Αποστολέας Θέμα: junghans vintage  (Αναγνώστηκε 4998 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος asxetos?

• 38mm case
  • οι 2 ροδες οδηγουν την ψυχη...
    • Προφίλ
junghans vintage
« στις: Νοέμβριος 13, 2011, 11:57:25 μμ »
Τον τελευταιο  καιρο μου εχει ερθει μια μανια για vintage καταστασεις παρολο του νεαρου της ηλικιας μου..

εχω λοιπον καποιες μερες που γυρναω ολα τα παλαιοπωλεια και ψαχνω για ευκαιρειες..ετσι εχω αποκτησει μεχρι στιγμης με ελαχιστο κοστος 2 σεικο 5,ενα οριεντ 27 ρουμπινια και 2 ρωσσικα κουρδιστα..
στην τελευταια μου αναζητηση επεσα πανω σε ενα junghans..dress εμφανιση με λιγο διακριτικο χρυσο στην κασα 38 mm διαμετρο και κουρδιστο μηχανισμο...δυστυχως παρολο που εψαξα αρκετα δεν  το βρηκα το μοντελο για να βαλω μια φωτο να το δειτε και εσεις...

θα ηθελα να μου πειτε οτι ξερετε για αυτη την εταιρεια και κυριως αν αξιζει να 50 ευρω που μου ζητηθηκαν..ξερω δεν ειναι τρελο ποσο αλλα προτιμω να τα δωσω καπου αλλου που να το αξιζουν περισσοτερο...η κατασταση του ρολογιου και της μηχανης του για τα χρονια του ρολογιου ειναι οκ....

επισης σαν εταιρεια τα μοντελα εχουν ιδιαιτερη συλλεκτικη αξια??

παρακαλω τη βοηθεια σας γιατι σκεφτομαι αυριονα παω να το χτυπησω εαν κ αυτα που ακουσω απο εσας τους εμπειροτερους με ικανοποιησουν...

φιλικα χρηστος
εγω με μηχανακια και μουσικη ασχολουμαι...αλλα με εσας εδω θα αποκτησω και αλλο φετιχ....

Αποσυνδεδεμένος asxetos?

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: junghans vintage
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 14, 2011, 02:32:52 πμ »
κανεις φιλοι μου?
help me!!!
εγω με μηχανακια και μουσικη ασχολουμαι...αλλα με εσας εδω θα αποκτησω και αλλο φετιχ....

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 14, 2011, 05:03:44 πμ »
Χρήστο έχω αυπνίες και τώρα σε είδα. Μην τα δίνεις κατά την γνώμη μου! Η Junghans φτιάχνει σε Γερμανία, όχι Ελβετία, είναι μεν ιστορική (150) ετών, αλλά κυρίως κάνει quartz, ενώ η καλή της μηχανική σειρά Max Bill κοστίζει κάτω από χιλιάρικο. Ένα ταλαιπωρημένο παλιό ρολόι θα ζητήσει 50-150€ για ολική επαναφορά μηχανής και άλλα 50-100€ για κάσα, εφόσον δεν είναι συνολικά σε τραγική κατάσταση, ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ! Αυτά που σου λέω να σε βάλουν σε σκέψεις, γιατί αλλοιώς είναι να χτυπήσεις ένα παλιό κουκλί Venus στο Μοναστηράκι ας πούμε, όπου παίζουν ανταλλακτικά στο φουλ (κυκλοφορούν πολλά όπου για 50€ παίρνεις 2 ρολόγια- το ένα για ανταλλακτικά, και είδα παλιούς ρολογάδες να το κάνουν ή και τεχνίτες), κι αλλοιώς ένα Junghans που ο Θεός ξέρει αν θα βρεις ένα hairspring να του ταιριάζει σ'ολη την Ευρώπη. Χτύπα με πενηντάρικο παλιά Ελβετικά και έχε μαζί σου -αν γίνεται- κάποιον που να ξέρει... Με 50€ το παλιό ρολόι δεν πρέπει να είναι σε κατάσταση σκράπας και μάλιστα θα έλεγα νε λειτουργεί, αλλοιώς πέτα το! Εδώ βρίσκεις με 300-400€ καινούργιο αψεγάδιαστο Ελβετικό με ΕΤΑ 2824 (Hamilton, Glycine, Zeno, Archimede, Stowa, Steinhart, Tissot), τι να λέμε τώρα! Έχω περπατήσει το Μοναστηράκι και έχω "διαβάσει" το μάθημα και στα λέω με σιγουριά. ;)
Φιλικά
Θάνος
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος asxetos?

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 14, 2011, 02:32:32 μμ »
ευχαριστω φιλε Θανο για την απαντηση σου!!!!μπηκα σε σκεψεις να το ψαξω λιγο περισσοτερο ακομα...σιγουρα εαν ειχα καποιον απο εσας μαζι μου θα ηταν καλυτερα αν και μετα απο 1 περιπου χρονου συμβιωσης μαζι σας κατι ξερω και εγω και δεν ειμαι ασχετος και ας  το τονιζει το ονομα μου!! :D :D

το ρολογακι τωρα δουλευει και μια χαρα μαλιστα τουλαχιστον για την ωρα που το παρατηρουσα εγω...η κασα του δεν χρειαζεται κατι ισα ισα που αυτη με τραβηξε!!

το οτι δεν υπαρχουν ανταλλακτικα ειναι ενα σημαντικο θεμα...απ'την αλλη δεν εκανα καν τν κοπο να κανω παζαρια παρολο που δεν τον ειδα και πολυ διατεθειμενο..οι τιμες του παντως μου φανηκαν κομματακι πιο ακριβες σε σχεση με τα αλλα μαγαζακια που μπηκα.
π.χ σεικο 5 τα πουλουσε 30,ρωσσικα κουρδιστα 30 ενω ενα venus σε καλη κατασταση το εδινε 70!!!!!!!!

εχει πετυχει καποιοις απο εσας junghans του 60-70 σε καλη κατασταση και εαν ναι ποσο το εδιναν?
απ'οτι καταλαβα δεν εχει ιδιαιτερη συλλεκτικη αξια παρολο που το ατιμο με κερδισε πολυ για vintage στην εμφανιση...

φιλικα

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 14, 2011, 04:17:54 μμ »
Λοιπόν, αν ξαναπάς τσέκαρε το κουρδιστήρι να μην είναι χαλαρό, να μην "παίζει". Δες αν δίνοντας στροφές σου βγάζει μια φυσιολογική απαλή αντίσταση. Κούνα το στο αυτί σου να μην ακούγονται τίποτα σπασμένα από μέσα. Γύρνα τους δείκτες στις 12 να δεις αν είναι κεντραρισμένοι, την ώρα που τους γυρίζεις να μην ακούγονται θόρυβοι ή να έχεις μαγκώματα πουθενά. Δες αν ο δευτερολεπτοδείκτης (αν έχει) γυρίζει ομαλά και δεν σκαλώνει. Αν έχει και ημερομηνία, κάνε τσεκ αν θα αλλάξει σε 24ωρη περιστροφή χωρίς μεγάλη απόκλιση από τα μεσάνυχτα.
Παίξε λίγο τον μάγκα να σου κόψει κανα 10άρικο τουλάχιστον. Οι βινταζιές της εποχής είναι από κράμα σχετικά μαλακού μετάλλου, όχι ατσάλινα, τα οποία επιμεταλλώνονταν με 18Κ κλπ... Άρα θες για το ρολόι να βγει έξω η μηχανή για overhaul, ενώ τρίψιμο και όμορφη επιμετάλλωση εξαρχής στην κάσα, προσεκτικά γιατί οι βινταζιές έχουν και λεπτές κάσες... Το hairspring μετά τόσα χρόνια δεν ξέρουμε πόσο θα ζήσει, συνήθης ύποπτος για σπάσιμο (αν δεν έχει ατέρμονα-που μάλλον δεν έχει) είναι η κόπωση μετάλλου. Αν χρησιμοποιήθηκε κάποιο κοινό εξάρτημα της εποχής (πιθανόν γιατί τότε τέτοιες εταιρείες παίρνανε μηχανούλες όπως οι ΕΤΑ απέξω, δηλαδή όπως και πολλές άλλες εταιρείες, π.χ. μηχανές Adolf Schield), τότε μπορεί εύκολα να βρεθεί κάτι αν ο μη γένοιτο σπάσει.
Σπουδαίο: Τσέκαρε προσεκτικά το καντράν να μην είναι πετσικαρισμένο, ή με ρωγμές. Ανταλλακτικό καντράν δεν θα βρεις σε άριστη κατάσταση, ειδικά Junghans. Άν έχει μικροφθορές αποχρωματισμού, ξεφλουδισμάτων και φαγωμάτων, επίσης στα νούμερα ή και τους δείκτες, αυτά διορθώνονται.
Άν το ρολογάκι περάσει επιτυχώς αυτά τα βασικά, πάρτο και φτιάξτο να το χαίρεσαι. Έτσι μου έκαναν δώρο ένα κουρδιστό Seiko του 1960-65, το οποίο με ένα κατοστάρικο έγινε καινούργιο και σκίζει από αυτονομία και ακρίβεια. Το βάζω φωτό, που είναι όμως κακής ποιότητας και το αδικεί...

Uploaded with ImageShack.us

Ελπίζω να βοήθησα κάπως,

Θάνος

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 14, 2011, 04:28:55 μμ από THANOS58 »
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος asxetos?

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 14, 2011, 04:54:42 μμ »
σ'ευχαριστω φιλε Θανο!!!πολυ κατατοπιστικες οι πληροφοριες σου!!! ;) ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 14, 2011, 10:53:13 μμ »
Λοιπόν, αν ξαναπάς τσέκαρε το κουρδιστήρι να μην είναι χαλαρό, να μην "παίζει". Δες αν δίνοντας στροφές σου βγάζει μια φυσιολογική απαλή αντίσταση. Κούνα το στο αυτί σου να μην ακούγονται τίποτα σπασμένα από μέσα. Γύρνα τους δείκτες στις 12 να δεις αν είναι κεντραρισμένοι, την ώρα που τους γυρίζεις να μην ακούγονται θόρυβοι ή να έχεις μαγκώματα πουθενά. Δες αν ο δευτερολεπτοδείκτης (αν έχει) γυρίζει ομαλά και δεν σκαλώνει. Αν έχει και ημερομηνία, κάνε τσεκ αν θα αλλάξει σε 24ωρη περιστροφή χωρίς μεγάλη απόκλιση από τα μεσάνυχτα.
Παίξε λίγο τον μάγκα να σου κόψει κανα 10άρικο τουλάχιστον. Οι βινταζιές της εποχής είναι από κράμα σχετικά μαλακού μετάλλου, όχι ατσάλινα, τα οποία επιμεταλλώνονταν με 18Κ κλπ... Άρα θες για το ρολόι να βγει έξω η μηχανή για overhaul, ενώ τρίψιμο και όμορφη επιμετάλλωση εξαρχής στην κάσα, προσεκτικά γιατί οι βινταζιές έχουν και λεπτές κάσες... Το hairspring μετά τόσα χρόνια δεν ξέρουμε πόσο θα ζήσει, συνήθης ύποπτος για σπάσιμο (αν δεν έχει ατέρμονα-που μάλλον δεν έχει) είναι η κόπωση μετάλλου. Αν χρησιμοποιήθηκε κάποιο κοινό εξάρτημα της εποχής (πιθανόν γιατί τότε τέτοιες εταιρείες παίρνανε μηχανούλες όπως οι ΕΤΑ απέξω, δηλαδή όπως και πολλές άλλες εταιρείες, π.χ. μηχανές Adolf Schield), τότε μπορεί εύκολα να βρεθεί κάτι αν ο μη γένοιτο σπάσει.
Σπουδαίο: Τσέκαρε προσεκτικά το καντράν να μην είναι πετσικαρισμένο, ή με ρωγμές. Ανταλλακτικό καντράν δεν θα βρεις σε άριστη κατάσταση, ειδικά Junghans. Άν έχει μικροφθορές αποχρωματισμού, ξεφλουδισμάτων και φαγωμάτων, επίσης στα νούμερα ή και τους δείκτες, αυτά διορθώνονται.
Άν το ρολογάκι περάσει επιτυχώς αυτά τα βασικά, πάρτο και φτιάξτο να το χαίρεσαι.
Ελπίζω να βοήθησα κάπως,

Θάνος

Χρήσιμες για όλους πληροφορίες.. :up:
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 15, 2011, 05:18:25 μμ από poseidon88 »

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 15, 2011, 03:51:47 μμ »
... junghans..dress εμφανιση με λιγο διακριτικο χρυσο στην κασα 38 mm διαμετρο και κουρδιστο μηχανισμο...δυστυχως παρολο που εψαξα αρκετα δεν  το βρηκα το μοντελο για να βαλω μια φωτο να το δειτε και εσεις...

θα ηθελα να μου πειτε οτι ξερετε για αυτη την εταιρεια και κυριως αν αξιζει να 50 ευρω που μου ζητηθηκαν..ξερω δεν ειναι τρελο ποσο αλλα προτιμω να τα δωσω καπου αλλου που να το αξιζουν περισσοτερο...η κατασταση του ρολογιου και της μηχανης του για τα χρονια του ρολογιου ειναι οκ....

επισης σαν εταιρεια τα μοντελα εχουν ιδιαιτερη συλλεκτικη αξια??...

Χρήστο καλώς ήρθες στο μαγικό κόσμο των vintage!

Σε ότι αφορά την Junghans, η Εταιρεία είναι ιστορική και παρήγαγε και ρολόγια με δικές της μηχανές μέχρι το 1976 περίπου (χειρός αλλα και πολλά ξυπνητήρια, κουζίνας). Στις τιμές που αναφέρεσαι (~50 Euro) θα βρεις αρκετά Junghans (όχι βέβαια τις καλές της σειρές-χρονόμετρα που ανεβαίνουν στα 200-300 Εuro).

Νομίζω ότι αξίζει να το αγοράσεις (κάνε παζάρι, σίγουρα θα σου κόψει 10 Euro) αφού σου αρέσει εξωτερικά.

Σε ότι αφορά τα ανταλακτικά μπορείς να βρεις αλλά αν λειτουργεί καλά μάλλον δεν θα χρειαστείς ανταλλακτικά. Αυτό όμως, μόνο ένας έμπειρος τεχνίτης θα μπορεί να στο πιστοποιήσει.

Στα παζάρια θα βρεις πολλές τέτοιες "φτηνές" Εταιρείες (Enicar, Dogma, Certina, Nivada, Edox,Helvetia, Cornavin, Clinton, Olma,Pronto, Eska, Medana, Felca, Lucerne, Camy, Delbana, Buler, Westclox, Laora, Sheffield, Titoni, Sandoz, Helbros, Tavvanes, Bulova, GUB, Seiko, Citizen, Orient, Dugena, Ruhla, Technos, Royce, Titus, Rodania, Camy, Mondia, ρώσικα....)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 15, 2011, 04:12:42 μμ από VC222 »