Αποστολέας Θέμα: co axial  (Αναγνώστηκε 8531 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος THODORAS

• 36mm case
    • Προφίλ
co axial
« στις: Νοέμβριος 02, 2011, 01:17:45 πμ »
καλησπερα παιδια...τι διαφορα υπαρχει στον co-axial 2500 με τον 8500??και ειναι μεγαλη?ειναι πολυ καλυτερος??και σε τι?

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: co axial
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 02, 2011, 01:27:59 πμ »
καλησπερα παιδια...τι διαφορα υπαρχει στον co-axial 2500 με τον 8500??και ειναι μεγαλη?ειναι πολυ καλυτερος??και σε τι?
Καλησπέρα φίλε Θόδωρα:

Caliber 2500: Η μηχανή είναι βασισμένη στην ΕΤΑ 2892, έχει 48 ώρες απόθεμα ενέργειας και είναι Rhodium Plated το φινίρισμα της μηχανής.

Caliber 8500: Είναι η in house μηχανή της Ω. Έχει 2 barrels που σημαίνει απόθεμα ενέργειας 60 ώρες. Το balance του είναι απο πυρίτιο, που σημαίνει αντοχή στους κραδασμούς και το ελατήριό ( hairspring ) είναι απο σιλικόνη, που σημαίνει ότι είναι antimagnetic και το φινίρισμα είναι κι αυτό Rhodium Plated.

Εν κατακλείδι ναί η 8500 είναι ανώτερη σε τεχνικά χαρακτηριστικά λόγω του ότι οι εταιρείες στις in house μηχανές τους, ρίχνουν περισσότερο βάρος. Ο κύριος λόγος είναι ότι μια in house μηχανή έχει μεγαλύτερο prestige. ;)

Αποσυνδεδεμένος THODORAS

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 02, 2011, 06:51:28 μμ »
ελα κωστα ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες...βασικα εχω το ΡΟ και ελεγα μπας και το εδινα και επαιρνα το καινουριο το liquid metal
αλλα δε το βλεπω γιατι η διαφορα στη τιμη ειναι μεγαλη...και ενταξει απ τα πολυ λιγα που ξερω δε βλεπω και τρελες διαφορες..

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 03, 2011, 12:46:14 πμ »
ελα κωστα ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες...βασικα εχω το ΡΟ και ελεγα μπας και το εδινα και επαιρνα το καινουριο το liquid metal
αλλα δε το βλεπω γιατι η διαφορα στη τιμη ειναι μεγαλη...και ενταξει απ τα πολυ λιγα που ξερω δε βλεπω και τρελες διαφορες..
Αν είναι να έδινες το Planet Ocean σου με την 2500, για να πάρεις το Planet Ocean Liquid Metal πάλι με την 2500, δε συμφέρει ( το είχα σκεφτεί κι εγώ στο παρελθόν ). Είναι πεταμένα λεφτά. Καλύτερα να πάρεις το καινούργιο με την 8500 και την κεραμεική στεφάνη. ;)

Αποσυνδεδεμένος THODORAS

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 03, 2011, 06:17:41 μμ »
ναι και παλι αξιζει να δωσω τετοια διαφορα(χρηματων)για το καινουριο..?
ειναι τοσο ανωτερο δηλαδη η να επερνα κατι αλλο με αυτα τα χρηματα??

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 03, 2011, 06:26:10 μμ »
ναι και παλι αξιζει να δωσω τετοια διαφορα(χρηματων)για το καινουριο..?
ειναι τοσο ανωτερο δηλαδη η να επερνα κατι αλλο με αυτα τα χρηματα??
Θα σου πω τί κερδίζεις με το νέο PO που φοράει 8500 μηχανή:

1) Μεγαλύτερο power reserve: Αυτό σημαίνει μεγαλύτερο απόθεμα ενέργειας. Αντί για 1 βαρέλι (που έχει η 2500), η 8500 έχει 2 βαρέλια. Τα γνωστά mainspring barrels. Όσο μεγαλύτερο είναι το απόθεμα ενέργειας σε ένα μηχανικό ρολόι, τόσο λιγότερη ένταση χάνει το ελατήριο τις πρώτες 24 ώρες. Αυτό σημαίνει σταθερή χρονομετρία.

2) Το balance: Αποτελείται απο τον τροχό ισορροπίας του οποίου το υλικό είναι πυρίτιο ( Silicium ) και το ελατήριο ( hairspring ) είναι απο σιλικόνη. Αυτό σημαίνει ότι η "καρδιά" , αντέχει τους κραδασμούς και τα μαγνητικά πεδία. ( Μέχρι ορισμένα Gauss έτσι? Μη φανταστείς ότι επειδή έχεις silicon hairspring, μπορείς να ακουμπάς το ρολόι σε τηλεοράσεις, handsfree και τέτοια. )

3) 4 χρόνια εγγύησης: Το πιο σημαντικό απ'όλα, στα ρολόγια της Ω που έχουν in house μηχανή.

Το αν θέλεις να δώσεις το παλιό PO σου και να πάρεις το νέο PO με την 8500, είναι κατ'αρχάς υποκειμενικό θέμα. Για μένα συμφέρει πολύ περισσότερο να πάρεις το νέο PO και να δώσεις το παλιό με την 2500, απο το να δώσεις το PO με την 2500 και να αγοράσεις πάλι PO με 2500, μόνο και μόνο επειδή έχει κεραμεική στεφάνη με επίστρωση υγρού μετάλλου. ;)

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 05, 2011, 02:09:00 μμ »
Τα 2 βασικά πλεονεκτήματα του νέου PO είναι η μηχανή 8500 που είναι εξ' ολοκλήρου inhouse και το open back για να την απολαμβάνεις!  :cooler:

Ωστόσο έχουν ακουστεί καποιες "γκρίνιες" για τον μεγάλο όγκο του νέου μοντέλου και για τα χρώματα που επέλεξαν για τη στεφάνη του.

Αν το νέο Ω ΠΟ ταιριάζει στο χέρι σου (οτιδήποτε πριν το δοκιμάσεις είναι απλά λόγια του αέρα) σίγουρα μια ανταλλαγή είναι αναβάθμιση. Πρέπει όμως να λάβεις υπόψη σου ότι το νέο μοντέλο είναι και αισθητά ακρίβότερο.

Συμφωνώ με τον Κωστα ότι δε συμφέρει ομως να δώσει ένα ΠΟ με την 2500 για να πάρεις το ίδιο πράγμα που απλά θα έχει την liquid στεφάνη.
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος Atome

• Just Registered
  • Ω
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 20, 2011, 05:42:52 μμ »
στο seamster που εχω ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος τοσο σε ακριβεια μετρησης οσο και σε αποθεμα ενεργειας..το Open back ειναι ιδιαιτερο επισης!
Caliber 8500

Αποσυνδεδεμένος Nikosfun

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 10:56:00 μμ »
Πήγα και το είδα σήμερα το πρώι. Ήταν πάρα πολύ ωραίο και το σκέφτομαι σοβαρά. Μιλάω φυσικά για το PO με την calibra 8500.
Μου άρεσε πάρα πολύ. 3500 ευρώ μετρητά τελική τιμή με την έκπτωση.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 10, 2012, 11:47:07 μμ »
Καλωσήλθες στο φόρουμ. Το ρολόι είναι πολύ καλό φυσικά...η αρχική τιμή του ποιά είναι?

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Nikosfun

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 11, 2012, 12:06:47 πμ »
Ευχαριστώ πολύ.
Η αρχική τιμή είναι 4750 ευρώ για το 45,5mm.
Βέβαια στα 3500 έλεγα να πάρω ενα rolex Sub μεταχειρισμένο (αν βρώ).
Αλλα και το PO ήταν πολύ ωραίο.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 11, 2012, 12:54:39 πμ »
Ευχαριστώ πολύ.
Σώπα..., πήγε στα 4.750 το εργαλείο? Μωρέ μπράβο.   :o Όταν είχε πρωτοβγεί πρέπει να ήταν νομίζω στα 4.300.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 11, 2012, 01:20:59 πμ »
Ευχαριστώ πολύ.

Mπορείς να το πάρεις 150-200 ευρώ πιό κάτω από τα 3500 ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Nikosfun

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 11, 2012, 05:44:22 μμ »
Σώπα..., πήγε στα 4.750 το εργαλείο? Μωρέ μπράβο.   :o Όταν είχε πρωτοβγεί πρέπει να ήταν νομίζω στα 4.300.
Τόσο έκανε (4750 ευρώ στο καρτελάκι του) και πρέπει όλα τα ρολόγια να έχουν πάρει λίγο πάνω το τελευταίο χρόνο.
Πάντως είναι πολύ ωραίο αλλα και λίγο θηρίο μπροστά στο Seamaster Professional 42 mm που έχω.
Μου εδωσε την εντύπωση ενός πολύ στιβαρού και βαρύ ρολογιού.
Μου άρεσε...

Αποσυνδεδεμένος Nikosfun

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 11, 2012, 05:46:46 μμ »
Mπορείς να το πάρεις 150-200 ευρώ πιό κάτω από τα 3500 ;)
Μακάρι Γιάννη, και πιο κάτω να το βρώ ακόμα καλύτερα! ;D

Αποσυνδεδεμένος marsta

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 17, 2013, 05:40:15 μμ »

απιαστο ονειρο πλεον... :o