Αποστολέας Θέμα: Υπερβολική απόκλιση σε Breitling  (Αναγνώστηκε 10694 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
Υπερβολική απόκλιση σε Breitling
« στις: Φεβρουάριος 03, 2012, 11:20:04 μμ »
Εδώ και κάποιους μήνες έχω στην κατοχή μου ένα Breitling Skyracer, το οποίο χρησιμοποιεί την Breitling 27 Caliber (ETA 2892-A2).
Στην αρχή παρουσίαζε πολύ καλή χρονομετρία και βρισκόταν στο +1/day, το οποίο σταδιακά μετατράπηκε σε -1/day.

Είχα καιρό να ασχοληθώ με τη χρονομετρία του, ώσπου πριν μερικές ημέρες είπα να δώ εάν παρέμενε σταθερή και διαπίστωσα πως βρισκόταν στα +6 sec/day.
Σκέφτηκα πως είναι οριακά στα πλαίσια του COSC και πως ίσως έπρεπε να του δώσω λίγο χρόνο για να δούμε πως θα πάει, ίσως άλλωστε να οφείλεται και στα κρύα των τελευταίων ημερών....

Προς μεγάλη απογοήτευση, τις επόμενες ημέρες διαπίστωσα ανεξήγητη απόκλιση, η οποία έφτανε και τα +25/day ! (Δεν είναι τυπογραφικό λάθος...)

Μάλιστα σε διάστημα 2 ωρών (φορεμένο) κέρδισε περίπου 10 sec !!! (εντός του σπιτιού, σε προφανώς φυσιολογικές θερμοκρασίες)

Κάτι άλλο που διαπίστωσα ήταν η όχι τόσο ομαλή αλλαγή της ημερομηνίας από την κορώνα (έχει μια πιο "τραχιά" λειτουργία)
και όταν προσπαθώ να το κουρδίσω από αυτή, ακούγεται περιοδικά ένας ήχος που δεν υπήρχε.

Τί νομίζετε πως συμβαίνει? Υπάρχει κάτι το οποίο μπορώ να κάνω ? (εκτός από να το πετάξω.... :censored:)
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος Heuer_1153

• 44mm case
    • Προφίλ
Απ: Υπερβολική απόκλιση σε Breitling
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 03, 2012, 11:23:36 μμ »
Καιρός για service  ;)
Μάριος

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 03, 2012, 11:25:10 μμ »
Καιρός για service  ;)
Μάριε, είναι αγορασμένο μόλις το καλοκαίρι....
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος Heuer_1153

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 03, 2012, 11:45:32 μμ »
Μάριε, είναι αγορασμένο μόλις το καλοκαίρι....

Μεγάλη ατυχία, αλλά συμβαίνει. Προσπάθησε να το δείς θετικά: τουλάχιστον καλύπτεται από την εγγύηση. 
Μάριος

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 12:23:42 πμ »
Σαφώς και καλύπτεται από την εγγύηση, αλλά δε νιώθω καθόλου σίγουρος...
Αναγκαζομαι να στείλω ταχυδρομικώς ένα ρολόι κάποιας αξίας, το οποίο θα ανοιχθεί μετά από μόλις 6 μήνες με άγνωστα αποτελέσματα.

Εάν λάβουμε υπ'όψιν και την ιδιοτροπία/πολυπλοκότητα του 2892-Α2 (module Depuis Depraz) ανησυχώ ακόμη περισσότερο,
από τη στιγμή που δε γνωρίζω την κατάρτιση των εγχώριων τεχνιτών.

Φυσικά και δεν μιλάμε για κανέναν inhouse, αλλά όσο να'ναι μια ανησυχία υπάρχει...

Όπως και να'χει, απογοητεύεσαι από ένα ρολόι αυτής της αξίας, χωρίς βέβαια να γενικεύω.

Αποσυνδεδεμένος Chris_Superocean

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 12:28:18 πμ »
Δυστυχώς συμβαίνει, μου έχει συμβεί κι εμένα στο SO. Όταν το αγόρασα ήταν στο +2sec/day και σε κάποια ανύποπτη στιγμή έγινε +1min/day. Το έδωσα για service (το καλοκαίρι) και τώρα μέσα σε ένα μήνα που το τσέκαρα, είναι +4sec/month. Δώσε το για service, μην ανησυχείς και όλα καλά!  ;)
Δεν ήταν κακός ο λύκος, η γιαγιά είχε αυθαίρετο.

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 12:32:52 πμ »
Φίλε Χρήστο ελπίζω όπως λές να είναι μην είναι κάτι τόσο σοβαρό, αλλά εγώ διαπίστωσα και άλλα προβλήματα πέραν της απόκλισης...
Την τραχιά λειτουργία της κορώνας, η οποία συνοδεύεται και από περίεργο ήχο.

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 12:42:41 πμ »
Σε κάθε περίπτωση δώσ'το για service, σε καταλαβαίνω απόλυτα ότι έχεις ξενερώσει και απογοητευτεί άλλα μην ανησυχείς, τα παιδιά στη Β είναι πολύ εξυπηρετικά.
Θυμάσαι να το χτύπησες πουθενά;

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 12:50:06 πμ »
Θυμάσαι να το χτύπησες πουθενά;

Δε θυμάμαι να χτύπησε κάπου δυνατά. Κάτι μικροχτυπήματα σε έπιπλα ή desk-diving ή άλλες αντίστοιχες επαφές υπήρξαν,
αλλά όχι κάτι το υπερβολικό ή ασυνήθες.

Εννοείς πως δεν καλύπτεται από την εγγύηση στην περίπτωση που διαπιστώσουν δυνατό χτύπημα ?

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 12:56:54 πμ »
Όχι όχι δεν εννοώ κάτι τέτοιο, εγώ να φανταστείς είχα ένα καλό χτυπηματάκι και μου το γυάλισαν κιόλας  ;) Απλά μια σκέψη έκανα, μήπως βγάζαμε άκρη για το πρόβλημα της κορώνας

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 01:09:23 πμ »
Όχι όχι δεν εννοώ κάτι τέτοιο, εγώ να φανταστείς είχα ένα καλό χτυπηματάκι και μου το γυάλισαν κιόλας  ;) Απλά μια σκέψη έκανα, μήπως βγάζαμε άκρη για το πρόβλημα της κορώνας

Εσύ παρατήρησες την αλλαγή στη συμπεριφορά του ρολογιού μετά από χτύπημα ?
...και σου το κάλυψαν στην εγγύηση, χωρίς να σου δημιουργήσουν πρόβλημα ?

**Αλήθεια, προτείνεται το γυάλισμα σε τόσο "νέα" ρολόγια ?
Σε συζήτηση με ένα παλαιό και έμπειρο μέλος που είχα, υποστήριζε πως φθείρει αρκετά την κάσα, το συχνό (κάτω από δεκαετία) γυάλισμα

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 01:23:15 πμ »
Έγω δεν κατάλαβα καν το χτύπημα, απλά κάποια στιγμή είδα το σημάδι και  :wallbash: τρελάθηκα, το πρόβλημα εμφανίστηκε αργότερα. Στην Β απλά μου έκαναν το service χωρίς κανένα θέμα! Το γύαλισμα μάλλον καλά μου έκατσε λόγω του χτυπήματος  ;)

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 01:29:27 πμ »
Στο κατάστημα στον Πειραιά που πήρα τα ρολόγια μου, μου έλεγε για μια περίπτωση ενός πελάτη του με ένα super avenger που μάλλον ο τύπος το είχε χτυπήσει τόσο δυνατά που είχαν σπάσει τα κουμπιά του χρονογράφου. Αυτός χρεώθηκε!!! Και αν θυμάμαι καλά γύρω στα 6 κατοστάρικα. "Δεν είμαι σίγουρος για την τιμή".

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 01:36:04 πμ »
Στο κατάστημα στον Πειραιά που πήρα τα ρολόγια μου, μου έλεγε για μια περίπτωση ενός πελάτη του με ένα super avenger που μάλλον ο τύπος το είχε χτυπήσει τόσο δυνατά που είχαν σπάσει τα κουμπιά του χρονογράφου. Αυτός χρεώθηκε!!! Και αν θυμάμαι καλά γύρω στα 6 κατοστάρικα. "Δεν είμαι σίγουρος για την τιμή".

...ouch...!!!
...φυσικά σε αντίστοιχες μην έχουμε και υπερβολικές απαιτήσεις...

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 01:43:35 πμ »
...ouch...!!!
...φυσικά σε αντίστοιχες μην έχουμε και υπερβολικές απαιτήσεις...
:yes:
Πάντως σου ξάνα λέω μην ανησυχείς καθόλου, θα το αποχωριστείς μερικές μέρες το Β σου και μετά όλα καλά θα είναι!

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 01:46:19 πμ »
:yes:
Πάντως σου ξάνα λέω μην ανησυχείς καθόλου, θα το αποχωριστείς μερικές μέρες το Β σου και μετά όλα καλά θα είναι!

Σε πόσες ημέρες το πήρες από το service ?

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 01:50:19 πμ »
Σε πόσες ημέρες το πήρες από το service ?
Αν θυμάμαι καλά γύρω στις δέκα μέρες κι αυτό επειδή το έδωσα στο κατάστημα στον Πειραιά και δεν το πήγα μόνος μου στην Βαλαωρίτου.
Εσύ τι θα κάνεις;

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 02:00:51 πμ »
Αν θυμάμαι καλά γύρω στις δέκα μέρες κι αυτό επειδή το έδωσα στο κατάστημα στον Πειραιά και δεν το πήγα μόνος μου στην Βαλαωρίτου.
Εσύ τι θα κάνεις;

Αποστολή με courier μάλλον...

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 02:02:32 πμ »
Το ρολόι θέλει απλά μια ρύθμιση και σε καμία περίπτωση σέρβις. Σε κάποια καταστήματα που έχουν in house τεχνικό δεν κάνει ούτε 10 λεπτά να το ρυθμίσει.

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 02:07:45 πμ »
Το ρολόι θέλει απλά μια ρύθμιση και σε καμία περίπτωση σέρβις. Σε κάποια καταστήματα που έχουν in house τεχνικό δεν κάνει ούτε 10 λεπτά να το ρυθμίσει.

Είσαι σίγουρος ?
Επειδή αντιμετωπίζω και το πρόβλημα με την κορώνα (αλλαγή ημερομηνίας, κούρδισμα, ..)