Η τιμή πώλησης ενός ρολογιού είναι αυτή που πρέπει να είναι πάντα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Η τιμή πώλησης σε μικρό βαθμό εξαρτάται από την τιμή κόστους. Το κόστος κατασκευής μπορεί να συμπιεστεί μέχρι ένα ορισμένο βαθμό. Από εκεί και μετά δεν πάει παρακάτω. Όπως και να το δούμε αυτό δεν γίνεται διαφορετικά.
Η τιμή πώλησης εξαρτάται, από τα διοικητικά έξοδα, από την γενικότερη εικόνα, την διαφήμιση, τα σημεία πώλησης, από το κύρος της μάρκας, από την συνεχόμενη ιστορίας της, από την αποδοχή που έχει στο κόσμο, από την αποδεδειγμένη ποιότητα, κ.α.
Η διαφορά στην τιμή για το ίδιο ρολόι υπάρχει για τρεις λόγους.
1) Γιατί υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν έμποροι που λειτουργούν με την λογική "όπου σε πιάσουν", σε αντίθεση με τους άλλους "διαφορετικά" σκεπτόμενους.
2) Γιατί υπάρχουν αγοραστές που για χ,ψ,ζ, λόγους έχουν άγνοια για την πραγματική αξία του ρολογιού και όχι μόνο.
(πχ ξέρετε πόσα ρολόγια μπαταρίας πωλούνται στην τιμή καταλόγου ή έστω με μια μικρή έκπτωση για δώρα.. πολλά....)
(πχ ξέρετε πόσα ρολόγια μπαταρίας πωλούνται στην τιμή καταλόγου, ή έστω με μια μικρή έκπτωση, μόνο και μόνο για την
εμφάνισή τους.... πολλά...)
3) Οι μυημένοι σε σε σχέση με τους αμύητους είναι ελάχιστοι. ( Το φόρουμ μας είναι καλός καθρέπτης)
Συνεπώς δεν μου προξενεί πλέον την παραμικρή εντύπωση η διαφορά τιμής.
Όπως επίσης δεν μου προξενεί καμμία μα καμμία εντύπωση, η μη επιθυμία των περισσοτέρων, από αυτούς που φορούν ρολόι. να θέλουν να μάθουν περισσότερα για αυτό, γεγονός που, οι εταιρείες/ έμποροι, το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και φυσικά το...
Και κάτι τελευταίο χρειάζεται και τύχη πέρα από το ψάξιμο για να πετύχεις την ευκαιρία, και ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα.
Απλά η γνώμη μου.