Αποστολέας Θέμα: TAG HEUER  (Αναγνώστηκε 701470 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: TAG HEUER
« Απάντηση #180 στις: Σεπτέμβριος 12, 2008, 01:02:36 μμ »
Κατ αρχην να απαντησω στον Stardriver γιατι δεν μου αρεσουν τα Omega. Ειναι δυσκολο να μιλησεις για την υποκειμενικοτητα του γουστου του καθενος. Σε αλλους αρεσει το παγωτο σοκολατα σε αλλους η βανιλια. Απ ο,τι εχω αντιληφθει, αυτο που με απομακρυνει απο την Omega ειναι η ελλειψη τολμης στην σχεδιαση και η εν γενει συντηρητικοτητα. Αλλα μπορει και να κανω λαθος.
Τωρα οσον αφορα την TAG Heuer και την αγορα που περιεγραφα προηγουμενως, τα νεα χειροτερευουν!
Μιλωντας με καποιους απο τα γραφεια στην Ελβετια μου ξεκαθαρισαν οριστικα οτι δεν θα ειναι περιορισμενων αντιτυπων και οτι επισης δεν θα μειωσουν την τιμη του!! Αν ειναι δυνατον... Κατι που φαινεται αυτονοητο, γι' αυτους δεν ειναι. Πρωτα διαδιδουν με τον πιο επισημο τροπο οτι αυτο το μοντελο θα διατεθει σε 1000 κομματια παγκοσμιως, σπευδουμε να εξασφαλισουμε ενα απ αυτα, βλεπουν οτι η ζητηση ειναι πολυ μεγαλη, προχωρουν σε μαζικη παραγωγη αυτου, και τα κοροιδα που το παραγγειλαν μηνες πριν το πληρωνουν το ιδιο.
Για μενα η ολη κατασταση ηταν ενα τεραστιο μαθημα οχι μονο για την εξελιξη της TAG Heuer σαν εταιρια, αλλα και γενικα για την παγκοσμια αγορα ρολογιου καθως διαβασα, εψαξα και τηλεφωνησα σε αντιπροσωπους σε  πανω απο 5 χωρες.
Στην αρχη απευθηνθηκα στο Βηχο. Δεν ειχαν ιδεα τι τους ζητουσα... Να φανταστειτε μια υπαλληλος μου ειπε "γιατι δεν αγοραζετε το 17 RS? Ειναι το ιδιο με το RS2!!" Μιλαμε για μαυρα μεσανυχτα... Μετα αφου εκαναν καποια τηλεφωνηματα στην Ελβετια μου απαντησαν οτι αν καταφερουν να φερουν καποιο κομματι θα στοιχιζει λιγο λιγοτερο απο 8000 ευρω.
Τοτε αρχισα να ψαχνω μεσω τηλεφωνηματων σε ξενους επισημους αντιπροσωπους. Στην Αμερικη η προτινομενη τιμη αντιπροσωπειας ηταν 6900 δολαρια! Ναι, καλα διαβασατε! 4500 ευρω!! Το κακο ηταν οτι κανεις απο οσους επικοινωνησα δεν μπορουσε να με διαβεβαιωσει οτι θα μου εξασφαλιζε ενα απο τα 1000. Στην Αγγλια η τιμη αντιπροσωπειας ειναι 3995 λιρες, δηλαδη 5050 ευρω. Αυτα τα λεω για να καταλαβει και ο τελευταιος αναγνωστης που θελει να αγορασει ενα ακριβο ρολοι οτι μπορει να παει ενα πολυημερο ταξιδι στο Λονδινο ή στη Νεα Υορκη, να αγορασει αυτο που θελει απο ενα πολυ καλο καταστημα και να του περισσεψουν και καποια χρηματα. Εμεις οι καταναλωτες να κλεισουμε τον καθε BHXO !!!
Τελικα βρηκα ενα καταστημα στο Λονδινο που μου εξασφαλιζε ενα κομματι. Εστειλα μια φιλη μου που ζει εκει και πληρωσε 25% προκαταβολη. Και εκει που ειμαι ολο ανυπομονησια και μιλαω συνεχεια γι αυτο στους φιλους μου, ερχεται η αγαπητη TAG Heuer και τα γκρεμιζει ολα. Για μενα αυτο αποτελει ταφοπλακα στη σχεση μου με αυτη την εταιρεια. Μην φανταστειτε οτι εχω 47 ρολογια της! Με το ζορι απεκτησα ενα Carrera Chronograph Tachymetre!! Αλλα παντα θαυμαζα την σχεδιαση και το καινοτομο πνευμα της. Τωρα ομως ειδα και 2 μετρα παραπερα. Πιστευω οτι βραχυπροθεσμα θα πανε πολυ καλα, αλλα το status φθινει. Το πιο ισχυρο σοκ ηταν η απαραδεκτη επιλογη να λανσαρουν αυτο το κινητο. Για μενα αποτελει τρανταχτη αποδειξη οτι η εταιρεια στρεφεται προς ενα αγοραστικο κοινο χωρις συνειδηση, αλλα με ισχυρη επιθυμια επιδειξης. Κοιτα εχω TAG Heuer κινητο!! Κανει 3000 ευρω!!!
Τα συμπερασματα μου...
1) Αντιο Ελληνες αντιπροσωποι
2) Αντιο TAG Heuer

Ειλικρινά είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια που έχω διαβάσει ποτέ μου πάνω στην συνείδηση του καταναλωτή,και ως προς την ίδια την εταιρεία αλλά περισσότερο ως προς τους αντιπροσώπους.Πρόσφατα και μετά από ένα ταξίδι στην Ελβετία συνειδητοποίησα την τεράστια διαφορά στις υπηρεσίες και τις τιμές που υπάρχουν ανάμεσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Αυτό βέβαια αντανακλά και την δικιά μας κατάντια ως καταναλωτικό κοινό.Θα σταθώ στην,κατά την ταπεινή μου γνώμη,ΕΠΙΚΗ πρότασή σου "Εμείς οι καταναλωτές να κλείσουμε τον κάθε ΒΗΧΟ".Ναι,αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε.Αυτό έπρεπε να έχουμε κάνει εδώ και καιρό.Αλλά τι να σου κάνουν και αυτοί...φταίμε και εμείς.Ελλιπής ενημέρωση (όχι βέβαια για τους πραγματικούς γνώστες,αλλά για την μεγάλη πλειοψηφία του καταναλωτικού κοινού),έλλειψη διάθεσης για τρέξιμο και ψάξιμο και συμβιβασμός για 300/400 μέχρι και 1000 euro παραπάνω.Για το οτι οι αντιπρόσωποι συμπεριφέρονται περισσότερο σαν "Φέροντες το Ιερό Δισκοπότηρο" παρά σαν πραγματικοί αντιπρόσωποι ευθυνόμαστε και εμείς.Σε πρόσφατη συζήτηση με ιδιοκτήτη γνωστού καταστήματος,που μεταξύ των άλλων εμπορεύεται και ρολόγια (συγνώμη αλλά δεν μπορώ να αναφέρω όνομα),με έκπληξη τον άκουσα να λέει οτι από την εμπειρία του -και είναι ΠΟΛΛΑ χρόνια στο χώρο- το 30% των αγοραστών ακριβών ρολογιών δεν μπαίνει καν στην διαδικασία να ζητήσει έκπτωση....Και ειλικρινά πιστεύω οτι δεν υπερέβαλλε καθόλου.
Τα δικά μου λοιπόν συμπεράσματα:
1]Αντίο Έλληνες αντιπρόσωποι
2]Διάβασμα,ενημέρωση πριν από κάθε αγορά και για το ρολόι και για τον πωλητή.
3]Όσο για την TAG της είπα bye πριν καν της πω hey...

Άντε γιατί πολλά μας τά'πανε...
you cannot kill what you did not create

Αποσυνδεδεμένος nomikosas

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Οκτώβριος 05, 2008, 09:34:45 μμ »

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #182 στις: Οκτώβριος 05, 2008, 11:26:39 μμ »
Μετά από :toimonster: 

κάτι πορωτικό...

:rock: :supz: :smt066

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Οκτώβριος 05, 2008, 11:29:56 μμ »
Μετά από :toimonster: 

κάτι πορωτικό...

:rock: :supz: :smt066

Φιλικά
Δημήτρης

ωπα αυτο ειναι υπολο χτυπημα! ;D

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Οκτώβριος 05, 2008, 11:33:14 μμ »
In my dreams George, in my dreams... :no:

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Οκτώβριος 05, 2008, 11:37:17 μμ »
In my dreams George, in my dreams... :no:

Φιλικά
Δημήτρης

αλλα λεω αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα και θα το ευχαριστηθεις σαν ρολοι?

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Οκτώβριος 05, 2008, 11:46:12 μμ »
αλλα λεω αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα και θα το ευχαριστηθεις σαν ρολοι?

100%

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος bekiaris

• Just Registered
    • Προφίλ
    • bekiaris
« Απάντηση #187 στις: Οκτώβριος 06, 2008, 12:28:27 πμ »
Παιδιά, συγγνώμη, είμαι λίγο άσχετος, αλλά επειδή το συγκεκριμένο ρολογάκι μου αρέσει, ποιο μοντέλο είναι και πόσο περίπου κοστίζει?

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Οκτώβριος 06, 2008, 02:15:44 πμ »
Καλά, δεν είσαι και ο μόνος. :D
Αυτό είναι ένας χρονογράφος Heuer Bundeswehr με ένδειξη 3H. Κατασκευάστηκε από την Heuer-Leonidas το '68 και φορέθηκε από τους πιλότους της Luftwaffe. Bundeswehr είναι οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Περισσότερες πληροφορίες/τυχόν διορθώσεις από τον αγαπητό Blackbird.
Όπως αντιλαμβάνεσαι δεν υπάρχουν και πολλά. Τιμή δεν γνωρίζω, μπορείς να το ψάξεις όμως.

Καλώς ήλθες στο forum.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Οκτώβριος 06, 2008, 09:46:29 πμ »
Eίναι ένας από τους ωραιότερους στρατιωτικούς χρονογράφους που έχουν κατασκευαστεί. Είναι μεγάλος, 43χιλ., φοράει κουρδιστό μηχανισμό Valjoux 230 με λειτουργεία retour en vol/ flyback και έχει παραχθεί σε αρκετές παραλλαγές το καντράν του. Πάτησε πάνω στα νούμερα για να δεις τις διάφορες παραλλαγές του και όχι μόνο.
1.
2.
Eννοείται πως μόνο μεταχειρισμένο το βρίσκεις πια. Οι τιμές έχουν μεγάλο εύρος διακύμανσης. Εξαρτάται από την κατάσταση και τον τύπο του ρολογιού. Στο ebay αν είσαι τυχερός μπορεί να το κτυπήσεις στα 1200Ε, ενώ η πιο σπάνια έκδοσή του (Sternzeit reguliert) φτάνει τα περίπου 3000Ε. Συνήθως κοστίζουν 1500-2000Ε.

Παρεπιπτόντως ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω για την έκδοση Sternzeit reguliert; Μάλλον ήταν του Γερμανικού Στρατού (πυροβολικό) και όχι της Αεροπορίας (Luftwaffe). Το όνομά του σημαίνει "Ρυθμισμένο στον Αστρικό Χρόνο".

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Οκτώβριος 06, 2008, 10:10:29 πμ »
Παρεπιπτόντως ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω για την έκδοση Sternzeit reguliert;

Ναι. Ότι είναι το πιο σπάνιο από όλα τα Bund.  ;D

Πάντως αν θες, σου στέλνω το service manual.
Όλο και κάτι ενδιαφέρον θα βρεις εκεί μέσα.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Οκτώβριος 06, 2008, 10:29:18 πμ »

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Οκτώβριος 06, 2008, 11:14:11 πμ »
Πωπω κόλλημα  :rock:

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

STERNZEIT REGULIERT

Μηχανή: Valjoux MN 230
Λειτουργία: flyback
Αυτονομία: 36 h
Ρουμπίνια: 17 
Απόκλιση: max. + 10 s/ημέρα
Max. πίεση: 3 bar
Εύρος θερμοκρασιών λειτουργίας: -18ºC έως 60ºC
Incabloc-shock resist
Αντιμαγνητική προστασία
Φωταύγεια: Τρίτιο
Βάρος: 50 g
Κατασκευάστηκε: το 1968 από την Heuer-Leonidas S.A. Biel, Ελβετία.

Ο πρώτος χρονογράφος της Heuer-Leonidas για την Bundeswehr ήταν ένα ρολόι Leonidas (cal. Valjoux 22) που κυκλοφόρησε σε σχετικά λίγα κομμάτια και φυσικά απέκτησε το ανάλογο ενδιαφέρον των συλλεκτών. Ακολούθησε η Heuer και Sinn (cal. Heuer 1550 αντίστοιχος με τον Vx 23) στην ίδια ατσάλινη κάσα με το Leonidas αλλά με ελαφρές διαφοροποιήσεις στο μηχανισμό. Τα μοντέλα των Heuer και Sinn είναι πανομοιότυπα, κι αυτό γιατί η Sinn ήταν τότε ο εκ Γερμανίας προμηθευτής της Heuer Ελβετίας.

Όλα τα μοντέλα χειρός έφεραν λειτουργία flyback, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείτο στα ρολόγια της Αεροπορίας του 3ου Ράιχ και της Γαλλικής Αεροπορίας (δηλ. ο χρονογράφος μπορεί να μηδενιστεί ενώ βρίσκεται σε λειτουργία και να ξεκινήσει και πάλι αμέσως).
Αυτός ο χρονογράφος της Heuer διατέθηκε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή μαζί με θεοδόλιχο για αστρική πλοήγηση, ωστόσο είχε ρυθμιστεί σε αστρικό χρόνο (cal. 1551 SGSZ).  Vers.-Nr.: 6645-12-148-2298.
Το άτομο που φορούσε το ρολόι, χρησιμοποιούσε το χρονογράφο για την ένδειξη της ώρας ενώ παράλληλα παρατηρούσε το αζιμούθιο σε αστρονομική μέτρηση. Ένα ηλιακό έτος έχει 365 ημέρες και μια ηλιακή ημέρα έχει 24 ώρες. Λόγω της περιστροφής της γης γύρω από τον ήλιο, ένα αστρικό έτος έχει 366 ημέρες και αρχίζει την Άνοιξη ενώ μια αστρική ημέρα έχει 23 ώρες, 56 λεπτά  και 3,5 δευτερόλεπτα. Έτσι, για να επιταχυνθεί η διαδικασία της αστρικής πλοήγησης, με ένα ρολόι που έχει ρυθμιστεί σε αστρικό χρόνο το ρολόι γλυτώνει κανείς τον υπολογισμό.

Το ref. no. του ρολογιού αναγράφεται στην κάσα. Και δεδομένου ότι κυκλοφόρησε σε 50 κομμάτια, καταλαβαίνετε τι γίνεται.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: Οκτώβριος 06, 2008, 11:28:22 πμ »
Πολύ "δυνατό" pilot- military, και μηχανή σκυλί, 43μμ και καρά- συλλεκτικό !!!

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: Οκτώβριος 06, 2008, 03:14:31 μμ »
όμορφο!πολύ όμορφο!!! :o
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #195 στις: Οκτώβριος 06, 2008, 04:57:14 μμ »
Δηλ. το STERNZEIT REGULIERT θέλει 23 ώρες, 56 λεπτά  και 3,5 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει δύο πλήρεις περιστροφές ο ωροδείκτης του. Κοινώς είναι ρυθμισμένο να χάνει ημηρεσίως 3 λεπτά και 56,5 δεύτερα ή 236,5 δεύτερα.
Μερικά ρολόγια το καταφέρνουν χωρίς καμμιά ρύθμιση  ;)

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #196 στις: Οκτώβριος 06, 2008, 05:47:56 μμ »
Ένας τύπος στο watchuseek που το έχει, το έχει ρυθμίσει κανονικά πάντως στη "συμβατική" ώρα.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #197 στις: Οκτώβριος 06, 2008, 09:26:57 μμ »
nin , blackbird πολυ ενδιαφεροντα στοιχεια μας παραθεσατε παιδες
μπραβο σας , μαθαμε αρκετα που δεν γνωριζαμε οι περισσοτεροι πιστευω
nin στη δικη σου φωτο εν αντιθεσει με του blackbird νομιζω οτι οι δεικτες πρεπει να ειναι πιο συγχρονοι απο το ιδιο το ρολογι η κανω λαθος ?

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #198 στις: Οκτώβριος 06, 2008, 10:41:47 μμ »
nin , blackbird πολυ ενδιαφεροντα στοιχεια μας παραθεσατε παιδες
μπραβο σας , μαθαμε αρκετα που δεν γνωριζαμε οι περισσοτεροι πιστευω
nin στη δικη σου φωτο εν αντιθεσει με του blackbird νομιζω οτι οι δεικτες πρεπει να ειναι πιο συγχρονοι απο το ιδιο το ρολογι η κανω λαθος ?
Και εγώ έμαθα βεβαίως- βεβαίως ...
Και εγώ έχω την εντύπωση ότι οι δείκτες έχουν αλλαχθεί ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: Οκτώβριος 07, 2008, 06:46:25 πμ »
Μερικοί από τους λόγους αναφέρονται που μου αρέσουν τα Heuer. (χωρίς το TAG)
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»