Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα Ημερομηνίας (Date) σε Μηχανισμό Quartz (Αν είναι δυνατόν)  (Αναγνώστηκε 4905 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος The_Jackal

• 38mm case
    • Προφίλ
Τον Αύγουστο έγινα κάτοχος του παρακάτω Ηάμιλτον (http://hamiltonwatch.com/en/gents/american-classic/jazzmaster/chrono-quartz-42mm/H32612735)

Χτές που πήγα να του αλλάξω την ημερομηνία είδα ότι ΌΧΙ μόνο δεν αλλάζει αλλά αντί αυτού γυρνάνε οι δείκτες της ώρας και των λεπτών. Διαβεβαιώνω ότι την κορώνα την έχω στην σωστή θέση αλλαγής ημερομηνίας και όχι της ώρας. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Το ρολόι το έχω φορέσει ελάχιστα, και σε καμία περίπτωση δεν το έχω κακομεταχειριστεί. Ούτε μου έχει πέσει πουθενά ούτε το έχω χτυπήσει. Τι μπορεί να έχει πάθει??? Πως??? Όπως καταλάβατε δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο εξού και ο έντονος προβληματισμός!!! Σας έχει τύχει εσάς κάτι τέτοιο??? Εκτός του να επισκεφτεί την αντιπροσωπεία πού θα γίνει πολύ σύντομα, έχετε εσείς καμιά ιδέα???

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
Απ: Πρόβλημα Date σε Μηχανισμό Quartz (Αν είναι δυνατόν)
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 31, 2011, 04:00:54 μμ »
Γύρνα τους δείκτες ένα 24-ωρο,
μάλλον έτσι αλλάζει η ημερομηνία σε αυτό το μοντέλο.

Αποσυνδεδεμένος Vagos

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Πρόβλημα Ημερομηνίας (Date) σε Μηχανισμό Quartz (Αν είναι δυνατόν)
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 31, 2011, 04:09:37 μμ »
Μήπως πήγες να αλλάξεις την ημερομηνία τη στιγμή που το ρολόι είχε ξεκινίσει να αλλάζει ημερομηνία μόνο του ? Μερικοί μηχανισμοί έχουν αυτό το πρόβλημα . Δεν μπορείς να αλλαξεις την ημερομηνία όταν η ώρα είνα μεταξύ 10 και 2 το βράδυ . Νομίζω αν το δοκιμασεις τώρα θα είναι μια χαρά

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 31, 2011, 04:12:39 μμ »
Γύρνα τους δείκτες ένα 24-ωρο,
μάλλον έτσι αλλάζει η ημερομηνία σε αυτό το μοντέλο.

Αυτό θα πει γρήγορη απάντηση. :o Έμεινα άφωνος nicolasg.

@nicolasg ==> Αυτός είναι ένας τρόπος...Αλλά θυμάμαι που μου δείξανε στο κατάστημα που το αγόρασα ότι αλλάζει και η ημερομηνία τραβώντας την κορώνα στην ¨θέση 1¨. Τώρα τίποτα. Και μου φαίνεται και λίγο παράξενο να σου πώ την αλήθεια να μην αλλάζει η ημερομηνία κάπως αλλιώς παρά μόνο με αλλαγή της ώρας μπροστά.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 31, 2011, 04:14:50 μμ »
Μήπως πήγες να αλλάξεις την ημερομηνία τη στιγμή που το ρολόι είχε ξεκινίσει να αλλάζει ημερομηνία μόνο του ? Μερικοί μηχανισμοί έχουν αυτό το πρόβλημα . Δεν μπορείς να αλλαξεις την ημερομηνία όταν η ώρα είνα μεταξύ 10 και 2 το βράδυ . Νομίζω αν το δοκιμασεις τώρα θα είναι μια χαρά

Σε ευχαριστώ Vago για την γρήγορη σου απάντηση. Το δοκίμασα και αυτό που λες αλλά τίποτα. Σήμερα το πρωί πήγα να αλλάξω την ημερομηνία αλλά πάλι τα ίδια. Δεν ξέρω τι γίνεται.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 31, 2011, 04:15:43 μμ »
Αυτό θα πει γρήγορη απάντηση. :o Έμεινα άφωνος nicolasg.

@nicolasg ==> Αυτός είναι ένας τρόπος...Αλλά θυμάμαι που μου δείξανε στο κατάστημα που το αγόρασα ότι αλλάζει και η ημερομηνία τραβώντας την κορώνα στην ¨θέση 1¨. Τώρα τίποτα. Και μου φαίνεται και λίγο παράξενο να σου πώ την αλήθεια να μην αλλάζει η ημερομηνία κάπως αλλιώς παρά μόνο με αλλαγή της ώρας μπροστά.
Βασικά όντως όπως τα λέει ο Νίκος είναι. Τα περισσότερα quartz δεν έχουν ειδική σκάλα για την αλλαγή ημερομηνίας. Και στο δικό μου το TAGHeuer Aquaracer Chrono Quartz, όταν θέλω ν'αλλάξω ημερομηνία, αντί για σκάλα ημερομηνίας, έχει σκάλα του ωροδείκτη. Όπως γυρίζεις τη κορώνα, ο δείκτης της ώρας κάνει jump, είτε μπροστά είτε πίσω. ;D ;)

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 31, 2011, 04:30:12 μμ »

κάποτε είχα αυτό το μοντέλο (quartz)
και δεν είχε ειδική σκάλα για αλλαγή της ημερομηνίας
αλλά άλλαζε μόνο με την κίνηση των δεικτών.

Ωστόσο φίλε jackal κάνε έναν κόπο να συμβουλευτείς
το βιβλιαράκι των οδηγιών γιατί ίσως στο δικό σου
μοντέλο να υπάρχει και άλλος τρόπος.

Αποσυνδεδεμένος Vagos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 31, 2011, 04:31:11 μμ »
τις οδηγίες χρήσης δεν τις έχεις ? εκεί σίγουρα θα λέει το πως θα έπρεπε να αλλάζει η ημερομηνία , πόσες "σκαλες" 'εχει η κορώνα κτλ.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 31, 2011, 04:38:32 μμ »
Βασικά ομολογώ ότι με προβληματίσατε αρκετά. Θα αναφέρω αποτελέσματα αφού ξαναδιαβάσω το βιβλιαράκι οδηγιών.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 01, 2011, 02:14:24 μμ »
Παραθέτω πληροφορίες για το ρολόι.

Φοράει μηχανή: ETA 251.272

Βρήκα και αυτά (για τον μηχανισμό):
http://lib.hamiltonwatch.com/pdf/customer_service/user_manuals/calibre_251-272_hamilton.pdf
http://lib.hamiltonwatch.com/pdf/customer_service/user_manuals/general-instruction-manual_hamilton.pdf

Το δεύτερο pdf είναι παρόμοιο με το βιβλιαράκι οδηγιών με το οποίο ήρθε το ρολόι. Στην σελίδα 85 έχει τις εξής οδηγίες:

Κώδικας: [Επιλογή]
[b]3.2 Ρολόϊ χρονογράφος με χαλαζία
Διαμέτρημα 251.272 • 251.471[/b]

[b]Ρύθμιση της ώρας[/b]
1. Τραβήξτε τελείως έξω την κορώνα C στη θέση (p2):
ο δευτερολεπτοδείκτης σταματάει.
2. Ρυθμίστε την ώρα στρέφοντας την κορώνα στην
επιθυμητή κατεύθυνση.
3. Πιέστε την κορώνα τελείως πίσω στην θέση (p0): ο
δευτερολεπτοδείκτης ξεκινάει πάλι, επιτρέποντας τον
ακριβή συντονισμό με ένα σήμα χρονισμού.

[b]Ρύθμιση της ημερομηνίας[/b]
1. Τραβήξτε έξω την κορώνα C στη θέση (p1).
2. Στρέψτε την κορώνα κατά την φορά των δεικτών του
ρολογιού για να ρυθμίσετε την ημερομηνία.
3. Πιέστε την κορώνα τελείως πίσω στην θέση (p0).

[b]Ρύθμιση της ωριαίας ζώνης και της ημερομηνίας[/b]
1. Τραβήξτε έξω την κορώνα C στη θέση (p1).
2. Στρέψτε την κορώνα στην επιθυμητή κατεύθυνση
για να ρυθμίσετε τον ωροδείκτη. Ο ωροδείκτης
κινείται προς τα εμπρός ή προς τα οπίσω με βήματα
μιας ώρας. Η ημερομηνία αλλάζει κάθε φορά που ο
ωροδείκτης διέρχεται από τις 12 τα μεσάνυχτα.
3. Πιέστε την κορώνα τελείως πίσω

Μάλλον έχετε δίκιο παίδες αλλά σαν αλλιώς να μου τα είπανε τα πράγματα (εκτός και εάν με απατάει η μνήμη μου  ;D). Και πάλι Θανκς παίδες. Μάλλον το λήγω εδώ το θέμα και δεν το σκαλίζω πολύ ακόμα. Άμα βρώ/έχω άλλες καινούργιες πληροφορίες θα τις ποστάρω εδώ.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 01, 2011, 02:24:43 μμ »
Παρόλα ταύτα, πως γίνεται ένα Seiko Quartz του 2002 να έχει θέση στην κορώνα για αλλαγή ημερομηνίας που να δουλεύει άψογα μέχρι σήμερα αλλάζοντας αποκλειστικά και μόνο την ημερομηνία ενώ ένα Hamilton Quartz του 2011 να έχει παρόμοια τέτοια θέση αλλά που "πηδάει" τις ώρες για αλλαγή της ημερομηνίας??? Μόνο σε εμένα φαίνεται κάπως παράξενο (που δεν ξέρω πολλά από μηχανισμούς)???

Ανησυχώ αδίκως, όχι πείτε μου, όταν βλέπω τον δείκτη της ώρας να κάνει πηδηματάκια μιας ώρας απότομα χωρίς να κινείτε ο λεπτοδείκτης??? Δεν είναι άσχημο αυτό για τον μηχανισμό??? Ουφφφ, κουράζομαι μόνο που τα σκέφτομαι όλα αυτά  :-] ...~~~!!!