Στα χαρακτηριστικά του ρολογιού μου λέει ότι έχει 28,800 beats/hour. Μήπως μπορεί να μου πει κανείς αν αυτό έχει σχέση με την απόκλιση του ρολογιού?
Όσον αφορά το ρολόι που πήρα φίλε lazkal δεν το πήρα για μούρη αλλά γιατί μου άρεσε από την πρώτη ματιά που το πήρα. Η τιμή ήταν λογική και το πήρα. ¨Οσον αφορά την απόκλιση δεν το έψαξα και πολύ. Απ ότι κατάλαβα όλα τα μηχανικά ρολόγια έχουν μια μικρή απόκλιση εκτός από τα ROLEX, σωστά? Εκτός αν έχει κι άλλες εταιρίες που βγάζουν μηχανικά ρολόγια ακριβείας, ας μας τα πει κάποιος να τα γνωρίζουμε.
Φίλε Στέφανε Καλημέρα .
Α) Το 28.800 που διαβάζεις είναι χοντρικά το πόσα τσικ-τσικ κάνει (ακούς) το δευτερόλεπτο . Αν το διαιρέσεις με το 3600 θα βρείς 8 b/s , που σημαίνει ότι η χρυσίζουσα ροδέλα με το ελατήριο στη μέση (ελληνιστί balancer

) - ο δίσκος αντιστάθμισης δηλαδή , γυρίζει δεξιά - αριστερά 4 φορές το sec ( 4 Hertz) , κάνοντας 8 κτύπους (ένα στο πήγαινε και ένα στο έλα...) .
Τα 28.800 νομίζω (ευπρόσδεκτες οι διορθώσεις - ΔΕΝ διαθέτω Αλάθητο-Ειμαι εδώ για να μαθαίνω.) ότι είναι η μέγιστη ταχύτητα που συναντάς σήμερα σε ρολόγια παραγωγής . Παλιότερα είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες για ψηλότερες ταχύτητες (36.000) - Zenith , Seiko - αλλά δεν συνεχίστηκαν .
Η πλειονότητα των αυτόματων σήμερα γυρίζει στα 21.600 (το 99,9% των εξ ανατολών και τα περισσότερα της παλιάς ηπείρου) , με εξαίρεση τους μηχανισμόυς της ΕΤΑ ( τους καλούς...) και αυτούς των ΠΟΛΥ ακριβών ρολογιών (οχι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ όλων...).
Τι σημαίνει τελικά αυτή η ταχύτητα ; Όσο μεγαλύτερη είναι τόσο περισσότερες είναι οι δυνατότητες του ρολογιού για ακριβή μέτρηση του χρόνου .
Άρα η 6R20 - η δική σου μηχανή - απο θέμα προδιαγραφών είναι στο TOP.
B)
Το Rolex όταν το αγόρασα κέρδιζε 3 λεπτά στις 2 εβδομάδες Πώς διάολο βγάλατε το συμπέρασμα ότι τα Rolex δεν χάνουν δέν το καταλαβαίνω ;;;Δηλαδή τι θα έπρεπε να γράψω ;
Οτι ολοκαίνουργιο ρολόι κερδίζει για ΕΝΑΝ ολόκληρο χρόνο +13 sec/day!!!
Οτι μετά βαρέθηκα να το ρυθμίζω (και να το βρίζω ) και το πήγα για ρύθμιση ,όπου καταφέραν και μου το φέραν στο +1/day .
Και φυσικά οτι νιώθω πολύ ΤΥΧΕΡΟΣ γιατι κάτι φίλοι με τα ίδια ακόμη τραβιούνται για να έιναι στο +3 με +5 /day .
Όπως είχα γράψει και παλιότερα σε άλλο φόρουμ :
ΔΕΝ το αγόρασα για την ΑΚΡΙΒΕΙΑ του !!!
Γ) Και εγώ αγόρασα το seiko για τον ίδιο λόγο με σένα
Δ) Μηχανικά με ΑΚΡΙΒΕΙΑ και αξιόπιστα-διαχρονικά-ευκολοφόρετα ΔΕΝ υπάρχουν ( Όταν μάθω για κάποιον που φόραγε κάθε μέρα το tourbillon του για 20 συνεχή έτη με 2-3 επισκέψεις ΜΟΝΟ στο service , ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ γνώμη...)
Ε)
http://www.casio-europe.com/euro/watch/sports/prw-1300t-7ver/ Το έχω και ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ . Κάθε βράδυ συντονίζεται μόνο του με το Επίσημο Ατομικό Ρολόι της Γερμανίας (+,- 1sec /60.000.000 YEARS).
Με αυτό νομίζω πώς έχω πλέον ένα ΑΚΡΙΒΕΣ ρολόι
ΔΕΝ το φοράω βέβαια (γιατι δεν βλέπεται...) και το έχω πάντα πάνω στο γραφείο
ΣΤ) Τα περί πουλήματος μούρης ΦΥΣΙΚΑ δεν αναφερόταν σε σένα ...
Και τέλος ...ΧΑΛΑΡΩΣΕ ... Πήρες (πήραμε) ένα καταπληκτικό ρολόι.