Με όλο το σεβασμό προς τα μέλη του φόρουμ, συγνώμη, αλλά αυτά που γράφετε είναι τουλάχιστον αστεία. Αν κάποιος από τα μέλη είναι έμπορος -όπως εγώ για παράδειγμα- θα έχει ήδη αυτοκτονήσει μπροστά στην οθόνη του.
Συμφωνώ ότι υπάρχουν υπέρμετρα κερδοσκόποι επαγγελματίες στην αγορά, αλλά εσείς το γενικεύσατε πολύ! Υπάρχουν πολλοί, και πραγματικά σημαντικοί, παράγοντες που ούτε καν έχετε αναφέρει που επηρεάζουν καταλυτικά το τελικό κόστος διάθεσης ενός προιόντος. Εξετάζετε το όλο ζήτημα εντελώς απλοικά και οδηγήστε σε εντελώς λανθασμένα συμπεράσματα.
Ο Acidblack μίλησε για 15% καθαρό κέρδος. Μπορείς αυτό φίλε μου να το αναλύσεις λίγο? Εννοείς το κέρδος μετά φόρων και αποσβέσεων? Αν ναι, τότε αναλογίσου ότι η εφορία με συντελεστή πώλησης 100% επί της χονδρικής τιμής σε κάποια είδη θεωρεί ότι το καθαρό κέρδος είναι 12-14%. Και η εφορία όπως θα αντιλαμβάνεσαι αγαπητέ μου κάθε άλλο παρά χαρίζει.
Όντως, υπάρχουν διαφορές στις τιμές των προιόντων, όχι στην παγκόσμια που είναι άκρως δικαιολογημένο, αλλά και στην εγχώρια αγορά. Απλά τους λόγους ψάξτε να τους βρείτε αλλού. Εν έτη 2009 όπου το 90% των εμπόρων προσπαθούν απλά να επιβιώσουν είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύει κανείς ότι η ανήθικη, υπέρμετρη κερδοσκοπία, από μέρους των εμπόρων λιανικής, είναι καθεστώς....