ΑΛΛΑ ΤΙ????
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 12, 2012, 01:03:17 μμ »
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την ΑΜΕΣΟΤΑΤΗ ανταπόκριση. Η αλήθεια είναι πως τα έχω δει ΜΟΝΟ σε εικόνες στο ιντερνετ. Οπότε φαντάζομαι ότι αν βρεθώ μπροστά τους και τα βάλω στον καρπό μου ίσως να μου μιλήσει μέσα μου κάποιο από τα 2 περισσότερο....Αυτό δε το ξέρεις ποτέ σου πριν τα δεις live.

Πάμε όμως και στο θέμα της τεχνολογίας. Θα σας πώ τι έχω καταλάβει και θέλω να με διορθώσετε αν κάνω λάθος. Το 10th Striking  είναι το πρώτο ρολόι που ουσιαστικα μπορεί να κάνει μέτριση με ακρίβεια 1/10 δευτερόλεπτου. Από εκεί και πέρα και ΠΕΡΑ της εμφάνισης  και της χρήσης που επαναλαμβάνω εγώ για να βλέπω ώρα και ημερομηνία το θέλω, είναι και limited edition sta 1969 κομμάτια.

Αντίστοιχα για το split second ξέρω σαφέστατα λιγότερα. Γνωρίζω πως είναι rattrapante δλδ ξεκινανε τα δευτερόλεπτα και τσουπ πατάς κουμπάκι και συνεχίζει η κρυμένη βελόνα μόνη της. Που χρησιμοποιείται αυτό δε ξέρω. Εξάλου και χωρίς να θέλω να ενοχλήσω κανέναν με ότι πω, αν θελήσω ακρίβεια θα πάρω ένα ηλεκτρονικό Casio των 15 ευρώ.

Γνωρίζετε τι ακριβώς κάνει το καθένα?? Είναι και το split limited edition?????

Επειδή όσο φτηνά και να τα βρώ θα δώσω ένα σεβαστό ποσό προσπαθώ όσο μπορώ να ενισχύσω τη γνώση μου προκειμένου να καταλλήξω.

Πάντως ένα γενικό σχόλιο...Μεταξύ μας όσοι έχουν IWC big pilot πιλοτάρουν??? ή όσοι έχουν Sea deweller kai sub κάνουν καταδύσεις....??? Νομίζω το ρολόι είναι κατα βάση το μοναδικό ανδρικό κόσμημα..

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 12, 2012, 01:41:48 μμ »
Rattrapante ή Split Seconds λειτουργία:

Αποτελείται απο 2 δείκτες δευτερολέπτων και ( αν έχει ) 2 δείκτες στο υποκαντράν των λεπτών του χρονογράφου. Με την πολυπλοκότητα αυτή μπορείς να κάνεις 2 μετρήσεις/συγκρίσεις. Π.χ : Κόντρα 2 αυτοκινήτων. Με το που ξεκινάνε πατάς τον χρονογράφο. Όταν τερματίσει ο ένας, παγώνεις τον ένα δείκτη των δευτερολέπτων και ο άλλος δείκτης συνεχίζει να δουλεύει ( γιατί προφανώς ο 2ος οδηγός δεν τερμάτισε ). Όταν τερματίσει και ο 2ος παγώνεις και τον δεύτερο δείκτη και ουσιαστικά παγώνει όλος ο χρονογράφος. Ουσιαστικά με το Split Seconds μετράς τη διαφορά του πρώτου χρόνου σε σχέση με τον 2ο. Δε θα σου χρειαστεί σε κάτι η πολυπλοκότητα αυτή, την αγοράζεις για την τέχνη της!  ;)

1/10th of a Second

Το Zenith Striking 10th έχει συχνότητα 36.000 v.p.h ! Με τη συχνότητα αυτή ένα ρολόι μπορεί να μετρήσει το 1/10ο του δευτερολέπτου. Π.χ : Βάζεις τον χρονογράφο. Θα παρατηρήσεις ότι ο κεντρικός δείκτης ( των δευτερολέπτων ) τσουλάει πολύ γρήγορα. Αυτός ο δείκτης έχει την ένδειξη του 1/10 του δευτερολέπτου. Το παγώνεις και το διαβάζεις, π.χ : 1 ώρα, 6 λεπτά, 34 δευτερόλεπτα και 6 δέκατα! Τώρα το πώς το διαβάζεις, θα το βρεις στο βιβλιαράκι του ρολογιού. Είναι μέχρι να το μάθεις, μετά όλα εύκολα. Εγώ να δεις που προσπαθούσα επι 2 ώρες να μάθω πώς χρησιμοποιείς το slide rule της Breitling.

Ελπίζω να σε κάλυψα. :)

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 12, 2012, 04:13:25 μμ »
Στο Striking 10th ο κεντρικός δευτερολεπτοδείκτης του χρονογράφου περιστρέφεται σε 10" αντί για 60" που είναι το στάνταρ. Η περιμετρική κλίμακα του καντράν είναι διαβαθμισμένη στα 10" και κάθε ένδειξη είναι ανά 1/10 του δευτερολέπτου. Η μεγαλύτερη χρονική διάρκεια που μετράει είναι η μία ώρα. Το κάτω υποκαντράν μετράει τα λεπτά, το δεξί τα δευτερόλεπτα του χρονογράφου, και το αριστερό τα τρέχοντα δεύτερα.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 12, 2012, 04:14:22 μμ »
Αν μπορείς φόρεσέ τα και αποφάσισε με γνώμονα το χέρι σου. Όποιο και να πάρεις είναι θαυμάσιο.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 12, 2012, 04:31:25 μμ »
Στο Striking 10th ο κεντρικός δευτερολεπτοδείκτης του χρονογράφου περιστρέφεται σε 10" αντί για 60" που είναι το στάνταρ. Η περιμετρική κλίμακα του καντράν είναι διαβαθμισμένη στα 10" και κάθε ένδειξη είναι ανά 1/10 του δευτερολέπτου. Η μεγαλύτερη χρονική διάρκεια που μετράει είναι η μία ώρα. Το κάτω υποκαντράν μετράει τα λεπτά, το δεξί τα δευτερόλεπτα του χρονογράφου, και το αριστερό τα τρέχοντα δεύτερα.
Α εσύ είσαι καλόοοος...!  ;D Το Mikrotimer να φανταστώ ποτέ έτσι; Σπάω το κεφάλι μου τόσο καιρό και δε καταλαβαίνω Christ!  :P

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 12, 2012, 05:34:33 μμ »
Α Κώστα, ντροπή, θα σε στείλω για επανεξέταση. Αύριο με τον κηδεμόνα σου!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 12, 2012, 05:44:10 μμ »
Α Κώστα, ντροπή, θα σε στείλω για επανεξέταση. Αύριο με τον κηδεμόνα σου!
Μάλιστα κύριε καθηγητά!!!  :P ;D

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 12, 2012, 05:54:02 μμ »
Απο αισθητικη αποψη μακραν το 2 ο. Το καντραν απλα δεν υπαρχει...