Αποστολέας Θέμα: Αύριο θα το αγοράσω, τί να προτιμήσω ;  (Αναγνώστηκε 14745 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
Αύριο θα το αγοράσω, τί να προτιμήσω ;
« στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 06:58:58 μμ »
   Φίλοι μου  :),
όπως αναφέρεται στον τίτλο ή  . . . το αργότερο μεθαύριο  :)

λίγα λόγια . . .
δώρο για τον πατέρα, με αφορμή σημαντική επαγγελματική επιτυχία, ουσιαστικά το πρώτο του καλό-ακριβό ρολόι, το οποίο και θα μείνει . . .

γνώριζα την υπόθεση, δεν είναι βιαστική η κίνηση όπως ίσως φαίνεται από τον τίτλο, απλά δεν ανέφερα κάτι νωρίτερα μιας και γνωρίζω σχετικά το χώρο και τις επιλογές του. Χθές ήρθα Αθήνα και επιθυμώ το αργότερο μέχρι την Παρασκευή να έχει παραδοθεί.

δεδομένα . . .
υπάρχει η αγάπη για ένα καλό ρολόι στον ενδιαφερόμενο, είναι γνωστές σαν όνομα κάποιες εταιρείες, από εκεί και πέρα όμως όχι πολλά πράγματα. Δηλαδή μηχανές, τεχνολογίες, ακρίβειες, λειτουργίες, ιστορία, cosc κ.α . . . απλά δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει επίσης ούτε διάθεση για σχετική μάθηση αλλά ούτε για "σπατάλη", ειδικά στις μέρες μας. Δεν γνωρίζει για το δώρο αλλά δεν θα του αρέσει να μάθει ότι κοστίζει μια περιουσία, απλά δεν το δικαιολογεί . . .

χαρακτηριστικά . . .
κλασσικό ύφος, προς επίσημο, αν και προσωπικά θα ήθελα όχι απόλυτα dress κατάσταση, ας το ονομάσουμε κομψό καθημερινό-επίσημο. Λευκό dial, καμία λειτουργία (το πολύ ημερομηνία), λουράκι, μεγάλο μέγεθος, μηχανικό (δικός μου όρος). Κόστος από 1000 έως 3000, αρχική εκτίμηση.

Κρίνω πως δεν υπάρχουν αρκετές επιλογές. Χρονογράφοι, power reserve, moonphases, περιστρεφόμενες στεφάνες . . .όλα απορρίπτονται. ψάχνουμε ουσιαστικά ένα μεγάλο, άσπρο, άδειο ρολόι με λουράκι.

κάνοντας μια βόλτα χθες στην αγορά (δήθεν για μένα), είδαμε-δοκιμάσαμε αρκετά και διέκρινα συμπάθεια για τρία μοντέλα

1.
στα 42mm

2.
επίσης στα 42mm

3.
με λουράκι το παραπάνω στα 41mm

δοκίμασε και το ίδιο Longines σε 47,5 mm και του πήγαινε, μπορεί να το υποστηρίξει ο καρπός, όπως και το Weems, αλλά συμφωνήσαμε ότι τα μικρότερα είναι πιο ώριμες επιλογές . . . 

τρέχω να μαζέψω τη μητέρα από τη δουλειά (βρέχει) και επιστρέφω σύντομα . . .  ;D
ως τότε σχολιάστε ελεύθερα    :D
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 19, 2011, 08:35:56 μμ από Κωνσταντίνος »

Αποσυνδεδεμένος THODORAS

• 36mm case
    • Προφίλ
Απ: Αύριο θα το αγοράσω, τί να προτιμήσω ;
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 07:39:36 μμ »
καλησπερα φιλε μου απ τα λιγα που ξερω σιγουρα θα προτιμουσα το omega.λογω μηχανης(co axial)μεταπωλητικης αξιας κ τελος λογω prestige.φυσικα περιμενε και τους πιο ''ειδικους''... ;D

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 08:26:56 μμ »
καλησπερα φιλε μου απ τα λιγα που ξερω σιγουρα θα προτιμουσα το omega.λογω μηχανης(co axial)μεταπωλητικης αξιας κ τελος λογω prestige.φυσικα περιμενε και τους πιο ''ειδικους''... ;D

ευχαριστώ φίλε μου για τα σχόλια  :)

επέστρεψα και συνεχίζω . . .  :D

δοκιμάσαμε και ένα ακόμα ΒΜ (με μπλε δείκτες) αλλά αν και ίδιο μέγεθος (42mm), έδειχνε λίγο μικρότερο. 
   Όπως προανέφερα, ο καρπός επιτρέπει άνετα μεγαλύτερο μέγεθος.
   Επίσης το Omega στα 41mm, ελάχιστα "μικροφέρνει". Βέβαια προτέρημα για μένα στο Omega είναι ο μηχανισμός (8500), τα 4 χρόνια εγγύηση, το πιο αραιό service και τα 100m αντοχή στο νερό (για ρολόι που θα μείνει ίσως παίζει κάποιο ρόλο - σημάδι καλύτερης-στεγανής κατασκευής). Μεταπωλητική αξία δεν με αφορά.
   Το Longines άρεσε περισσότερο από το ΒΜ λόγω των αριθμών μάλλον. Είναι και φθηνότερο επίσης. Αλλά και τα δύο με μόλις 30m αντοχή  :(
   άλλες επιλογές ; τα rolex ακριβά αλλά το κυριότερο μικρά και χωρίς τα χαρακτηριστικά που επιθυμούμε. Αν τα τελευταία υπήρχαν, δεν θα κολλάγαμε στη τιμή (μάλλον). Βreitling, παραφορτωμένα (ακόμα και το SOH). Ίσως μόνο (αλλά δεν το πέτυχα κάπου) το Transocean το απλό (όχι τον καινούργιο χρονογράφο). Πανέρια όχι, Maurice Lacroix δεν άρεσαν, Zenith Elite, δεν έπεισαν, τα υπόλοιπα ΥΩ τα ξεχνάμε . . .
θεωρώ πως θα του άρεσε ένα marine σχεδίασης (π.χ Steinhart Marine 44mm) αλλά δεν θέλω να εμπλακώ με ιντερνετική αγορά σ' αυτήν την περίπτωση και ούτε ανάλογο χρόνο αναμονής διαθέτω. Επίσης, μιας και δεν υπάρχει η ανάλογη γνώση (στον ενδιαφερόμενο), ας μην κινηθούμε σε ψαγμένες μεν αλλά ελάχιστα γνωστές δε, προτάσεις. Ας είναι τουλάχιστον το όνομα ελκυστικό . . .

όσο αφορά την τιμή, το ΒΜ θα απαιτήσει κοντά στα 1500, πιο κάτω το Longines, και το Ω κοντά στα 3500. Μεγάλη η διαφορά του Ω, με μικρότερο μέγεθος (μειονέκτημα), προσόντα που δεν συγκινούν τον ενδιαφερόμενο και τιμή που τουλάχιστον προβληματίζει (τον ενδιαφερόμενο και όχι μόνο) . . . αξίζει ;

όπως το βλέπω, μάλλον πάω προς το Longines αλλά όχι λόγω της τιμής (~1200 - κοντά στο κάτω όριο). Θα ήθελα κάτι καλύτερο και ας είναι ακριβότερο αλλά δεν το πετύχαμε. Το Ω καλό αλλά δεν εντυπωσιάζει (τον ενδιαφερόμενο) και ειδικά στην τιμή αυτή. Άραγε γιατί βγαίνει τόσο ακριβό το DeVille ; το ΑΤ με ίδια μηχανή και ατσάλινο επίσης είναι αρκετά φθηνότερο, ποιός ο λόγος ;

τέλος . . . μ' αρέσει να σχολιάζω και φαίνεται μάλλον . . .  :D

μου διαφεύγει κάτι ; περιμένω σχόλια αλλά και προτάσεις για φθηνά καταστήματα  :)

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 08:46:47 μμ »
Διαβάζοντας τα παραπάνω, νομίζω και εγώ πως ένα εκ'των Baume ή Longines (η σειρά είναι τυχαία) είναι η καλύτερη επιλογή για την περίπτωσή σου,
λαμβάνοντας υπ'όψιν φυσικά και τη μεγάλη διαφορά τιμής από το Ω.

Αυτό που στην τελική μετράει, είναι πως του άρεσαν περισσότερο τα δύο προαναφερόμενα ....οπότε η επιλογή σου γίνεται ακόμη ευκολότερη...
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 10:56:20 μμ »
Από τα τρία αυτά ρολόγια το Longines μου αρέσει πολύ περισσότερο από τα άλλα!

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 11:10:49 μμ »

:cooler:

Έχει και αντίστοιχο η Longines αλλά το Glycine μ'αρέσει περισσότερο!!!

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 11:15:51 μμ »
μην τα πετάς έτσι απότομα αυτά ρε Γιάννη
 :supz: :supz: :supz: :supz: :supz: :supz: :supz: :supz: :supz: :supz: :supz:

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 11:19:10 μμ »
μην τα πετάς έτσι απότομα αυτά ρε Γιάννη
 :supz: :supz: :supz: :supz: :supz: :supz: :supz: :supz: :supz: :supz: :supz:

Λέμε για ρολογάρααααααααα!!!!!!!!

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 11:21:17 μμ »
   Ευχαριστώ για τα σχόλια φίλοι μου  :)

φίλε Γιάννη, του έδειξα το αντίστοιχο σε Longines και δεν συγκινήθηκε . . . προσωπικά μου αρέσει πολύ  ;)

συνεπώς, λογικά κινούμενος, θα προσανατολιστώ στα ΒΜ και Longines.
Aύριο που θα βγω για έρευνα, θα τα ξαναδώ από κοντά και θα δείξει . . . θεωρητικά όλα παίζουν (και άλλα μοντέλα) αλλά αφού υπάρχει εμπειρία από αυτά, λέω να μην το ρισκάρω και κινηθώ σε κάτι άλλο (δεν θα έχω ξανά τον ενδιαφερόμενο μαζί μου).

πάντως, δυσκολεύτηκα . . . τόσα αξιόλογα ρολόγια, με μιας αποκλείστηκαν λόγω των επιθυμητών χαρακτηριστικών . . . 

δύσκολος  τύπος ο πατέρας  ;D , δίχως γνώσεις και όμως τις αφάνισε τις επιλογές  :D

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 11:27:11 μμ »

έχω κολλήσει με την πάρτη του τον τελευταίο καιρό,
το συζήταγα και με τον θοδωρή μπας και δωσω το ορις και τσιμπησω αυτο ακριβως
(λευκο καντραν, νουμερα και δεικτες με λουμινοβα)

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 11:33:15 μμ »

ρολογάρααααα φίλε Γιάννη είναι και τα Weems και Lindbergh  :o
και το θέμα είναι ότι αν και 47,5 mm, κάθονται πολύ ωραία στον καρπό του . . .
παραμένουν όμως (θεωρητικά) μεγάλα, δεν κρύβονται εύκολα
επίσης, σημαντικό, στο δικό μου καρπό, παραείναι μεγάλα, δυστυχώς  >:(   ;) 

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 19, 2011, 11:42:12 μμ »
θυμάμαι ότι σε ένα δεν "γκρίνιαξε" για τα complications και μάλλον γλυκάθηκε . . . μέχρι όμως που του είπα (στο αυτί) την τιμή . . .  ;D

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 20, 2011, 12:10:08 πμ »

αξίζει ; (υπολογίζω κοντά στα 6000 να κάνει) ; τί λέτε ;
απλό, λευκό, 44mm, χρουτσου-χρουτσου . . . όλα τα έχει εκτός της τιμής  :(

ΥΓ. μήπως άρχισαν να παίρνουν τα μυαλά μου αέρα ;  ;D
και μετά να καταλήξω να γράφω ¨αξίζει μέχρι το τελευταίο ευρώ"  ;D  ;D  ;D

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 20, 2011, 12:16:22 πμ »
Xαχαχαχαχα μήπως θα πάει σε σένα τελικά το ρολόι?

Πάντως αν μείνεις "χαμηλά" δες κι αυτό...

Εberhard Traversetolo

Το λευκό είναι πολύ πιό όμορφο στην πραγματικότητα, ανώτερο ποιοτικά από Longines κλπ, μια και θα κατεβείς κέντρο κάνε τον κόπο να το δεις ;)

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 20, 2011, 12:31:49 πμ »

Διατιθεται σε κατασταση καινουργη εναντι 900 Ευρω!!  ;D

Περισσοτερες πληροφοριες μεσω π.μ.

Φιλικα,
Watch-Collector
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 20, 2011, 01:29:10 πμ »
Το Longines Lindberg, το είδα από κοντά και ομολογώ πως με εντυπωσίασε! Μιλάμε για κάτι... το διαφορετικό όσο και σπάνιο  σε ντιζάιν, τρομερή vintage αίσθηση, αν και 47,5... Κοίταξε όμως όλη τη σαι ειρά Heritage της Longines! Έχει πολλά μοντέλα με λευκό καντράν, χωρίς πολλά, πολλά, με  δερμάτινα λουράκια και σε ''μικρές'' διαστάσεις σε 38 άρια, 40 άρια , ακόμα και... 35 άρια! www.longines.com
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 20, 2011, 01:38:34 πμ από ''Viglatoras'' »
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 20, 2011, 10:24:50 πμ »
Καθαρά από άποψη κλασσικού-διαχρονικού design αλλά καθόλου "παππουδίστικο", προσωπική μου άποψη, είναι ότι το συγκεκριμένο Β&Μ τα βάζει όλα κάτω (εκτός ίσως από το IWC των 6000 Ε).
Σαν ωρολογιακή αξία το Ω είναι βέβαια ανώτερο, αλλά θα το προτιμούσα με λουράκι, όχι μπρασελέ.

Πανέμορφο αλλά με ασημί αντί για λευκό καντράν είναι και το IWC Spitfire UTC...υπέροχο στα 40μμ και κοντά στις 3000 με μετρητά αν δεν κάνω λάθος
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 20, 2011, 12:21:46 μμ »
Longines & Baume-Mercier βρίσκονται σε αντίστοιχο επίπεδο σε δύο διαφορετικά γκρουπ. Πρακτικά είναι παρόμοια ρολόγια.

Το Longines είναι πιο ιστορική φίρμα και αυτή η Master collection είναι υπέροχη και με νότες νοσταλγίας. Η Β&Μ επίσης είναι "βαρύ" όνομα και η σειρά classima είναι πανέμορφη (ιδίως τα μοντέλα με τους μπλε δείκτες και το "κοτλέ" καντράν). Όμως αναγνωρίζω ότι για ένα μεγαλύτερο άνθρωπο, το απλό λευκό classima με τους ασημί δείκτες ίσως είναι η πιο λογική επιλογή. ;)

Όσο για το συγκεκριμένο Ω DeVille, το απορρίπτω λόγω τιμής. Θα προτιμούσα χίλιες φορές, στα ίδια χρήματα, το Ω Αqua-Terra με την cal.8500 με μπρασελέ αρχικά και μαύρο κροκό λουρί και μπούκλα έξτρα αργότερα για πιο dress, και νομίζω καλύπτεις όλες τις ώρες και τις περιστάσεις. ;D

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 20, 2011, 12:46:02 μμ »
Αν δεν είχα μικρό καρπό θα έπαιρνα το Meylan χωρίς δεύτερη συζήτηση.
Ρολογάρα
και σε αχτύπητη τιμή...

Κ.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος georgemvg

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 20, 2011, 01:43:06 μμ »
Nomos tangomat

Glashutte senator sixties