Αποστολέας Θέμα: monster vs monster  (Αναγνώστηκε 11388 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikos_1981

• 34mm case
    • Προφίλ
Απ: monster vs monster
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 02, 2012, 02:19:56 μμ »
Το ελπίζω γιατί το κυνηγάω μήνες..Πάντως παρεπιπτόντως πάλι στο site το βγάζει σαν απόθεμα..

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 16, 2012, 04:27:57 μμ »
Καλησπέρα στην παρέα..Επανέρχομαι στο ίδιο θέμα γιατί δεν θέλω να ανοίγω καινούργιο..Σήμερα παρέλαβα το ρολογάκι μου ;D ;DΠολύ μου αρέσει από κοντά!!! :D :DΑλλά ως άσχετος στα αυτόματα ρολόγια καθότι το πρώτο μου έχω κάποιες απορίες..Διάβασα άλλα πόστ αλλά θέλω να τα πώ όπως μου έρχονται στο μυαλό και όπως πάντα ελπίζω στην πολύτιμη βοήθειά σας!!
         α. Το ρολόι δούλευε κανονικά όταν ήρθε. Αφού το επεξεργάστηκα λίγο και το άφησα στο τραπέζι μετά από κανα 2-3 ώρες που το έπιασα πάλι είχε σταματήσει.Γιατί ??? ???Να υποθέσω ότι τελείωσε η φόρτιση που είχε??Το κούνησα λίγο και πήρε μπρός..Πόσο θα κρατήσει σε λειτουργία??
         β. Μπορεί να κουρδίσει και από την κορώνα ή όχι?
         γ. Την ώρα και την ημερομηνία την ρυθμίζουμε ξανά κάθε φορά που σταματάει??
         γ. Πώς μπορούμε να τσεκάρουμε την ακρίβεια του μηχανισμού στο 24ωρο? Φαντάζομαι με την χρήση άλλου ρολογιού..Αν όμως δεν έχουμε κάποιο αποδεδειγμένα αξιόπιστο??Σκέφτηκα να το συγκρίνω με το teletext της τηλεόρασης..μπορώ??
         δ. Επειδή το μπασελλέ του είναι πολύ μεγάλο για τον καρπό μου μπορώ να το ρυθμίσω μόνος μου ή να το πάω σε μαγαζί μιας και άσχετος? Χρειάζομαι κάποιο συγκεκριμένο εργαλείο για να βγουν τα σιδεράκια? Υπάρχει κάποιο πόστ ή βίντεο για να δώ?

Αυτά μάλλον για τώρα.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩ!!!

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 16, 2012, 04:48:19 μμ »
Καλησπέρα στην παρέα..Επανέρχομαι στο ίδιο θέμα γιατί δεν θέλω να ανοίγω καινούργιο..Σήμερα παρέλαβα το ρολογάκι μου ;D ;DΠολύ μου αρέσει από κοντά!!! :D :DΑλλά ως άσχετος στα αυτόματα ρολόγια καθότι το πρώτο μου έχω κάποιες απορίες..Διάβασα άλλα πόστ αλλά θέλω να τα πώ όπως μου έρχονται στο μυαλό και όπως πάντα ελπίζω στην πολύτιμη βοήθειά σας!!
         α. Το ρολόι δούλευε κανονικά όταν ήρθε. Αφού το επεξεργάστηκα λίγο και το άφησα στο τραπέζι μετά από κανα 2-3 ώρες που το έπιασα πάλι είχε σταματήσει.Γιατί ??? ???Να υποθέσω ότι τελείωσε η φόρτιση που είχε??Το κούνησα λίγο και πήρε μπρός..Πόσο θα κρατήσει σε λειτουργία??
         γ. Πώς μπορούμε να τσεκάρουμε την ακρίβεια του μηχανισμού στο 24ωρο? Φαντάζομαι με την χρήση άλλου ρολογιού..Αν όμως δεν έχουμε κάποιο αποδεδειγμένα αξιόπιστο??Σκέφτηκα να το συγκρίνω με το teletext της τηλεόρασης..μπορώ??
         δ. Επειδή το μπασελλέ του είναι πολύ μεγάλο για τον καρπό μου μπορώ να το ρυθμίσω μόνος μου ή να το πάω σε μαγαζί μιας και άσχετος? Χρειάζομαι κάποιο συγκεκριμένο εργαλείο για να βγουν τα σιδεράκια? Υπάρχει κάποιο πόστ ή βίντεο για να δώ?

α.οσο ειναι το power reserve του .
β.νομιζω ναι.
γ.ναι
δ.θα συντονισεις το ρολοι με το time.is που ειναι αξιοπιστο
ε.καθ οτι οπως λες ''ασχετος'' για να μην γινει καμια ζημια (γρατζουνισμα) καλυτερα σε μαγαζι.

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 16, 2012, 07:30:49 μμ »

Φίλε Νικο μεγειά το καινούριο σου τερατάκι. Υποθέτω πως πήρες το γνωστό παλιό με την 7S26.
Το ρολόι είναι αυτόματο που σημαίνει όσο περισσότερο το φοράς τόσο περισσότερο φορτίζει μέχρι το max 40 ώρες. Τον πρώτο καιρό μάλιστα πρέπει να το φοράς συνέχεια για να στρώσει (διάβασε τα σχετικά νήματα που έχουμε στο forum), δεν είναι για να το αφήνεις στο τραπέζι  :D
Δεν μπορεί να κουρδίσει από την κορώνα αυτή η μηχανή. Μόνο φορώντας το :(
Αφού περάσουν μερικοί μήνες και στρώσει το ρολόι μπορείς να τσεκάρεις την ακρίβειά του σε δευτερόλεπτα ανά 24ωρο, συγκρίνοντας το με μια πηγή στο internet (αυτή που σε συμβουλεύει ο φίλος fovos είναι η καλύτερη) ή με το ρολόι του GPS (αν υπάρχει).
Για να ταιριάξεις το μήκος του μπρασελλέ : αν δεν έχεις το εργαλείο για να βγάζεις τις μπαρέτες τότε καλύτερα σε κάποιο ρολογάδικο. Είναι πανεύκολο.

Κώστας

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 16, 2012, 07:42:47 μμ από kosdome6 »
This post contains 100% recycled electrons

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 16, 2012, 07:50:58 μμ »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις..Οπότε αν κατάλαβα καλά πρέπει να έχεις φορεμένο καμιά 40 ώρες για να φορτίσει πλήρως σωστά?Δεν είναι φαντάζομαι το power reserve 40 ώρες..εκεί λογικά θα μιλάμε για αρκετές μέρες..Γιατί πάλι σταμάτησε από το μεσημέρι καθόσον δεν το φοράω και αγχώθηκα λίγο..
Τι εργαλείο χρειάζεται για να βγαίνουν οι μπαρέτες μπας και πειραματιστώ σε κανα παλιότερο ρολόϊ?Γιατί αργότερα που θα χρειαστεί να αλλάξω το μπρασελλέ με λουράκι δεν γίνεται να τρέχω κάθε λίγο σε μαγαζί..
Α και κάτι τελευταίο..το ρολόϊ όταν το τοποθετούμε στο τραπέζι πρέπει να είναι κάπως συγκεκριμένα??πχ με την κορώνα πάνω κάτω κτλ..

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 16, 2012, 08:04:07 μμ »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις..Οπότε αν κατάλαβα καλά πρέπει να έχεις φορεμένο καμιά 40 ώρες για να φορτίσει πλήρως σωστά?Δεν είναι φαντάζομαι το power reserve 40 ώρες..εκεί λογικά θα μιλάμε για αρκετές μέρες..Γιατί πάλι σταμάτησε από το μεσημέρι καθόσον δεν το φοράω και αγχώθηκα λίγο..
Τι εργαλείο χρειάζεται για να βγαίνουν οι μπαρέτες μπας και πειραματιστώ σε κανα παλιότερο ρολόϊ?Γιατί αργότερα που θα χρειαστεί να αλλάξω το μπρασελλέ με λουράκι δεν γίνεται να τρέχω κάθε λίγο σε μαγαζί..
Α και κάτι τελευταίο..το ρολόϊ όταν το τοποθετούμε στο τραπέζι πρέπει να είναι κάπως συγκεκριμένα??πχ με την κορώνα πάνω κάτω κτλ..

Δεν κατάλαβες σωστά.
Το power reserve είναι 40 ώρες. Δηλαδή, αν έχει φορτίσει πλήρως και το αφήσεις στο τραπέζι, το ρολόι θα συνεχίσει να δουλεύει 40 περίπου ώρες. Τώρα η πλήρης φόρτιση μπορεί να κρατήσει από λίγο έως πολύ. Για παράδειγμα, αν το ρολόι το φορέσεις το πρωί και το κρατήσεις κανονικά στον καρπό όλη την ημέρα, τότε βγάζοντάς το πριν πας για ύπνο, θα έχει φορτίσει άνετα για να συνεχίσει να δουλεύει μέχρι το άλλο πρωί. Το πόσο φορτίζει ένα αυτόματο ρολόι είναι σχετικό πολλών παραγόντων αλλά αυτό δεν πρέπει να σε απασχολεί ιδιαίτερα. Φρόντισε όμως να το φοράς την περισσότερη μέρα για να μην χρειάζεται να το ρυθμίζεις κάθε φορά.
Για να αλλάζεις μόνος σου λουράκια δες εδώ : http://www.mywatch.gr/index.php/topic,8476.msg130700.html#msg130700

Κ.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 16, 2012, 09:46:09 μμ »
Λοιπόοοον, το μπρασελέ του monster ειναι με pins και collars, που σημαίνει ότι αν το πάς σε κανα "ρολογάδικο" της σειράς μάλλον θα τα κάνει μαντάρα, θα χάσει τα collars και άντε βρές άκρη μετά...
Ή πρέπει να βρείς κάποιον που να ξέρει ή να το δοκιμάσεις μόνος σου (αυτό έκανα εγώ) αν βέβαια πιάνουν τα χέρια σου και έχεις καναδυό εργαλεία...
Για να μην κάνω review της διαδικασίας βρήκα ότι εδώ http://www.thewatchsite.com/index.php?topic=2195.0 την αναφέρει αναλυτικότατα!
Τώρα όσον αφορά το power reserve δεν είναι 40 ώρες, γύρω στις 38 είναι θα έλεγα και δεν είναι απαραίτητο να το φοράς για να κουρδίσει, 2-3 λεπτά κούνημα τη μέρα (να νιώθεις τον ρότορα να γυρνά) και είσαι κομπλέ, εγώ αυτό κάνω και είναι κομπλέ.
Εννοείται ότι εάν σταματήσει θέλει ρύθμιση.
Και κάτι σημαντικότατο! Δεν αλλάζεις ημερομηνία όταν το ρολόι δείχνει από τις 8μμ έως τις 3-4πμ (χοντρικά) σε κανένα μηχανικό ρολόι. Αν θές να αλλάξεις γυρνάς τους δείκτες ώστε να δείξουν 12το βράδυ και να αλλάξει ημερομηνία, συνεχίζεις μέχρι να δείξει 4-5 και εκεί αλλάζεις και ημερομηνία.

ΥΓ. Καλορίζικο, καλοφόρετο και καλώς ήρθες στο κλάμπ των τερατοπυροβολημένων!  :o ;D

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 16, 2012, 11:51:22 μμ »
Τώρα μου κάνατε την καρδιά περιβόλι..και ειχα να το πάω αύριο σε μαγαζί..  :-[ :-[ Απο το review ειδα οτι χρειάζονται ειδικά μικροεργαλεία..Να παραγγείλω εργαλεία απο το ebay και να περιμένω κανα μήνα δεν λέει..τι να κάνω οεοοο ??? ??? ???Θέλω να φορέσω το ρολόϊ μουυυυυ!!!!!!Δεν είναι κρίμα να το χαίρεται το τραπέζι και όχι το χέρι μου??? :D :D
Kανένας που να ξέρει κάποιο μαγαζί της προκοπής στη Λάρισα? ::) ::) HELP!!!!!

(Αυτό με την ημερομηνία πρώτη φορά το άκουσα δεν το ήξερα..γιατί γίνεται αυτό??Αν την αλλάξουμε μή τηρώντας τους κανόνες παθαίνει κάτι ο μηχανισμός?

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 17, 2012, 09:12:43 πμ »
Θα έλεγα από τη στιγμή που σου μπήκε το μικρόβιο να παραγγείλεις κάποια στιγμή ένα σετάκι εργαλείων, είναι πολύ φτηνά στο ebay!
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=16pieces%20watch&_sop=15
Πρός το παρόν όλο και κάποιο μαγαζί θα ξέρει, κάνε μία βόλτα (σε αυτά που έχουν και σέρβις νομίζω οι πιθανότητες είναι αυξημένες) και ρώτα αλλά τόνισέ τους την ιδιαιτερότητα του μπρασελέ, μην νομίζουν ότι είναι απλά με πινς. Δεν είναι κάτι δύσκολο αλλά αν ο άλλος δεν ξέρει και θέλει να το "ξεπετάξει" θα υπάρξει πρόβλημα.
Όσον αφορά την αλλαγή της ημερομηνίας, ναί, ζορίζει το μηχανισμό και μπορεί να τον χαλάσει αν δεν το τηρήσεις αυτό με τις ώρες...