Αποστολέας Θέμα: Seiko 6105  (Αναγνώστηκε 3171 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
Seiko 6105
« στις: Οκτώβριος 16, 2011, 02:55:59 μμ »
Ψάχνω σε διάφορα e-stores το Seiko 6105 (-8000) ...
Επίσης ψάχνω και το bullhead (6138)

Έχετε να μου προτείνετε κατάλληλη και αξιόπιστη ''πηγή'' ;;;

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Seiko 6105
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 16, 2011, 03:42:24 μμ »
Σε χτυπαω εκει που πονας :D

Ημουν τυχερος που το βρηκα απο Ελλαδα.Στο ebay εχω δει καποια,αλλα ρισκαρεις?

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 16, 2011, 04:09:02 μμ »
SER από εσένα περίμενα απάντηση... :)

Θέλω να αποφύγω το ebay για ευνόητους λόγους. Αν και γενικά το εμπιστεύομαι σε μεγάλο βαθμό για vintage κομμάτια δεν θα το επέλεγα (αλλαγμένα μέρη του ρολογιού που δεν μπορείς να αποδείξεις εύκολα κλπ...) 

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 16, 2011, 04:44:01 μμ »
Εδω ομως να το βρεις ειναι χλωμο,ενω και στο ebay να βρεις κατι μπορει να μπλεξεις με τελωνεια :-\

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 16, 2011, 05:03:41 μμ »
Εδω ομως να το βρεις ειναι χλωμο,ενω και στο ebay να βρεις κατι μπορει να μπλεξεις με τελωνεια :-\

Τα τελωνεία δεν είναι πρόβλημα στο ebay ;). Επικοινωνείς με τον πωλήτη και στο στέλνει με ταχυδρομεία σαν δώρο όποτε όλα καλά.
Άλλο site εμπιστοσύνης δεν υπάρχει;;;

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 16, 2011, 05:18:06 μμ »
Επειδη κοιταζα,καπου αλλου δεν το βρηκα.Η μονη επιλογη νομιζω ειναι το ebay.Εκτος αν σταθεις καποια στιγμη τυχερος σαν εμενα ;)

Αποσυνδεδεμένος georgemvg

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 17, 2011, 05:18:50 μμ »
Όλα μου τα ρολόγια τα έχω αγοράσει από το ebay και είναι vintage. Δεν είχα κανένα πρόβλημα ποτέ. Μόνο σε ένα που ήταν από Σιγκαπούρη (το αποφεύγουμε γενικά) δεν μου άρεσε κάτι και ο πωλητής μου έκανε επιστροφή χρημάτων.

Ειδικά τώρα για το 6105. Εϊναι λίγο τσιμπιμένο, αλλά του αξίζει. Είναι λίγο σπάνιο να το βρεις με το αυθεντικό λουρι βάφλα. Αυτά που μπορεί να μην είναι original, είναι το bezel, το dial και οι δείκτες. Τις περισσότερες φορες ο πωλητής γράφει αν είναι original ή οχι. Αν το θες να είναι σε πάνω από 95% κατάσταση, θα δώσεις πολλά. Αλλιώς με 250 ευρώ παίρνεις ένα με "ιστορία"...Είναι πιο σπάνιο από το 8110, αλλά όχι αναγκαστικά και ακριβότερο.

Για το bullhead. Πάλι κυκλοφορούν με αλλαγμένα τα ίδια μέρη που είπα και για το 6105. Για αυτό δεν ξέρω πολλά, αλλά υπάρχουν αρκετά στο ebay και με 250 ευρώ το κατώτερο.

Το ebay δεν είναι επικίνδυνο, αρκεί να είναι κάποιος λίγο προσεκτικός πριν την αγορά. Κοιτάμε αν ο πωλητής πουλάει γενικά ρολόγια. Αν ναι, δεν υπάρχουν δικαιολογίες δεν ξέρω πως δουλέυει, αν δουλευει, κλπ. Αν είναι ιδιώτης, μπορεί και να είναι ανίδεος. Ρωτάμε όσο μπορούμε πριν την αγορά, και αν είναι εκτός ευρωπαικής ένωσης αν μπορεί να στείλει ως δώρο ή repair.

Μετα υπάρχουν sites όπως το chrono24. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να είναι πιο ασφαλές από το ebay. Οι τιμές επίσης τις περισσότερες φορές είναι υπερβολικές.

Μην το φοβάσαι το ebay. Ανοίγουν άπειροι δρόμοι. Το μόνο κακό που μπορώ να πω είναι ότι μπορείς να χαλάσεις πάρα πολλά λεφτά...

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 17, 2011, 06:19:52 μμ »
Όλα μου τα ρολόγια τα έχω αγοράσει από το ebay και είναι vintage. Δεν είχα κανένα πρόβλημα ποτέ. Μόνο σε ένα που ήταν από Σιγκαπούρη (το αποφεύγουμε γενικά) δεν μου άρεσε κάτι και ο πωλητής μου έκανε επιστροφή χρημάτων.

Ειδικά τώρα για το 6105. Εϊναι λίγο τσιμπιμένο, αλλά του αξίζει. Είναι λίγο σπάνιο να το βρεις με το αυθεντικό λουρι βάφλα. Αυτά που μπορεί να μην είναι original, είναι το bezel, το dial και οι δείκτες. Τις περισσότερες φορες ο πωλητής γράφει αν είναι original ή οχι. Αν το θες να είναι σε πάνω από 95% κατάσταση, θα δώσεις πολλά. Αλλιώς με 250 ευρώ παίρνεις ένα με "ιστορία"...Είναι πιο σπάνιο από το 8110, αλλά όχι αναγκαστικά και ακριβότερο.

Για το bullhead. Πάλι κυκλοφορούν με αλλαγμένα τα ίδια μέρη που είπα και για το 6105. Για αυτό δεν ξέρω πολλά, αλλά υπάρχουν αρκετά στο ebay και με 250 ευρώ το κατώτερο.

Το ebay δεν είναι επικίνδυνο, αρκεί να είναι κάποιος λίγο προσεκτικός πριν την αγορά. Κοιτάμε αν ο πωλητής πουλάει γενικά ρολόγια. Αν ναι, δεν υπάρχουν δικαιολογίες δεν ξέρω πως δουλέυει, αν δουλευει, κλπ. Αν είναι ιδιώτης, μπορεί και να είναι ανίδεος. Ρωτάμε όσο μπορούμε πριν την αγορά, και αν είναι εκτός ευρωπαικής ένωσης αν μπορεί να στείλει ως δώρο ή repair.

Μετα υπάρχουν sites όπως το chrono24. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να είναι πιο ασφαλές από το ebay. Οι τιμές επίσης τις περισσότερες φορές είναι υπερβολικές.

Μην το φοβάσαι το ebay. Ανοίγουν άπειροι δρόμοι. Το μόνο κακό που μπορώ να πω είναι ότι μπορείς να χαλάσεις πάρα πολλά λεφτά...

Συμφωνώ απόλυτα σε όσα προείπες γι αυτό ακριβώς και χρησιμοποιώ συχνά το ebay για αγορές μου. Έχω παρατηρήσει όμως πως στα vintage ρολόγια dial, bezel, μπρασελέ κλπ. είναι συχνά αλλαγμένα. Αν όχι η τιμή είναι πολύ υψηλή.
Για το chrono24 δεν συζητάω καθώς οι τιμές του είναι εξωπραγματικές και επίσης δεν το θεωρώ ασφαλέστερο του ebay...