Αποστολέας Θέμα: YΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΦΤΗΝΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕ COMPLICATIONS !  (Αναγνώστηκε 18068 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ncompl

• Just Registered
    • Προφίλ
YΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΦΤΗΝΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕ COMPLICATIONS !
« στις: Φεβρουάριος 17, 2008, 07:16:48 μμ »
Καλησπέρα , ειμαι νέο μέλος στο φόρουμ σας, το οποίο το βρίσκω εξαιρετικό.
Θα μπορούσατε να μου συστησετε ρολόγια με complications που θα μπορούσα να αγοράσω για να εμπλουτίσω την συλλογή μου.
Πληροφοριακά σας αναφέρω ότι έχω δυο raymond weil . Ενα don giovani με λουράκι και ενα parsifal automatic chono από τα οποία είμαι πόλύ ευχαριστημένος.

ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: YΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΦΤΗΝΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕ COMPLICATIONS !
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 17, 2008, 08:45:00 μμ »
Καλως ηλθες και καλα posts.
Αν θες πες μας πιο αναλυτικα τι σ ενδιαφερει & σε τι τιμη.Ειναι μεγαλο το ερωτημα,μη ξεχνας πως οτι επιπροσθετο εχει ενα ρολοι περαν της ωρας,ακομη και η ημερομηνια,θεωρειται complication......

Αποσυνδεδεμένος ncompl

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 18, 2008, 09:39:03 μμ »
καλησπέρα,

θα με ενδιέφερε ένα ρολόι με complication όπως ένα  με regulator .Από μια γρήγορη έρευνα νομίζω ότι το ποιό φτηνό ειναι της maurice lacroix . Από την άλλη για να απαντήσω στο ερώτημα του eisenberg το maurice lacroix  το βρίσκω ακριβό για το ποσό που θέλω να ξοδεψω αυτή την εποχή.
Τι γνωμη έχετε για τα ELYSEE?
Να προσθέσω ότι θα ήθελα να  εμπλουτίσω την συλλογή μου με ρολόγια με τις παρακάτω complications :
reverse de marche
retrogrades
repetition....

και το τρελό μου όνειρο είναι η κατοχή ρολογιών με
petite sonerie,
tourbillion
έστω και αν ολα τα παραπάνω δεν είναι swiss made.Αρκει να είναι αξιόπιστα!

Ευχαριστώ

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 19, 2008, 06:46:12 μμ »
ΝΑ πω καποιες ιδεες,regulateur βγαζει η εταιρια Alpina,ελβετικη,επισης φθηνοτερα θα βρεις σε regulateur καποια Armani meccanico.Power reserve εχει αρκετα η Orient,οπως και GMT και opendial.Μη ξεχασω και την Timex,εχει μοντελα και retrograde,και open dial και καλες τιμουλες.
Απο κει και μετα πας σε Germasian brands,γερμανικες κατα βαση εταιριες με κινεζικους μηχανισμους,οπως η Elysse που ανεφερες και η Trias κ.α.Δυστυχως δεν εχω προσωπικη πειρα απ αυτες.Κανε ενα search στις εταιρειες που σου ειπα και τα ξανασυζηταμε...

Αποσυνδεδεμένος ncompl

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 19, 2008, 08:33:26 μμ »
ευχαριστώ για τις πληροφορίες  eisenberg  αρχίζω αμέσως την έρευνα μου για αυτές

:)

Αποσυνδεδεμένος ncompl

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 19, 2008, 09:04:02 μμ »
Δυστυχως δεν με καλύπτουν από πλευράς αισθητικής και ντηζάιν οι παραπάνω εταιρείες .
Οι Γερμανοασιάτικες εταιρείες που σωστά ανέφερες έχουν τουλάχιστον όπως φαίνονται από τις φωτογραφίες μια αισθητική που φέρνει προς το κλασικό με σύγχρονη σχεδίαση και αυτό είναι που ζητάω. Τώρα από πλευρας φινιρίσματος του ρολογιού και από θέμα αξιοπιστίας της μηχανής δεν ξέρω καθώς δεν έχω αγοράσει κάποιο. Ελπίζω να μην είναι τελείως χάλια.
Οπότε προς το παρόν δεν κάνω καμία κίνηση μέχρι να έχω περισσότερες πληροφορίες.
Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου

ν

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 19, 2008, 09:24:31 μμ »
Φίλε ncompl καλός ήρθες και από μένα, και θα σου πω ότι μου άρεσαν πολύ τα ELYSSE,
και σε ένα φίλο ωρολογοποιό που πήγα για να αγοράσω από αυτόν
μου είπε χαρακτηριστικά "άστο δεν είναι ρολόι για σένα κοίτα κάτι άλλο".
Τώρα αυτό μπορεί να σου λέει κάτι ή και να μην σημαίνει τίποτα.

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος ncompl

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 20, 2008, 12:40:25 πμ »
σε ευχαριστώ φίλε Στέφανε για το σχόλιο σου.
Το σχόλιο του  τεχνίτη και γνώστη θα αναφέρεται είτε σε προβληματικό μηχανισμό είτε σε μη ποιοτικό φινίρισμα.
Θα δω τον δικό ωρολογοποιό μέσα στην εβδομάδα και ελπίζω να βγάλω μια άκρη τελικά.
Γιατί πιστευω ότι κάπου θα υπάρχουν εταιρείες που θα κατάσκευάζουν αξιόπιστα ρολόγια με complications  χωρίς να πρέπει να ξοδέψουμε υπέρογκα ποσά για να τα αποκτήσουμε - με όλο τον σεβασμό για τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου-.

ncompl
( θα την κάνω την συλλογή με τα κομπλικέισον που θα μου πάει!.....)

ΥΣ. με το χιόνι των προηγούμενων ημερών είχα το χρόνο να εμβαθύνω τις γνώσεις μου για την ωρολογοποιία.Αισθάνθηκα σαν του Ελβετούς ωρολογοποιούς του προηγούμενου αιώνα, που αποκλεισμένοι από τα χιόνια των Αλπεων όλο το χειμώνα είχαν την δυνατότητα να τελειοποιήσουν τις κατάσκευές τους.............
τρομερή σύμπτωση, δεν νομίζεις...

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 20, 2008, 12:48:17 πμ »
Παντως θελω να δω πως θα τα πας,ξερεις,αξιοπιστια-complιcation ειναι δυο εννοιες που δεν πολυαρεσουν η μια στην αλλη,αν δε προσθεσεις και το τριτο ζητουμενο,τη χαμηλη τιμη,δυσκολευει ακομη περισσοτερο.

Goodluck με τη συλλογη,οπως και να χει παντως...

Αποσυνδεδεμένος ncompl

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 20, 2008, 12:58:06 πμ »
το γνωστό , ότι πληρώνεις παίρνεις ισχύει και εδώ φυσικά. Είμαι και εγώ περισσότερο σκεπτικιστης πάνω στο θέμα από ότι ίσως φαίνομαι. Ασε μου λίγες μέρες να το ψάξω και θα σου πώ.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 20, 2008, 06:35:23 μμ »
καλησπέρα,

θα με ενδιέφερε ένα ρολόι με complication όπως ένα  με regulator .Από μια γρήγορη έρευνα νομίζω ότι το ποιό φτηνό ειναι της maurice lacroix . Από την άλλη για να απαντήσω στο ερώτημα του eisenberg το maurice lacroix  το βρίσκω ακριβό για το ποσό που θέλω να ξοδεψω αυτή την εποχή.
Τι γνωμη έχετε για τα ELYSEE?
Να προσθέσω ότι θα ήθελα να  εμπλουτίσω την συλλογή μου με ρολόγια με τις παρακάτω complications :
reverse de marche
retrogrades
repetition....

και το τρελό μου όνειρο είναι η κατοχή ρολογιών με
petite sonerie,
tourbillion
έστω και αν ολα τα παραπάνω δεν είναι swiss made.Αρκει να είναι αξιόπιστα!

Ευχαριστώ

Φίλε ncompl ρολόι με ένδειξη Power Reserve ή Reserve de Marche 40-45h, μπορείς να βρεις με 280-300ευρώ TIMEX, από 45h  έως 55 ώρες πας στα 800-2500 ευρώ αλλά με αξιόλογες μάρκες από Tuttima, ORIS, LONGINES, έως και ΩΜΕΓΑ(αν και νομίζω ότι έχει η Ωμεγα ρολόι με 55 ώρες Power Reserve, αλλά δεν έχει ένδειξη ... ).
Για Regulator ρολόι με ξεχωριστούς δείκτες για λεπτά και ώρες με ξεχωριστούς άξονες, πάλι στο ίδιο σκηνικό και με λίγο μεγαλύτερα ποσά, σε "επώνυμες" αλλά όχι και πανάκριβες, φίρμες.
Τώρα από κει και πέρα σε repetition, petite sonerie, και tourbillion ακόμα και Κινέζικα ξεφεύγουν σε τιμή, αλλά η ειρωνεία είναι να αγοράσεις ένα Κινέζικο Tourbillion με κανένα τριχίλιαρο και ο "φίλος σου" με μια καλό ρυθμισμένη ΕΤΑ 2892-2 να έχει τουλάχιστον την ίδια για μην σου πω καλύτερη ακρίβεια με 600-800 ευρώ ...

Όλα αυτά ήταν και δικές μου σκέψεις και ερωτηματικά που με βασάνιζαν  ...
Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος lefteris31

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 03, 2008, 03:59:13 μμ »
ενα σχετικα φτηνο tourbilion βρηκα σε ενα ελληνικο site το e-men.gr   η μαρκα ειναι francois rotier και τιμη στα 900-1100ε.τοFrancois Rotier Monarch Tourbillon
και τοFrancois Rotier Tourbillon Grande Complication http://www.e-men.gr/components/com_virtuemart/shop_image/product/8aa8bc4914c1ba5cca45801e4a520270.jpg

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 03, 2008, 04:01:12 μμ »
ενα σχετικα φτηνο tourbilion βρηκα σε ενα ελληνικο site το e-men.gr   η μαρκα ειναι francois rotier και τιμη στα 900-1100ε.τοFrancois Rotier Monarch Tourbillon
και τοFrancois Rotier Tourbillon Grande Complication http://www.e-men.gr/components/com_virtuemart/shop_image/product/8aa8bc4914c1ba5cca45801e4a520270.jpg
το αν ειναι αξιοπηστα δεν ξερω απο εμφανηση ειναι πανεμορφο θυμιζει  richard mille.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 03, 2008, 04:03:55 μμ »

Εγώ προσωπικά την μάρκα αυτή δεν την ξέρω (αυτό δεν σημαίνει και τίποτα) ...
Αλλά μάλλον για Made in China μου μυρίζετε ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 03, 2008, 04:06:26 μμ »
το αν ειναι αξιοπηστα δεν ξερω απο εμφανηση ειναι πανεμορφο θυμιζει  richard mille.
ακριβο εγω που ειμαι στο vip lounge toy site το περνω με 700ευρο το παρων ρολοι ειναι γερμανικο αλλα με κινεζικη μηχανη και εχει 2 ετοι gurantie αλλα αν σου παθει κατι μετα τα δυο χρονια τοτε τη κανεις ποιος θα στο φτιαξει αυτος ειναι και ο μονος λογος που με σταματα απο  το να το παρω

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 03, 2008, 04:20:34 μμ »
Δυστυχώς σήμερα φίλε μου warover το "Made in China" είναι παντού ...
Έχω φτάσει στο σημείο να τα έχω πεθυμήσει τα "Made in Taiwan" ...
Τα "Made in Taiwan" είχαν φτάσει σε μια αποδεκτή ποιότητα ...
Αλλά τα "Made in China" είναι απαράδεκτα και τα αγοράζω όταν δεν έχω άλλη επιλογή ...
...Που συμβαίνει αρκετές φορές πια .

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 03, 2008, 05:52:19 μμ »
Δυστυχώς σήμερα φίλε μου warover το "Made in China" είναι παντού ...
Έχω φτάσει στο σημείο να τα έχω πεθυμήσει τα "Made in Taiwan" ...
Τα "Made in Taiwan" είχαν φτάσει σε μια αποδεκτή ποιότητα ...
Αλλά τα "Made in China" είναι απαράδεκτα και τα αγοράζω όταν δεν έχω άλλη επιλογή ...
...Που συμβαίνει αρκετές φορές πια .

Φιλικά Στέφανος.
και για να μας μπερδευουν πλεον γραφουν  ( made in prc )  η αλλιως το (Made in China)

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 04, 2008, 07:31:54 πμ »
Υπομονή λοιπόν μερικά χρόνια μέχρι να γίνουν αξιόπιστοι οι Κινέζοι, που σίγουρα θα γίνει. Βέβαια η αξιοπιστία και η παρέλευση του χρόνου δε θα έχουν αφήσει τις τιμές στα 1000Ευρώ.

φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 04, 2008, 01:14:47 μμ »
Υπομονή λοιπόν μερικά χρόνια μέχρι να γίνουν αξιόπιστοι οι Κινέζοι, που σίγουρα θα γίνει. Βέβαια η αξιοπιστία και η παρέλευση του χρόνου δε θα έχουν αφήσει τις τιμές στα 1000Ευρώ.

φιλικά
Δημήτρης

Έτσι γίνεται συνήθως συμφωνώ.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος zrend

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 11:50:55 μμ »
Αγορασε ενα κινεζικο tourbillon.

Καλησπέρα , ειμαι νέο μέλος στο φόρουμ σας, το οποίο το βρίσκω εξαιρετικό.
Θα μπορούσατε να μου συστησετε ρολόγια με complications που θα μπορούσα να αγοράσω για να εμπλουτίσω την συλλογή μου.
Πληροφοριακά σας αναφέρω ότι έχω δυο raymond weil . Ενα don giovani με λουράκι και ενα parsifal automatic chono από τα οποία είμαι πόλύ ευχαριστημένος.

ευχαριστώ.