Αποστολέας Θέμα: Τεστ καταδυτικών  (Αναγνώστηκε 5893 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Τεστ καταδυτικών
« στις: Απρίλιος 29, 2008, 03:35:27 μμ »
Ένα ενδιαφέρον pdf, με ενδιαφέροντα αποτελέσματα.
http://www.watchtime.com/archive/wt_2007_05/WT_2007_05_066.pdf

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: Τεστ καταδυτικών
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 29, 2008, 04:15:05 μμ »
Δυστυχώς από αυτό το ΤΕΣΤ έχασα την εκτίμηση μου για την BREITLING ...
Μπορεί να είναι τυχαίο (μιας και το "επόμενο" ίδιο ρολόι που αντικατέστησαν, πέρασε το ΤΕΣΤ)
όπως σίγουρα είναι ότι κανένας μας δεν επρόκειτο να πάει στα 2.500 μέτρα βάθος,
όπως επίσης 500 μέτρα + στα 2.000 που έχει αντοχή το ρολόι είναι πολύ πάνω από
τα +10% μέτρα "ασφαλείας" που "έχει" ο κάθε κατασκευαστής  ...
Αλλά δεν ξέρω εμένα με επηρέασε πολύ και όπως έσπασε το ζαφείρι έτσι έσπασε και η εκτίμησή μου ...  :-\

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 30, 2008, 09:44:49 πμ »
 :goodman: μην κάνεις έτσι, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Έχεις ακούσει για πόρτες Mercedes που κλείνουν σαν το καπάκι του τέντζερη; Κάτι τέτοιο συναίβει και εδώ. Το ξέρεις και από τη δουλειά σου ότι ο νόμος του Μέρφη είναι πάνω από οποιοδήποτε ποιοτικό έλεγχο.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 30, 2008, 09:23:53 μμ »
Δυστυχώς από αυτό το ΤΕΣΤ έχασα την εκτίμηση μου για την BREITLING ...
Μπορεί να είναι τυχαίο (μιας και το "επόμενο" ίδιο ρολόι που αντικατέστησαν, πέρασε το ΤΕΣΤ)
όπως σίγουρα είναι ότι κανένας μας δεν επρόκειτο να πάει στα 2.500 μέτρα βάθος,
όπως επίσης 500 μέτρα + στα 2.000 που έχει αντοχή το ρολόι είναι πολύ πάνω από
τα +10% μέτρα "ασφαλείας" που "έχει" ο κάθε κατασκευαστής  ...
Αλλά δεν ξέρω εμένα με επηρέασε πολύ και όπως έσπασε το ζαφείρι έτσι έσπασε και η εκτίμησή μου ...  :-\

Φιλικά Στέφανος.

Νομιζω το οτι αντεξε μια ωρα στις 250Αtm οπως και το Sinn ειναι πολυ ενδεικτικο της καλης δουλειας.Το κρυσταλλο μαλλον ηταν αστοχια υλικου,αλλα και παλι μιλαμε για 190Atm,βαθος που ζωντανος δυτης δεν μπορει ουτε να φανταστει...

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 01, 2008, 09:15:10 πμ »
Ένα ενδιαφέρον pdf, με ενδιαφέροντα αποτελέσματα.
http://www.watchtime.com/archive/wt_2007_05/WT_2007_05_066.pdf

Φιλικά
Δημήτρης

καλό Δημήτρη :smt023...σε ευχαριστούμε  =D>
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 01, 2008, 09:31:59 πμ »
Αλήθεια επειδή καταδύσεις δεν κάνω, μπορεί κάποιος να μας πεί ποιό  είναι το "σύνηθες"  βάθος που πηγαίνουν οι περισσότεροι ερασιτέχνες και πόση ώρα μένουν σε αυτό.
Φαντάζομαι πως επαγγελματίες δύτες έχουν διαφορετικό εξοπλισμό και παραπάνω από ένα ρολόγια  στον καρπό ή όργανα και μένουν περισσότερη ώρα στο βυθό.
Πιστεύω ένα καλό 200μ είναι αρκετό για τους πιο πολλού από μας. Βέβαια όσο πιο βαθιά πάει ένα ρολόι τόσο πιο ασφαλές είναι.
Τα εύσημά μου στον χρονογράφο της  Certina αν και λιγότερο γνωστό από άλλα μια χαρά τα πήγε συγκριτικά.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 01, 2008, 09:45:54 πμ »
οι επαγκελματιεs δεν χρεισιμοποιυν <ρολοι>  αλλα dive computer απο εταιριες οπως η sunto

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 01, 2008, 10:48:23 πμ »
Αλήθεια επειδή καταδύσεις δεν κάνω, μπορεί κάποιος να μας πεί ποιό  είναι το "σύνηθες"  βάθος που πηγαίνουν οι περισσότεροι ερασιτέχνες και πόση ώρα μένουν σε αυτό.
Φαντάζομαι πως επαγγελματίες δύτες έχουν διαφορετικό εξοπλισμό και παραπάνω από ένα ρολόγια  στον καρπό ή όργανα και μένουν περισσότερη ώρα στο βυθό.
Πιστεύω ένα καλό 200μ είναι αρκετό για τους πιο πολλού από μας. Βέβαια όσο πιο βαθιά πάει ένα ρολόι τόσο πιο ασφαλές είναι.
Τα εύσημά μου στον χρονογράφο της  Certina αν και λιγότερο γνωστό από άλλα μια χαρά τα πήγε συγκριτικά.

Από όσα ξέρω καταδύσεις με "μπουκάλες" ερασιτεχνικά γίνονται στα 5-10-20-30 έως 40 μέτρα.
Ο συνολικός χρόνος της καταδύσεις εξαρτάται από το βάθος που θα κατέβεις.

Δηλαδή αν έχεις κατεβεί στα 40 μέτρα βάθος χρειάζεται σε κάθε 10 μέτρα που θα ανεβαίνεις 5 λεπτά αποσυμπίεση !
Δηλαδή στα 30 μέτρα θα κάτσεις 5 λεπτά στα 20 μέτρα άλλα 5 λεπτά και 10 μέτρα άλλα 5 λεπτά !!!
Αν δηλαδή οι μπουκάλες σου έχουν 30 λεπτά διάρκεια οξυγόνου χρειάζεσαι 15 λεπτά για επιστροφή και αποσυμπίεση !
Εξ' ου και το 15 λεπτό κόκκινο, μπλε ή κίτρινο, στην στεφάνη τον καταδυτικών ρολογιών ...
Ακόμα και στα 10 μέτρα χρειάζεται αποσυμπίεση στα 5 μέτρα, αλλά σπανίως το τηρούν ...

Με την ελεύθερη κατάδυση δεν χρειάζεται αποσυμπίεση

Για να προλάβω τα γιατί ...
Θα συμπληρώσω ότι το οξυγόνο που υπάρχει στην μπουκάλα μας υπόκεινται στην 1ΑΤΜ πίεση αυτή που υπαρχή και αναπνέουμε.
Όταν όμως κατεβούμε στα 10 μέτρα βάθος θεωρητικά έχουμε 1+1ΑΤΜ πίεση από την θάλασσα στα 20 μέτρα έχουμε 1+2 ΑΤΜ πίεση.
Αυτό έχει το εξής αποτέλεσμα το οξυγόνο που έχουμε πάρει στα 0 μέτρα με το οξυγόνο που περνούμε στα 20 μέτρα έχει συμπιεσμένο όγκο από στις 2Ατμόσφαιρες πίεση,
δηλαδή οι εκατομμύρια φυσαλίδες οξυγόνου που έχουμε στο αίμα μας είναι συμπιεσμένες από 1ΑΤΜ στις 2ΑΤΜ στα 10μέτρα ή στις 3ΑΤΜ στα 20μέτρα ...
Είναι σαν μικροσκοπικά μπαλονάκια μέσα στις αρτηρίες στου μυς και στον πνεύμονα, όταν αυτά έχουν ας πούμε έναν όγκο 1 κυβικό mm από την πίεση στα 20 μέτρα,
αν απότομα ανεβούμε στα 0 μέτρα στην επιφάνεια αυτά τα εκατομμύρια δισεκατομμύρια μπαλονάκια
αστραπιαία θα αλλάξει ο όγκος τούς και θα γίνει διπλάσιος τριπλάσιος τετραπλάσιος αναλόγως το βάθος που ήταν συμπιεσμένα
με αποτέλεσμα οι αρτηρίες του εγκεφάλου που είχαν αυτό το συμπιεσμένο οξυγόνο μέσα τους, ξαφνικά να φουσκώνουν και να σπάνε !!!
Αυτό είναι και το αποτέλεσμα από μια απότομη ανάδυση από τον βυθό !!!
Αν άμεσα ο δύτης μπει σε θάλαμο αποσυμπιέσεις οι επιπτώσεις θα ελαχιστοποιηθούν ίσος και να είναι ελάχιστες αναλόγως τα μέτρα και την αντοχή του κάθε οργανισμού .

Αυτά ξέρω εγώ όποιος τα ξέρει καλύτερα ας τα αναλύσει,
φιλικά Στέφανος.

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 01, 2008, 10:58:18 πμ »
Φίλε Στέφανε ευχαριστώ πολύ, κατατοπιστικότατος και κατανοητός.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 02, 2008, 12:34:32 μμ »
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Ένας δύτης αναψυχής -recreational- όπως εγώ κατεβαίνει το πολύ 40μ. Αυτό σύμφωνα με τις προδιαγραφές της PADI του μεγαλύτερου οργανισμού καταδύσεων αναψυχής. Μέχρι αυτό το βάθος δε χρειάζονται στάσεις αποσυμπίεσης (πλην μιας 3λεπτης στα 5 μέτρα αν έχεις καταδυθεί πέρα των 20μ) αν ο ρυθμός ανόδου σου δεν υπερβαίνει τα 18m/min (δεν αναδύεσαι πιο γρήγορα από τις φυσαλίδες σου). Οι επαγγελματίες - τεχνικοί αυτοδύτες καταδύονται βαθύτερα, μου φαίνεται το ρεκόρ αυτόνομης καταδυσής είναι 330μ, χρησιμοποιούν πολύπλοκους αλγόριθμους για τις στάσεις αποσυμπίεσης και για τη μίξη των αερίων.
Οποιοδήποτε ρολόι αδιάβροχο ως τα 200μ επαρκεί για καταδύσεις αναψυχής.
Το μηχανικό ρολόι συνεχίζει να χρησιμοποιήται είτε ως κύριο όργανο είτε ως backup. Βέβαια είμαστε λίγοι.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 02, 2008, 02:00:05 μμ »
Stef & Δημητρη,πολυ χρησιμες επεξηγησεις.... :up: