Αποστολέας Θέμα: Seiko Premier Automatic  (Αναγνώστηκε 10984 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stephanos_r

• Just Registered
    • Προφίλ
Seiko Premier Automatic
« στις: Νοέμβριος 20, 2007, 06:04:41 μμ »
Γειά σας, είμαι και εγώ νέος στην παρέα. Αγόρασα μόλις πρόσφατα ένα νέο ρολόι SEIKO PREMIER AUTOMATIC SPB001J1 από ένα site στο internet, το www.creationwatches.com. Το site αυτό το βρήκα πολύ αξιόπιστο και το συγκεκριμένο ρολόι το είχε 300-400 ευρώ πιο φθηνό από την Ευρώπη (συνολικά μου στοίχισε 700 ευρώ).

Στην Κύπρο που μένω να φανταστήτε δεν έχει έρθει ακόμη. Μόλις το είδα το ερωτεύτικα, ήταν έρωτας από την πρώτη ματια αν και δεν το έβαλα στο χέρι μου!!

Αφού το μελέτησα, το αγόρασα το συγκεκριμένο ρολόι και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έχω όμως μια μικρή απορία και αν μπορέσει κάποιος ας με βοηθήσει. Στα χαρακτηριστικά του ρολογιού λέει ότι έχει 28,800 beats/hour. Τι είναι αυτό? Επίσης λέει επίσης ότι το ρολόι έχει accurancy of -15~+25 seconds a day. Δεν είναι πολλά 15 δευτερόλπτα την μέρα? Άλλα ρολόγια automatic έχουν πολύ καλύτερη ακρίβεια στην ώρα και είναι και πολύ πιο φθηνά απ' το δικό μου.

Εδώ και 2 βρομάδες που το φοράω έχει μια απόκλιση της τάξης των 30 δευτερολέπτων. Μήπως έκανα τελικά κακή επιλογή στην αγορά ρολογιού μου?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Seiko Premier Automatic
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 20, 2007, 06:09:12 μμ »
30/μερα?
οχι ετσι δινουν την αποκλιση για να ειναι καλυμενοι.διορθωνεται,συνηθως κρατανε καλους χρονους,αλλα απο οτι καταλαβα οχι 30δευτ/μερα.γινε πιο επεξηγηματικος.δεν ειναι κατι μαλλον η νεα εμπειρια στα αυτοματα  :weedman:

• Just Registered
    • Προφίλ
Seiko Premier Automatic
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 20, 2007, 06:13:18 μμ »
Παράθεση από: "george_"
30/μερα?
οχι ετσι δινουν την αποκλιση για να ειναι καλυμενοι.διορθωνεται,συνηθως κρατανε καλους χρονους,αλλα απο οτι καταλαβα οχι 30δευτ/μερα.γινε πιο επεξηγηματικος.δεν ειναι κατι μαλλον η νεα εμπειρια στα αυτοματα  :weedman:

Οχι φίλε εννοω ότι η ώρα έχει πάει μπροστά περίπου 30 δευτερόλεπτα στις 2 εβδομάδες που το φοράω. Δεν είναι πολλή η απόκλιση? Μήπως παίχει ρόλο το ότι κάθομαι μπροστά από την οθόνη του κομπιούτερ όπου έχει μαγνητικό πεδίο?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Seiko Premier Automatic
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 20, 2007, 06:21:51 μμ »
30/15=2sec/day παρα πολυ καλα

εαν η αποκλιση ειναι σταθερη την ημερα οχι,ασε δε που θα πρεπει να ναι σε πολυ μικρη αποσταση για να γινει κατι τετοιο,εκατοστων.εισαι παρα πολυ καλα
ειπαμε αλλιως διαβαζεται ενα αυτοματο ρολοι ,αλλα τα χουγια του
καλοριζικο λοιπον

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Seiko Premier Automatic
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 20, 2007, 06:42:19 μμ »
Είναι πολλά, και άστο κάνα δυό μήνες να στρώση η μηχανή και να δουλέψουν τα λαδάκια του και μετά ξανά μέτρα το ...
Και εδώ seiko-watches  έτσι λένε αλλά στην πράξει είναι κάπου στο +6 ημερησίως.

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος lazkal

• 38mm case
    • Προφίλ
Seiko Premier Automatic
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 20, 2007, 06:44:08 μμ »
η ώρα έχει πάει μπροστά περίπου 30 δευτερόλεπτα στις 2 εβδομάδες που το φοράω. Δεν είναι πολλή η απόκλιση?

Don't worry , be happy ...

Το Rolex όταν το αγόρασα κέρδιζε 3 λεπτά στις 2 εβδομάδες . Μετά απο λίγο το έστειλα για ρύθμιση και τώρα κερδίζει +1/day (δηλαδή 14-15 sec στις 2 εβδομάδες) .
Το Seiko Premier Automatic , που φοράω(!!!) τώρα εδώ και 4 μέρες , έχει κερδίσει συνολικά 11 sec , ώς εξής :
 1η μέρα  +4
 2η μέρα  +3
 3η μέρα  +2
 4η μέρα  +2
Σύνολο   +11.
Όπως το βλέπω μόλις ¨στρώσει¨θα είναι στο +0 με +1 /day .
 Όλα τα seiko ξεκινούν γρήγορα αλλά σύντομα στρώνουν .

Πρόκειται για ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ρολόι .
Όταν μετά από 2 μέρες , πήγα να κουρδίσω την ΕΤΑ 2824-2 και την ΕΤΑ 2893-1 , ένιωσα σαν να κουρδίζω παιδικά παιχνίδια!!! Είναι φοβερή η αίσθηση ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ που πέρνεις γυρνώντας την κορώνα του (εφάμιλη του 3135 rolex) .
Περισσότερα σύντομα ... :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Seiko Premier Automatic
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 20, 2007, 07:48:59 μμ »
Παράθεση από: "lazkal"
η ώρα έχει πάει μπροστά περίπου 30 δευτερόλεπτα στις 2 εβδομάδες που το φοράω. Δεν είναι πολλή η απόκλιση?

Το Rolex όταν το αγόρασα κέρδιζε 3 λεπτά στις 2 εβδομάδες . Μετά απο λίγο το έστειλα για ρύθμιση και τώρα κερδίζει +1/day (δηλαδή 14-15 sec την εβδομάδα) .

... :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάτι βλάκες παγκοσμίως πάνε και αγοράζουν  ρολόγια Tourbillon,
 με +1+2 απόκλιση/ημερησίως και δίνουν ένα σκασμό λεφτά και δεν παίρνουν ROLEX ...
Τι άλλο θα διαβάσω ακόμα για αυτά τα ROLEX ...  :rolleyes:
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος lazkal

• 38mm case
    • Προφίλ
Seiko Premier Automatic
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 20, 2007, 09:05:56 μμ »
Παράθεση από: "StefMac"

Το Rolex όταν το αγόρασα κέρδιζε 3 λεπτά στις 2 εβδομάδες . Μετά απο λίγο το έστειλα για ρύθμιση και τώρα κερδίζει +1/day (δηλαδή 14-15 sec την εβδομάδα) .

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάτι βλάκες παγκοσμίως πάνε και αγοράζουν  ρολόγια Tourbillon,
 με +1+2 απόκλιση/ημερησίως και δίνουν ένα σκασμό λεφτά και δεν παίρνουν ROLEX ...

Γιατι κομπλάρουν να φορέσουν casio quartz των 20Ευρώ ...Γιατί αν σε ΝΟΙΑΖΕΙ η ακρίβεια εκεί θα πάς ...Αν σε νοιάζει η Μούρη θα πάς αλλού...
 :finga:

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Seiko Premier Automatic
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 12:03:31 πμ »
Παράθεση από: "StefMac"

ενα tourbillon ποιοτητας μπορει να εχει ενα error 0,05 sec/day h 18,385 /year,συνηθως πολλα αν και περασαν φυσικα το cosc μπορουν καλλιστα να κοπουν απο τον αυστηρο εσωτερικο ελεγχο της εταιρειας που τα φτιαχνει,παραδειγμα λαμπρο η Patek Philippe ,με τα σημερινα δεδομενα ενα ρολοι και μερικων εκατονταδων ευρω σε μια καλη εκδοση πχ ετα 2824 μπορει επειτα απο ρυθμιση να κρατησει 1 δευτερο /μερα.
δεν βλεπω και δεν νομιζω οτι ειναι αποκλειστικο προνομιο καμμιας σαν την ρολεξ,αξιολογησε την σαν συνολο.

• Just Registered
    • Προφίλ
Seiko Premier Automatic
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 01:25:54 πμ »
Στα χαρακτηριστικά του ρολογιού μου λέει ότι έχει 28,800 beats/hour. Μήπως μπορεί να μου πει κανείς αν αυτό έχει σχέση με την απόκλιση του ρολογιού?

Όσον αφορά το ρολόι που πήρα φίλε lazkal δεν το πήρα για μούρη αλλά γιατί μου άρεσε από την πρώτη ματιά που το πήρα. Η τιμή ήταν λογική και το πήρα. ¨Οσον αφορά την απόκλιση δεν το έψαξα και πολύ. Απ ότι κατάλαβα όλα τα μηχανικά ρολόγια έχουν μια μικρή απόκλιση εκτός από τα ROLEX, σωστά? Εκτός αν έχει κι άλλες εταιρίες που βγάζουν μηχανικά ρολόγια ακριβείας, ας μας τα πει κάποιος να τα γνωρίζουμε.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Seiko Premier Automatic
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 01:55:10 πμ »
ΟΛΑ τα μηχανικα εχουν αποκλιση και η ΡΟΛΕΞ εχει ,η συχνοτητα που αναφερεσαι δεν ειναι καταλυτικος παραγοντας ,παιζει το ρολο της ετσι.αγοραζοντας ενα μηχανικο ρολοι κληρονομεις καποια στοιχεια οπως αυτο της ακριβειας,πας να διαβασεις με λαθος τροπο ενα μηχανικο ρολοι,πιστευω οτι απλα λογω οτι εισαι νεος στο χωρο.ακριβεια τετοια θα βρεις σε ενα radio controlled px.ειναι θεμα χρονου να μεταβολισεις την εννοια μηχανικο ρολοι .

Αποσυνδεδεμένος lazkal

• 38mm case
    • Προφίλ
Seiko Premier Automatic
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 10:35:42 πμ »
Παράθεση από: "stephanos_r"
Στα χαρακτηριστικά του ρολογιού μου λέει ότι έχει 28,800 beats/hour. Μήπως μπορεί να μου πει κανείς αν αυτό έχει σχέση με την απόκλιση του ρολογιού?

Όσον αφορά το ρολόι που πήρα φίλε lazkal δεν το πήρα για μούρη αλλά γιατί μου άρεσε από την πρώτη ματιά που το πήρα. Η τιμή ήταν λογική και το πήρα. ¨Οσον αφορά την απόκλιση δεν το έψαξα και πολύ. Απ ότι κατάλαβα όλα τα μηχανικά ρολόγια έχουν μια μικρή απόκλιση εκτός από τα ROLEX, σωστά? Εκτός αν έχει κι άλλες εταιρίες που βγάζουν μηχανικά ρολόγια ακριβείας, ας μας τα πει κάποιος να τα γνωρίζουμε.

Φίλε Στέφανε Καλημέρα .

Α) Το 28.800 που διαβάζεις είναι χοντρικά το πόσα τσικ-τσικ κάνει (ακούς) το δευτερόλεπτο . Αν το διαιρέσεις με το 3600 θα βρείς 8 b/s , που σημαίνει ότι η χρυσίζουσα ροδέλα με το ελατήριο στη μέση (ελληνιστί balancer :rolleyes: ) -  ο δίσκος αντιστάθμισης δηλαδή , γυρίζει δεξιά - αριστερά 4 φορές το sec ( 4 Hertz) , κάνοντας 8 κτύπους (ένα στο πήγαινε και ένα στο έλα...) .
   Τα 28.800 νομίζω (ευπρόσδεκτες οι διορθώσεις - ΔΕΝ διαθέτω Αλάθητο-Ειμαι εδώ για να μαθαίνω.) ότι είναι η μέγιστη ταχύτητα που συναντάς σήμερα σε ρολόγια παραγωγής . Παλιότερα είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες για ψηλότερες ταχύτητες (36.000) - Zenith , Seiko - αλλά δεν συνεχίστηκαν .
   Η πλειονότητα των αυτόματων σήμερα γυρίζει στα 21.600 (το 99,9% των εξ ανατολών και τα περισσότερα της παλιάς ηπείρου) , με εξαίρεση τους μηχανισμόυς της ΕΤΑ ( τους καλούς...) και αυτούς των ΠΟΛΥ ακριβών ρολογιών (οχι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ όλων...).
  Τι σημαίνει τελικά αυτή η ταχύτητα ; Όσο μεγαλύτερη είναι τόσο περισσότερες είναι οι δυνατότητες του ρολογιού για ακριβή μέτρηση του χρόνου .
  Άρα η 6R20 - η δική σου μηχανή - απο θέμα προδιαγραφών είναι στο TOP.

B) Το Rolex όταν το αγόρασα κέρδιζε 3 λεπτά στις 2 εβδομάδες

Πώς διάολο βγάλατε το συμπέρασμα ότι τα Rolex δεν χάνουν δέν το καταλαβαίνω ;;;Δηλαδή τι θα έπρεπε να γράψω ;
Οτι ολοκαίνουργιο ρολόι κερδίζει για ΕΝΑΝ ολόκληρο χρόνο +13 sec/day!!!
Οτι μετά βαρέθηκα να το ρυθμίζω (και να το βρίζω ) και το πήγα για ρύθμιση ,όπου καταφέραν και μου το φέραν στο +1/day .
Και φυσικά οτι νιώθω πολύ ΤΥΧΕΡΟΣ γιατι κάτι φίλοι με τα ίδια ακόμη τραβιούνται για να έιναι στο +3 με +5 /day .
Όπως είχα γράψει και παλιότερα σε άλλο φόρουμ :
ΔΕΝ το αγόρασα για την ΑΚΡΙΒΕΙΑ του !!!

Γ) Και εγώ  αγόρασα το seiko για τον ίδιο λόγο με σένα

Δ) Μηχανικά με ΑΚΡΙΒΕΙΑ και αξιόπιστα-διαχρονικά-ευκολοφόρετα ΔΕΝ υπάρχουν ( Όταν μάθω για κάποιον που φόραγε κάθε μέρα το tourbillon του για 20 συνεχή έτη με 2-3 επισκέψεις ΜΟΝΟ στο service , ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ γνώμη...)

Ε) http://www.casio-europe.com/euro/watch/sports/prw-1300t-7ver/

Το έχω και ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ . Κάθε βράδυ συντονίζεται μόνο του με το Επίσημο Ατομικό Ρολόι της Γερμανίας (+,- 1sec /60.000.000 YEARS).
Με αυτό νομίζω πώς έχω πλέον ένα ΑΚΡΙΒΕΣ ρολόι :supz:  :supz:  :supz:
ΔΕΝ το φοράω βέβαια (γιατι δεν βλέπεται...) και το έχω πάντα πάνω στο γραφείο  #-o

ΣΤ) Τα περί πουλήματος μούρης ΦΥΣΙΚΑ δεν αναφερόταν σε σένα ...

Και τέλος ...ΧΑΛΑΡΩΣΕ ... Πήρες (πήραμε) ένα καταπληκτικό ρολόι.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Seiko Premier Automatic
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 03:21:34 μμ »
28800 ,36000,18000 ,με τα σημερινα δεδομενα η ακριβεια υπαρχει ακομα και σε καποιο που χτυπαει πιο αργα,υλικα,μηχανες ακριβειας στην κατασκευη κτλ.θεωρητικα μια 36.000 ειναι  πιο ακριβης αλλα εχει μεγαλυτερη φθορα,ετσι η χρηση τομη η 28800 προαχθηκε απο πολλες εταιρειες αλλα ξαναλεω οτι σημερα και ρολογια μερικων εκατονταδων ευρω που εχουν τα φοντα μπορουν να κρατησουν εφοσον γινει και σωστη ρυθμιση με πολυ καλη ακριβεια.πλειονοτητα στα 21600?εαν τα πιο πολλα ρολογια εχουν ετα,valjoux(ευρωπαικες και αλλες εταιρειες παγκοσμιως) για αυτα σιγουρα δεν ισχυει,αλλα λογω της τεραστιας γιαπωνεζικης παραγωγης με μηχανες σαν την 7ς26 στα 21,600bph η την miyota τοτε οντως παγκοσμια βγαινει μια τετοια αναλογια,ομως ακομα και οι γιαπωνεζοι αυξανουν πλεον την συχνοτητα στις μηχανες τους.

Αποσυνδεδεμένος lazkal

• 38mm case
    • Προφίλ
Seiko Premier Automatic
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 05:41:46 μμ »
Συμφωνώ απολύτως , άλλωστε οπως θα είδες μίλησα για καλύτερες δυνατότητες ...

Πως θα μπορούσα να διαφωνήσω άλλωστε όταν το Samurai μου με 7s36Α , δουλεύοντας στα 21.600 κρατάει + 0,7sec/day !!! .
  (Απο την άλλη βέβαια ακόμη (6 μήνες μετά) προσπαθώ να ρυθμίσω μια ΟΛΟΙΔΙΑ 7s36Α -ΑΠΟΤΥΧΙΑ ... . Άλλη φορά γυρίζει στο +6 sec/day και άλλη φορά στο -5sec/day . Σαν να μην υπάρχει ενδιάμεσο...)

Αποσυνδεδεμένος lazkal

• 38mm case
    • Προφίλ
Seiko Premier Automatic
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 05:49:03 μμ »
Νεότερα απο το 6R20

1η μέρα +4
2η μέρα +3
3η μέρα +2
4η μέρα +2
5η μέρα +1

Σύνολο +12.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Seiko Premier Automatic
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 06:31:44 μμ »
Νεότερα απο το 6R20

1η μέρα +4
2η μέρα +3
3η μέρα +2
4η μέρα +2
5η μέρα +1

Σύνολο +12.

Ξέχνα το συνολικό το ημερήσιο μετράμε, και μετράει από +1 έως +3 είναι τέλειο,
από +4 έως +5 είναι ανεκτό, και από κει και πάνω ...
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Seiko Premier Automatic
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 09:58:08 μμ »
αν και το ποσο γρηγορα η αργα τρεχει ενα ρολοι υποκεινται στα κριτηρια του καθενος ΑΛΛΑ ενα σημειο αναφορας υπαρχει ,τα κριτηρια COSC που αποτελουν εναν ορισμο καλης ακριβειας για ενα μηχανικο ρολοι,ελβετικο και οχι μονο πλεον ,λενε πολλα .ειμαστε στο -4 εως +6 δευτερα ,μια ψαλιδα 10 δευτερολεπτων ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟ  ΡΟΛΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.
περα α πο αυτα τα ορια ομως τι γινεται?
απο προσωπικη εμπειρια με ρολογαδες θα πω οτι ειναι αποδεκτο στις πιο πολλες μηχανες ενα οριο με μεγαλυτερο ευρος που θα μπορουσε καλλιστα να ειναι ενα +10 δευτερα/μερα ,αυτο αναλογικα με το ρολοι που εχουμε στο χερι
οσον αφορα τη μετρηση προτινεται,οχι απο μενα βεβαια :weedman: ,μια μετρηση οχι καθημερινη αλλα πχ εβδομαδας η και ακομα πιο μεγαλο διαστημα,ειναι και πρακτικο το θεμα.προσωπικα εκανα στην αρχη καθημερινα σε ενα νεο ρολοι για να δω την σταθεροτητα που τρεχει ,εαν δηλαδη η ημερησια διαφορα ειναι σχεδον ιδια.

Αποσυνδεδεμένος lazkal

• 38mm case
    • Προφίλ
Seiko Premier Automatic
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 11:04:44 μμ »
Tα κριτήρια COSC εμένα δε μου λένε τίποτα !!!

Και εξηγούμαι για να μην παραξηγούμαι :

Θεωρώ απαράδεκτο κάποιο καλό ρολόι να χάνει 3 λεπτά το μήνα (6x30=180 sec) .

Όπως επίσης και tips του στύλ : αν τρέχει , το βράδυ να το βάζεις κάθετα στο κομοδίνο -όχι με το καντράν πάνω κτλ...γιατί έτσι κατα τη πιστοποίηση COSC χάνει ...., τα θεωρώ απαράδεκτα .

Φοράω πάντοτε το ρολόι μου , με αυτό κοιμάμαι , κάνω ντούζ , κολυμπάω , κτλ ...
Με βάση λοιπόν τις προσωπικές μου κινήσεις θέλω να ρυθμίζω τα ρολόγια μου και όχι με COSC . Διότι άλλο να έχεις το ρολόι στο γραφείο και να το μελετάς και άλλο να το φοράς ...

Τί εννοώ : Όταν πήρα το Hamilton (ETA 289X) το τσέκαρα στο γραφείο για καμμιά βδόμάδα . Πήγαινε +3sec/day . Όταν το φόρεσα διαπίστωσα ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ότι ήτανε στο +0,2/day (1sec σε μια βδομάδα !!!) . Το ξαναφησα στο γραφείο και ξαναγύρισε στο +3sec/day !!! .

Το καυμένο το Rolex όσο καιρό (στην αρχή) το είχα στο γραφείο και το χάζευα στο κουτί του (με μια κλίση κάθεται μέσα 45ο ) πήγαινε ζάχαρη (Δεν το είχα μετρήσει -μάλλον δεν θα παρατήρησα και τίποτε περίεργο...) , ΟΤΑΝ όμως το φόρεσα έγινε της αναλήψεως - αφού με ρωτούσαν τι ώρα είναι και πριν απαντήσω έκανα υπολογισμούς... :nutty:

Το Samurai (7s36A) αν το βγάζω τα βράδια -επειδή είναι πολύ βαρύ- και το αφήνω στο κομοδίνο , πάει στο +2 με +3 / day (με επιφύλαξη ) , ενώ αν το φοράω συνέχεια είναι στο +0,7 sec/day (5sec σε μια βδομάδα) . Αυτό δε γίνεται απο την πρώτη μέρα -το ρολόι δεν ανοίχτηκε ποτέ (όπως και το Hamilton αλλωστε) .

Με όλα αυτά θέλω να πω πως τα μηχανικά ρολόγια έχουν προσωπικότητα και πρέπει πρώτα να την καταλάβεις και μετά αν δεν σου κάνει να προσπαθήσεις να το ρυθμίσεις στα μέτρα σου   . Είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρεις να έχεις ένα ρολόι στο +1 /day . (Μαμημένο 7s36 που θα πάς θα σε καταφέρω και σένα ...)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Seiko Premier Automatic
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 21, 2007, 11:56:04 μμ »
lazkal σε προηγουμενο ποστ σου ανεφερες

Γιατι κομπλάρουν να φορέσουν casio quartz των 20Ευρώ ...Γιατί αν σε ΝΟΙΑΖΕΙ η ακρίβεια εκεί θα πάς ...Αν σε νοιάζει η Μούρη θα πάς αλλού...

και συμφωνω ωσ προς την ακριβεια που σου παρεχει ενα quartz  και  οχι ενα μηχανικο.απο κει και περα την ακριβεια που σπαει το δευτερολεπτο που κυνηγας σε καθε σου μηχανικο ρολοι στο τελευταιο σου ποστ με μπερδεψε.εκ προοιμιου ενα μηχανικο ρολοι εχε ι αλλα ορια οσον αφορα την ακριβεια και εγω οταν αρχισα με τα μηχανικα πηγαινα για μικρομετρικη ρυθμιση της μηχανης και πολλες φορες εφτανα και σε αρνητικο χρονο.υπομονη ειναι ενα μηχανικο ρολοι και εαν κραταει σε αυτα τα ορια ειναι οκ,αλλιως οπως ανεφρες ανωθεν πας προς αλλες λυσεις οπως quartz  .

Υ.Γ
σε μια καλη μηχανη που λειτουργει σωστα η αλλαγη θεσης δε ν φερνει την μεγαλη διαφορα οπως μου λεγε ενας ρολογας καποιου επιπεδου.

Αποσυνδεδεμένος lazkal

• 38mm case
    • Προφίλ
Seiko Premier Automatic
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 22, 2007, 09:06:58 πμ »
Σωστόόόός.... :partyman: