Αποστολέας Θέμα: Ο αντιγράψας του αντιγράψαντος...  (Αναγνώστηκε 9001 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Ο αντιγράψας του αντιγράψαντος...
« στις: Απρίλιος 16, 2008, 06:38:24 μμ »
... ή Η κότα έκανε τ' αυγό ή το αυγό την κότα.  :?  ;D

Όπως και να 'χει, η αλήθεια είναι ότι κάποιες εταιρείες αντιγράφουν (ή τουλάχιστον προσπαθούν) κάποιες άλλες, κ.ο.κ, με αποτέλεσμα τα πράγματα για πολλούς από μας να είναι κάπως συγκεγχημένα.

Εδώ μπορούμε να ποστάρουμε ρολόγια που μοιάζουν μεταξύ τους σε ... ύποπτο βαθμό.

Κάνω την αρχή....

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
Απ: Ο αντιγράψας του αντιγράψαντος...
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 16, 2008, 07:12:46 μμ »
... ή Η κότα έκανε τ' αυγό ή το αυγό την κότα.  :?  ;D

Όπως και να 'χει, η αλήθεια είναι ότι κάποιες εταιρείες αντιγράφουν (ή τουλάχιστον προσπαθούν) κάποιες άλλες, κ.ο.κ, με αποτέλεσμα τα πράγματα για πολλούς από μας να είναι κάπως συγκεγχημένα.

Εδώ μπορούμε να ποστάρουμε ρολόγια που μοιάζουν μεταξύ τους σε ... ύποπτο βαθμό.

Κάνω την αρχή....

γι'αυτό μετά αγοράζουν οι περισσότεροι ρόλεξ.....δεν αναφέρω τους λόγους καταντάει κουραστικό(και μόνο η πρωτοπορεία αρκεί πιστεύω).
Πάντως δεδομένης της τεράστιας οικονομικής διαφοράς μεταξύ (του ενός τουλάχιστον από τα άλλα δυο) των τριών ρολογιών,λογικά η πιο τίμια λύση είναι το Longines!!Πάρα πολύ άνετα θα το αγόραζα και μην μου πείτε πως δεν έχει ιστορία η Longines....ξέρετε καλά πόσο θαυμάζω την IWC(και από το δικό μου avatar φαίνεται εξάλλου),στην προκειμένη περίπτωση και από τις φωτογραφίες ψηφίζω LONGINES!
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 16, 2008, 07:26:11 μμ »
Εγώ πάλι ψηφίζω ... άκρα αριστερά.  :P
Και την κάνω Λούης γιατί ο Stef θα μου πετάξει τίποτα.  ;D

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 16, 2008, 07:32:04 μμ »

γι'αυτό μετά αγοράζουν οι περισσότεροι ρόλεξ.....δεν αναφέρω τους λόγους καταντάει κουραστικό(και μόνο η πρωτοπορεία αρκεί πιστεύω).
Πάντως δεδομένης της τεράστιας οικονομικής διαφοράς μεταξύ (του ενός τουλάχιστον από τα άλλα δυο) των τριών ρολογιών,λογικά η πιο τίμια λύση είναι το Longines!!Πάρα πολύ άνετα θα το αγόραζα και μην μου πείτε πως δεν έχει ιστορία η Longines....ξέρετε καλά πόσο θαυμάζω την IWC(και από το δικό μου avatar φαίνεται εξάλλου),στην προκειμένη περίπτωση και από τις φωτογραφίες ψηφίζω LONGINES!

Το ήξερα εγώ, ότι ενδόμυχα δεν με χωνεύης ... ;D

Λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, το πρώτο Αυτόματο, Antimagnetic, 200M WR, με ξυπνητήρι Βυθού !!!
Είναι το Jaeger Le Coultre MEMOVOX ALARM ή POLARIS, και όταν λέμε βυθού το εννοούμε γιατί είχε διπλή κάσα στο πίσω μέρος
για να μην "πνίγεται" ο ήχος από το Alarm μέσα στο νερό με την καταδυτική στολή !!!

Τα μειονεκτήματα του συγκεκριμένου μοντέλου είναι  ότι έχει αυξημένο πάχος, είχε (δεν είμαι σίγουρος αν θα έχει) "πλαστικό" γυαλί,
και υψηλή τιμή !

Και για το δια ταύτα πιω προσιτό είναι το LONGINES, πιω σπορ το IWC, και το πιω ακριβό το JLC.

Φιλικά Στέφανος.

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 16, 2008, 07:36:29 μμ »
Και εγώ το Longines, φίλε konakis, πιστεύω πως είναι η πιο τίμια λύση.   Αν και δεν το έχω δει ακόμα σε βιτρίνα, πληροφορία εκ των έσω αναφέρει ότι, η τιμή του θα είναι 1450-1500€ στην Ελλάδα. Απόλυτα θεμιτή ιδίως αν σηκώνει και έκπτωση....

Τώρα ποιός αντιγράφει ποιόν... οι σχεδιαστικές λύσεις ουσιαστικά έχουν εξαντληθεί.
Λίγο πολύ όλα τα ρολόγια έχουν κάτι το ένα από το άλλο.
Δεν τα ισοπεδώνω άλλα όπως και να το δείς κοινά στοιχεία υπάρχουν.
Ακόμη και χρωματικά.
Άλλωστε ο ανταγωνισμός είναι τόσο μεγάλος και συνήθως ακολουθείται η τακτική του αν ο "απέναντι" έχει, πρέπει να έχω και εγώ.

Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 16, 2008, 07:42:26 μμ »
έχω την εντύπωση,πως σε αυτή την τιμή θα γίνει ανάρπαστο,για να μην πω best-buy για την Longines.όποιος αντέξει όπως έγιναν τα πράγματα.....με τις "αντιγραφές".Μια χαρά είναι και ΟΜΟΡΦΟ και ΣΩΣΤΗ ΤΙΜΗ και δεν ισοπεδώνεις τίποτε φίλε stardrive ;)
konakis.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 16, 2008, 08:24:18 μμ »
Λίγο πολύ όλα τα ρολόγια έχουν κάτι το ένα από το άλλο.
Δεν τα ισοπεδώνω άλλα όπως και να το δείς κοινά στοιχεία υπάρχουν.

Λογικό.
Το θέμα είναι να μην φτάνουμε σε επίπεδα απροκάλυπτης αντιγραφής.
Στην τελική, είναι προς τιμήν/συμφέρον μια εταιρείας να ξεχωρίζει υιοθετώντας χαρακτηριστικά στοιχεία.
Και άλλο είναι "ακολουθώ τις τάσεις των καιρών", άλλο "αντιγράφω με κάποιες παραλλαγές αυτόν που τις καθιέρωσε και πετάω απλώς επάνω το λογότυπο της εταιρείας μου".

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 16, 2008, 08:29:43 μμ »
Α-χέμ

:-#

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 16, 2008, 08:46:00 μμ »
το LONGINES ειναι εμπνευσμενο απο το παλιο μοντελο,σχεδον ιδιο,νομιζω και το IWC.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 16, 2008, 08:49:38 μμ »
Για το Longines δεν ξέρω, αλλά για το IWC είναι όπως τα λες. Το ίδιο ισχύει και για το Polaris.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 16, 2008, 09:01:35 μμ »
μερικες φορες απλα εχει καθιερωθει ενα στυλ κασσας και δεν ειναι μια αντιγραφη τοσο οσο μια φορμα που ακολουθειται ;)

μα φυσικα και η Longines

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 17, 2008, 01:18:37 μμ »
μερικες φορες απλα εχει καθιερωθει ενα στυλ κασσας και δεν ειναι μια αντιγραφη τοσο οσο μια φορμα που ακολουθειται ;)

+1000
Eίναι οι προσταγές της μόδας, γιατί όποιος μένει απ΄έξω...
Και τα τρία μοντέλα είναι remake των πρωταρχικών του '60. Κάποιος έβγαλε καταδυτικό με εσωτερική στεφάνη και οι υπόλοιποι ακολούθησαν. Ποιος ήταν δε γνωρίζω και δεν έχει και σημασία. Στην ωρολογοποιεία το μόνο κατακριτέο είναι το κάλπικο, η ρεπλίκα και αυτό είναι που θεωρείται αντιγραφή. Από τη στιγμή που πολλές εταιρείες έχουν κοινούς μηχανισμούς λογικό είναι να μοιάζουν. Τόσο απλό.
Και μετά όποιος παρουσιάσει κάτι διαφορετικό στη σχεδίαση παραπονιόμαστε γιατί δυσκολευόμαστε να διαβάσουμε την ώρα.

Φανταστείτε τον κατασκευαστή του πρώτου φορητού ρολογιού να κατοχύρωνε την κλασσική διάταξη ώρα, λεπτά στο κέντρο κινούμενα περιστροφικά...

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 17, 2008, 04:26:15 μμ »
+1000
Eίναι οι προσταγές της μόδας, γιατί όποιος μένει απ΄έξω...
Και τα τρία μοντέλα είναι remake των πρωταρχικών του '60. Κάποιος έβγαλε καταδυτικό με εσωτερική στεφάνη και οι υπόλοιποι ακολούθησαν. Ποιος ήταν δε γνωρίζω και δεν έχει και σημασία. Στην ωρολογοποιεία το μόνο κατακριτέο είναι το κάλπικο, η ρεπλίκα και αυτό είναι που θεωρείται αντιγραφή. Από τη στιγμή που πολλές εταιρείες έχουν κοινούς μηχανισμούς λογικό είναι να μοιάζουν. Τόσο απλό.
Και μετά όποιος παρουσιάσει κάτι διαφορετικό στη σχεδίαση παραπονιόμαστε γιατί δυσκολευόμαστε να διαβάσουμε την ώρα.

Φανταστείτε τον κατασκευαστή του πρώτου φορητού ρολογιού να κατοχύρωνε την κλασσική διάταξη ώρα, λεπτά στο κέντρο κινούμενα περιστροφικά...

Φιλικά
Δημήτρης

πολυ σωστα,η ουσια ειναι αυτη

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 23, 2008, 08:14:43 μμ »
Έλα παιδιά "σκάσανε" τα πρώτα......δείτε το:
http://www.network54.com/Forum/353391/message/1208973379/OT-+New+Non-PAM+Addition

απλά @αμάτο  :supz:πιστεύω!
ΥΓ.αν νομίζουν οι υπεύθυνοι να ανοίξουν στην συνέχεια νέο topic με θέμα το συγκεκριμένο Longines,εγώ απλά επειδή το συζητάγαμε τελευταία το παρέθεσα.
konakis.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 23, 2008, 10:27:59 μμ »
ορίστε και το 1ο σχέδιο του Longines(vintage) από τα παλιά.... ;)
konakis.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 23, 2008, 10:45:10 μμ »
Ημερομηνία κατασκευής του πρώτου ?
Ωραίο και σε αρκετά καλή τιμή !
Μετάξι του πρώτου και του δεύτερου,
το πρώτο βλέπω πως ήταν ματ η κάσα του, πράγμα που το καθιστά πιω "γνήσιο" σπορ ρολόι,
από το γυαλιστερό "αντίγραφο" ...
Αυτό που δεν μου αρέσει είναι, που ακόμα και οι κορόνες έχουν την ίδια εξωτερική διακόσμηση με το POLARIS ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 24, 2008, 07:29:19 πμ »
stef,τα "ειδικά" θα τα πουν οι ειδικοί του φόρουμ ;),πάντως με 1 χιλαρικάκι και κάτι αγοράζεις ΕΠΩΝΥΜΟ ρολοι,ΟΜΟΡΦΟ( και καθημερινό που τα γουστάρεις εσύ),ΕΤΑΙΡΙΑ με ιστορία και στους ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ(παλιότερα εννοώ) χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία!Συμφωνώ τόσο το AQUA όσο και το Polaris....είναι αλλού από οποιαδήποτε πλευρα και να το πάρεις,ΟΜΩΣ όπως είπαμε και παραπάνω.........και οι τιμές είναι ΑΛΛΟΥ για τα συγκεκριμένα.Και πείτε μου αν το δει κάποιος φορεμένο στο χέρι σου....είναι δυνατόν να μην το προσέξει ειδικά σε λουράκι ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ @ΑΜΑΤΟ :D
http://www.network54.com/Forum/353391/message/1208994206/A+few+photos+on+new+strap...
konakis.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 24, 2008, 07:51:28 πμ »
Ώρε μάνα μ' ! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!
Γουστάρω, πολύ καλό.
Όσο για το Polaris, σαν το φραγκάτο συγγενή μοιάζει.  ;)

Φιλικά
Δημήτρης

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 24, 2008, 08:07:46 πμ »
Και τρελένομαι για ρολόγια με χαραγμένες παραστάσεις στο καπάκι της κάσας.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 24, 2008, 08:15:53 πμ »
Ώρε μάνα μ' ! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!
Γουστάρω, πολύ καλό.
Όσο για το Polaris, σαν το φραγκάτο συγγενή μοιάζει.  ;)

Φιλικά
Δημήτρης

Δημήτρη θα σε ...."καθαρήσει" ο Sr,Dr Stef!   κρύβε λόγια  :D
konakis.