Παιδιά καλησπέρα,
για μένα είναι απλά θέμα συμμετρίας-ασυμμετρίας. Οι ώρες που ανέφερε ο Γιάννης (εκτός από το 5 και 10 που "χάνει" λίγο), αφήνουν τον καλύτερο χώρο στα περισσότερα μέρη του καντραν (και το logo), ειδικά αν έχει χρονογράφο το ρολόι, που είναι πιο ωραίο να φαίνονται όλα τα υπο-καντραν.
Επιπλέον, είναι πιο ωραίο στο μάτι, οι δείκτες να σχηματίζουν μία τέτοια γωνία μεταξύ τους. Οι πιο οξείες γωνίες τους "μπερδεύουν" ενώ οι πιο αμβλύες (ή 180 μοιρών) απλά "χάνουν" στην οπτική.
μπορεί μετά να δικαιολογήθηκε και σαν το οκ, ή το smile, αλλά σε καμία περίπτωση δε θεωρώ ότι ξεκίνησε από αυτό. Είναι θέμα αισθητικής, και ναι, πιστεύω είναι η καλύτερη θέση για "έκθεση" για τους λόγους που ανέφερα. Αυτή είναι η γνώμη μου και θα προσθέσω ότι πριν χρόνια, που είχα 1-2 ρολόγια και δεν είχα ιδέα γενικότερα, ούτε forum κλπ (απλά μου άρεσαν!), θέλωντας να τοποθετήσω ένα ρολόι μου στο κουτί του, χωρίς να δουλεύει, σκεφτόμουνα πώς να το αφήσω για να φαίνεται πιο όμορφο και κατέληξα σε αυτή τη θέση!! Μετά άρχισα να παρατηρώ στα περιοδικά και στις φωτογραφίες το ίδιο πράγμα και έτσι έφτασα στο παραπάνω συμπέρασμα..(οκ, υπάρχει και η περίπτωση να το είχα παρατηρήσει υποσυνείδητα και να κατέληξα εκεί..)
ευχαριστώ!
Υγ. συμπληρώνω ότι και αντίστοιχους λόγους γωνίας και θέσης των δεικτών, ο δείκτης των δευτερολέπτων είναι συνήθως λίγο μετά ή λίγο πριν το 6 συνήθως. Δείχνουν έτσι ένα πιο πλήρες "ανάπτυγμα" των δεικτών.