Αποστολέας Θέμα: citizen 8205  (Αναγνώστηκε 4647 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
citizen 8205
« στις: Οκτώβριος 16, 2007, 10:56:45 μμ »
Καλησπέρα

το Μάιο αγόρασα ένα αυτόματο ρολόι της DUGENA με μηχανή citizen 8205. Μου άρεσε διότι αν και αυτόματο (& πολύ φθηνό) έπερνε κούρδισμα και χειροκίνητα. Το ρολόι από την πρώτη εβδομάδα αν και το φορούσα συνέχεια έμενε ελάχιστα πίσω. Τελίκά έφτασε τον Αύγουστο όχι μόνο να μένει πίσω, αλλά και να σταματάει ακόμη και 10 λεπτά μετά από χειροκίνητο κούρδισμα 10 στροφών. Τί πρέπει να προσέξω τώρα που θα το λάβω πίσω από την αντιπροσωπία (προφανώς καταλάβατε πως πήγε για service).

επίσης θα ήθελα την άποψη σας για τα ρολόγια της εταιρίας JUNKERS (ναί είναι αυτοί που κάποτε κατασκεύαζαν αεροπλάνα).
Είμαι έτοιμος να παραγγείλω έναν χρονογράφο quartz - με μηχανή ΕΤΑ σύμφωνα με τη διαφήμιση.
www.junkers-shop.com

THX
Δύσκολο χόμπι τα ρολόγια.....

Αποσυνδεδεμένος payton

• Just Registered
    • Προφίλ
Re: citizen 8205
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 17, 2007, 08:48:36 πμ »
Παράθεση από: "kostas"
Καλησπέρα

το Μάιο αγόρασα ένα αυτόματο ρολόι της DUGENA με μηχανή citizen 8205. Μου άρεσε διότι αν και αυτόματο (& πολύ φθηνό) έπερνε κούρδισμα και χειροκίνητα. Το ρολόι από την πρώτη εβδομάδα αν και το φορούσα συνέχεια έμενε ελάχιστα πίσω. Τελίκά έφτασε τον Αύγουστο όχι μόνο να μένει πίσω, αλλά και να σταματάει ακόμη και 10 λεπτά μετά από χειροκίνητο κούρδισμα 10 στροφών. Τί πρέπει να προσέξω τώρα που θα το λάβω πίσω από την αντιπροσωπία (προφανώς καταλάβατε πως πήγε για service).

επίσης θα ήθελα την άποψη σας για τα ρολόγια της εταιρίας JUNKERS (ναί είναι αυτοί που κάποτε κατασκεύαζαν αεροπλάνα).
Είμαι έτοιμος να παραγγείλω έναν χρονογράφο quartz - με μηχανή ΕΤΑ σύμφωνα με τη διαφήμιση.
www.junkers-shop.com

THX

καλημερα εχω και εγω ενα dugena καταδυτικο που φοραει την ιδια μηχανη εμενα στην αρχη εχανε περιπου 1,5 λεπτο την μερα μετα απο ρυθμιση ηταν στα -3,5 λεπτα/μηνα εδω και καποιο διαστημα αν το κανω αποτομη κινηση παρατηρησα οτι ο δευτερολεπτοδεικτης σταματαει και με το που σταματαει η κινηση ξεκιναει παλι σου εκανε το ιδιο πραγμα και εχανε 10 λεπτα? παρατηρησα επισης οτι μετα εχανε 1,5 λεπτο/μηνα!! να το παω για σερβις η να το αφησω οπως εχει? απο τι μπορει να εγινε αυτο(σταματημα)?

ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
citizen 8205
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 17, 2007, 10:40:31 πμ »
για το δεικτη που σταματα δεν ειναι προβλημα απλα γινεται μια στιγμιαια απεμπλοκη  του δεικτη,δηλαδη απο το γραναζι μεταδοσης στον αξονα των δευτερολεπτων(δεικτης)εδω υπαρχει και ενα ελατηριο για να χει ο δεικτης συνεχη και ομαλη κινηση ,η μηχανη συνεχιζει να λειτουργει κανονικα ,δε παιζει ρολο στο αν θα παει μπροστα η πισω το ρολοι.

Αποσυνδεδεμένος payton

• Just Registered
    • Προφίλ
citizen 8205
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 17, 2007, 10:54:29 πμ »
Παράθεση από: "george_"
για το δεικτη που σταματα δεν ειναι προβλημα απλα γινεται μια στιγμιαια απεμπλοκη  του δεικτη,δηλαδη απο το γραναζι μεταδοσης στον αξονα των δευτερολεπτων(δεικτης)εδω υπαρχει και ενα ελατηριο για να χει ο δεικτης συνεχη και ομαλη κινηση ,η μηχανη συνεχιζει να λειτουργει κανονικα ,δε παιζει ρολο στο αν θα παει μπροστα η πισω το ρολοι.

δηλαδη να μην το παω για σερβις να το αφησω ως εχει εφοσον δεν ειναι προβλημα και η μηχανη λειτουργει κανονικα?
ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
citizen 8205
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 17, 2007, 11:18:23 πμ »
το οτι σταματαει για λιγο ειναι λογικο οπως σου πα σε αποτομη κινηση,τωρα εαν το ρολοι εχει κατι αλλο δε ξερω,εφοσον θες να εισαι πιο ησυχος και επιθυμεις κανε ενα ελεγχο.
 εαν αργουσα να απαντησω τι θα μου κανατε  :weedman:

Αποσυνδεδεμένος payton

• Just Registered
    • Προφίλ
citizen 8205
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 17, 2007, 12:44:15 μμ »
το οτι σταματαει για λιγο ειναι λογικο οπως σου πα σε αποτομη κινηση,τωρα εαν το ρολοι εχει κατι αλλο δε ξερω,εφοσον θες να εισαι πιο ησυχος και επιθυμεις κανε ενα ελεγχο.

οχι το ρολοι δεν εχει τιποτα αλλο απλα δεν ηξερα τι συμβαινει

[/quote]εαν αργουσα να απαντησω τι θα μου κανατε  :weedman:

τιποτα [-X

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
citizen 8205
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 17, 2007, 01:43:46 μμ »

....
 εαν αργουσα να απαντησω τι θα μου κανατε  :weedman:

George έφυγες από την κλίκα ...???  :weedman:

Φιλική πλακίτσα ... :D
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
citizen 8205
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 17, 2007, 02:03:43 μμ »
τοτε ολα καλα.
ναι κανενα προβλημα και στα 2 ποστ.πλακα καναμε ολοι :smt027

:weedman:

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
Re: citizen 8205
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 17, 2007, 08:45:55 μμ »
[quote="payton
καλημερα εχω και εγω ενα dugena καταδυτικο που φοραει την ιδια μηχανη εμενα στην αρχη εχανε περιπου 1,5 λεπτο την μερα μετα απο ρυθμιση ηταν στα -3,5 λεπτα/μηνα εδω και καποιο διαστημα αν το κανω αποτομη κινηση παρατηρησα οτι ο δευτερολεπτοδεικτης σταματαει και με το που σταματαει η κινηση ξεκιναει παλι σου εκανε το ιδιο πραγμα και εχανε 10 λεπτα? παρατηρησα επισης οτι μετα εχανε 1,5 λεπτο/μηνα!! να το παω για σερβις η να το αφησω οπως εχει? απο τι μπορει να εγινε αυτο(σταματημα)?

ευχαριστω.[/quote]
 :supz:

Payton ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
Στην περίπτωση του DUGENA μου (επίσης καταδυτικού), το ρολόι αφού αρχικά έμενε πίσω, τελικά σταματούσε. Με μία αρκετά απότομη κίνηση ξεκινούσε για λίγο ώστε να ξανασταματήσει ελάχιστα λεπτά αργότερα. Νομίζω πως για κάποιο λόγο δεν μπορούσε να κρατήσει κούρδισμα.
Όσο αφορά το θέμα της επισκευής δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να γίνει εάν το ρολόι σου είναι εκτός εγγύησης. Σου λέω το παραπάνω διότι βρήκα στο ebay μηχανή 8205 στο κουτί της με 35 δολάρια (έψαξα πριν από 1 μήνα).

Αποσυνδεδεμένος payton

• Just Registered
    • Προφίλ
citizen 8205
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 18, 2007, 05:20:44 μμ »
το δικο σου μαλλον εχει διαφορετικο προβλημα απο το δικο μου.εμενα δεν με ενοχλει που κανει ετσι και οπως ειπε ο george_  δεν ειναι προβλημα οποτε μαλλον δεν θα το παω για σερβις αν και ειναι ακομα μες στην εγγυηση.για την μηχανη εχω βρει κ εγω και νομιζω  και αν δεν κανω λαθος την ειχα βρει πιο φθηνα γυρω στα 25$. Πες μας τι εγινε οταν παρεισ το ρολοι απο το σερβις εγω οταν το πηγα για ρυθμιση μου το γρατσουνισαν στο πλαι (μιας εβδομαδας ρολοι :smt022 )

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
citizen 8205
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 19, 2007, 04:43:08 μμ »
OK θα μιλήσουμε ξανά για το θέμα λοιπόν

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
citizen 8205
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 20, 2007, 10:49:51 πμ »
Παράθεση από: "payton"
το δικο σου μαλλον εχει διαφορετικο προβλημα απο το δικο μου.εμενα δεν με ενοχλει που κανει ετσι και οπως ειπε ο george_  δεν ειναι προβλημα οποτε μαλλον δεν θα το παω για σερβις αν και ειναι ακομα μες στην εγγυηση.για την μηχανη εχω βρει κ εγω και νομιζω  και αν δεν κανω λαθος την ειχα βρει πιο φθηνα γυρω στα 25$. Πες μας τι εγινε οταν παρεισ το ρολοι απο το σερβις εγω οταν το πηγα για ρυθμιση μου το γρατσουνισαν στο πλαι (μιας εβδομαδας ρολοι :smt022 )

payton μόλις παρέλαβα το ρολόι και δυστυχως και στο δικό μου έχουν κάνει ζημιές:
1. Υπάρχει χτύπημα από κάποιο εργαλείο στο πίσω μερος
2. Υπάρχει μεγάλο χτύπημα στο κρύσταλλο.
3. Υπάρχει σημάδι (από κάποιο εργαλείο ίσως?) στον δείκτη των λεπτών.

γνωρίζει κανείς στοιχεία του αντιπροσώπου στην Ελλάδα;
δεν είναι δυνατόν να κάνουν τόσο πρόχειρη δουλειά :curse:

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
citizen 8205
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 20, 2007, 10:59:50 πμ »
Την ώρα που το παρέλαβες από το service δεν το είδες ???
Να πας να διαμαρτυρηθείς και ότι έχει υποστεί ζημιά από τους ίδιους να στο αλλάξουν !
Αν δεις ότι ο υπάλληλος σου λέει παραμύθια, να πας στον ανώτερο του !

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος payton

• Just Registered
    • Προφίλ
citizen 8205
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 21, 2007, 02:09:15 μμ »
Παράθεση από: "kostas"
Παράθεση από: "payton"

payton μόλις παρέλαβα το ρολόι και δυστυχως και στο δικό μου έχουν κάνει ζημιές:
1. Υπάρχει χτύπημα από κάποιο εργαλείο στο πίσω μερος
2. Υπάρχει μεγάλο χτύπημα στο κρύσταλλο.
3. Υπάρχει σημάδι (από κάποιο εργαλείο ίσως?) στον δείκτη των λεπτών.

γνωρίζει κανείς στοιχεία του αντιπροσώπου στην Ελλάδα;
δεν είναι δυνατόν να κάνουν τόσο πρόχειρη δουλειά :curse:

σε ποιο σερβις το εστειλες? εγω το πηγα προσωπικα στο σερβισ που μου συνεστησε ο αντιπροσωπος... αντιπροσωπος ειναι ο πραντσιδης www.watch.gr kai www.dugena.gr στειλε μαιλ για να σου δωσει κινητο τηλ γιατι αυτο που εχει εχει αλλαξει... πες μας νεοτερα