Αποστολέας Θέμα: Ebel Αντικα 50 χρονων  (Αναγνώστηκε 3414 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
Ebel Αντικα 50 χρονων
« στις: Σεπτέμβριος 27, 2007, 09:16:20 μμ »
Καλησπερα κυριοι,

Θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με ενα ρολοι που γνωριζω καποια χαρακτηριστικα του.
1) Το ρολοι ειναι τουλαχιστον 50 χρονων. Ισως και παραπανω.
2) Το ρολοι ειναι ebel οπως γραφει η πλακα. Δυσκολο να το διαβαζετε απο την φωτο.
3) Το ρολοι ειναι κουρδιστο αγνωστης μηχανης δεν ξερω απο αυτα.
Το ρολοι ειναι δωρο απο γενια σε γενια. Εγινε ανακατασκευη και δυστηχως η γνησια πλακα μου ειπαν οτι ειναι επικυνδινο να γυαλιστει ετσι μπηκε μια αλλη Venus.
Θεωρω ο ανθρωπος που μου το εφτιαξε απλα εδωσε βαση στο να ξαναδουλεψει (ειχε μεινει ακουρδιστο τουλαχιστον 15 χρονια) και στην τοποθετηση του μπρασελε. Το ρολοι ειχε βανδαλιστει και απλα εβαλα εγω αυτο το μπρασελε.  
Σας παρακαλω πειτε μου εαν γνωριζετε κατι για το ρολοι αυτο και οποιαδηποτε συμβουλη ειναι καλοδεχουμενη. Το ρολοι αυτο θα ειναι το δωρο μου στην αρραβωνιαστικια μου. Υπαρχει αντιπροσωπια της ebel στην Ελλαδα?

[img=http://img102.imageshack.us/img102/7222/imgp0316bu2.th.jpg]

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
Ebel Αντικα 50 χρονων
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 28, 2007, 02:27:13 μμ »
Απο οτι καταλαβα δεν ζηταω και κατι ευκολο. Αν και βρηκα την αντιπροσωπια στην ελλαδα. Θα το παω μια βολτα απο εκει. Θα σας ενημερωσω. Ποια η γνωμη σας για τα ebel ρολογια? Για να ειμαι ειλικρινης δεν την ηξερα αυτη την εταιρεια.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Ebel Αντικα 50 χρονων
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 28, 2007, 03:38:30 μμ »
Παράθεση από: "nilaz"
Απο οτι καταλαβα δεν ζηταω και κατι ευκολο. Αν και βρηκα την αντιπροσωπια στην ελλαδα. Θα το παω μια βολτα απο εκει. Θα σας ενημερωσω. Ποια η γνωμη σας για τα ebel ρολογια? Για να ειμαι ειλικρινης δεν την ηξερα αυτη την εταιρεια.

Γεια σου nilaz,
καλή εταιρεία, παλιά από το 1911 αν θυμάμαι. Καλή κατασκευή αξιόπιστοι ΕΤΑ μηχανισμοί, λίγο fashion σχεδίαση για τα γούστα μου, τα καταδυτικά αρκετά ενδιαφέροντα.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Re: Ebel Αντικα 50 χρονων
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 28, 2007, 06:52:41 μμ »
Παράθεση από: "nilaz"
Καλησπερα κυριοι,

Θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με ενα ρολοι που γνωριζω καποια χαρακτηριστικα του.
1) Το ρολοι ειναι τουλαχιστον 50 χρονων. Ισως και παραπανω.
2) Το ρολοι ειναι ebel οπως γραφει η πλακα. Δυσκολο να το διαβαζετε απο την φωτο.
3) Το ρολοι ειναι κουρδιστο αγνωστης μηχανης δεν ξερω απο αυτα.
Το ρολοι ειναι δωρο απο γενια σε γενια. Εγινε ανακατασκευη και δυστηχως η γνησια πλακα μου ειπαν οτι ειναι επικυνδινο να γυαλιστει ετσι μπηκε μια αλλη Venus.
Θεωρω ο ανθρωπος που μου το εφτιαξε απλα εδωσε βαση στο να ξαναδουλεψει (ειχε μεινει ακουρδιστο τουλαχιστον 15 χρονια) και στην τοποθετηση του μπρασελε. Το ρολοι ειχε βανδαλιστει και απλα εβαλα εγω αυτο το μπρασελε.  
Σας παρακαλω πειτε μου εαν γνωριζετε κατι για το ρολοι αυτο και οποιαδηποτε συμβουλη ειναι καλοδεχουμενη. Το ρολοι αυτο θα ειναι το δωρο μου στην αρραβωνιαστικια μου. Υπαρχει αντιπροσωπια της ebel στην Ελλαδα?

[img=http://img102.imageshack.us/img102/7222/imgp0316bu2.th.jpg]

Είσαι σίγουρος ότι είναι ebel, και εμένα πιω πολύ για VENUS μου κάνει ???
Πάντως και οι δυο εταιρίες της έχω σε εκτίμηση σαν μοντέλα μόνο, μιας και δεν έχω πήρα από της μηχανές τους.

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
Ebel Αντικα 50 χρονων
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 28, 2007, 10:10:01 μμ »
Φιλε Στεφανε,
Το ρολοι ειναι ebel. Το μπρασελε το οποιο το εβαλα εγω ειναι ενα βραχιολι με διαμαντια για να δεσει με τα δαμαντια της κασας. Η κασα εχει γνησια διαμαντια μου ειπε φιλικο προσωπο που ασχολειται με πολυτιμους λυθους. Το γνησιο ρολοι ebel που ειχε δωθει στην μητερα μου πριν απο αρκετα χρονια ειχε μονο την κασα με δερματινο λουρι. Η πλακα που εχει μεσα (venus) την εβαλε ο μαστορας που το εφτιαξε να δουλευει. Η παλια πλακα που εχει ξεθωριασει γραφει ebel αλλα δεν μπορειτε να το δειτε.
Βρηκα την αντιπροσωπια της ebel στην Ελλαδα στην Ερμου. Θα το παω εκει να μου πουν τι παιζει και θα σας ενημερωσω.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
Ebel Αντικα 50 χρονων
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 22, 2007, 10:15:47 πμ »
Θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με το συγκεκριμενο ρολοι. Πως ξερω ποτε ενα ρολοι κουρδιστο εχει κουρδισει? Εαν δηλαδη το ρολοι εχει σταματησει και ξεκιναω να το κουρδισω, ποτε εχει κουρδισει πληρως? Υπαρχει κινδυνος εαν το κουρδισω παραπανω να σπασει καποιο ελατηριο? Να υποθεσω οτι τα κουρδιστα ρολογια που δεν ειναι για καθημερινη χρηση απλα τα κουρδιζουμε οταν τα φοραμε? Ευχαριστω για την βοηθεια.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Ebel Αντικα 50 χρονων
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 22, 2007, 03:23:17 μμ »
nilaz φιλε στο κουρδιστο το κουρδιζεις χωρις ζορι μεχρι που βλεπεις οτι δυσκολευει το κουρδισμα -σιγουρα σε παλιο ειναι λιγο πιο επικινδυνο απο οτι σε καινουργιο εξ αιτιας του ευθραστου υλικου στο παλαιοτερο (εξαρταται βεβαια και απο την κατασταση και την μαρκα θα ελεγα)
αν το εχεις  ευκαιρο και το επιθυμεις μπορεις να το κουρδιζεις τακτικα η και καθημερινα αλλοιως οποτε το χρησιμοποιεις η το χρειαζεσαι ..
αυτα κατα την γνωμη μου βεβαια