καλησπερα φιλε μου απ τα λιγα που ξερω σιγουρα θα προτιμουσα το omega.λογω μηχανης(co axial)μεταπωλητικης αξιας κ τελος λογω prestige.φυσικα περιμενε και τους πιο ''ειδικους''... 
ευχαριστώ φίλε μου για τα σχόλια

επέστρεψα και συνεχίζω . . .

δοκιμάσαμε και ένα ακόμα ΒΜ (με μπλε δείκτες) αλλά αν και ίδιο μέγεθος (42mm), έδειχνε λίγο μικρότερο.
Όπως προανέφερα, ο καρπός επιτρέπει άνετα μεγαλύτερο μέγεθος.
Επίσης το Omega στα 41mm, ελάχιστα "μικροφέρνει". Βέβαια προτέρημα για μένα στο Omega είναι ο μηχανισμός (8500), τα 4 χρόνια εγγύηση, το πιο αραιό service και τα 100m αντοχή στο νερό (για ρολόι που θα
μείνει ίσως παίζει κάποιο ρόλο - σημάδι καλύτερης-στεγανής κατασκευής). Μεταπωλητική αξία δεν με αφορά.
Το Longines άρεσε περισσότερο από το ΒΜ λόγω των αριθμών μάλλον. Είναι και φθηνότερο επίσης. Αλλά και τα δύο με μόλις 30m αντοχή

άλλες επιλογές ; τα rolex ακριβά αλλά το κυριότερο μικρά και χωρίς τα χαρακτηριστικά που επιθυμούμε. Αν τα τελευταία υπήρχαν, δεν θα κολλάγαμε στη τιμή (μάλλον). Βreitling, παραφορτωμένα (ακόμα και το SOH). Ίσως μόνο (αλλά δεν το πέτυχα κάπου) το Transocean το απλό (όχι τον καινούργιο χρονογράφο). Πανέρια όχι, Maurice Lacroix δεν άρεσαν, Zenith Elite, δεν έπεισαν, τα υπόλοιπα ΥΩ τα ξεχνάμε . . .
θεωρώ πως θα του άρεσε ένα marine σχεδίασης (π.χ Steinhart Marine
44mm) αλλά δεν θέλω να εμπλακώ με ιντερνετική αγορά σ' αυτήν την περίπτωση και ούτε ανάλογο χρόνο αναμονής διαθέτω. Επίσης, μιας και δεν υπάρχει η ανάλογη γνώση (στον ενδιαφερόμενο), ας μην κινηθούμε σε ψαγμένες μεν αλλά ελάχιστα γνωστές δε, προτάσεις. Ας είναι τουλάχιστον το όνομα ελκυστικό . . .
όσο αφορά την τιμή, το ΒΜ θα απαιτήσει κοντά στα 1500, πιο κάτω το Longines, και το Ω κοντά στα 3500.
Μεγάλη η διαφορά του Ω, με
μικρότερο μέγεθος (μειονέκτημα), προσόντα που
δεν συγκινούν τον ενδιαφερόμενο και τιμή που τουλάχιστον
προβληματίζει (τον ενδιαφερόμενο και όχι μόνο) . . . αξίζει ;
όπως το βλέπω, μάλλον πάω προς το Longines αλλά όχι λόγω της τιμής (~1200 - κοντά στο κάτω όριο). Θα ήθελα κάτι καλύτερο και ας είναι ακριβότερο αλλά δεν το πετύχαμε. Το Ω καλό αλλά δεν
εντυπωσιάζει (τον ενδιαφερόμενο) και ειδικά στην τιμή αυτή. Άραγε γιατί βγαίνει τόσο ακριβό το DeVille ; το ΑΤ με ίδια μηχανή και ατσάλινο επίσης είναι αρκετά φθηνότερο, ποιός ο λόγος ;
τέλος . . . μ' αρέσει να σχολιάζω και φαίνεται μάλλον . . .

μου διαφεύγει κάτι ; περιμένω σχόλια αλλά και προτάσεις για φθηνά καταστήματα