Απόλυτα σεβαστή και σωστή άποψη. Αλλά χάσαμε λίγο την μπάλλα!

Θα ήθελα να επανεξετάσεις τα συνεκτικά στοιχεία του Γένους μας ceteris paribus, γιατί τούτες τις ώρες έχω/ουμε ηθική και πνευματική ανάγκη. Άσε την πολυπολιτισμικότητα του κάθε Ολυμπιακού στην άκρη, χέστην... Να μην σου πω ότι ακόμα και οι ρακένδυτοι του '21 ορκιζόντουσαν στον Χριστό και τους ένδοξους προγόνους... Ξέρω, γελάς... Όμως πάρε λίγα δράμια από την ψυχή τους, δέξου τις θυσίες των αγράμματων υπέροχων Ελλήνων, ντύσε την πορεία στα γαλανόλευκα. Τούτη η γης, μην με πεις εθνικιστή και ρατσιστή, είτε με τον Απόλλωνα, είτε με τον Χριστό, είτε με την υπέροχη γλώσσα, είτε με τον αχταρμά των Μπαμπινιώτηδων, βαστάει έναν συμβολισμό και μια δροσιά ζωής μοναδική. Οπότε πάψε να είσαι τόσο αυστηρός και ορθός επιστημονικά και ιστορικά, κι εγώ έτσι γίνομαι στιγμές-στιγμές, μα έχει νόημα μόνο για την γνώση, για την συνολική απεικόνιση της πορείας όταν ολοκληρώνουμε τα μικρά κάδρα μιας ζωής.
Για τους Ολυμπιακούς κι όλους δαύτους πάρε δυό καλά, κι ας είναι και λίγο φτιαχτά, και διαλάλησέ τα... Για τους γύρω, όχι για σένα... Κι αν χρειαζόμαστε (ρεφραίν

) και λίγο παραμύθι, εε δείξε επιείκεια... Είναι για ιερό σκοπό περιποίησης της ψυχής. Μην λες στον Κολοκοτρώνη για τα εγκλήματα του Χριστιανισμού, μην λες στον συνοριοφύλακα που αγόρασε ένα Citizen για την ενδελέχεια και τον Διογένη τον κυνικό, μην λες στην χήρα ότι ο μακαρίτης στρίμωχνε την φουρνάρισα στην ζούλα...

Αυτό μόνο θέλησα να σου προτείνω. Θυμήθηκα τον καθηγητή μου Κώστα Δεσποτόπουλο, όταν κάποτε πάιζαμε μπασκετάκι στον παλιό αύλειο χώρο της Παντείου, που ήρθε και μούπε ότι ήθελε να τον αφήσουμε να κάνει ένα σουτάκι, γιατί ήταν κοντός, ηλικιωμένος και μας ...ζήλευε! Στο μάθημα, 2 μέρες μετά, ξεκίνησε λέγοντας " .. η ηλικία παιδιά είναι κάτι το σχετικό.." και ταυτόχρονα -καθώς με θυμόταν πολύ καλά σαν άριστο μαθητή του- ετσι όπως καθόμουν στην πρώτη σειρά έσκασε ένα απίστευτα πικρό χαμόγελο...! Πιο πολύ τον εισέπραξα στην δίψα του για ένα σουτάκι, παρά στην ανάλυση του Πλάτωνα... Χωρίς να υποτιμώ το τελευταίο... Τώρα πίνω μπύρα! Στην υγειά σου! (Μην βιάζεσαι... Buckler είναι...

)