Αποστολέας Θέμα: fortis vs glycine  (Αναγνώστηκε 18346 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
Απ: fortis vs glycine
« Απάντηση #40 στις: Απρίλιος 09, 2012, 12:00:14 πμ »
Θάνο για το Panerai δεν υπάρχει θέμα κορώνας εξαιτίας του πατενταρισμένου συστήματος - μοχλού για το "σφύξιμο/ξεσφίξιμο"

Τώρα σε σχέση με το Zeno που λες αν κάποιος θέλει μια οικονομική αλλά συνάμα γερμανική λύση μπορεί να δει αυτό:
[url]http://www.uhr.info/products/en/Divers-watches-from-UHR/UHR-412.html[/url]
το οποίο μοιάζει αρκετά ...

Φιλικά
Νίκος
Νίκο,τι παίζει με αυτά τα ρολόγια;οι τιμές είναι πολύ καλές αλλά από ποιότητα και αξιοπιστία τί λένε;

Φιλικά, Μάνος.

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #41 στις: Απρίλιος 09, 2012, 07:48:52 πμ »
προσθετω κ την oris,πια προτιματε απο τις 3?

Φίλε erizzzz,έγραψα και πιο πάνω ότι δεν είμαι λάτρης της Fortis.
Θα προσπαθήσω όμως να σου απαντήσω χωρίς να επηρεαστώ απο τις προσωπικές μου προτιμήσεις.
Όταν καλούμαστε να κρίνουμε μια εταιρεία και να δώσουμε μια συμβουλή/άποψη σ'ένα μέλος του forum,πρέπει να λάβουμε υπ'όψιν μας όλους εκείνους τους παράγοντες που καθιστούν μια αγορά,απο την εν λόγω εταιρεία,συμφέρουσα.
Δεν πρέπει να δούμε μεμονωμένα τα υπέρ και τα κατά,γιατί μ'αυτό τον τρόπο δε σε βοηθάμε.
Για παράδειγμα,δε σε βοηθάω αν σου πω "φοβερά ρολόγια αλλά υστερούν λίγο στην κάσα" ή "απίθανα ρολόγια αλλά οι τιμές τους είναι αδικαιολόγητες" ή "τρομερή εταιρεία αλλά θα ταλαιπωρηθείς με το εδώ service".Χαίρω πολύ,θα μου πεις και θα'χεις δίκιο.Οφείλουμε να δούμε τη συνολική εικόνα της εταιρείας όπως ιστορία,ποιότητα,πωλήσεις,service,τιμή και να σου πούμε "πάρ'το" ή "μην το παίρνεις".
Λαμβάνοντας λοιπόν υπ'όψιν όλα τα παραπάνω και κυρίως τον παράγοντα τιμή,δε θα έβαζα ποτέ το χέρι στην τσέπη για να αγοράσω ένα Fortis.
Αναμφίβολα είναι μια πολύ δυνατή εταιρεία αλλά ούτε τα σχέδιά της μου λένε κάτι,ούτε φυσικά οι τιμές της δικαιολογούν μια τέτοια αγορά.Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις αλλά αγοράζοντας ένα Fortis νιώθω ότι δίνω πολλά και παίρνω λίγα.Σ'αυτό το εύρος τιμών μπορείς να βρείς άλλες εταιρείες που αφήνουν τη Fortis χιλιόμετρα πίσω.
Με λίγα λόγια θα προτιμούσα να δώσω 1000€-1200€ και να πάρω ένα καταδυτικό Oris ή ακόμα καλύτερα ένα Glycine (με κλειστά μάτια) όπως

αυτό

αυτό

αυτό

αυτό

αυτό

αυτό

και άλλα πολλά....................
Όταν με το καλό η Fortis πέσει στα 1000€-1500€,το ξανασυζητάμε.
Αυτά απο εμένα.

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Απρίλιος 09, 2012, 08:12:41 πμ »
Νίκο,τι παίζει με αυτά τα ρολόγια;οι τιμές είναι πολύ καλές αλλά από ποιότητα και αξιοπιστία τί λένε;

Φιλικά, Μάνος.

Καλημέρα Μάνο,

πολλές φορές έφτασα στο παρά 1 από την αγορά τους μόνο και μόνο για να δω την ποιότητα και το "Made in Germany" το οποίο υπόσχονται αλλά επειδή αμέσως μετά θα έπρεπε να το πουλήσω μιας και κινούμαι αλλού τελευταία δεν το έκανα!

Φιλικά
Νίκος
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

erizzzz

• Επισκέπτης
« Απάντηση #43 στις: Απρίλιος 09, 2012, 12:05:27 μμ »
η hamilton τι λεει σε σχεση με τις αλλες?

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Απρίλιος 09, 2012, 05:11:17 μμ »
Τιμολογιακά ακόμα πιο κάτω, χωρίς να υστερεί σε ποιότητα, αν και στα σημεία, ίσως η Fortis να κυμαίνεται λίγο ποιο πάνω, λόγω και των πολύ ακριβότερων τιμών των μοντέλων της. Οι κάτοχοι και των δύο, θα ξέρουν καλύτερα.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Απρίλιος 10, 2012, 12:08:03 πμ »
η hamilton τι λεει σε σχεση με τις αλλες?

Ανώτερη παιδιά η Fortis από τη Hamilton, δεν τίθεται θέμα!!!

Σ'αυτό το εύρος τιμών μπορείς να βρείς άλλες εταιρείες που αφήνουν τη Fortis χιλιόμετρα πίσω.

[-X
Δεν συμφωνώ...μιλάω βέβαια για τις νορμάλ τιμές Fortis και όχι για το ελληνικό χάλι των τελευταίων μηνών, το οποίο έχει απορριφθεί από την ίδια την αγορά...
Χρονογράφους στα 1500-2000 ευρώ δεν βρίσκεις εύκολα αντίστοιχους...βλέπε το B42 Flieger του Νick78

Για καταδυτικό κάτω από 1000 ευρώ δες και τα Oris, αν σου αρέσουν σχεδιαστικά, είναι ωραιότατες επιλογές ;)

Αν το "καταδυτικό" δεν είναι απαραίτητο, θα βρεις όμορφα κομμάτια στη σειρά Ingursore της Glycine ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

erizzzz

• Επισκέπτης
« Απάντηση #46 στις: Απρίλιος 10, 2012, 08:04:56 πμ »
δεν ειναι απαραιτητο το καταδυτικο,ενα καλο ρολοι απο καλη εταιρεια να μου αρεσει ψαχνω

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Απρίλιος 10, 2012, 08:58:48 πμ »
Ανώτερη παιδιά η Fortis από τη Hamilton, δεν τίθεται θέμα!!!

Γιατι?δεν εχω ασχοληθει η αληθεια ειναι με τα φορτις αλλα γιατι ειναι τοσο καλυτερα απο τα hamilton?Σαν ποιοτητα πιστευω ειναι στα ιδια καλα επιπεδα,σαν ονομα επισης το ιδιο καλο για τη τιμη τους οταν αυτη ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα και το ιδιο <<αδιαφορο>>(αν καταλαβαινετε πως το εννοω)οταν μιλαμε για πραγματικα καλα ρολογια...

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Απρίλιος 10, 2012, 01:01:38 μμ »
Γιατι?δεν εχω ασχοληθει η αληθεια ειναι με τα φορτις αλλα γιατι ειναι τοσο καλυτερα απο τα hamilton?Σαν ποιοτητα πιστευω ειναι στα ιδια καλα επιπεδα,σαν ονομα επισης το ιδιο καλο για τη τιμη τους οταν αυτη ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα και το ιδιο <<αδιαφορο>>(αν καταλαβαινετε πως το εννοω)οταν μιλαμε για πραγματικα καλα ρολογια...

ειχα και hamilton (δυο  x-wind, tachymiler) και fortis (official chrono cosmo) τωρα.

τα hamilton πολυ τιμια και καλα για τα λεφτα τους.
τα fortis αλλη ποιοτητα και κατηγορια. πιο ακριβα.
Γαυρος οπαδος....

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Απρίλιος 10, 2012, 01:24:47 μμ »

τα hamilton πολυ τιμια και καλα για τα λεφτα τους.
τα fortis αλλη ποιοτητα και κατηγορια. πιο ακριβα.

+1..έχω hamilton της κατηγορίας των 500 ευρώ και δεν έχω παράπονο, αλλά δεν έχει σχέση με το fortis του Δημήτρη πχ που έχω φορέσει.άλλη κατηγορία.Ούτε ακριβότερα hamilton που έχω δοκιμάσει μπορούν να συγκριθούν κατά τη γνώμη μου.
Προσωπικά αν ήταν να δώσω 800-1000 ευρώ θα προτιμούσα ένα μεταχειρισμένο fortis παρά ένα καινούριο hamilton.

Φιλικά, Μάνος.

erizzzz

• Επισκέπτης
« Απάντηση #50 στις: Απρίλιος 10, 2012, 01:57:17 μμ »
οποτε διαλεγω η φορτις για την ποιοτητα ,η glycine για την διαφορετικοτητα κ τις περισσοτερες επιόγες μοντελων,η oris για την ποιηοτητα το ονομα

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #51 στις: Απρίλιος 10, 2012, 02:15:07 μμ »
οποτε διαλεγω η φορτις για την ποιοτητα ,η glycine για την διαφορετικοτητα κ τις περισσοτερες επιόγες μοντελων,η oris για την ποιηοτητα το ονομα

βασικά διαλέγεις αυτό που σου αρέσει! δεν είναι μαθηματικά και ούτε υπάρχει σωστή απάντηση, όλα τα ρολόγια τα συγκεκριμένα έχουν καλό value for money! Οπότε όποιο και να διαλέξεις έχεις πολλές πιθανότητες να πάρεις κάτι που αξίζει τα λεφτά του

έχω και Oris και Glycine και Damasko (που είναι στο στυλ των Fortis) και τα φοράω όλα σε διαφορετικές φάσεις και τα απολαμβάνω όλα!

Εάν κάτι έχει τέλεια ποιότητα αλλά δε σε συγκινεί τότε δεν έχει νόημα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Απρίλιος 10, 2012, 11:14:25 μμ »

Εάν κάτι έχει τέλεια ποιότητα αλλά δε σε συγκινεί τότε δεν έχει νόημα.

+1000000

Βασίλη εννοείται πως τα Hamilton προσεγμένα ρολόγια και θα πρόσθετα πως είναι απόλυτα προτεινόμενα στην κατηγορία τους!!! Απλά τα Fortis είναι σε υψηλότερο επίπεδο, κυρίως σε ποιότητα κάσας, φινιρίσματος και κρυστάλλου. Την άποψή μου την έχω διαμορφώσει και από προσωπική εμπειρία όντας κάτοχος ρολογιών και των δύο εταιρειών και μέσα από ανταλλαγή απόψεων με επαγγελματίες του χώρου. Τώρα αν με ρωτάς αν αξίζουν τη διαφορά τιμής με τα Hamilton, θα σου πω πως όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, από ένα επίπεδο και πάνω πληρώνεις πολλά για να πάρεις δυσανάλογα λιγότερα...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Απρίλιος 11, 2012, 01:56:36 μμ »
1. Το πρώτο είναι εξαιρετικό ρολόι, στην Ελλάδα θα το βρεις πολύυυυ φτηνότερο απ' ότι στο site που δείχνεις, αλλά υπό τον όρο ότι έχεις πολύ λεπτό χέρι, το μέγεθός του είναι σχεδόν γυναικείο. Γι αυτό και όπου το δεις θα δεις τις τιμές του στον ...βυθό, καθώς δεν έχει ζήτηση...

2, Το Mido πολύ καλό μεν, αλλά χωρίς αντιπροσώπευση εδώ, αν θυμάμαι καλά. Αρκετά ακριβό γι αυτό που προσφέρει θα έλεγα επίσης...

3. Για το Fortis, πολύ καλό, αλλα η τιμή απαράδεκτα υψηλή. Υπάρχουν Hamilton, Tissot, Zeno, Stowa, Steinhart κλπ., με ίδια μηχανή και με σχεδόν τα μισά χρήματα... Σε "τρώει" ν' αγοράσεις στα 1.300-1.400€ μόνο και μόνο για να πληρώσεις brand name;;;

Σκέψου τα...
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Απρίλιος 11, 2012, 02:03:18 μμ »
Τρία τελείως διαφορετικά ρολόγια..Τί έχεις στο μυαλό σου;! ;D
Προσωπικά θα επέλεγα το fortis πρώτο (αν και συμφωνώ με το Θάνο για την τιμή) και έπειτα το oris.Tο συγκεκριμένο mido de μου λέει κάτι.
Έχεις σκεφτεί καθόλου το legend diver;Μιας και δε ψάχνεις συγκεκριμένο στυλ,είναι ότι πρέπει.Φοριέται από τη θάλασσα μέχρι με κοστούμι,έχει ιστορία και είναι από μεγάλη εταιρία.Μιας και έχεις καθαρόαιμα καταδυτικά θα εμπλούτιζες λίγο τη συλλογή σου..
Διαφορετικά τα oris που πρότεινε παραπάνω ο Γιάννης είναι πολύ καλές επιλογές.

Φιλικά, Μάνος.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Απρίλιος 11, 2012, 02:47:40 μμ »
Αν αποφασίσεις για το Fortis, ρίξε και μια ματιά σε αυτό που πουλάει ο συμφορουμίτης.

http://www.mywatch.gr/index.php/topic,14024.0.html
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

erizzzz

• Επισκέπτης
« Απάντηση #57 στις: Απρίλιος 11, 2012, 03:33:27 μμ »
το μυαλο μου παντα μπερδεμενο ηταν σε ολα

erizzzz

• Επισκέπτης
« Απάντηση #58 στις: Απρίλιος 11, 2012, 03:39:22 μμ »
τπ ορις δεν ειναι κ πολυ μικρο,40αρι ειναι,το LL δεν μ αρεσει κ πολυ ,ισως κανα HydroConquest,θα δουμε εχω καμια 10αρια μερες ακομη για να αποφασισω

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #59 στις: Απρίλιος 11, 2012, 05:52:55 μμ »
Για να είμαι ειλικρινής,δε μου αρέσει κανένα απο τα τρία.
Άν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξω κάποιο θα διάλεγα,χωρίς όμως να μου αρέσει ιδαίτερα,το Mido.
Το Oris δεν έχει κάτι να μου πει.Όσο για το Fortis,άφησέ το καλύτερα για τα γεράματα που θα έχει ανέβει η μυωπία για να μπορείς να διαβάζεις τους αριθμούς. ;D ;D ;D