Αποστολέας Θέμα: Jaeger LeCoultre Master Compressor..  (Αναγνώστηκε 10476 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nick

• 38mm case
    • Προφίλ
Jaeger LeCoultre Master Compressor..
« στις: Φεβρουάριος 17, 2008, 07:37:03 μμ »
1) Extreme World Chronograph

http://www.thewatchquote.com/Extreme-World-Chronograph-176-84-70-No_5567.htm

ή

2) Chronograph

http://www.thewatchquote.com/Chronograph-175-84-70-No_5562.htm

Βασικά μ'αρεσει το  Extreme World Chronograph(1) αλλά:

-Έχω την εντύπωση οτι είναι 46mm η διάμετρος της στεφάνης του. O καρπός μου έχει διάμετρο 16cm. Αυτό σημαίνει οτι είναι σχετικά μικρός. Το PAM 88 που φοράω και είναι με 44mm διάμετρο στεφάνης είναι just στον καρπό μου. Έτσι έχω αμφιβολίες για το πως θα μου είναι στο χέρι.

-Αν ισχύουν τα 9,850.00 ευρώ που έχει σαν list price το "The Watch Quote" θα έλεγα οτι είναι ένα αρκετά ακριβό ρολόι (παρότι μ'αρέσει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ) και δεν ξέρω πόσο αξίζει τα χρήματα του γενικά (Value for money, ποιότητα, in house μηχανισμος, functions) και ως προς τον ανταγωνισμό σε αυτά τα χρήματα (ρολόγια που παίρνεις με τα ίδια χρήματα, διαχρόνικότητα έναντι μιας άλλης επιλογής κτλ).

Απο την άλλη πάλι, το απλό Chronograph μ'αρέσει μέν αλλά δε με ενθουσιάζει. Ξαναλέω όμως.. Δε πάυει να Μ'ΑΡΕΣΕΙ..  :P :P Νομιζω οτι η διάσταση του είναι 44mm αλλά δεν είμαι και σιγουρος, ξέρει κανείς? Η τιμή του ίσως είναι πιο "λογική" αλλά δε μπορώ να κρίνω απόλυτα γιατι δεν έχω μελετήσει τόσο τη JLC, αν και δε παύει να είναι σχετικά ακριβό στα 6,500 ευρώ (όσον αφορά το value for money). Άσε που όπως είπε και ο StefMac σε ένα παλιότερο post με χαλάει και εμένα που και τα 2 είναι χρονογράφοι και οι δευτερολεπτοδείκτες τους είναι στατικοί.
Anyway.. Μια σκέψη κάνω και θέλω την άποψη σας!  :)

Τι θα κάνατε στη θέση μου?
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 17, 2008, 07:44:00 μμ από Nick »
Once Panerai.. Always Panerai..

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Jaeger LeCoultre Master Compressor..
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 17, 2008, 08:28:43 μμ »
Και τα δύο ρολόγια είναι "ποιήματα", κατ' εμέ.
Το extreme world chrono έχει διάμετρο 46,3 mm και πάχος 15,6 mm, ωστόσο το καντράν του παραείναι "φορτωμένο" με ενδείξεις. Για τα γούστα μου τουλάχιστον.
Φοράει τη μηχανή JLC 752 (41 ρουμπίνια, κεραμικός ρότορας), και προσφέρει ακρίβεια +1~1,5 δευτ. την ημέρα.
Για φωτογραφίες του EWC (στον καρπό και σκέτο) δες εδώ:
http://forums.timezone.com/index.php?t=tree&th=684276&mid=2104589&rid=0&rev=&reveal=
http://forums.timezone.com/index.php?t=tree&th=709876&mid=2214686&rid=0&rev=&reveal=

Πρέπει ωστόσο να το βάλεις στο χέρι σου για να δεις πώς είναι. Και μετά να το συγκρίνεις με το master compressor chrono.
Προσωπικά νομίζω ότι στον καρπό σου (με την περίμετρο 16 cm που ανέφερες) μάλλον θα σου πηγαίνει καλύτερα το MCC (Διάμετρος 41,5).

Επισυνάπτω δύο πολύ ωραίες φωτό του MCC.
http://i127.photobucket.com/albums/p126/Jurgens-2007/MCC-4.jpg
http://i127.photobucket.com/albums/p126/Jurgens-2007/MCC-3.jpg

Για το κόστος τους δεν μπορώ να πάρω θέση, γιατί δεν μπορώ να ξέρω πώς αξιολογείς ένα ρολόι και πόσα θέλεις να διαθέσεις.
Θα πω μόνο ότι αγοράζεις Jaeger LeCoultre.  ;)

Έχω δοκιμάσει το MCC στο χέρι μου και είναι πολύ όμορφο. Όπως είπα όμως προηγουμένως, πρέπει να το βάλεις στο δικό σου χέρι. Αυτό είναι το απόλυτο τεστ για να αποφασίσεις εάν σου πάει ή όχι.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 17, 2008, 08:44:11 μμ από nin »

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 17, 2008, 08:35:34 μμ »
Φιλε Nick φαινεσαι αρκετα μπερδεμενος,ας βαλουμε τα πραγματα σε μια σειρα:
Κατ αρχην το Extreme ειναι....extreme σε ολα,χορταινεις Jlc μ αυτη τη ρολογαρα,κι αν σκεφτεις τι προσφερει ο αμεσος ανταγωνισμος και σε τι τιμη,σου βγαινει και.......ευκαιρια ;D
Αφου λες οτι το απλο chrono δε σ ενθουσιαζει(προσωπικα μ αρεσει πολυ),μη το σκεφτεσαι,ενα τετοιο ποσο δωστο για κατι που θα σε συγκινει,κι οχι μονο με ψυχρη λογικη και συγκριση....
Αν σε χαλανε τα small seconds,γιατι δεν παιρνεις κατι αλλο,πχ το master com. diving GMT ενα νεο υπεροχο μοντελο στα 44μμ;;Και εισαι μεσα και στα λεφτα(6.200)
Παντως αν φορας 44 πανεραι,μια χαρα θα σου πηγαινει το Extreme ενω το απλο ισως σου φανει λιγο μικρο.

Αποσυνδεδεμένος Nick

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 17, 2008, 10:31:24 μμ »
Ώντος είμαι σχετικά μπερδεμένος..  ???

Σαν εταιρία μετά απο μερικά άρθρα που διάβασα γι'αυτήν στο net και παρατηρώντας τις λεπτομέρειες σε μερικά απο μοντέλα της την εκτίμησα πάρα πολύ σε σχέση με το παρελθόν που δεν τους είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία! Ειδικά με το Master Compressor World Chrono Extreme κόλλησα! Μιλάμε για απίστευτο κομμάτι!  ...Αλλά και τα 9,850.00 ευρώ είναι αρκετά χρήματα..  ;D

Αρκετά ώστε να με προβληματίσει για αν πάω σε κάτι πιο "οικομικό" (πάντα σε JLC).
Εκεί σκέφτηκα και το Master Compressor Chrono το οποίο μ'αρέσει μεν αλλα όπως με πληροφορείτε: με δίαμετρο 41,5 και πάχος 13.65mm μου κάνει λίγο μικρό όπως το φαντάζομαι. Σίγουρα δε θα μου άρεσε κάτι μικρότερο απο το Panerai.

Απ'ότι διάβασα και σε ξένα forums λένε οτι το Master Compressor World Chrono Extreme φορεμένο δείχνει κάπως "μικρότερο" απο τις διαστάσεις του, το οποίο αν ισχύει με βολεύει. Τα  Panerai με διάμετρο κάσας 47mm (τύπου fiddy-1950) δείχνουν λες και φοράω ρολόι τοίχου στο καρπό μου.  :P

Επίσης μια μέση επιλογη (και στα χρήματα φαντάζομαι) είναι απο τη σειρά Diving είναι το Master Compressor Chrono και (όχι το GMT, το άλλο μ'αρέσει πιο πολύ στο μάτι). Οι κάσες της Diving σειράς είναι απο κράμα τιτανίου αν δε κάνω λάθος. Ξέρει κανείς τιμή γι'αυτό το μοντέλο?

Που θα βρώ τα μοντέλα για να τα δοκιμάσω(στην Αθήνα) ?

Μπορώ να πετύχω καμιά καλή με μετρητά ή είναι απίθανο?

Με αυτά τα κριτήρια σε ποιά επιλογή θα κλείνατε?...    :-\

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 17, 2008, 10:53:56 μμ »
Nick

Πρόσφατα κοιτούσα για JLC και συγκεκριμένα για το Master compressor chrono.
Παραθέτω λοιπόν την εμπειρία μου από εξυπηρέτηση/τιμές. Αν οι moderators θεωρήσουν ότι το post προσβάλλει τους κανόνες του forum, παρακαλώ να διαγραφεί.
ΒΗΧΟΣ: Καψάλη 8, Κολωνάκι. Εκεί μπορείς να δεις και να δοκιμάσεις σχεδόν όλα τα JLC. Μου απέκλεισαν έκπτωση πάνω από 12%.  >:(
ΠΑΤΣΕΑΣ: Λ. Κηφισίας 336 (νομίζω), Π. Ψυχικό. Καλή εξυπηρέτηση. Δεν έχει πολλά JLC (σίγουρα δεν έχει το MCC). Μπορείς να υπολογίζεις έκπτωση 15% (ανάλογα με το μοντέλο) αν το πιέσεις λίγο το θέμα. Ο πωλητής, ένιωσα ότι προσπάθησε να με αποτρέψει από την αγορά ενός JLC γιατί (φαντάζομαι) το κατάστημα έχει μικρότερο περιθώριο κέρδους στη συγκεκριμένη εταιρεία.
ΤΡΑΜΠΑΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σταδίου 7, Σύνταγμα. Μακράν η καλύτερη εξυπηρέτηση από οπουδήποτε αλλού. Φαίνεται να έχει καλύτερες τιμές από τους υπόλοιπους αφήνοντας περιθώρια για έκπτωση λίγο μεγαλύτερη από 15%.
Οι εκπτώσεις αυτές είναι για αγορά απολύτου μετρητοίς.

Αποσυνδεδεμένος Nick

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 17, 2008, 11:28:45 μμ »
Ευχαριστώ nin   
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που δίνεις!! ;)
Θα προσπαθήσω να πάω άυριο κιόλας να δώ απο κοντά!

Αυτό που δε μπορώ να χωνέψω ρε παιδιά είναι εφόσον θα διαπραγματευτείς με τον έμπορο για να του "ακουμπήσεις" κοντά στα 10.000 ευρώ (όσο κάνει ένα Smart Pure της κούτας ;D) ζεστό μετρητό, θα έπρεπε να σου κάνει μια λογική έκπτωση τις τάξεως του 18-20%.

Εφόσον το περιθώριο του κέρδους του είναι σχετικά μεγάλο (και στα 10.000 ευρώ είναι αυτονόητο οτι έχεις σαφώς μεγαλύτερο κέρδος και μπορεί να γίνει πιο ελαστικός στη τιμή απ'οτι σε ενα ρολόι με τιμή πώλησης 2.000-3.000 ευρώ).

Είχα διαβάσει στο forum για ένα Vacheron στα κάπου στα 7.000-10.000 ευρώ όπου ο έμπορος του έκανε αμέσως έκπτωση ένα 30% για τα μετρητά.
Nα φανταστώ οτι κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τα JLC?..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 17, 2008, 11:35:52 μμ »
πρεπει να ισχυει αυτο που λες, αλλα σε ποιον πρεπει να πας πιστευω καποιος απο τους φορουμιστες να δωσουν μια διεξοδο

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 18, 2008, 12:22:16 πμ »
Το MasterC Diving Chrono εχει τιμη 7.750.
Τοσο αυτο οσο & το GMT ειναι απο τιτανιο 44μμ,απλα δε στο προτεινα επειδη ειναι smallseconds(ενεκα χρονογραφου).
Προσωπικα πιστευω οτι ενα 20% θα το παρεις σχετικα ευκολα.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 18, 2008, 12:45:23 πμ »
Τοσο αυτο οσο & το GMT ειναι απο τιτανιο 44μμ,απλα δε στο προτεινα επειδη ειναι smallseconds(ενεκα χρονογραφου).

Εγώ από όσα ξέρω και όσα είχα ρωτήσει δεν είχα πάρει μεγαλύτερη έκπτωση από 15%
και νομίζω ότι είναι "νόμος" της R. Hellas ...
Δεν το αποκλείω και τελείως όταν μιλάμε για 10.000 ...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 18, 2008, 12:15:32 μμ από StefMac »
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 18, 2008, 12:57:07 πμ »
Πάντως εάν αγόραζα τώρα JLC για τον μόνο λόγο που θα έπαιρνα ένα EXtrim είναι για τα
κουμπάκια της γρήγορης αλλαγής λουργιών ... !!!
Όχι ότι τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και οι πατέντες που έχει θα με χαλούσαν ...
Επίσεις το M.C.Extrim Chrono το έχω φορέσει στον καρπό μου και είναι τεράστιο,
αλλά έχω και εγώ μικρό καρπό 16-18 cm ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 18, 2008, 01:15:32 πμ »
Εγώ από όσα ξέρω και όσα είχα ρωτήσει δεν είχα πάρει μεγαλύτερη έκπτωση από 15%
και νομίζω ότι είναι "νόμος" της R. Hellas ...
Δεν το αποκλείω και τελείως για όταν μιλάμε για 10.000 ...

Na πω την αληθεια,δεν εχω παζαρεψει JLC,το λεω επειδη το ποσο ειναι υψηλο και στην Ελλαδα αυτα τα κομματια δεν φευγουν ευκολα.Πριν κανα μηνα δοκιμαζα ενα GP leaureato των 11.500(χωρις τη διαθεση ν αγορασω τοσο ακριβο ρολοι) σε εναν AD και απο μονος του μου προτεινε 20% χωρις να τον ρωτησω παρα ποσο κανει.....

Αποσυνδεδεμένος Nick

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 18, 2008, 04:56:54 μμ »
Θα συμφωνήσω με την άποψη του eisenberg διότι πιστεύω οτι το ποσό είναι ιδιαίτερα ψηλό και κάτι παραπάνω θα μπορεί να κάνει
ο έμπορος.
Στέφανε θέλω τη γνώμη σου εδώ! Και εμένα ο καρπός μου είναι 16cm ακριβώς! Αρκετά μικρός..
Έδειχνε άσχημα στο χέρι σου το EWC?
Διότι εφόσον έδειχνε άσχημα θα πρέπει να αναθεωρίσω.. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα και δεν έχω εικόνα.
Το PAM88 όπως έχω πεί είναι οριακά στο καρπό μου..

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 18, 2008, 07:11:44 μμ »
Θα συμφωνήσω με την άποψη του eisenberg διότι πιστεύω οτι το ποσό είναι ιδιαίτερα ψηλό και κάτι παραπάνω θα μπορεί να κάνει
ο έμπορος.
Στέφανε θέλω τη γνώμη σου εδώ! Και εμένα ο καρπός μου είναι 16cm ακριβώς! Αρκετά μικρός..
Έδειχνε άσχημα στο χέρι σου το EWC?
Διότι εφόσον έδειχνε άσχημα θα πρέπει να αναθεωρίσω.. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα και δεν έχω εικόνα.
Το PAM88 όπως έχω πεί είναι οριακά στο καρπό μου..

Εγώ θα σε συμβούλευα φιλικά να πας σε ένα καλό εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο,
καλό με την έννοια ότι έχει αν όχι όλα σχεδόν όλα τα μοντέλα και να τα δεις στο χέρι σου.
Στον "δικό μας" καρπό "χωράει" 42 και maximum 44,5mm.
Τώρα αν θέλεις οπωσδήποτε M.C. Extrim υπάρχει και το Word-Alarm αλλά και τα καταπληκτικά νέα Dive
και μάλιστα αυτό 186Τ170 και 186Τ770 με αρχική τιμή 12.000 αλλά με Limited Edition ....
Και σε καμιά περίπτωση να μην βιαστής !!!

Φιλικά Στέφανος.

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος Nick

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 18, 2008, 08:15:30 μμ »
...τα καταπληκτικά νέα Dive
και μάλιστα αυτό 186Τ170 και 186Τ770 με αρχική τιμή 12.000...

Aυτό που αναφέρεις Στέφανε με τα Ref. Num.:186Τ170 και 186Τ770 είναι το JLC Master Compressor Diving Chrono που όπως λέει ο φίλος eisenberg έχει αρχική 7.750 Ευρώ. Εσυ λές οτι έχει αρχική 12.000 Ευρώ.

Τι απο τα 2 ισχύει τελικά?

Μήπως αναφέρεσαι στο 185Τ170 και στο 185Τ770 που είναι το JLC Master Compressor Diving Pro Geographic με το μηχανικό βυθόμετρο?

Πιό λογικο μου κάνει γι'αυτό η τιμή αυτη αντι του άλλου.

Μπορούμε να μάθουμε τη τιμή του JLC Master Compressor Diving Chrono (Ref.N.:186Τ170 και 186Τ770)?
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 18, 2008, 08:39:35 μμ από Nick »

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 18, 2008, 10:56:12 μμ »
Η τιμή (καταλόγου) που ανέφερε ο Eisenberg είναι σωστή. Τουλάχιστον για το 186Τ770.
Μπορείς να την επιβεβαιώσεις αν πάρεις απλώς τηλέφωνο σε ένα από τα καταστήματα που έγραψα παραπάνω, τους πεις ότι ενδιαφέρεσαι και ρωτήσεις ποια είναι η αρχική τιμή του ρολογιού. Φυσικά την έκπτωση δεν πρόκειται να στην πουν από το τηλέφωνο.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 18, 2008, 11:26:32 μμ »
Και μια και η πλάκα του Diving Chrono μοιάζει ελαφρώς με αυτή του MCC, μπορείς εναλλακτικά να δεις και το GMT  :o

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 19, 2008, 07:38:16 μμ »
Λοιπών να με διορθώσω ...  ;D
Και να πω ότι ο φίλος μας ο Eisenberg είναι σωστός
για αυτό το μοντέλο 186Τ670 έχει αρχική 7.750 με το "απλό" Rubber,
ενώ το 186T770 με το Articulated Rubber έχει 8.750 μαζί με το 186Τ170 ...
... και είναι limited editions 1.500 κομμάτια.
Είναι 44mm διάμετρο και 3.60mm το ζαφειρένιο κρύσταλλο του,
για αντοχή δοκιμασμένο σε πραγματικές συνθήκες 1000m
και που ισοδύναμη με 890 κιλά βάρος πίεση ανά τετραγωνικό cm...

Και το γνωστό preview : http://www.thewatchquote.com/No_6233.htm

Φιλικά Στέφανος.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 19, 2008, 07:47:46 μμ από StefMac »
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 19, 2008, 08:12:24 μμ »
Παντως το GMT,μ αυτες τις προδιαγραφες(1000μ,τιτανιο,44mm,inhouse JLC) και σ αυτην την τιμη(αν συμπεριλαβεις εστω15-20% εκπτωση) ειναι αυτη τη στιγμη μονοδρομος για καθαροαιμο σπορ ρολοι στην υψηλη ωρολογοποιια.Στο ιδιο επιπεδο βαζω και το GP seahawk,προσωπικα μ αρεσει περισσοτερο το JLC.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 19, 2008, 08:42:20 μμ »
Παντως το GMT,μ αυτες τις προδιαγραφες(1000μ,τιτανιο,44mm,inhouse JLC) και σ αυτην την τιμη(αν συμπεριλαβεις εστω15-20% εκπτωση) ειναι αυτη τη στιγμη μονοδρομος για καθαροαιμο σπορ ρολοι στην υψηλη ωρολογοποιια.Στο ιδιο επιπεδο βαζω και το GP seahawk,προσωπικα μ αρεσει περισσοτερο το JLC.

Δεν υπάρχει περίπτωση να διαφωνήσουμε μαζί ... ;D

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος Nick

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 26, 2008, 10:03:49 μμ »
..Και εγώ σκέφτομαι τώρα παιδιά..  ??? Το JLC Diving Chrono (Ref. Num.: 186Τ170) με το μπρασελέ, που είναι εξ΄ολοκλήρου απο τιτάνιο τα αξίζει τα χρήματα του ή όχι?.. Αξίζει να δώσω το Panerai Luminor GMT (PAM88) που έχω και να προσθέσω τη διαφορά χρημάτων που έχει για να το πάρω (Το JLC απο το παραπάνω post του StefMac κοστίζει 8.750 Ευρώ, και εγώ θα δώσω το PAM στα 3.800 Ευρώ + 3.200 Ευρώ με έκπτωση 20%, στο σύνολο 7.000 Ευρώ όπως το έχω υπολογίσει με μετρητά)?  ..Δε λέω.. Είναι κομμάτι υψηλής ωρολογοποιήας και μ'αρέσει σαν σύνολο.. Αλλά ανησυχώ για την μεταπώληση του μετέπειτα και για το πόσο θα κρατήσει την αξία του διαχρονικά.. Δε θέλω να δεσμέυσω τα χρήματα μου σε κάτι που ίσως χάσει την αξία του διαχρονικά ή δεν μπορώ να το διώξω απο τα χέρια μου εφόσον θελήσω.. Ακούω απόψεις!!...
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 26, 2008, 10:12:48 μμ από Nick »