Αποστολέας Θέμα: Speedmaster pro και κούρδισμα  (Αναγνώστηκε 8851 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mikemat

• Just Registered
    • Προφίλ
Speedmaster pro και κούρδισμα
« στις: Οκτώβριος 10, 2007, 04:03:16 μμ »
Ελπίζω να μήν έχει γίνει αυτή η ερώτηση ξανά και γίνω κουραστικός.Πριν δύο ημέρες αγόρασα ένα Speedmaster professional και μετά το πρώτο κούρδισμα (πλήρες πιστεύω,γιατί δεν το έχω ακόμα συνηθήσει)το ρολόι σταμάτησε μετά απο 20ώρες.Κάνω κάτι λάθος?Είναι φυσιολογικό?

Αποσυνδεδεμένος payton

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 10, 2007, 07:44:42 μμ »
φιλε θα αργησεις η μαλλον καλυτερα δεν θα παρεις καμια απαντηση αν δεν εισαι στην <<κλικα>> του φορουμ...αν δεν εισαι εισαι γνωστος η δεν εχεις πολλα ποστ δεν ασχολειται κανενας μαζι σου...

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 10, 2007, 08:05:22 μμ »
Παράθεση από: "payton"
φιλε θα αργησεις η μαλλον καλυτερα δεν θα παρεις καμια απαντηση αν δεν εισαι στην <<κλικα>> του φορουμ...αν δεν εισαι εισαι γνωστος η δεν εχεις πολλα ποστ δεν ασχολειται κανενας μαζι σου...

Φίλε μου, νομίζω ότι είσαι λάθος, αυτό φαίνεται από το ότι και εγώ είμαι πολύ καινούριο μέλος, όπως αρκετοί από εμάς, και δεν είμαι ούτε εγώ σε καμιά κλίκα, και είχα και έχω πάρα πολύ φιλική αντιμετώπιση.
Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει συνδρομή δεν καταβάλεις άλλες υπηρεσίες, και έτσι δεν μπορείς να έχεις υπερβολικές απαιτήσεις επίσης, από μια νεοσύστατη ομάδα φίλων που έχει όλοι την καλή διάθεση να σε φιλοξενεί στο site της και να μοιράζετε μαζί σου και με τους υπολοίπους το χόμπι τους- μας.

Φιλικά Στέφανος.

Υ. Γ. Επίσης όταν η ερώτηση έχει σχέση με service  ωρολογοποιίας δεν μπορεί έτσι αυθαίρετα και ανεύθυνα να λέει ο καθένας ότι του κατέβει έτσι για να προσθέτει post.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 10, 2007, 08:28:42 μμ »
payton  να σαι καλα για τα λογια και δεμιλαω για υπονομευτες και συνομωτες,ειναι και μοδα αλλωστε.απο μια γρηγορη ματια ειδα πως ελαβες απαντησεις και δε καταλαβα την επιθεση.οκ οπως αγαπας,χομπυ ειναι και ασχολουμαστε και το ψαχνουε και βεβαιως οτι ξερουμε βοηθαμε.πολυ ευκολη η κριτικη σε αυτη τη χωρα παρα πολυ,μετα ομως τι ακολουθει ?

υ.γ .ειδα τις απαντησεις σου,πρωτα μας λες ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και μετα μας τι λες?κλικες? μηπως ειναι το πολιτικο κλιμα των ημερων που ακουμε για κλικες και μας επηρεασε και ξερεις το ριχνω σε ειρωνεια για να μην πω τιποτα αλλο.ελα γεια

υ.γ .2
ειτε ορατος μπεις ειτε κρυφος το σχολιο μενει ορατο..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 10, 2007, 08:30:43 μμ »
πληρες κουρδισμα και να σταματαει στις 20 ωρες σε νεο ρολοι δεν ειναι λογικο,εισαι μεσα στην εγγυηση το πας αμεσως πισω ,δεχτηκε καποιο χτυπημα ?

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
Re: Speedmaster pro και κούρδισμα
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 11, 2007, 07:46:22 πμ »
Παράθεση από: "mikemat"
Ελπίζω να μήν έχει γίνει αυτή η ερώτηση ξανά και γίνω κουραστικός.Πριν δύο ημέρες αγόρασα ένα Speedmaster professional και μετά το πρώτο κούρδισμα (πλήρες πιστεύω,γιατί δεν το έχω ακόμα συνηθήσει)το ρολόι σταμάτησε μετά απο 20ώρες.Κάνω κάτι λάθος?Είναι φυσιολογικό?

Οπωσδήποτε να το πάς να το κοιτάξουν, δεν είναι καθόλου λογικό να σταματήσει.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 11, 2007, 08:34:57 πμ »
Θεωρω οτι σε τεχνικα θεματα ρολογιων λιγα ατομα ξερουν να απαντησουν με σιγουρια. Για αυτο τον λογο πολλες φορες δεν βλεπουμε απαντησεις συντομα. Κατα την ταπεινη μου γνωμη το φορουμ ειναι πολυ υψηλου επιπεδου. Δεν γραφω πολλα διοτι δεν ξερω πολλα και οπως ειπε και καποιος συμφορουμιτης δεν εχει νοημα απλα να γεμιζουμε το σερβερ με τυπικα ποστ.
Οσο για το ρολοι ξεκαρε το αλλη μια φορα και μετα μια βολτα απο την Ομεγα στην Καλλιθεα να ξεκαθαρισεις την κατασταση.

Αποσυνδεδεμένος payton

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 11, 2007, 08:49:24 πμ »
Παράθεση
Υ. Γ. Επίσης όταν η ερώτηση έχει σχέση με service ωρολογοποιίας δεν μπορεί έτσι αυθαίρετα και ανεύθυνα να λέει ο καθένας ότι του κατέβει έτσι για να προσθέτει post.

καλημερα. η δικια μου ερωτηση δεν αφορουσε θεμα σερβις.ρωτησα την γνωμη για καποιο ρολοι που θελω να παρω.
Παράθεση
υ.γ .ειδα τις απαντησεις σου,πρωτα μας λες ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και μετα μας τι λες?κλικες? μηπως ειναι το πολιτικο κλιμα των ημερων που ακουμε για κλικες και μας επηρεασε και ξερεις το ριχνω σε ειρωνεια για να μην πω τιποτα αλλο

το ευχαριστω ηταν ειρωνικο αν καταλαβες φιλε γιατι οπως θα ειδες το προηγουμενο ποστ ηταν η ερωτηση που ειχα κανει και δεν ελαβα καμια απαντηση μετα απο τοσο καιρο.
Παράθεση
υ.γ .2
ειτε ορατος μπεις ειτε κρυφος το σχολιο μενει ορατο..

οσο γιαυτο ηταν επιλεγμενο απο μονο του απο την εγγραφη στην αρχη που εκανα και δεν το γνωριζα και δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα να ειναι φανερο και το αλλαξα τωρα.ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος payton

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 11, 2007, 09:01:35 πμ »
Παράθεση
και έτσι δεν μπορείς να έχεις υπερβολικές απαιτήσεις

ειναι υπερβολικη απαιτηση να ζηταω την γνωμη για καποιο ρολοι?? αν ειναι ετσι τοτε μαλλον κανεις δεν επρεπε να ρωταει τιποτα

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 11, 2007, 09:33:37 πμ »
στο πρωτο σου ποστ ελαβες μια πλειαδα απαντησεων σε ενα δεν εγινε αυτο  οπως και σε αλλους φορουμιστες και γινεται και σε φορουμ πολυ μεγαλα.γιατι?
γιατι μπορει να μην ξερουν
γιατι μπορει να ναι ενα θεμα που δεν τραβηξε το ενδιαφερον ωστε να δημιουργησει μια  συνεχεια
γιατι εχω ποσταρει και θεματα που  δεν ελαβαν καμμια απαντηση η σχολιο αλλα δεν ειπα κλικα και γιατι δεν μου απαντατε!
γιατι ενα φορουμ ειναι προσωπα και σαν ζωντανοσ οργανισμος περναει απο περιοδους

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 11, 2007, 09:36:35 πμ »
γεια σας σκεφτομαι να αγορασω το επομενο ρολοι μου και λεω να παρω ενα seiko arctura perpetual www.watchzworld.com το εχει κανεις να μου πει την γνωμη του? ειναι καλο? η μου προτεινεται κατι αλλο σε αυτη την κατηγορια τιμης? ευχαριστω

αυτο ειναι το ποστ σου
 και σου λεω για μενα γιατι δεν απαντησα
1 το εχει κανενας?,εγω οχι αρα δε ξερω να σου πω
2 ειναι καλο?και παλι δε ξερω
3 κατι αλλο σε αυτην την τιμη?
ε και δω δεν απανταω γιατι εχουμε τοσα ιδια ποστ με αυτο το θεμα και εχει τις προτασεις κατα τιμη ,τυπο ρολογιου και αλλα,αρα ενα ψαξιμο στο φορουμ που εχει και αναλογη δυνατοτητα αξιζει τον κοπο γιατι απλα μπορει να εχει ΗΔΗ θιχτει σαν θεμα

ελπιζω να απαντησα

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 11, 2007, 09:42:00 πμ »
Παράθεση

ειναι υπερβολικη απαιτηση να ζηταω την γνωμη για καποιο ρολοι?? αν ειναι ετσι τοτε μαλλον κανεις δεν επρεπε να ρωταει τιποτα

Φίλε μου, εδώ πρόκειται για παρεξήγηση, γιατί με το που ειρωνεύεσαι "ευχαριστώ για τις απαντήσεις" μας παρέσυρες όλους μας, ότι έχουν δοθεί απαντήσεις ...  [-X
Γι' αυτό λίγο υπομονή, και λιγότερη ειρωνεία δεν βλάπτει ...
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος payton

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 11, 2007, 10:19:10 πμ »
Παράθεση από: "StefMac"
Παράθεση

Φίλε μου, εδώ πρόκειται για παρεξήγηση, γιατί με το που ειρωνεύεσαι "ευχαριστώ για τις απαντήσεις" μας παρέσυρες όλους μας, ότι έχουν δοθεί απαντήσεις ...  [-X
Γι' αυτό λίγο υπομονή, και λιγότερη ειρωνεία δεν βλάπτει ...

η ειρωνεια δεν ειναι του χαρακτηρα μου και ουτε ηρθα επιθετικος απλα εθεσα ενα ερωτημα για ενα ρολοι πολυ γνωστο νομιζω και περιμενα απο καποιον να μου πει καποια αποψη η κατι που εχει ακουσει και αυτο που ζητησα νομιζω δεν ειναι υπερβολικο τωρα αν ειναι υπερβολικο :-k

Αποσυνδεδεμένος payton

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 11, 2007, 10:21:15 πμ »
Παράθεση από: "george_"
γεια σας σκεφτομαι να αγορασω το επομενο ρολοι μου και λεω να παρω ενα seiko arctura perpetual www.watchzworld.com το εχει κανεις να μου πει την γνωμη του? ειναι καλο? η μου προτεινεται κατι αλλο σε αυτη την κατηγορια τιμης? ευχαριστω

αυτο ειναι το ποστ σου
ε και δω δεν απανταω γιατι εχουμε τοσα ιδια ποστ με αυτο το θεμα και εχει τις προτασεις κατα τιμη ,τυπο ρολογιου και αλλα,αρα ενα ψαξιμο στο φορουμ που εχει και αναλογη δυνατοτητα αξιζει τον κοπο γιατι απλα μπορει να εχει ΗΔΗ θιχτει σαν θεμα

ελπιζω να απαντησα

οκ, αν ειναι ετσι τοτε ευχαριστω :up:

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 11, 2007, 10:53:25 πμ »
Παράθεση από: "george_"

αυτο ειναι το ποστ σου

ελπιζω να απαντησα

οκ, αν ειναι ετσι τοτε ευχαριστω :up:

Τέλος καλό όλα καλά,
άντε και καλός ήρθες.  :partyman:

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος xaralampos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 11, 2007, 02:57:03 μμ »
Για να μην αιωρουνται υποθεσεις,ακομη και να υπηρχε κλικα απο αυτους που εχουν πολλα posts αυτοι ειναι μια μειοψηφια 5-6 ατομων.Τα υπολοιπα μελη του forum ξεπερναν τα 300 νομιζω.Το να μην εχει ενδιαφερον ενα SEIKO για μενα ειναι λογικο γιαυτο και οι λιγες απαντησεις.Οσο για τον προβληματισμο του φιλου mikemat αφιερωσα αρκετη ωρα χθες να ψαχνω σε ξενα site.To πιθανοτερο φιλε μου ειναι να μην εχεις κουρδισει σωστα το ρολοι, 20 ωρες power reserve ειναι πολυ λιγο για κουρδιστο ρολοι.Αν το εχεις κουρδισει σωστα τοτε αναμφισβητητα εχει προβλημα και πρεπει να το πας για ελενχο.Δοκιμασε να το κουρδισεις ξανα και ενημερωσε μας σε παρακαλω για τα αποτελεσματα.Καλωσηλθες στο forum.

Αποσυνδεδεμένος greedy

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 27, 2007, 12:42:46 πμ »
Να ρωτησω , οταν περνεις ενα αυτοματο ρολοι μεσα δεν εχει οδηγιες για την συντηρηση η το κουρδισμα του? Ειμαι λιγο ασχετος γιαυτο ρωταω.

Αποσυνδεδεμένος greedy

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 27, 2007, 12:56:00 πμ »
Παράθεση από: "greedy"
Να ρωτησω , οταν περνεις ενα αυτοματο ρολοι μεσα δεν εχει οδηγιες για την συντηρηση η το κουρδισμα του? Ειμαι λιγο ασχετος γιαυτο ρωταω.
Οταν παιρνεις μηχανικο εννοουσα!!!!!

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 27, 2007, 09:32:44 πμ »
Οταν παιρνεις μηχανικο εννοουσα!!!!!

Ναι και συνήθως, γράφουν ότι την πρώτη φορά το κουρδίζεις 30-35 κουρδίσματα, σε αυτόματο και το φοράς.
Η διάρκεια φόρτισις (Power Reserve ή Reserve de Marche) του κουρδίσματος διαφέρει από ρολόι σε ρολόι
και είναι από 36 ώρες με 48 τα πιο συνηθισμένο έχει όμως  και 7 και 8 ημέρες.
Και σε μόνο κουρδιστά ρολόγια ήταν 15 και τώρα έφτασε στις 31 ημέρες !
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 27, 2007, 07:56:46 μμ »
Στεφανε ?
ειναι σιγουρος για αυτο που γραφεις για τα κουρδιστα ? 15 και 31 μερες ?
μηπως εννοεις ωρες ?
για δωσε μας ποιο τεκμηριωμενα στοιχεια