Αποστολέας Θέμα: Επιλογή πρώτου ρολογιού  (Αναγνώστηκε 42446 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή πρώτου ρολογιού
« Απάντηση #80 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 02:14:54 μμ »
το χειρότερο stowa διάλεξες φιλε babis.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 12, 2012, 02:31:02 μμ από trikat »
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 02:28:32 μμ »
το χειρότερο stowa διάλεξες φιλε babis.

Γιατί το λες αυτό;
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος Babis Stinson

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 02:29:35 μμ »
Ευχαριστώ για την ενημέρωση Γιάννη, δεν είχα δει το Θέμα που ανέφερες.

Φίλε trikat γιατί είναι το χειρότερο Stowa?

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 02:40:14 μμ »
Κατι με χαλάει στο συνολο δεν γουστάρω και τα Marine εδεσε.

To antea δεν ειναι καλύτερο? Οσο για το Flieger Chrono δεν το συζητάμε...

Κοιμιζει τους παντες...

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 02:47:54 μμ »
Προσωπικά το Marine μου αρέσει περισσότερο από το Antea. Και η κάσα και οι δείκτες του Marine είναι ομορφότεροι πιστεύω.
Περισσότερο απ' όλα βέβαια μου αρέσει το Chronograph 1938  :)

Γιάννη από τα υπόλοιπα marine το Stowa είναι το ομορφότερο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 12, 2012, 02:53:19 μμ από Babis Stinson »

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Ιανουάριος 14, 2012, 09:27:32 πμ »
Αρχικά, να σας ευχαριστήσω όλους για τον χρόνο, τις προτάσεις και τις συμβουλές σας. Ήταν με διαφορά η καλύτερη διαδικασία επιλογής για αγορά οποιουδήποτε προϊόντος έχω πραγματοποιήσει μέχρι τώρα. Σε ένα αντικείμενο με το οποίο δεν είχα ασχοληθεί στο παρελθόν ξεκινούσα την αναζήτηση από το μηδέν.
Αφού διάβασα αρκετά άρθρα και Θέματα για ρολόγια, κατηγορίες, ιστορία εταιρειών, είδα πάαααααρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο, δοκίμασα διάφορα ρολόγια. Ενώ κατέληγα σε κάποιο όλο και κάποιο άλλο θα έμπαινε στο μυαλό μου. Τελικά η παραγγελία δόθηκε προ ολίγου:

Κατέληξα στο Marine Automatic για τους εξής λόγους:
- Με κέρδισε το Marine σχέδιο με το που το είδα. Πάρα πολύ όμορφο ρολόι, κλασσικό σχέδιο. Μου αρέσουν η κάσα, οι δείκτες, το καντράν, όλα του.  :)
- Θα φοριέται και καθημερινά και βράδυ. Είδα ότι μπορεί να αλλάξει το ύφος του και να με συντροφεύσει σε διάφορες στιγμές, ανάλογα με το λουράκι που θα φοράει. Για μένα σημαντικός παράγοντας όπως είχα αναφέρει και νωρίτερα, γιατί θα είναι το πρώτο και μοναδικό (προς το παρόν..  :D ) μου ρολόι.
- Κατάλαβα ότι ποιοτικά η Stowa βγάζει πολύ καλά ρολόγια. Από φωτό και βίντεο που είδα το φινίρισμά τους φαίνεται εξαιρετικό.
- Περιορισμένη παραγωγή κάτι που θα το κάνει και να ξεχωρίζει, είτε σε μεγαλύτερο είτε σε μικρότερο βαθμό. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει κανέναν να φοράει Stowa μέχρι στιγμής.
- Η Stowa αν και μικρή εταιρεία έχει ένα καλό όνομα στην γερμανική ωρολογοποιΐα.
- Δανειζόμενος τα λόγια του μέλους Κωνσταντίνου, θα αναφέρω κι εγώ ότι πραγματικά μου άρεσε ότι το ρολόι θα μπει στην διαδικασία παραγωγής αποκλειστικά και μόνο για μένα, δεν θα έχει φορεθεί από κανέναν άλλον.
- Ελβετική μηχανή γνωστή και αξιόπιστη.
- Τιμή εντός budget, 730 ευρώ με τα μεταφορικά για όλο το πακέτο.

Μαζί με το ρολόι παρήγγειλα και το κούμπωμα-πεταλούδα (deployment buckle) και ακόμα ένα camel λουράκι. Και τώρα ψάχνω και για ένα μπλε με λευκές ραφές που πιστέυω ότι του πάει όσο κανένα άλλο..!
Το θέμα είναι ποιος κάνει υπομονή μέχρι τα μέσα Απρίλη τώρα που έχει αναμενόμενη ημερομηνία παράδοσης!
 :)

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Ιανουάριος 14, 2012, 10:13:51 πμ »
Αρχικά, να σας ευχαριστήσω όλους για τον χρόνο, τις προτάσεις και τις συμβουλές σας. Ήταν με διαφορά η καλύτερη διαδικασία επιλογής για αγορά οποιουδήποτε προϊόντος έχω πραγματοποιήσει μέχρι τώρα. Σε ένα αντικείμενο με το οποίο δεν είχα ασχοληθεί στο παρελθόν ξεκινούσα την αναζήτηση από το μηδέν.
Αφού διάβασα αρκετά άρθρα και Θέματα για ρολόγια, κατηγορίες, ιστορία εταιρειών, είδα πάαααααρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο, δοκίμασα διάφορα ρολόγια. Ενώ κατέληγα σε κάποιο όλο και κάποιο άλλο θα έμπαινε στο μυαλό μου. Τελικά η παραγγελία δόθηκε προ ολίγου:

Κατέληξα στο Marine Automatic για τους εξής λόγους:
- Με κέρδισε το Marine σχέδιο με το που το είδα. Πάρα πολύ όμορφο ρολόι, κλασσικό σχέδιο. Μου αρέσουν η κάσα, οι δείκτες, το καντράν, όλα του.  :)
- Θα φοριέται και καθημερινά και βράδυ. Είδα ότι μπορεί να αλλάξει το ύφος του και να με συντροφεύσει σε διάφορες στιγμές, ανάλογα με το λουράκι που θα φοράει. Για μένα σημαντικός παράγοντας όπως είχα αναφέρει και νωρίτερα, γιατί θα είναι το πρώτο και μοναδικό (προς το παρόν..  :D ) μου ρολόι.
- Κατάλαβα ότι ποιοτικά η Stowa βγάζει πολύ καλά ρολόγια. Από φωτό και βίντεο που είδα το φινίρισμά τους φαίνεται εξαιρετικό.
- Περιορισμένη παραγωγή κάτι που θα το κάνει και να ξεχωρίζει, είτε σε μεγαλύτερο είτε σε μικρότερο βαθμό. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει κανέναν να φοράει Stowa μέχρι στιγμής.
- Η Stowa αν και μικρή εταιρεία έχει ένα καλό όνομα στην γερμανική ωρολογοποιΐα.
- Δανειζόμενος τα λόγια του μέλους Κωνσταντίνου, θα αναφέρω κι εγώ ότι πραγματικά μου άρεσε ότι το ρολόι θα μπει στην διαδικασία παραγωγής αποκλειστικά και μόνο για μένα, δεν θα έχει φορεθεί από κανέναν άλλον.
- Ελβετική μηχανή γνωστή και αξιόπιστη.
- Τιμή εντός budget, 730 ευρώ με τα μεταφορικά για όλο το πακέτο.

Μαζί με το ρολόι παρήγγειλα και το κούμπωμα-πεταλούδα (deployment buckle) και ακόμα ένα camel λουράκι. Και τώρα ψάχνω και για ένα μπλε με λευκές ραφές που πιστέυω ότι του πάει όσο κανένα άλλο..!
Το θέμα είναι ποιος κάνει υπομονή μέχρι τα μέσα Απρίλη τώρα που έχει αναμενόμενη ημερομηνία παράδοσης!
 :)

>:(  . . .  τί το 'θελα το review ; πάει-πέταξε η αποκλειστικότητα, θα γίνουμε δύο   :(
τουλάχιστον, απομένουν τρεις μήνες μέχρι τα μέσα Απρίλη για να την απολαύσω . . .  ;D

Συγχαρητήρια φίλε μου για την επιλογή σου  :)
Ποιοτική, Κομψή, Προσιτή, Ευέλικτη . . .  ;)
δύο θεματάκια μένουν . . .
1. αν οι καθημερινές ενδυματολογικές απαιτήσεις σου είναι ανάλογες με το ύφος
2. ο καρπός σου δεν είναι μεγάλος
   τότε, σίγουρα θα το απολαύσεις και δεν θα το βγάζεις απο τον καρπό σου.
όσο αφορά τα λουράκια, τις ίδιες επιλογές έχουμε κάνει χρωματικά. Το πήρα με καφέ και πρόσθεσα καμελ και μπλε (έχω και ένα κροκο μαύρο για ακόμα πιο επίσημο).
   Όσο για το χρόνο αναμονής, μην ανησυχείς, θα περάσει . . . κι εγώ περίμενα αλλά στο τέλος άξιζε  :D 
   αν φτάσεις σε σημείο να μην αντέχεις άλλο, το αναλυτικό φωτογραφικό review μου, ίσως σου προκαλέσει τη ψευδαίσθηση ότι το έχεις μπροστά σου και σε ανακουφίσει  ;D

με το καλό να το παραλάβεις  :)

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 14, 2012, 10:19:49 πμ από Κωνσταντίνος »

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Ιανουάριος 14, 2012, 10:23:36 πμ »
Καλορίζικο και καλοφόρετο!
Πολύ ψαγμένη και ξεχωριστή επιλογή, ειδικά για πρώτο ρολόι!
 =D>

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Ιανουάριος 14, 2012, 11:09:17 πμ »
Το ρολοι ειναι καταπληκτικο. Ειχα την τυχη προσφατα να το δοκιμασω και πραγματικα δεν περιμενα τοση ποιοτητα και τοση κομψοτητα. Ενα ρολοι που θα ηθελα πολυ να το εχω.
Με το καλο να το δεχτεις και μην κανεις δευτερες σκεψεις. Ειναι υπεροχο.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Ιανουάριος 14, 2012, 11:25:45 πμ »
Κωνσταντίνε ομολογουμένως το Review σου το είδα πολλές φορές και το έλαβα υπόψην μου.  ;)
1) Για τις ενδυματολογικές προτιμήσεις, θα εναλλάσω και τα λουράκια για να ταιριάζει, αλλά σε γενικές γραμμές casual και πιο επίσημο ντύσιμο προτιμώ. Ειδικά βράδυ, σχεδόν πάντα πιο επίσημο.
2) Ο καρπός μου είναι μέτριος σε μέγεθος, αναλογικά με το μήκος του χεριού και το ύψος μου μικρό θα τον χαρακτήριζα.

Άσε αυτό το 3μηνο μαρτύριο θα μου φανεί.  :)
(Θα έχεις το exclusive μέχρι τότε, μετά τέλος..!  ;D )

Θοδωρή και andrey_ ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!
Δεύτερες σκέψεις δεν νομίζω να κάνω κι ας βλέπω διάφορα άλλα ρολόγια, γιατί όπως είπα μου άρεσε πάαααρα πολύ το συγκεκριμένο.  ;)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Ιανουάριος 14, 2012, 03:33:23 μμ »
Με το καλό η παραλαβή Μπάμπη! Η επιλογή σου ήταν εξαιρετική, μπράβο!!!

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Ιανουάριος 14, 2012, 03:58:47 μμ »
Γιάννη σ' ευαχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου όλες αυτές τις μέρες, ελπίζω να μην σε κούρασα.  ;)
Αμφιταλαντεύτηκα πολύ η αλήθεια είναι, αλλά το Stowa μου φαίνεται η ιδανική επιλογή.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Ιανουάριος 30, 2012, 06:04:15 μμ »
Το customer support της Stowa είναι απλά εξαιρετικό. Χώρια που σου απαντούν άμεσα (μέσα σε λίγες ώρες, το πολύ την επόμενη ημέρα), κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να σε εξυπηρετήσουν.
Την περασμένη εβδομάδα ρώτησα (περισσότερο από περιέργεια) αν γίνεται να παραγγελθεί μπλε croco δερμάτινο λουράκι με λευκές ραφές από τον προμηθευτή τους, αντί για το σκέτο μπλε που προσφέρουν στο eshop τους. Και ότι αν γίνεται, θα το προτιμούσα έναντι του σκούρου καφέ λουριού που είχα παραγγείλει και να αλλάξει η παραγγελία μου.

Μέσα σε λίγες ώρες ενημερώθηκα πώς η παραγγελία του λουριού από τον προμηθευτή  είναι εφικτή και θα γίνει χωρίς καμία έξτρα επιβάρυνση.  :)
Και οι μέρες περνάνε και το Marine μου όλο και πλησιάζει την ώρα που θα κατασκευαστεί.
Κερδίζει πολλούς πόντους η εταιρεία.  ;)

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Ιανουάριος 30, 2012, 08:15:31 μμ »
Χασαμε ομωες την προσφορα της stowa,μονο 550 γιουρια το seatime. ???

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Ιανουάριος 31, 2012, 10:01:35 πμ »
Άστα, φίλε μου. Εκείνον τον χρονογράφο με το κρεμ καντράν στα 1300 γιούργια πολύ μου κόστισε που δεν τον πρόλαβα... :'(

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Ιανουάριος 31, 2012, 04:08:24 μμ »
Να είστε έτοιμοι τον επόμενο μήνα να προλάβετε, ο Jorg έγραψε το official forum στο watchuseek ότι έρχεται και άλλη special παρτίδα μάλλον τον Φλεβάρη, οπότε έσω έτοιμοι παιδιά..!  ;)

Το δικό μας να δούμε πόε θα έρθει, δεν περνάνε οι μέρες με τίποτα...   :P

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Φεβρουάριος 06, 2012, 07:28:59 μμ »
Μήπως είναι (ακόμα) ωραιότερο με onion κορώνα, αντί της κλασσικής?

Προ ολίγου το είδα στο watchuseek και με έβαλε σε σκέψεις..  ::)
Αν είναι να το παραγγείλω με onion...

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 06:38:33 μμ »
Τα forum, ειδικά των ρολογιών, είναι "καταστροφή"..!
Είδα το συγκεκριμένο Marine Automatic από μέλος του watchuseek:

Αφού το ξανασκέφτηκα, τα ζύγισα, είδα κι άλλες φωτό από ιδιοκτήτες, το συζήτησα ξανά και ξανά, τελικά άλλαξα σήμερα την παραγγελία μου σε:
Marine Automatic με matte/βουρτισμένη κάσα και το Sterling Silver Dial 925/000, την onion κορώνα και το German-Silver Rotor με το logo engraved. Μου φαίνεται ότι είναι ακόμα πιο όμορφο και πιο special!

Θα έρθει με το camel λουράκι και την πεταλούδα-buckle σεταρισμένα. 48 και σήμερα έμειναν, αν το παραλάβω πριν φύγω για διακοπές..!!

Πώς σας φαίνεται, ακόμα καλύτερο ή όχι?

Αποσυνδεδεμένος bost

• 46mm case
  • Risk-Care-Dream-Expext
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 06:51:50 μμ »
Φίλε Μπάμπη απο εμένα έχεις ένα τεράστιο + για την επιλογή σου! Το ρολόι είναι ΚΟΛΑΣΗ! Εύχομαι να σου έρθει όσο πιο γρήγορα γίνεται και να μας κάνεις ένα απολαυστικό review να το θαυμάσουμε όλοι  :supz:

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 07:04:42 μμ »
Φιλε Μπάμπη, πολύ καλά έκανες και άλλαξες την κορώνα σε "κρεμμυδάτη" και το καντράν σε ασημένιο. Η κάσα εγώ θα προτιμούσα να έμενε γυαλισμένη, αντί για βπουρτσισμένη/ματ, θεωρώ ότι ταιριάζει καλύτερα στα marine ρολόγια, αλλά δεν ξέρω αν γινόταν (βλέπω μόνο ματ κάσα με onion crown στο "μαγαζί" τους). Kάνω λάθος?? ;D