Αποστολέας Θέμα: ΕΛΛΗΝΕΣ Αντιπρόσωποι Ωρολογίων  (Αναγνώστηκε 112791 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Η Αισχροκερδια των Ελληνων Αντιπροσωπων Ωρολογιων
« Απάντηση #20 στις: Ιανουάριος 17, 2009, 10:37:13 μμ »
ο κοσμος δεν ξερει!!!
εγω αυτο πιστευω.
πριν μπω στην παρεα σας ειχα παρει απο καταστημα στην πανεπιστημιου ενα tissot prc 200 chronograph.

τρελλαθηκα!λεω απιστευτη εκπτωση!
και ξαναπηρα ακομα ενα για τον πατερα μου.
δεν ηξερα οτι ανετοτατα γινεται αυτο και εχουν ακομα καλο κερδος.
οταν πηρα της μητερας μου απο στοα φεξη και απο
ειπα εδω ειμαι!
αν παρω ρολοι απο ελλαδα θα το παρω απο σενα μεγαλε ;)

Nanagno: ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι τιμές παρά μόνο οι επίσημες τιμές των αντιπροσωπειών!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 22, 2009, 05:37:10 μμ από Nanagno »

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουάριος 17, 2009, 11:16:38 μμ »
seiko big blue 700 eur να τρελαινεσαι εκανε δεν εκανε 200 eur καινουργιο!

το αγορασαν σε φιλο για αρραβωνα ευτηχως χωρισε! :'(

τουμεινε το ρολοι ;D

Nanagno: ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι τιμές παρά μόνο οι επίσημες τιμές των αντιπροσωπειών!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 22, 2009, 11:32:38 πμ από Nanagno »
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #22 στις: Ιανουάριος 22, 2009, 11:28:51 πμ »
Οι κανόνες του Φόρουμ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ δημόσιες συζητήσεις για τιμές ΠΑΡΑ μόνο τις επίσημες, οι περισσότεροι το γνωρίζετε αλλά συνεχίζεται να γράφεται ανεπίσημες τιμές.

Ο λόγος δεν είναι για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά για να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ τα προσωπικά δεδομένα ΣΑΣ, και για να αποφευχθεί το εμπόριο!

Φιλικά

Nanagno
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 22, 2009, 05:41:30 μμ από Nanagno »
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος adastra

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουάριος 22, 2009, 12:41:33 μμ »
Θα ηθελα μια διευκρινιση πανω σε αυτο παρακαλω.
Δλδ επιτρεπεται να αναφερουμε μονο τις επισημες τιμες καταλογου και οχι την τιμη (μετα την εκπτωση του εμπορου) με την οποια αγοραζουμε το εκαστοτε ρολοι?

Φιλικα
Γιωργος

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #24 στις: Ιανουάριος 22, 2009, 12:56:34 μμ »
Θα ηθελα μια διευκρινιση πανω σε αυτο παρακαλω.
Δλδ επιτρεπεται να αναφερουμε μονο τις επισημες τιμες καταλογου και οχι την τιμη (μετα την εκπτωση του εμπορου) με την οποια αγοραζουμε το εκαστοτε ρολοι?

Φιλικα
Γιωργος

Ακριβώς, διότι μπορεί εγώ να γράψω ότι πήρα το Χ ρολόι από 2000 € επίσημη τιμή, το πήρα 900 €. Μετά ΑΠΟ ένα τέτοιο ποστ όλοι θα μου στλενουν ΠΜ να μάθουν από που το πήρα για να το πάρουν και αυτοί. Αυτό είναι αποδεκτό και φυσιολογικό, αλλά το θέμα είναι πως είμαι εγώ 100% σίγουρος ότι εσύ δεν είσαι έμπορος ή δεν έχεις κάνει εμπορική συμφωνία με τον έμπορο για ποσοστά επί των πωλήσεων??? Δεν μπορώ να το ξέρω και δεν θα το μάθω ποτέ. Και για να μην γίνει το φόρουμ το δωρεάν ξέφραγο αμπέλι των εμπόρων έχουμε ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ότι έχει να κάνει σχέσει με τιμές εκτός από τις τιμές των επίσημων αντιπροσώπων.

Βέβαια ο έμπορος μπορεί να αρχίσει να στέλνει ΠΜ δεξιά και αριστερά με προσφορές και δελεαστικές προτάσεις πέραν του φυσιολογικού, αλλά με τα ΠΜ επειδή είναι προσωπικά το φόρουμ δεν φέρει καμία ευθύνη!

(τα πρόσωπα είναι τυχαίο παράδειγμα)

Εάν κάποιος διαφωνεί ή έχει άλλο τρόπο αποφυγής του θέματος, παρακαλώ οι προτάσεις σας ευπρόσδεκτες.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 22, 2009, 01:06:11 μμ από Nanagno »
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουάριος 22, 2009, 01:02:50 μμ »
Σωστά. Για τα περαιτέρω υπάρχουν και τα πμ. Γιατί αν και οι περισσότεροι εδώ έχουν καλόβουλες προθέσεις, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι κινούνται από ταπεινά ελατήρια.

Φιλικά
Δημήτρης

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουάριος 22, 2009, 02:51:34 μμ »
ωραια τα λετε ......τωρα βρειτε μου ενα μαγαζι που θα μου βγαλει τον καταλογο της χρονοωρα φορα παρτιδα στον παγκο και θα μου

πει τοσο το αγοραζω φιλαρακο και επειδη εισαι καλο παιδι ομορφο και μελαχροινο θα σου κανω και ενα 20 % εκπτωση!

παιρνει δηλαδη minimum 40% εκπτωση και παει για καθαρο κερδος 15% στα μετρητα!!!!!!!

ποιος δειχνει καταλογο?ενα ταμπελακι με χειρογραφη τιμη βλεπεις και τιποτα αλλο και μερικες φορες ενα 10 ψηφιο κωδικο

ασχετο με το συστημα μηχανργανωσης του μαγαζιου,αλλη πατεντα και αυτη αλλα δεν μπορω να πω τιποτα ,

ισχυει ο νομος της σιωπης.

και σε αλλα φορθμ το λενε αυτο θα το πω και γω never buy retail always buy online!

κατω απο 35% δεν θα δεχομουν με τιποτα!

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουάριος 22, 2009, 04:40:14 μμ »
Με όλο το σεβασμό προς τα μέλη του φόρουμ, συγνώμη, αλλά αυτά που γράφετε είναι τουλάχιστον αστεία. Αν κάποιος από τα μέλη είναι έμπορος -όπως εγώ για παράδειγμα- θα έχει ήδη αυτοκτονήσει μπροστά στην οθόνη του.

Συμφωνώ ότι υπάρχουν υπέρμετρα κερδοσκόποι επαγγελματίες στην αγορά, αλλά εσείς το γενικεύσατε πολύ! Υπάρχουν πολλοί, και πραγματικά σημαντικοί, παράγοντες που ούτε καν έχετε αναφέρει που επηρεάζουν καταλυτικά το τελικό κόστος διάθεσης ενός προιόντος. Εξετάζετε το όλο ζήτημα εντελώς απλοικά και οδηγήστε σε εντελώς λανθασμένα συμπεράσματα.

Ο Acidblack μίλησε για 15% καθαρό κέρδος. Μπορείς αυτό φίλε μου να το αναλύσεις λίγο? Εννοείς το κέρδος μετά φόρων και αποσβέσεων? Αν ναι, τότε αναλογίσου ότι η εφορία με συντελεστή πώλησης 100% επί της χονδρικής τιμής σε κάποια είδη θεωρεί ότι το καθαρό κέρδος είναι 12-14%. Και η εφορία όπως θα αντιλαμβάνεσαι αγαπητέ μου κάθε άλλο παρά χαρίζει.

Όντως, υπάρχουν διαφορές στις τιμές των προιόντων, όχι στην παγκόσμια που είναι άκρως δικαιολογημένο, αλλά και στην εγχώρια αγορά. Απλά τους λόγους ψάξτε να τους βρείτε αλλού. Εν έτη 2009 όπου το 90% των εμπόρων προσπαθούν απλά να επιβιώσουν είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύει κανείς ότι η ανήθικη, υπέρμετρη κερδοσκοπία, από μέρους των εμπόρων λιανικής, είναι καθεστώς....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 22, 2009, 04:46:07 μμ από houston »

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιανουάριος 22, 2009, 05:03:00 μμ »
να σου κανω εγω, αναλυση πως κερδιζεις? δεν μας λες καλυτερα ποσο % εχεις λειτουργικα? και ποσο εχεις εκπτωση στον καταλογο

μιας εταιριας ,πιστωτικα τζιρου ,πιστωτικα παροχων στοχοποιησεις,δωρεαν εμπορευματων και ουτο καθεξης? αν τα βαλω ολα μαζι ποσο  της %

μας κανει ?πως μπορεις να εξηγησεις τις διαφορες τιμων? πως μπορεις να με πεισεις να αγορασω απο εσενα οτν το ιδιο προιον

συναδελφος σου μου το δινει σαφως σε χαμηλοτερη τιμη? η οταν βρισκω το ιδιο προιον απο Αd με ακομα χαμηλοτερη τιμη?

γιατι αν θελεις εσυ να πουλησεις αλλο τοσο θελω και γω να αγορασω.....αυτα περι εφοριας  αστο καλυτερα αποδεχονται ακομα και

κερδος λιγοτερο του 5%.πιστευω απλα οτι δεν δουλευει ο ανταγωνισμος στον χωρο σου και πατε σε τιμες καταλογου και οτι

πιασετε αναλογα την ημερα to cash flow ,bank credibility κτλ

ολα αυτα σε φιλικοτατο τονο και εγκαρδιοτητα ......

θελω δε να σημειωσω οτι δεν εχω καμμια σχεση με οποιαδηποτε εταιρια του χωρου επαγγελματικα,και φυσικα δεν πουλαω

ρολογια!Ειμαι γενημα θρεμα απο εμπορικη οικογενεια και απασχολουμαι στο τμημαπωλησεων σε εταιρια παραγωγης και εμποριας

οινου.

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιανουάριος 22, 2009, 05:17:32 μμ »
Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι η οποιαδήποτε αντιπαράθεση γίνεται καλοπροαίρετα και με καλή διάθεση! Επισης να υπενθυμίσω ότι δεν εμπορεύομαι ρολόγια!

Πόσο της εκατό επί του τζίρου μου εννοείς για τα λειτουργικά? Αν υπολογίσω λειτουργικά, δάνεια και κόστος προιόντων ίσως σε κάποια άσχημη χρονιά (όπως το 2008 π.χ) το νούμερο αυτό να ξεπερνάει τον τζίρο μου! Και σε αυτές τις περιπτώσεις αν είναι κάτι που μας "σώζει" αυτό είναι οι μακροχρόνιες με πιστώσεις. Με το αζημίωτο βέβαια....

Η έκπτωση που παίρνουμε στις τιμές χονδρικής συνήθως μετακυλάει στον καταναλωτή ως μία ύστατη προσπάθεια να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Υπάρχουν φορές που πουλάμε με παθητικό, αλλά εμάς τους εμπόρους βλέπεις δε μας πιστεύει ούτε η μάνα μας....

Και εννοείται ότι εσένα σαν καταναλωτή αυτό που σε νοιάζει είναι η επίτευξη της καλύτερης τιμής χωρίς να υπάρχει επιχείρημα που μπορεί να σε πείσει για το αντίθετο! Αυτό είναι αυτονότηο. Απλά σου επισημαίνω ότι δεν είναι η υπέρμετρη κερδοσκοπία ο κυριότερος λόγος αυτής της διαφοροποίσης!

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιανουάριος 22, 2009, 06:13:25 μμ »
HOUSTON  καμμια ορεξη για αντιπαραθεση......λεω απλως και εξηγω οτι οι τιμες καταλογου ειναι μια @##$% και 1/2

οι εκπτωσεις που περνουν οι εμποροι εχουν σημασια, και απο εκει και  περα τη ποσοστο θελουν να βγαλουν!

θεμα αντιπρωσωπειας ? κλειστο κυκλωμα? τι να πω ξερω οτι οταν θελω να ριξω λεφτα καπου η ποιο φτηνη τιμη κερδιζει!

ειναι απο νετ? ειναι απο brick and mortar ειναι απο outlet? δεν με ενδιαφερει !με ενδιαφερει να εχει εγγυηση και να ειναι καινουργιο!

αν ειναι δευτερο χερι μιση τιμη καλη κατασταση no problem!

δεν μπορει ενα SEIKO velatura 500-600 και να το βρισκω 350 απο ονλινε στην ελλαδα !καποιον προσπαθουν να τον πιασουν @#$$%

και δεν θα ειμαι εγω!

τι εμπορευεσαι?

Αποσυνδεδεμένος adastra

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 22, 2009, 09:21:24 μμ »
Πραγματι η διαφορα στις τιμες ειδικα σε ρολογια χαμηλοτερων τιμων (Seiko, Citizen κλπ.) ειναι χαωδης. Και μην αρχισω για τα fashion ρολογια. Εχοντας κανει και στη αδερφη μου και στη κοπελα μου δωρα απο μαρκες οπως DKNY, Marc Ecko, Burberry, Guess κλπ. μιλαμε για αγορα online σιγουρα μιση τιμη και μερικες φορες σε προσφορες στο 1/3 της τιμης. Μπορει καποιος υπευθυνα να εξηγησει που οφειλονται αυτες οι διαφορες? Γιατι κι εγω φυσικα προτιμω την ασφαλεια του να ψωνιζω απο ελληνικα μαγαζια και μου αρεσει να κανω και τη βολτα μου στα μαγαζια και να βγαινω περιχαρης με το τσαντακι αλλα το συμφερον μου με οδηγει αλλου.

Φιλικα
Γιωργος

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 22, 2009, 09:39:11 μμ »
Επειδη το χω πει & παλιοτερα,ειδικα για τα ασιατικης κατασκευης ρολογια:μη μπερδευουμε αυτους που τα πουλανε στο net με εδρα Hongkong,singapοure κτλ η αυτους που τα φερνουνε Ευρωπη απο εκει & μετα τα μεταπουλανε εδω με καποιο ''καπελο''(πχ ο του emarket) με τους ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ αντιπροσωπους που τα εισαγουνε νομιμα απ τα κεντρικα της εταιρειας,με τελωνειο,εχουν μαγαζι & λειτουργικα εξοδα,με αποδειξεις & εφορια κτλ κτλ...
Φυσικα σαν αγοραστης θ αγορασεις απο κει που σε συμφερει οικονομικα,αυτο ομως δε σημαινει οτι ο εκαστοτε AD της seiko,citizen κτλ ειναι αισχροκερδης και απατεωνας.Συγκρινετε τις τιμες με αντιστοιχα καταστηματα σε Γερμανια,Αγγλια κτλ & θα δειτε οτι ειναι πανω κατω ιδιες.Εκτος κι αν ολοι οι AD της ΕΕ ειναι αισχροκερδεις ???

Αποσυνδεδεμένος adastra

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 22, 2009, 10:03:54 μμ »
Θα ηθελα κι εγω εδω να ξεκαθαρισω οτι δε μιλαω ουτε για αισχροκερδεια ουτε για τπτ παρομοιο. Απλα ειναι λογικο να αναρωτιεμαι που οφειλονται αυτες οι μεγαλες διαφορες.

Επισης να ξεκαθαρισω οτι ολες οι αγορες που εκανα δεν ηταν απο καμια ασιατικη χωρα. Οντας κατοικος Αγγλιας για καποιο χρονικο διαστημα και φοβουμενος τα τελωνεια σε μια χωρα οπου δεν ηξερα καλα το συστημα εκανα αγορες μονο απο online καταστηματα που ειχαν εδρα την Αμερικη (ειδικα σε αμερικανικες μαρκες) και την Αγγλια.

Και να εξηγουμαστε για να μην παρεξηγουμαστε, για συγκεκριμενο ρολοι που αγορασα, να διευκρινισω οτι η τιμη του σε κανονικο καταστημα της Αγγλιας ηταν σχεδον ιδια με αυτη που εβρισκα στην Ελλαδα, αλλα και παλι διπλασια απο αυτη που βρηκα σε online καταστημα της Αμερικης. Η after-sales εξυπηρετηση βεβαια στα καταστηματα της Αγγλιας ειναι καταπληκτικη (επιστροφη χρηματων, δωρεαν ελεγχος και επισκευη για τεραστιο χρονικο διαστημα κ.α.).

Χωρις να αναφερω μοντελο και μαρκα πως γινεται στο επισημο site της εταιρειας να πωλειται το ρολοι 325$ και στην Ελλαδα να εχει τιμη καταλογου 415Ε?

Απλες καλοπροαιρετες ερωτησεις που προβληματιζουν εναν οποιοδηποτε αγοραστη.

Φιλικα
Γιωργος

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 22, 2009, 10:19:31 μμ »
@ adastra:

Δεν ειναι κατι που θα το δεις μονο στα ρολογια.Θα δεις & αυτοκινητα στην Αμερικη σε σχεδον μιση τιμη απο Ελλαδα-Ευρωπη,& ηλεκτρικα ειδη & ρουχα κτλ κτλ.
Αλλο νομισμα,αλλες οικονομιες αλλα μεγεθη απο ηπειρο σε ηπειρο.
Επιπλεον η αγορα μεσω νετ προσφερει δυνατοτητα για πολυ καλυτερες τιμες λογω μειωσης των λειτουργικων εξοδων του εμπορου & αυξησης του αριθμου πελατων σε σχεση μ ενα απλο καταστημα που απευθυνεται μονο σε μια τοπικη αγορα.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 23, 2009, 12:31:21 πμ »
Μήπως κάθε χώρα έχει τη δική της δασμολογική πρακτική στις εισαγωγές; Μήπως;
Μήπως οι κατασκευαστές έχουν άλλο τιμοκατάλογο αναλόγως την αγορά; Μήπως;
Μήπως κάθε αντιπρόσωπος έχει άλλη έκπτωση; Μήπως;
Αναρωτιέμαι...

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος adastra

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 23, 2009, 12:45:07 πμ »
Μήπως κάθε χώρα έχει τη δική της δασμολογική πρακτική στις εισαγωγές; Μήπως;
Μήπως οι κατασκευαστές έχουν άλλο τιμοκατάλογο αναλόγως την αγορά; Μήπως;
Μήπως κάθε αντιπρόσωπος έχει άλλη έκπτωση; Μήπως;
Αναρωτιέμαι...

Φιλικά
Δημήτρης

Φιλε Δημητρη πιστευω οτι η απαντηση σου θα μπορουσε να δοθει και χωρις την ειρωνικη διαθεση. Αν εσενα τα περι αγορας σου φαινονται ευκολονοητα και δεδομενα, για καποιους αλλους μπορει να μην ειναι.

Φιλικα
Γιωργος

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιανουάριος 23, 2009, 07:19:47 πμ »
Γιώργο στην Ελλάδα το πιο εύκολο πράγμα είναι να βάζεις ταμπέλες και να κρίνεις, άρα να τελεσιδικείς, χωρίς να γνωρίζεις. Δεν αναρωτιέσαι, έχεις ήδη αποφασίσει. Εξ αυτού και ο σαρκασμός μου. Αν εσύ δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, απλά προσπέρασε το άνω δημοσίευμα.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος adastra

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιανουάριος 23, 2009, 11:33:00 πμ »
Θα ηθελα κι εγω εδω να ξεκαθαρισω οτι δε μιλαω ουτε για αισχροκερδεια ουτε για τπτ παρομοιο. Απλα ειναι λογικο να αναρωτιεμαι που οφειλονται αυτες οι μεγαλες διαφορες.

Χωρις να αναφερω μοντελο και μαρκα πως γινεται στο επισημο site της εταιρειας να πωλειται το ρολοι 325$ και στην Ελλαδα να εχει τιμη καταλογου 415Ε?

Απλες καλοπροαιρετες ερωτησεις που προβληματιζουν εναν οποιοδηποτε αγοραστη.

Μπορει καποιος υπευθυνα να εξηγησει που οφειλονται αυτες οι διαφορες? Γιατι κι εγω φυσικα προτιμω την ασφαλεια του να ψωνιζω απο ελληνικα μαγαζια και μου αρεσει να κανω και τη βολτα μου στα μαγαζια και να βγαινω περιχαρης με το τσαντακι αλλα το συμφερον μου με οδηγει αλλου.

Πιστευω οτι οι ερωτησεις μου ηταν ξεκαθαρες. Δεν ειρωνευτηκα ουτε εβγαλα καποια τελεσιδικη αποφαση σε κανενα σημειο. Το να κανω συγκρισεις τιμων μεταξυ Ελλαδας και εξωτερικου (στο νετ και στα καταστηματα) πιστευω ειναι κατι φυσιολογικο. Οπως και να αναρωτηθω που οφειλονται.

Φιλικα
Γιωργος

Υ.Γ. Οι γενικευσεις του στυλ "Στην Ελλαδα το πιο ευκολο πραγμα ειναι...", "Στην Ελλαδα ολοι..." κλπ. με βρισκουν απολυτως αντιθετο.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιανουάριος 23, 2009, 12:16:43 μμ »
Υ.Γ. Οι γενικευσεις του στυλ "Στην Ελλαδα το πιο ευκολο πραγμα ειναι...", "Στην Ελλαδα ολοι..." κλπ. με βρισκουν απολυτως αντιθετο.

Η αλήθεια είναι η συγκεκριμένη γενίκευση είναι πλέον ενοχλητική. Ωστόσο, γενίκευση, ξε-γενίκευση δείχνει σε μεγάλο βαθμό τι ισχύει σε τούτη εδώ τη χώρα.
Και, δυστυχώς αγαπητέ, οι εξαιρέσεις απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.