Αρχικά, να σας ευχαριστήσω όλους για τον χρόνο, τις προτάσεις και τις συμβουλές σας. Ήταν με διαφορά η καλύτερη διαδικασία επιλογής για αγορά οποιουδήποτε προϊόντος έχω πραγματοποιήσει μέχρι τώρα. Σε ένα αντικείμενο με το οποίο δεν είχα ασχοληθεί στο παρελθόν ξεκινούσα την αναζήτηση από το μηδέν.
Αφού διάβασα αρκετά άρθρα και Θέματα για ρολόγια, κατηγορίες, ιστορία εταιρειών, είδα πάαααααρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο, δοκίμασα διάφορα ρολόγια. Ενώ κατέληγα σε κάποιο όλο και κάποιο άλλο θα έμπαινε στο μυαλό μου. Τελικά η παραγγελία δόθηκε προ ολίγου:

Κατέληξα στο Marine Automatic για τους εξής λόγους:
- Με κέρδισε το Marine σχέδιο με το που το είδα. Πάρα πολύ όμορφο ρολόι, κλασσικό σχέδιο. Μου αρέσουν η κάσα, οι δείκτες, το καντράν, όλα του.

- Θα φοριέται και καθημερινά και βράδυ. Είδα ότι μπορεί να αλλάξει το ύφος του και να με συντροφεύσει σε διάφορες στιγμές, ανάλογα με το λουράκι που θα φοράει. Για μένα σημαντικός παράγοντας όπως είχα αναφέρει και νωρίτερα, γιατί θα είναι το πρώτο και μοναδικό (προς το παρόν..

) μου ρολόι.
- Κατάλαβα ότι ποιοτικά η Stowa βγάζει πολύ καλά ρολόγια. Από φωτό και βίντεο που είδα το φινίρισμά τους φαίνεται εξαιρετικό.
- Περιορισμένη παραγωγή κάτι που θα το κάνει και να ξεχωρίζει, είτε σε μεγαλύτερο είτε σε μικρότερο βαθμό. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει κανέναν να φοράει Stowa μέχρι στιγμής.
- Η Stowa αν και μικρή εταιρεία έχει ένα καλό όνομα στην γερμανική ωρολογοποιΐα.
- Δανειζόμενος τα λόγια του μέλους Κωνσταντίνου, θα αναφέρω κι εγώ ότι πραγματικά μου άρεσε ότι το ρολόι θα μπει στην διαδικασία παραγωγής αποκλειστικά και μόνο για μένα, δεν θα έχει φορεθεί από κανέναν άλλον.
- Ελβετική μηχανή γνωστή και αξιόπιστη.
- Τιμή εντός budget, 730 ευρώ με τα μεταφορικά για όλο το πακέτο.
Μαζί με το ρολόι παρήγγειλα και το κούμπωμα-πεταλούδα (deployment buckle) και ακόμα ένα camel λουράκι. Και τώρα ψάχνω και για ένα μπλε με λευκές ραφές που πιστέυω ότι του πάει όσο κανένα άλλο..!
Το θέμα είναι ποιος κάνει υπομονή μέχρι τα μέσα Απρίλη τώρα που έχει αναμενόμενη ημερομηνία παράδοσης!