... junghans..dress εμφανιση με λιγο διακριτικο χρυσο στην κασα 38 mm διαμετρο και κουρδιστο μηχανισμο...δυστυχως παρολο που εψαξα αρκετα δεν το βρηκα το μοντελο για να βαλω μια φωτο να το δειτε και εσεις...
θα ηθελα να μου πειτε οτι ξερετε για αυτη την εταιρεια και κυριως αν αξιζει να 50 ευρω που μου ζητηθηκαν..ξερω δεν ειναι τρελο ποσο αλλα προτιμω να τα δωσω καπου αλλου που να το αξιζουν περισσοτερο...η κατασταση του ρολογιου και της μηχανης του για τα χρονια του ρολογιου ειναι οκ....
επισης σαν εταιρεια τα μοντελα εχουν ιδιαιτερη συλλεκτικη αξια??...
Χρήστο καλώς ήρθες στο μαγικό κόσμο των vintage!
Σε ότι αφορά την Junghans, η Εταιρεία είναι ιστορική και παρήγαγε και ρολόγια με δικές της μηχανές μέχρι το 1976 περίπου (χειρός αλλα και πολλά ξυπνητήρια, κουζίνας). Στις τιμές που αναφέρεσαι (~50 Euro) θα βρεις αρκετά Junghans (όχι βέβαια τις καλές της σειρές-χρονόμετρα που ανεβαίνουν στα 200-300 Εuro).
Νομίζω ότι αξίζει να το αγοράσεις (κάνε παζάρι, σίγουρα θα σου κόψει 10 Euro) αφού
σου αρέσει εξωτερικά.
Σε ότι αφορά τα ανταλακτικά μπορείς να βρεις αλλά αν λειτουργεί καλά μάλλον δεν θα χρειαστείς ανταλλακτικά. Αυτό όμως, μόνο ένας έμπειρος τεχνίτης θα μπορεί να στο πιστοποιήσει.
Στα παζάρια θα βρεις πολλές τέτοιες "φτηνές" Εταιρείες (Enicar, Dogma, Certina, Nivada, Edox,Helvetia, Cornavin, Clinton, Olma,Pronto, Eska, Medana, Felca, Lucerne, Camy, Delbana, Buler, Westclox, Laora, Sheffield, Titoni, Sandoz, Helbros, Tavvanes, Bulova, GUB, Seiko, Citizen, Orient, Dugena, Ruhla, Technos, Royce, Titus, Rodania, Camy, Mondia, ρώσικα....)