Αποστολέας Θέμα: Ποιό από τα δύο??? μεταχειρισμένο JLC  (Αναγνώστηκε 7591 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nvlass

• Just Registered
    • Προφίλ
Ποιό από τα δύο??? μεταχειρισμένο JLC
« στις: Οκτώβριος 18, 2011, 07:09:32 μμ »
Γειά σας φίλοι μου

μετά το προηγούμενο θέμα νομίζω ότι έχω περισσότερες γνώσεις.

Θα ήθελα την βοήθεια σας στα παρακάτω ρολόγια

http://www.oroeora.gr/preowned/product.php?id=1768470&cat=108

http://www.oroeora.gr/preowned/product.php?id=1718470&cat=108

μου αρέσουν και τα δύο το budget περίπου 5000 (μπορώ να περιμένω κανένα μήνα για τα 6800 εάν περιμένει και αυτό)
αλλά θέλω την βοήθεια σας ως προς τα μοντέλα
μου αρέσουν τα ρολόγια περίπου στα 45mm, εδώ βέβαια το ένα είναι στα 41.5 και το άλλο στα 46.3 ούτε εκεί δεν μπορώ να την βρω την JLC  ???

Σχετικά με τα ρολόγια τι λέτε, ποιό θα διαλέγατε εσείς και γιατί?

Ευχαριστώ Νίκος

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Ποιό από τα δύο??? μεταχειρισμένο JLC
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 18, 2011, 09:42:28 μμ »
Το 2ο το Compressor Geographic. ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος Harry 22

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 18, 2011, 09:43:51 μμ »
Εννοείται το Geographic!!!
Ρολόι για όλες τις ώρες.Το Compressor Chrono το έχω δεί από κοντά και το έχω δοκιμάσει και στην περίπτωση που δεν θέλεις χύτρα SEΒ δεν κάνει.
Πολύ ογκώδες και τα poussoirs τέρατα!!!
Κουραστικό όταν φοριέται πολλές ώρες.Μην συγκρίνεις με πανέρια 47άρια καθώς είναι πιό χυτή η γραμμή τους.

Αποσυνδεδεμένος watchlover

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 18, 2011, 10:08:18 μμ »
Εμένα μου αρέσει το Master Compressor Geographic και είναι και πιο φθηνό.
Το άλλο μου κάνει too much.

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 18, 2011, 10:37:55 μμ »
Άλλη μια ψήφος για το δεύτερο και από μένα!
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 18, 2011, 10:57:33 μμ »
Ναι, αλλά το πρώτο είναι χρονογράφος , ενώ το δέυτερο GMT (ας το επιβεβαιώσει κάποιος). Δες και το θα ήθελες από ένα ρολόι. Συμφωνώ όμως και με τους ''προλαλείσαντες''...
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 18, 2011, 11:53:45 μμ »
Ναι, αλλά το πρώτο είναι χρονογράφος , ενώ το δέυτερο GMT (ας το επιβεβαιώσει κάποιος). Δες και το θα ήθελες από ένα ρολόι. Συμφωνώ όμως και με τους ''προλαλείσαντες''...

Προσωπικά πιστεύω πως γενικά ο χρονογράφος (ο οποίος μου αρέσει πολύ) είναι περισσότερο για το φαίνεσθαι. Αν συνυπολογίσουμε και το μέγεθος μια ψήφος και από εμένα στο Geographic ;D

Μήπως όμως είναι κρίμα να περιορίζεσαι σε αυτά τα δύο επειδή τα βρήκες επί της παρούσης μεταχειρισμένα. Μήπως δηλ αν σου αρέσει κάτι άλλο περισσότερο να περιμένεις αφού έχεις να διαθέσεις ένα ποσό παραπάνω από σεβαστό.

Αποσυνδεδεμένος rugged

• 40mm case
    • Προφίλ
    • Rugged
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 19, 2011, 12:10:31 πμ »
Εννοείται το Geographic!!!
Ρολόι για όλες τις ώρες.Το Compressor Chrono το έχω δεί από κοντά και το έχω δοκιμάσει και στην περίπτωση που δεν θέλεις χύτρα SEΒ δεν κάνει.
Πολύ ογκώδες και τα poussoirs τέρατα!!!

+1

Επίσης, με μια minimum έκπτωση της τάξης του 25% το παίρνεις καινούριο και σου έρχεται πιο κάτω από το ταβάνι των 6800€ που έχεις θέσει!  ;)

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 19, 2011, 01:57:51 πμ »
Σωστά... Αλλά σε αυτά τα χρήματα, δες και τι άλλες επιλογές (σε καινούργιο ή μεταχειρισμένο) έχεις. Πάντως και τα δύο είναι κορυφαία...!
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 19, 2011, 02:00:01 πμ »
Με τον χρονογράφο, μπορείς να ''παίξεις'', μετρώντας χρονικά διαστήματα, όπως ταξίδια και δραστηριότητες. Από και και μετά, λάβε υπ όψην σου και τις απόψεις και των άλλων συμφορουμιστών. Κάποιοι τα έχουν δοκιμάσει.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 19, 2011, 07:31:22 πμ »
Καλημερα.Απο οτι βλεπω ξεπερασες το θεμα με το ασπρο dial αποκλειστικα για dress ρολοι.Υποθετοντας πως δεν ειχεις δει κανενα απο κοντα σου προτεινω,πρωτα να τα δεις,να τα δοκιμασεις και μετα να προχωρησεις σε αγορα και αφου διευρυνες τοσο πολυ τη γκαμα των επιλογων σου υπαρχουν πολλα μοντελα για να διαλεξεις αυτο που σου κανει τελεια και δε θα εχεις καμια αμφιβολια...αναμεσα σε αυτα δυο απο εμενα το jlc emcc?Πανεμορφο ρολοι αν και κτηνος,Το geographic επισης πολυ ομορφο αλλα αν το δοκιμασεις και αφου εχεις συνηθισει σε 45mm θα σε χαλασει το μεγεθος του πιστευω...

Αποσυνδεδεμένος nvlass

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 19, 2011, 11:05:57 πμ »
Δεν μπορώ να πω ότι το ξεπέρασα δηλ αυτό μου κάνει κλίκ
αλλά νομίζω το JLC θα μείνει τι λέτε ?
http://www.oroeora.gr/preowned/product.php?id=3902&cat=88

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 19, 2011, 12:43:12 μμ »
Και γιατι να μη μεινει το iwc?Εγω στη θεση σου θα κοιτουσα iwc λογω προσωπικου γουστou καθαρα υποκειμενικα..Δε θα κολουσα σε στερεοτυπα οτι η jlc ειναι καλυτερη εταιρεια( που μπορει και να ειναι)παρε αυτο που σου κανει click...

Αποσυνδεδεμένος μπιπ - μπιπ

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 19, 2011, 03:02:12 μμ »
    Τι το σκέφτεσε καλέ μας φίλε; Το ένα είναι χάρμα οφθαλμών (IWC) και τα άλλα στραβοχυμένα κατσαρόλια, ή μάλλον χύτρες όπως λέει κι ο Χάρης. Κι αν τα δεις από κοντά δε νομίζω να χαραμίσεις δεύτερη ματιά. Μην ξεχνάς οτι πριν και πάνω απ΄όλα το ρολόι που θα πάρεις πρέπει να το γουστάρεις. Αν δεν φτιάχνεσε όταν το φοράς και το καλύτερο και το ακριβότερο ρολόι για σένα θα είναι μια κακή αγορά. Όσο για το ποιά είναι καλύτερη εταιρεία μην παραμυθιάζεσε. Γιατί να είναι η JLC; Καλές οι αμέτρητες ιν χάουζ και η μακραίωνη ιστορία αλλά δεν φτάνουν.
                           Φιλικά και χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης με κανένα μέλλος
                                                                   Γιώργος.-

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 19, 2011, 03:12:44 μμ »
Μεταξύ των 2, διάλεξα το Geographic κατα την άποψή μου. Τα μπουτόν του Master Compressor είναι άθλια, πετάνε σαν εξωμήτρια του Alien, τόσο μεγάλα που είναι (με το συμπάθειο). Καθαρά σαν εταιρεία είναι εξαιρετικά καλή! ;)

Θα συμφωνήσω ότι μπορείς να διαλέξεις κάτι άλλο σ'αυτά τα λεφτά, όπως IWC, Zenith με χρονογράφο El Primero, TAGHeuer Calibre 36 Rs Caliper Chronograph, Breitling με B01, Το Ω Seamaster PO με την καινούργια in house την 9300... Δηλαδή υπάρχουν άπειρες επιλογές στα λεφτά αυτά. Αν συζητούσες για κανα κλασσικό Master Control, τότε ναί θα ήμουν πιο θετικός. ;)

Το χω πεί και το χω ξαναπεί εκατοντάδες χιλιάδες φορές. Για την πολυπλοκότητα του χρονογράφου, οι θεμελιωτές είναι 3.

1) Breitling με την εφεύρεση των μπουτόν στο 2 και στο 4, πράγμα το οποίο συνεπάγει το διαχωρισμό του : Start Stop και Reset. Και η εφεύρεση του πρώτου αυτόματου χρονογράφου Caliber 11 και τώρα ο νέος in house ο Β01.

2) TAGHeuer: Η σπουδαία ανακάλυψη του Oscillating Pinion, δηλαδή του συμπλέκτη που ενώνει το γρανάζι των δευτερολέπτων με το γρανάζι του χρονογράφου. Η δημιουργία του Caliber 11 σε συνεργασία με την Breitling το 1969. Η δημιουργία του Mikrograph 1/100th of a second, ( 100% μηχανικό ) και του Mikrotimer 1/1000th of a second ( πάλι 100% μηχανικό ), 2 ρολόγια που αν ζούσε ο Breguet σήμερα, δε θα το πίστευε στα μάτια του.

3) Zenith: Με την δημιουργία του χρονογράφου El Primero το 1969, σε συνεργασία με την εταιρεία Modova. Απο το 1969 έως και σήμερα, ο μηχανισμός El Primero, θεωρείται απο τους καλύτερους μηχανισμούς. Οι λόγοι:

Α) Ο μηχανισμός ήταν τύπου Column Wheel. Κάτι που το 1969 ήταν αδύνατο να γίνει. Ελάχιστες εταιρείες χρησιμοποιούσαν Column Wheel.

Β) 36.000 ταλαντώσεις/ώρα. Η Zenith κατάφερε και ανακάλυψε ένα ειδικό λιπαντικό, το οποίο μπορούσε να αντέξει αυτή τη ταλάντωση.

Γ) 55 ώρες απόθεμα ενέργειας: Παρόλο του ότι η "κατανάλωση" του balance ήταν 36.000, η Zenith κατάφερε και κράτησε 55 ώρες power reserve.

Δ) 36.000 ταλαντώσεις, σημαίνει ότι το ρολόι μπορεί να μετρήσει το 1/10 του δευτερολέπτου και επίσης ο δείκτης των δευτερολέπτων δε κάνει μεγάλο "τρέμουλο" κατα την διάρκεια λειτουργίας του χρονογράφου. ( Είναι πιο σταθερός ο δείκτης εν κινήσει ).

Αυτές οι 3 εταιρείες, αφιέρωσαν πολύ χρόνο, μεγάλο κεφάλαιο και εξαιρετικά μεγάλο αγώνα στη πολυπλοκότητα του χρονογράφου. Συνεργάστηκαν, βρέθηκαν αντιμέτωποι, μάτωσαν για να είναι ο χρονογράφος σήμερα, έτσι όπως είναι. Εν ολίγοις αν αγοράσεις έναν χρονογράφο απο αυτές τις 3 εταιρείες, έχεις αγοράσει ότι καλύτερο για χρονογράφο κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. ;D ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 19, 2011, 03:33:32 μμ από K_O_S_T_A_S »

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 19, 2011, 03:41:13 μμ »
Και γιατι να μη μεινει το iwc?Εγω στη θεση σου θα κοιτουσα iwc λογω προσωπικου γουστou καθαρα υποκειμενικα..Δε θα κολουσα σε στερεοτυπα οτι η jlc ειναι καλυτερη εταιρεια( που μπορει και να ειναι)παρε αυτο που σου κανει click...

+1 Ακριβώς αυτό είπα και στο προηγούμενό μου ποστάρισμα. Να πάρεις πάνω απ' όλα κάτι που θα σε τρελαίνει και οχι επείδη ''θεωρείται'' κορυφαίο. Κάνε έρευνα και πάρε αυτό που αρέσει σε εσένα. Εμ επιλογές τύπου IWC,JLC δεν μπορείς να κάνεις λάθος! Εξαιρετικά και τα δύο με τα + και τα - τους (στα - μόνο την τιμή βλέπω  ;D).

Προσωπικά θεωρώ τον Πορτογάλο ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ και πιθανότατα θα κατέληγα σε αυτόν...
Άκουσε τις γνώμες όλων αλλά στην τελική απόφαση να μερτήσει το ΘΕΛΩ σου!   

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 19, 2011, 04:13:16 μμ »
Για να βγάλω κανα IWC στη πίστα!! ;D

Και φυσικά ο Γερμανός Μηχανικός ( Mission Earth ) ;D

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 19, 2011, 04:25:15 μμ »
Εγώ φίλε μου στη θέση σου θα έκανα υπομονή, θα σκιζόμουν να βρώ ένα μαγαζί με IWC και με έκπτωση αρκετά καλή και θα έπαιρνα το Mission Earth. Τώρα που το είδα καλά στις φώτο και το πρόσεξα, είναι τουμπανάρα!! ;)

Κόλασηηηη λέμε ο μηχανικόοοοοςςςς!!!

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 19, 2011, 04:37:06 μμ »
Εγώ φίλε μου στη θέση σου θα έκανα υπομονή, θα σκιζόμουν να βρώ ένα μαγαζί με IWC και με έκπτωση αρκετά καλή και θα έπαιρνα το Mission Earth. Τώρα που το είδα καλά στις φώτο και το πρόσεξα, είναι τουμπανάρα!! ;)

Κόλασηηηη λέμε ο μηχανικόοοοοςςςς!!!

Ξύνεις πληγές Κώστα...
Ο Μηχανικός και μάλιστα ο Μεγάλος Μηχανικός είναι τρελα!
Υπάρχουν βέβεια αρκετές αμφιβολίες σε ξένα φόρα κλπ. για το κατά πόσον η caliber του πρώτου είναι inhouse...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 19, 2011, 04:37:38 μμ »
Ωραίο αλλά πολύ μεγάλο...οριακό και για το δικό μου χέρι...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης