Αποστολέας Θέμα: Το νέο μου ρολόι  (Αναγνώστηκε 4579 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Το νέο μου ρολόι
« στις: Φεβρουάριος 28, 2008, 12:32:33 πμ »
Καλησπέρες!
Είπα να μοιραστώ μαζί σας μια φωτό και δύο λόγια για το καινούργιο μου Pilot Chrono Automatic (3717). Εδώ θέλω να ευχαριστώ το φίλο Stef για τις πολύτιμες πληροφορίες, τις γνώσεις και την καθοδήγησή του. Και παρόλο που ξέρω ότι ίσως δεν θεωρεί την επιλογή μου την καλύτερη δυνατή, αυτή τη στιγμή ο προϋπολογισμός μου δυστυχώς δεν μου επέτρεπε να φορέσω το JLC που ήθελα. Θα είναι όμως το επόμενο.  ;)
Έχω να πω ότι είναι πολύ άνετο στο χέρι μου, η πλάκα του είναι ευκρινής και ιδιαίτερα καλαίσθητη (για τα γούστα μου τουλάχιστον).
Όσον αφορά στην ακρίβεια: Έχω το ρολόι 6 μέρες τώρα. Δεν το φοράω όλη την ημέρα, και όταν το βγάζω το αφήνω στη θέση που βλέπετε στη φωτό.
Η απόκλιση του ρολογιού από την ημέρα 0 έως σήμερα είναι +1 δευτερόλεπτο. Αναλυτικά, 1η ημέρα=0, 2η=0, 3η=0, 4η=0, 5η=0, 6η=+1 δευτ., όπερ σημαίνει ~ 0,16 δευτ./ημέρα.  :o
Η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται λίγο απίστευτο μια ΕΤΑ-based μηχανή να έχει τέτοια ακρίβεια (νομίζω το συγκεκριμένο ρολόι φοράει την 79320). Εκτός αν είναι ακόμη πολύ νωρίς.
Ίδωμεν. Προς το παρόν, το βλέπω στο χέρι μου και το χαίρομαι.  ;D

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: Το νέο μου ρολόι
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 28, 2008, 07:13:40 πμ »
Καλησπέρες!
Είπα να μοιραστώ μαζί σας μια φωτό και δύο λόγια για το καινούργιο μου Pilot Chrono Automatic (3717). Εδώ θέλω να ευχαριστώ το φίλο Stef για τις πολύτιμες πληροφορίες, τις γνώσεις και την καθοδήγησή του. Και παρόλο που ξέρω ότι ίσως δεν θεωρεί την επιλογή μου την καλύτερη δυνατή, αυτή τη στιγμή ο προϋπολογισμός μου δυστυχώς δεν μου επέτρεπε να φορέσω το JLC που ήθελα. Θα είναι όμως το επόμενο.  ;)
Έχω να πω ότι είναι πολύ άνετο στο χέρι μου, η πλάκα του είναι ευκρινής και ιδιαίτερα καλαίσθητη (για τα γούστα μου τουλάχιστον).
Όσον αφορά στην ακρίβεια: Έχω το ρολόι 6 μέρες τώρα. Δεν το φοράω όλη την ημέρα, και όταν το βγάζω το αφήνω στη θέση που βλέπετε στη φωτό.
Η απόκλιση του ρολογιού από την ημέρα 0 έως σήμερα είναι +1 δευτερόλεπτο. Αναλυτικά, 1η ημέρα=0, 2η=0, 3η=0, 4η=0, 5η=0, 6η=+1 δευτ., όπερ σημαίνει ~ 0,16 δευτ./ημέρα.  :o
Η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται λίγο απίστευτο μια ΕΤΑ-based μηχανή να έχει τέτοια ακρίβεια (νομίζω το συγκεκριμένο ρολόι φοράει την 79320). Εκτός αν είναι ακόμη πολύ νωρίς.
Ίδωμεν. Προς το παρόν, το βλέπω στο χέρι μου και το χαίρομαι.  ;D

Καταρχήν φίλε nin είναι κουκλί, καλορίζικο, καλοφόρετο, :up:
εξαιρετική φίρμα, πολύ καλή μηχανή, με εξαιρετικής ακρίβειας ρύθμιση ...
Καλά έκανες και το πήρες μιας και η JLC δεν έχει Pilot ρολόι ;D και ούτε σε αυτή την τιμή !!!
Θα μείνεις απόλυτα ευχαριστημένος .  :up:

Θέλουμε κι' άλλες φωτογραφίες !!!  :mg:

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 28, 2008, 07:40:03 πμ »
kaλοφόρετο!Το συγκεκριμένο ρολόι,θα πρέπει να γνωρίζεις φίλε μου,ότι είναι το"submariner" της IWC!Εννοώ το πιο εμπορικό iwc (εξάλλου η εταιρία αυτή φημίζεται για την σειρά pilot και φυσικά για τα port!)Πάνω από 10 μέρες αποκλέιεται να το δεις σε βιτρίνα.....ενώ σε μή A.dealers η iwc το δίνει με bracelet όπου αυξάνεται κατά 950ευρώ η τιμή.Καλή αγορά,θα το ευχαριστηθείς!Από timing.....τα έχουμε πει βούτηρο στο ψωμί είναι για την 7750 αυτές οι τιμές που αναφέρεις.....και αν δεν το καταπονήσεις,πιστεύω ότι θα έχει και διάρκεια!
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 28, 2008, 08:20:40 πμ »
φίλε nin,σου παραθέτω παρακάτω και μία foto του μηχανισμού που φέρει το ρολόι σου,με την διαφορά όμως ότι αυτός ο μηχανισμός "έμπαινε"στο ρολόι με ref.3706 (39mm) classic flieger(το ρολόι που φοράς αντικατέστησε το 3706)και επίσης λάβε υπόψιν ότι περίπου μέχρι το 2004,αυτές οι καλίμπρες της IWC ήταν gold platted,ενώ έπειτα ήταν όπως οι περισσότερες εταιρίες που χρησιμοποιούν την 7750 rhodium platted.H "δική σου",λοιπόν είναι ακριβώς η ίδια,απλά to φινίρισμα είναι από ρόδιο και δεν είναι "χρυσοειδές" όπως φαίνεται στην φωτογραφία.Εύχομαι να σε κατατόπισα.

konakis.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 28, 2008, 09:38:32 πμ »
Καλορίζικο και καλοφόρετο.  =D>
Πολύ καλό φινίρισμα, μέσα και έξω.  :tonqe:
Μακράν οι καλύτεροι δείκτες flieger.  :supz:
Τσιμπημένη τιμή. :(

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 28, 2008, 10:10:05 πμ »
φίλε nin,σου παραθέτω παρακάτω και μία foto του μηχανισμού που φέρει το ρολόι σου,με την διαφορά όμως ότι αυτός ο μηχανισμός "έμπαινε"στο ρολόι με ref.3706 (39mm) classic flieger(το ρολόι που φοράς αντικατέστησε το 3706)και επίσης λάβε υπόψιν ότι περίπου μέχρι το 2004,αυτές οι καλίμπρες της IWC ήταν gold platted,ενώ έπειτα ήταν όπως οι περισσότερες εταιρίες που χρησιμοποιούν την 7750 rhodium platted.H "δική σου",λοιπόν είναι ακριβώς η ίδια,απλά to φινίρισμα είναι από ρόδιο και δεν είναι "χρυσοειδές" όπως φαίνεται στην φωτογραφία.Εύχομαι να σε κατατόπισα.

Με κατατόπισες και με το παραπάνω φίλε konakis! :up:

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 28, 2008, 10:19:20 πμ »
Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!

Φίλε Στέφανε, δεν μπορώ παρά να κάνω αυτό που ζήτησες. Ορίστε οι φωτό    :yes:

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 28, 2008, 11:11:16 πμ από nin »

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 28, 2008, 03:17:38 μμ »
πρώτο το εργαλείο,όντως οι δείκτες είναι άπαιχτοι! =D>
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 28, 2008, 06:16:41 μμ από konakis »
konakis.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 28, 2008, 03:54:26 μμ »
Ίδωμεν.

Μεγεια κι απο μενα,κουκλι ειναι φιλε nin,ευχομαι να το ευχαριστηθεις οσο του αξιζει και παραπανω....
Γιατι σου φαινεται απιστευτο,δεν ειπε κανεις οτι οι ΕΤΑ δεν μπορουν να κρατουν αριστους χρονους,στο δικο μου Breitling η Valjoux7750 ειναι max. στο 1,5sec/day απο αστρωτη......
Μια παρατηρηση,βλεπω οτι το λουρακι εχει αρκετο κενο απ την κασσα,οπως και σ αλλα IWC pilot,οποτε οταν φθαρει,μπορεις να ψαχτεις σε aftermarket ποιοτικα λουρακια,και πιστευω θα γινει ακομη πιο ομορφο.....  ;)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 28, 2008, 04:38:42 μμ »
η ετα 7750 θεωρειται τερας ακριβειας ,αρα ολα καλα :)

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 28, 2008, 06:10:35 μμ »
...
Μια παρατηρηση,βλεπω οτι το λουρακι εχει αρκετο κενο απ την κασσα,οπως και σ αλλα IWC pilot,οποτε οταν φθαρει,μπορεις να ψαχτεις σε aftermarket ποιοτικα λουρακια,και πιστευω θα γινει ακομη πιο ομορφο.....  ;)

Κάποιο από αυτά για να αγκαλιάζει την κάσα του ρολογιού ...  ;)

http://www.watchband.biz/pi1401303088.htm?categoryId=10

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 28, 2008, 06:39:09 μμ »
Κάποιο από αυτά για να αγκαλιάζει την κάσα του ρολογιού ...  ;)

http://www.watchband.biz/pi1401303088.htm?categoryId=10

Top quality αυτη η σειρα,σωστη προταση για καλο aftermarket λουρακι.Και στο ebay επισης,χαμος απο ποικιλια για καθε γουστο και τσεπη.....

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 28, 2008, 10:54:26 μμ »
Αυτό το site έχει όντως πολύ αξιόλογα λουράκια. Το έχω ήδη στα bookmarks!

Η αλήθεια πάντως είναι ότι το "μαμίσιο" λουράκι αδικεί ελαφρώς το ρολόι.
Σκεφτόμουν κάτι σαν κι αυτό.  ;)