Ψηφοφορία

ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ vs ΠΙΛΟΤΙΚΑ

ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ
36 (69.2%)
ΠΙΛΟΤΙΚΑ
16 (30.8%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 51

Αποστολέας Θέμα: ΤΙ ΤΥΠΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ?  (Αναγνώστηκε 21050 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

seamasterchrono

• Επισκέπτης
Απ: ΤΙ ΤΥΠΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ?
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 04:09:51 μμ »
εγω μακρια απο ''πουλιά''....μονο ''γοργόνες'' .....δηλ. full diver !!!

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 04:11:49 μμ »
Μαλλον για καταδυση με βλεπω και εμενα...
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 04:16:43 μμ »
Μπήκα 4-5 φορές σ'αυτό το θέμα να ψηφίσω και πάντα δε μπορούσα να αποφασίσω!Τα pilot έχουν μια γοητεία όπως αναφέρθηκε παραπάνω από άλλες εποχές..Όμως αν ήταν να έχω μόνο ένα..Με βαριά καρδιά λοιπόν καταδυτικά και εγώ.

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 04:21:27 μμ »
Το θέμα είναι ότι οι επιλογές σε diver είναι άπειρες ενώ τα Pilot είναι πολύ πιο περιορισμένα σαν στυλ.

Στο diver έχεις και το πορτοκαλάκι/κιτρινάκι σου, και τα 50,000 μέτρα water resistance, και τους 100 διαφορετικούς δείκτες κτλ.

Ενώ στο pilot εάν βάλεις ανάποδα το τριγωνάκι το πάνω (λέμε τώρα στυλιστική επιλογή) αμέσως οι purists θα σε φάνε!

Νομίζω ότι τα pilot είναι πιο "σοβαρά" και ως τέτοια δε σηκώνουν πειραματισμούς. έχεις 4-5 βασικά σχέδια (IWC, B&R, Navitimer κτλ.) αλλά κινούνται όλα στην ίδια φιλοσοφία.

Προσωπικά μου αρέσουν πολύ τα υβρίδια (SINN, DAMASKO, FORTIS) αλλά δεν είχε επιλογή να διαλέξω :)

Πάντως προς υπεράσπιση των pilot, σε καθημερινή βάση εγώ προσωπικά τα φοράω περισσότερο από τα diver.

Οπότε +1 για pilot  ;)

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 04:22:39 μμ »
Μπήκα 4-5 φορές σ'αυτό το θέμα να ψηφίσω και πάντα δε μπορούσα να αποφασίσω!Τα pilot έχουν μια γοητεία όπως αναφέρθηκε παραπάνω από άλλες εποχές..Όμως αν ήταν να έχω μόνο ένα..Με βαριά καρδιά λοιπόν καταδυτικά και εγώ.

Tα καταδυτικα ειναι ''all around'' ρολογια ενω οι Πιλοτοι μονο dress, casual  

Αποσυνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 05:38:01 μμ »
Tα καταδυτικα ειναι ''all around'' ρολογια ενω οι Πιλοτοι μονο dress, casual  
Νομίζω dress και casual καλύπτουν όλες τις περιστάσεις οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα..Απλά το + των καταδυτικών έρχεται στα χαρακτηριστικά τους όπως η αντοχή στο νερό..

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 10:53:16 μμ »
''Ενώ στο pilot εάν βάλεις ανάποδα το τριγωνάκι το πάνω ''
 Τι εννοείς ανάποδα;
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος assassin88

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 11:47:46 μμ »
''Ενώ στο pilot εάν βάλεις ανάποδα το τριγωνάκι το πάνω ''
 Τι εννοείς ανάποδα;
Eννοεί να κοιτάει με τη ''μύτη'' προς τα κάτω :D

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 23, 2012, 01:36:44 πμ »
Στα αυθεντικά pilot ''πρέπει'' να κοιτάζει πάνω;
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 23, 2012, 02:09:30 πμ »
Wings of course!!! +1 στα Pilot απο μένα! ;D ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 23, 2012, 02:17:54 πμ από K_O_S_T_A_S »

Αποσυνδεδεμένος Chris_Superocean

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουάριος 23, 2012, 09:44:50 πμ »
Επιτέλους ψήφισα  ;D
Η απάντηση του poseidon88 με καλύπτει 100% Τα πιλοτικά είναι πιο "γοητευτικά" όμως τα καταδυτικά είναι για 365 μέρες το χρόνο.
Οπότε κι από εμένα καταδυτικά
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 23, 2012, 09:51:33 πμ από Chris_Superocean »
Δεν ήταν κακός ο λύκος, η γιαγιά είχε αυθαίρετο.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουάριος 23, 2012, 09:49:45 πμ »
Diver κι απο εμενα...Κωστα ,ψηφισες pilot αλλα μεχρι τωρα εχεις δυο καθαροαιμα diver και κανενα καθαροαιμο pilot....  ;)

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουάριος 23, 2012, 10:05:00 πμ »
Στα αυθεντικά pilot ''πρέπει'' να κοιτάζει πάνω;

ναι πρέπει να κοιτάζει επάνω  :)
βασικά το θέμα είναι ότι στα diver έχεις πχ. ένα DOXA και ένα ENNEBI που είναι πολύ διαφορετικά ρολόγια.
Στα pilot δεν έχεις 2 ρολόγια που να είναι τόσο διαφορετικά το ένα από το άλλο όσο τα δύο diver αυτά (και πολλά άλλα diver σχέδια).

αυτό πιστεύω τουλάχιστον :)

Π.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουάριος 23, 2012, 12:32:49 μμ »
Diver κι απο εμενα...Κωστα ,ψηφισες pilot αλλα μεχρι τωρα εχεις δυο καθαροαιμα diver και κανενα καθαροαιμο pilot....  ;)
Χαχαχαχαχαχα, έτσι Βασίλη! ;D :D

Όχι εντάξει, έχω 2 diver και γενικά μ'αρέσουν πολύ τα diver ρολόγια, αλλα η αδυναμία μου είναι τα Pilot. Σκέψου το λογικά, έχω Chronomat Evo και 01 ( που είναι Pilot με @@ επειδή έχουν πολύ καλή στεγανότητα ) + ότι έχω λυσσάξει με το IWC Top Gun Miramar Chronograph. Μάλλον θα εννοείς ότι δεν έχω κλασσικό Pilot ( με μικρή στεγανότητα ), όπως B Uhren ή Navitimer. Σ'αυτό ναί, έχεις δίκιο. ;D ;)

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουάριος 23, 2012, 01:31:08 μμ »
Αλήθεια οι αεροπόροι ανάμεσα μας ίσως μπορούν να το εξηγήσουν.

ΓΙΑΤΙ τα πιο πολλά pilot έχουν τόσο χαμηλή στεγανότητα? Ειδικά τα διάφορα "professional" δεν πρέπει να λάβουν υπόψη το ότι μπορεί ένα αεροπλάνο να πέσει στη θάλασσα? Εάν ο άλλος κάνει eject και πέσει στη θάλασσα δεν πρέπει να έχει και ένα αδιάβροχο και αξιόπιστο ρολόι?

Δηλαδή πόσο θέμα είναι να έχει το navitimer ας πούμε (το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ) 100 ή 200 μέτρα στεγανότητα αντί για 30?
Τι μετατροπές θα ήθελε η κάσα για αυτό? Πόσο παραπάνω κόστος θα είχε το να το τεστάρουν για 100 μέτρα?

Απλά μου φαίνεται περίεργο να λες κάτι ότι είναι professional αλλά να του λες του άλλου ότι "ξέρω ότι θα το βάλεις μόνο με κοστούμι οπότε στο κάνω στεγανό μόνο σε 30 μέτρα..."

Καμία ιδέα από τους κατέχοντες το θέμα?  :)

Π.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουάριος 23, 2012, 01:40:23 μμ »
Έχεις δίκιο Παναγιώτη σε αυτό που λες. Για παράδειγμα η fortis τους πιλότους της τους βγάζει 200άρηδες!
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουάριος 23, 2012, 01:44:00 μμ »
Οπως το αντιλαμβανομαι εγω τα περισσοτερα pilot οπως τα εχουμε στο μυαλο μας δεν εχουν πρακτικο λογο υπαρξης στο χερι ενος πιλοτου για να ειναι εργαλεια για τη δουλεια του και να εχει και τη στεγανοτητα που λες,απλως ανηκουν σε μια κατηγορια ρολογιων βασισμενα στα pilot του παρελθοντος που ειχαν συγκεκριμενη στεγανοτητα,το μονο αληθινο συγχρονο pilot για μενα που δικαιολογειται να φοραει ενας pilot και να κανει τη διαφορα ειναι το emergency της breitling το οποιο δεν εχει τη μεγαλη στεγανοτητα λογω του πομπου...απο εκει και περα τα pilot της σειρας professional της breitling που ειναι συγχρονες προτασεις σε αυτη την κατηγορια εχουν στεγανοτητα ικανοποιητικη....
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 23, 2012, 01:50:21 μμ από argo98 »

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουάριος 23, 2012, 01:55:16 μμ »
Έχεις δίκιο Παναγιώτη σε αυτό που λες. Για παράδειγμα η fortis τους πιλότους της τους βγάζει 200άρηδες!

Ε μα έτσι δεν είναι βρε Θοδωρή?? είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι υπάρχει κόσμος που δεν παίρνει pilot γιατί έχουν 30-50μ στεγανότητα. Μπορεί να τα θέλει αλλά σου λέει τώρα να βραχεί το ρολόι των 5,000 και να το τρέχω?

Πραγματικά μου φαίνεται τόσο περίεργο. Για ένα dress εντάξει του λες του άλλου με κοστούμι θα το βάλεις. Και στο κάτω κάτω και το SUB σου (μεγειά btw!) έχει 200μ και είναι και μια χαρά "dress". Άμα είχε 30μ. θα το έπαιρνες?

Ένα ρολόι που είναι συνυφασμένο με ηρωικές μάχες στο αέρα κτλ. δε μπορεί να χαλάει άμα πλένεις τα χέρια σου :)
Χαλάει και το image του ηρωικού πιλότου  ;)

Υ.Γ. α και επίσης, νομίζω πολλά fortis είναι 200μ ΧΩΡΙΣ βιδωτή κορώνα! Έτσι δεν είναι? αυτό για εμένα δείχνει καλό engineering.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 23, 2012, 02:03:27 μμ από bhop »

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουάριος 23, 2012, 02:01:35 μμ »
Οπως το αντιλαμβανομαι εγω τα περισσοτερα pilot οπως τα εχουμε στο μυαλο μας δεν εχουν πρακτικο λογο υπαρξης στο χερι ενος πιλοτου για να ειναι εργαλεια για τη δουλεια του και να εχει και τη στεγανοτητα που λες,απλως ανηκουν σε μια κατηγορια ρολογιων βασισμενα στα pilot του παρελθοντος που ειχαν συγκεκριμενη στεγανοτητα,το μονο αληθινο συγχρονο pilot για μενα που δικαιολογειται να φοραει ενας pilot και να κανει τη διαφορα ειναι το emergency της breitling το οποιο δεν εχει τη μεγαλη στεγανοτητα λογω του πομπου...απο εκει και περα τα pilot της σειρας professional της breitling που ειναι συγχρονες προτασεις σε αυτη την κατηγορια εχουν στεγανοτητα ικανοποιητικη....

μαζί σου στο πρώτο που λες ότι ανήκουν σε μια ρομαντική ιδέα... αλλά και τα καταδυτικά δεν είναι το ίδιο? Πόσοι που φοράνε καταδυτικά 3,000μ. έχουν βουτήξει πάνω από 50 και έχουν παλέψει με λευκό καρχαρία στον ωκεανό?  ;D  ;D

ακόμα και τα Β δε δέχομαι τόσο χαμηλή στεγανότητα με εξαίρεση αυτά που έχουν διπλό πάτο με τρύπες για να ακούγεται ο ήχος (Chronospace, airwolf κτλ.).
Το emergency έχει βιδωτό πομπό ο οποίος ανοίγεται μια φορά και εάν χρειαστεί οπότε δε βλέπω γιατί να μην έχει τουλάχιστον 200μ στεγανότητα...  και το emergency δε θα το χρησιμοποιήσεις εάν έχει κολλήσει στην κίνηση στην Κηφισίας για να σε πάρει το ελικόπτερο σου. Θα το έχεις για το ερημονήσι που έπεσε το lear jet σου  ;)  ;D

Απλά πιστεύω ότι χάνουν πωλήσεις πολλά ωραία μοντέλα λόγω της στεγανότητας γιατί ο άλλος το θεωρεί πιο "ευπαθές" το ρολόι...

Π.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουάριος 23, 2012, 02:04:05 μμ »
Γι'αυτό υπάρχουν τα Chronomat.  ;D

Evo = 300m

01 = 500m

Δε μπαίνει μέσα τίποτα! ;)