Αποστολέας Θέμα: Αναζητώντας χρονογράφο με μηχανή V7750 και όριο τα 1500 ευρώ budget  (Αναγνώστηκε 11483 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
Την Πέμπτη πραγματοποιήσα ένα  χτύπημα που ήταν προγραμματισμένο για φέτος αλλα προς το μέσο της χρονιάς.Θα σας  παραθέσω εδώ  τις σκέψεις μου για το πως κατέληξα στην τελική επιλογή μου επειδή πιστεύω αυτή η κατηγορία ενδιαφέρει πολλούς φίλους.

Ο στόχος ηταν να μπει φέτος στη συλλογή ένας  χρονογράφος που να εκπληρώνει  τις παρακάτω επιθυμίες μου:
1)   Μηχανή V7750 και όριο τα 1500 ευρώ με μετρητά όπως λέει ο τίτλος.
2)   Pilot look ή κάτι παρεμφερές, το design να φέρνει όσο πιο πολύ γίνεται στο IWC chrono pilot με μαύρο κατά προτίμηση dial.
3)   Χρήση: Διακοπές και ταξίδια, εκτός άδειας 2-3 φορές τη βδομάδα όταν προλαβαίνω αθλοπαιδιές (gym). Δηλαδή ένα μάχιμο ρολόι  που ν’ αντέχει και στην σκληρή χρήση και τα  -όχι σκόπιμα βέβαια αλλά-  πιθανά χτυπήματα που μπορεί να  δεχτεί. Το πρώτο καιρό  επίσης σίγουρα θα χρονομετρώ συχνά. 
4)   Μέγεθος κατά προτίμηση τα 42mm (όπως και το πρότυπό μου δηλαδή) μιας και ο καρπός μου είναι γύρω στα 17cm

Μιας και έχω 2 Ελβετούς, είπα να πάω  προς Γερμανία μεριά. Εκεί υπάρχουν εταιρίες με παράδοση στους στους πιλοτικούς χρονογραφους και γενικά στα πιλοτικά Beobachtungsuhren.
Κλασσικό παράδειγμα η Laco με τον  πανέμορφο μαύρο  χρονογράφο “Kiel” (πόλη Κίελο), πολύ κοντά στο IWC και με υπέρχο λουράκι αλλά με αλμυρή τιμή πια, στα 1598 ευρώ. Στα μικρά πλην και το μέγεθος που είναι 44mm αντί για 42. Είναι πάντως μια αξιόλογη πρόταση.

Uploaded with ImageShack.us

Μικρή στάστη για να τσεκάρουμε και μια άλλη ιστορική εταιρία, τη Wempe. Εκεί θα βρεις τους υπέροχους πιλοτικούς χρονογράφους στα 42 και 45mm. Δυστυχώς η τιμή υους ξεπερνα κατά πολύ τα 2000 ευρώ οπότε πάμε για άλλα. Ίσως και να μην έχουν να ζηλέψουν τίποτα και από το IWC αλλά τα λεφτά είναι πολλά, πόσο μάλλον για αγορά μέσω internet.

By nikos1978 at 2012-01-18

Επίσης με χαλάει κάτι στο dial των 42mm, μάλλον η θέση της ημερομηνίας και η φορτομένη με γραμματα δεξιά πλευρά θα ναι. Το dial του 45mm το βρίσκω καλύτερο.

Η Archimede πάλι, έχει επίσης σχέδιο που μοιάζει πολύ με το chrono pilot και το προσφερει σε πολύ ανταγωνιστική τιμή, κοντά στα 1000 ευρώ. Ωστόσο κάποια πράγματα που είδα κυρίως σχετικά με την αφινίριστη μηχανή (που φαίνεται μάλιστα γιατί είναι και open back) συν το γεγονός ότι είχα δυνατότητα να δώσω κάτι παραπάνω με ανάγκασαν να προσπεράσω.

By nikos1978 at 2012-01-02

Μεγάλο φαβορί κατέληξε να είναι η Sinn. Σε πιλότο εκτός από το 356 που είναι σχετικά μικρό (40 και κάτι) βρήκα στον κατάλογο και το 358. Το μόνο αρνητικό είναι οι μη πιλοτικοί δείκτες, όλα τα άλλα τα βρίσκω  τέλεια. ΟΚ, είναι λίγο πάνω από το budget αλλά το έχουμε υπόψη.

By nikos1978 at 2012-01-06

2ο Sinn το κλασσικό 103 Sa. Δε είναι κλασσικός πιλότος αλλά είναι εργαλείο και φωνάζει ότι είναι σκληραγωγημένο και μάχιμο. Με τιμή κοντά στο άνω όριο των 1500 ευρώ το βάζουμε και αυτό στα υπόψη, αλλά με το χέρι στην καρδιά μου αρέσει περισσότερο το 358. Μήπως όμως χρονογράφο Sinn αξίζει να πάρεις με Λεμάνια και όχι με την Valjoux 7750 που κοιτώ για την ώρα

Η Damasco παρουσιάζει ενδιαφέρον αλλά  ο χρονογράφος ης μου αρέσει μόσο σε λευκό χρώμα, όπως το έχει και ένας συμφορουμίτης.

Μου αρέσει πολύ το vintage look Steinhart Nav.B-Chrono II black DLC, διαθέτσει και κορώνα σε σχήμα διαμαντιού που μου αρέσει πολύ  αλλά με φοβίζει  το υλικό (μαύρο ματτ) για τη χρήση που θα το κάνω. Ισχύει ότι και για το Archimede, το budget σηκώνει μεγαλύτερο brand name. Πάντως για τα 820 ευρώ που ζητά μόνο το θεωρώ μεγάλη ευκαιρία και σούπερ επιλογή στα λεφτά που ζητά.

By nikos1978 at 2011-11-11
Τutima=lemania, Ηanhart πολύ ακριβά...

By nikos1978 at 2012-01-04

πάμε να δούμε και τους Ελβετούς....αφού αυτούς ξέρουμε αυτούς εμπιστευόμαστε ως τώρα.
Από τις εταιρίες με παράδοση στα pilot ρολόγια είναι η Fortis. Ξεχώρησα τις επιλογές:
Β42 flieger chornograph

και
B42 pilot professional chronograph

Οι διαφορές είναι μόνο στο dial. Οι δείκτες του professional δεν είναι οι χαρακτηριστικοί ρομβοειδή  pilot αλλά μου αρέσει πολύ που ό,τι αφορά το χρονογράφο έχει πορτοκαλί χρώμα. Ωστόσο το flieger με κερδίζει οριακά. Πλεονεκτήματα εδώ πολλά: πολύ δυνατό brand name, άριστα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως 200m υδατοστεγανότητα!, έχω διαπιστώσει πολύ υψηλού επιπέδου φινίρισμα κάσας  σε ό,τι Fotis έχει πέσει στα χέρια μου και πολύ όμορφο οπτικό αποτέλεσμα. Αν με το ζόρι πρέπει να πω πως με χαλάει κάτι αυτό είναι η απουσία κορώνας σχήματος διαμαντιού και τα κάπως μακριά lugs. Ωστόσο η δυσάρεστη έκπληξη ήρθε από την νέα αντιπροσωπία, η οποία ξαφνικά αποφάσισε να ανεβάσει πολύ τις τιμές! Τα 2 συγκεκριμένα από 2290 ευρώ πήγαν στα 2890! (+600 ευρώ με το καλημέρα!)

Οι υπόλοιπες εναλλακτικές όπως οι EPOS ξεφεύγουν σε τιμή, δίχως να προσφέρουν και την γνησιότητα-αυθεντικότητα-ιστορικότητα που διαθέτoυν τα παραπάνω γερμανικά.

Στο μεσοδιάστημα κοίταξα και άλλες επιλογές, εκτός των  iwc chrono pilot “homages”. Τα 2 ομορφότερα που είδα ήταν το Hamilton maestro με το λευκό dial και ροζ χρυσούς δείκτες  που έρχεται κοντά στο χιλιάρικο με μια καλή έκπτωση. Όπως και το μαύρο της φώτο που έχει και το 3ο μικρό subdial. Έχω ακόμα τον κατάλογο Hamilton στο αυτοκίνητο, πραγματικά η εκτίμησή μου για τη συγκεκριμένη μάρκα ανέβηκε πολύ.

By nikos1978 at 2012-01-02

Υπέροχο και το Stowa chronograph 1938 matt στα 1750 ευρώ. Όμως το στυλ και η χρήση  για την οποία προορίζεται το ρολόι με απότρεψε να πάω σε πιο «κυριλέ» επιλογές. Διαφορετικά το Stowa ίσως και να ήταν πρώτος στόχος, παρόλο που ξεπερνά το budget.

έψαξα  και για μεταχειρισμένο IWC chrono pilot, αλλά κάτω από 2400 ευρώ δε βρήκα, δηλαδή αρκετά πιο μακριά από την ακτίνα δράσης του πορτοφολιού μου. Έχει γίνει πια πανάκριβο και οι τιμές των μεταχειρισμένων είναι και αυτές υψηλές.
Σκεφόμουν ότι έχω αρκετο χρόνο για σκέψη τους επόμενους μήνες, sinn, laco και fortis σίγουρα ξεχώριζαν. Για τα 2 πρώτα είχα και άλλους ενδοιασμούς  γιατί για  τέτοια ποσά προτιμώ την αγορά από φυσικό κατάστημα , με γνωριμία με τον πωλητή και όχι από ένα απροσωπο ηλεκτρονικό κατάστημα, για το Fotis δε οι νέες τιμές τους  αγγίζουν την Βreitling!
Να όμως  που ένα τηλέφωνο από το φίλτατο ψηλό, κοτσονάτο αεροπόρο και moderator με έβαλε στην πρίζα. Με βοήθησε να εντοπίσω ένα τελευταίο Fortis Β42 flieger chornograph όχι μόνο με την παλιά τιμή αλλά και με βαρβάτη έπκτωση. Το δέλεαρ για αγορά ενός ρολογιού σαν αυτό που έψαχνα με τιμή εντός ορίου που σε λιγες μέρες θα είναι όνειρο απατηλό με έβαλε στην πριζα. Έπρεπε να δράσω άμεσα, σήκωσα λεφτά από τα «έτοιμα» και πήγα βουρ στο  κατάστημα.
Μέσα σε λίγα λεπτα όχι μονο είχα αποφασίσει αλλά είχα ξετρελαθεί με το ρολόι..φορτις – ποιότης και black power το συγκεκριμένο! (ναι εκτός από μαύρο dial έχει και φοβερό μαύρο λουράκι).

Οι παραπάνω επιλογές πιστεύω μπορούν να καλύψουν πολλά γούστα και είναι όλες αξιόλογες.
-   Laco: o αυθεντικός
-   Wempe: αυθεντικός και  μερακλής (πιο πάνω μόνο το IWC για μενα  και αυτό με ερωτηματικό)
-   Hamilton και Stowa: ο στυλάτος και ντελικάτος
-   Archimede & Steinhart: η απάντηση στην κρίση
-   Sinn: στη μπάντα στη μπάντα περνάνε τα κομάντα
-   Fortis B42 flieger chronograph: my choice, νομίζω η βέλτιστη επιλογή*

*με δεδομένο την παλιά τιμή. Δε νομίζω να αποδώσει αυτή η νέα πολιτική θέλω να γίνω η Breitling στη θεση της Breitling!
Αυτα τα ολίγα! ;D Ελπίζω να σας άρεσε το σεντόνι και μακάρι να βοήθησε ή να βοηθήσει στο μέλλον κι άλλους ενδιαφερόμενους!!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 04, 2012, 10:57:37 πμ από Nick78 »
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
Απ: Αναζητώντας χρονογράφο με μηχανή V7750 και όριο τα 1500 ευρώ budget
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 12:50:53 πμ »
Νικόλα το ποστ σου είναι καταπληκτικό
με απολαυστική ανάλυση και πολύ ωραία επεξήγηση του τρόπου σκέψης
που αφορά την κάθε επιλογή.

Συμφωνώ απόλυτα με τις επιλογές και με τον τρόπο που έφτασες στην τελική απόφαση
και μπράβο σου που άρπαξες την ευκαιρεία!

Καλορίζικο λοιπόν, και εύχομαι να το καταφχαριστηθείς!

Υ.γ.:περιμένω την επόμενη συνάντηση να το δούμε από κοντά ;)

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 12:59:03 πμ »
Εννοείται πως πάς "by default", για το Fortis-ποιότης.
Αυτονόητο...

Εξαιρετικό ρολόι και περιμένουμε εξίσου εξαιρετικές φωτό !
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος Chris_Superocean

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 01:14:11 πμ »
Μπράβο Νίκο, όπως λέει και ο συνονόματος σου, απολαυστικότατο το post σου!!!
Καλορίζικο να είναι!
Θέλουμε review και σίγουρα να το δούμε από κοντά σε καφεδοσυνάντηση  ;)
Δεν ήταν κακός ο λύκος, η γιαγιά είχε αυθαίρετο.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 05:10:19 πμ »
Φίλε ωραιότατο ποστ με πλήρη ανάλυση τρόπου σκέψης και τελικής απόφασης!!!

Η επιλογή απλά ΙΔΑΝΙΚΉ!!!

Fortis B42 Flieger!!! Kα-τα-πλη-κτι-κό!!! Έρωτας!!!!!!!!!

Καλοφόρετο, ζηλεύω, περιμένω την επόμενη Παρασκευή για "ζαχάρωμα"!!!!!!!!!

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 10:45:31 πμ »
Καλοριζικο Νικο, χτυπησες διανα τοσο σε φιρμα και μοντελο, οσο και σε τιμη ;).
Και η αναλυση σου, απολαυστικη και απολυτως λογικη.
Καλοφορετο και τα υπολοιπα απο κοντα!
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 10:57:04 πμ »
Νίκο καλημέρα & καλοφόρετο!!!!

Θα σας δώσω και εγώ (για άλλους υποψήφιους) μία "γερμανική" πρόταση σε πολύ καλή τιμή από τον κο Sinn με πολύ ιδιαίτερη διάταξη στα 860 Euro (!):

http://guinand-watch.com/index.php?option=com_content&task=view&id=65&Itemid=183

και στη κλασσική διάταξη (με τα άχρηστα δευτερόλεπτα):

http://guinand-watch.com/index.php?option=com_content&task=view&id=63&Itemid=181

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 04, 2012, 11:03:04 πμ από VC222 »

Αποσυνδεδεμένος Babis Stinson

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 11:05:55 πμ »
Πάρα πολύ ωραία παρουσιάση για την έρευνα αγοράς σου Νίκο. Από τα λεγόμενά σου στην Wempe έχεις μεγάλη εκτίμηση και ο 45mm χρονογράφος απ' ότι κατάλαβα ήταν το μαράζι..  :D (Πέρα από το IWC..)
Εξαιρετική επιλογή προφανώς το Fortis, καλορίζικο και καλοφόρετο λοιπόν..!  :)
Ο Γιάννης, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά του forum, μας βοηθούν να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα ρολόγια!  ;)

Να προσθέσω μόνο κάτι: Αφού ήθελες πιλότο και κοίταξες και στην Stowa, γιατί δεν έριχνες και μια ματιά στο Flieger Chrono???
http://www.stowa.de/lshop,showdetail,132834566121149,en,1328345720-21844,chronograph,fliegerchrono,1,Tshowrub--chronograph,.htm
Οριακά πάνω από το Budget, γερμανικό pilot look αλλά κάπως διαφορετικό..!
http://www.stowa.de/cosmoshop/pix/a/z/fliegerchrono/g/Flieger_Chrono_1.jpg
Το αναφέρω για τους μελλοντικούς ενδιαφερομένους.
To crem Chronograph 1938 με rose gold δείκτες πάντως έχει μπει στα επόμενα σχέδιά μου.. Απίστευτο κουκλί!

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 11:08:42 πμ »
Και 2 παρατηρήσεις σχετικά με τα γερμανικά ρολόγια Β'ΠΠ

Τα B-Uhren δεν ήταν χρονογράφοι.

Οι χρονογράφοι εποχής (μάλιστα ήταν περισσότερο για πυροβολικό/ναυτικό!) δεν είχαν δείκτες όπως τα B-Uhren (αλλά συνήθως όπως τα Hanhart/Tutima)!

Τα σημερινά Laco,IWC, Archimede είναι απίστευτα μπασταρδέματα και σίγουρα όχι hommages εκείνων των ρολογιών.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 04, 2012, 11:21:35 πμ από VC222 »

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 11:13:12 πμ »
Φίλοι καλημέρα και ευχαριστώ για τα σχόλιά σας!

Το ρολόι δεν το έχω ακόμα στα χέρια μου, λογικά σε 3-4 μέρες. Φωτογραφίες εννοείται θα προσπαθήσω αλλά νομίζω η καλύτερη λύση είναι να το αναλάβει ο Γιάννης την Παρασκευή!  :)

VC222 η αγορά έγινε ήδη γιατί υπήρχαν ήδη αρκετοί ενδιαφερόμενοι για το συγκεκριμένο κομμάτι, το οποίο αν κάποιος δεν πάει σε παράλληλη αγορά ακόμα και με πολύ καλύ έκπτωση θα θέλει σίγουρα 2000 ευρώ για καινούριο. Τότε ίσως η Sinn να αποτελούσε μια πιο value for money επιλογή.  

Για τα Guinard που κακώς δεν τα ανέφερα, στο πρώτο με ξενίζουν τα 2 τεράστια subdials. Το δεύτερο είναι πολύ όμορφο και μοιάζει πολύ με το Sinn103 αλλά με καλύτερη τιμή. Όμως το κλασσικό design του iwc chrono pilot με κέρδισε, ( κριτήριο 2) παρόλο που δεν είναι Β-Uhr όπως σωστά ανέφερες.

Εννοείται πως κι άλλες προτάσεις μπορουν να πέσουν για μελλοντικούς ενδιαφερόμενους! Μπάμπη για τα Stowa, to 1938 το προτιμω μακράν! :)

Στο μόνο που διαφωνώ είναι να κρίνουμε τιμολογιακά ρολόγια μόνο με βάση τη μηχανή (εκεί τότε  και αν έχω κάνει "ατόπημα" με μερικές χιλιάδες ευρώ για unitas). Παίζουν και άλλα ρόλο όπως η ποιότητα κατασκευής, το φινίρισμα, to design, το πως κάθεται στον καρπό, η μεταπωλητική αξία κτλ
Έτσι και 1300 ή 1400 ευρώ για μια V7750 μπορούν να δικαιολογηθούν.

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 11:40:55 πμ »
Νικο ευχομαι καλοφορετο το καινουριο σου ρολοι.Μονο καλες ωρες να δειχνει.Για να ειμαι ειλικρινης δεν τρεφω και ιδιαιτερη αγαπη για τα Fortis αλλα οφειλω να ομολογησω οτι η παρουσιαση σου ηταν εξαιρετικη.Ουτε και ξερω ποσες φορες την εχω διαβασει.Μπραβο σου και για την πολυ καλη ερευνα αγορας.

Αποσυνδεδεμένος aspromavros

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 12:13:04 μμ »
Σε ζηλευω!!!! Η τελεια επιλογη!!!!!!!!!!!! Οπως εχω γραψει και αλλου, το συγκεκριμενο fortis ηταν ο ποθοσ μου, αλλα το μπατζετ για την αγορα επεσε και ετσι κατεληξα στο hamilton....
Καλοφορετο και να το χαιρεσαι!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 12:14:13 μμ »
....Για τα Guinard που κακώς δεν τα ανέφερα, στο πρώτο με ξενίζουν τα 2 τεράστια subdials. Το δεύτερο είναι πολύ όμορφο και μοιάζει πολύ με το Sinn103 αλλά με καλύτερη τιμή. ....

Είναι σωστό που σε ξενίζει αλλά έτσι είναι όμως το σωστό, ο χρονογράφος πρέπει να διαβάζεται εύκολα από έναν πιλότο ή οδηγό. Αντίστοιχα μεγάλο subdial είχε και το Oris Chronoris χωρίς όμως ώρες!

Επίσης, έχεις δει πολλά V7750 χωρίς δεύτερα; Νόμιζα ότι ήταν V7760 στην αρχή μέχρι που είδα automatic...η διαταξη 6-9-12 των συνηθισμένων V7750 δεν μου αρέσει καθόλου, πάντα προτιμούσα τα κλασσικά tricompax 3-6-9 αλλά αυτό το 0-6 χωρίς δεύτερα με τρελλαίνει ... αυτό το Guinand πρέπει να το "χτυπήσω".

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 07:32:16 μμ »

Και 2 παρατηρήσεις σχετικά με τα γερμανικά ρολόγια Β'ΠΠ

Οι χρονογράφοι εποχής (μάλιστα ήταν περισσότερο για πυροβολικό/ναυτικό!) δεν είχαν δείκτες όπως τα B-Uhren (αλλά συνήθως όπως τα Hanhart/Tutima)!

Πάνω σ'αυτό, επειδή οι τιμές της Hanhart είναι πολύ πάνω, υπάρχει και από τη hamilton μια πρόταση. Κρίμα που κόβονται κάποια ψηφία..

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 09:57:44 μμ »
+150Ε.

Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 10:30:34 μμ »
Αστεία-αστεία παρουσιάστηκαν πολλές ωραίες επιλογές σε πιλοτικούς χρονογράφους...

Βέβαια την ώρα της αγοράς τα πράγματα σφίγγουν και οι περισσότερι στρέφονται τελικά στην σίγουρη λύση...
Βάζοντας τον εαυτό μου στη θέση του Νίκου, θα επέλεγα ακριβώς το ίδιο! Fortis Flieger Chrono! Ένα ρολόι από μια αξιόλογη εταιρεία με καλό όνομα, που μπορείς να το δεις από κοντά, να το δοκιμάσεις στο χέρι σου, ποιοτικότατο, πολύ όμορφο και με όλα τα υπέρ της αντιπροσώπευσης της εταιρείας στην χώρα μας  ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 11:22:30 μμ »
Μεραγκλαντάν ρολόι Νικόλα!
Κορυφαίο!

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
  • Ανταλλάζω κρασί 35 ετών με αντίστοιχης αξίας ρολόι
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 11:49:20 μμ »
Αούτα εν για τεμάς τους Πόντιος που έχουμε τρανά χερόπα ( και πολλά λουρόπα).  ;D

Hitech Πόντιος!

Newsposter and Moderator @ www.myplaisio.gr

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 07, 2012, 09:45:00 μμ »
Έδώ και κανά 2ωρο στον καρπό μου!
Έγινα μέλος της Fortis-ποιότης!  :cooler:

By nikos1978 at 2012-02-07

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 07, 2012, 10:17:25 μμ »
Έδώ και κανά 2ωρο στον καρπό μου!
Έγινα μέλος της Fortis-ποιότης!  :cooler:

By nikos1978 at 2012-02-07

Πολύ όμορφο Νίκο ! Μεγειές !

Θα είσαι στον 7ο ουρανό :cheers: