Ψηφοφορία

ποια ειναι η επιλογη σας?

μηχανικα
138 (49.1%)
quartz
35 (12.5%)
και τα δυο
108 (38.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 274

Αποστολέας Θέμα: Μηχανικά ρολόγια ή quartz ;  (Αναγνώστηκε 467397 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος amartolos

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: Μηχανικά ρολόγια ή quartz ;
« Απάντηση #620 στις: Ιούνιος 01, 2010, 07:27:43 μμ »
το άρωμα είναι κάτι που μυρίζει όμορφα για να καλύψει κάτι που βρομάει όπως αναφέρεις.
Μήπως και το όμορφο ακριβό ρολόι είναι απλά για να καλύψει κάτι?

Γιατί κάποιος που δε βρομάει δε χρειάζεται να βάλει άρωμα, ή ακριβό ρολόι...

εσυ εισαι αυτος που δεν βρωμαει??σε λιγο θα μας πεις οτι ριχνεις μονο αρωματικες και αοσμες .. χαλαρωσε
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 01, 2010, 07:42:54 μμ από amartolos »

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #621 στις: Ιούνιος 01, 2010, 07:34:37 μμ »

Υ.Γ καλο θα ηταν να αποφυγουμε τετοιους χατακτηρισμους VCFUN ,το χουμε πει και στο παρελθον νομιζω.

Πιο δίκαιο θα ήταν οι συστάσεις να απευθύνονται προς αμφότερους.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #622 στις: Ιούνιος 01, 2010, 07:40:38 μμ »
Την τελευταία φορά που κοίταξα τον τίτλο του thread, αφορούσε σε 'Μηχανικά ρολόγια ή quartz'. Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί και τα ψυχογραφήματα του κώλου δεν πάνε το συγκεκριμένο θέμα παρακάτω*. Μάλλον πιο πίσω το πηγαίνουν.

* Αν δεν το έχουμε ήδη εξαντλήσει.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 01, 2010, 07:51:09 μμ από nin »

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #623 στις: Ιούνιος 01, 2010, 07:50:56 μμ »
το θεμα αρχισε να ενοχλει,ειμαι ανθρωπος των αντιπαραθεσεων αλλα μονο σε ιδεολογικο επιπεδο,προσωπικοι χαρακτηρισμοι βλαπτουν σοβαρα την νοητικη μας υποσταση.

Αποσυνδεδεμένος maxfuels

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #624 στις: Ιούνιος 01, 2010, 08:10:16 μμ »
εγω παλι νομιζω οτι καπου αρχισε να ξεφευγει το Τοπικ... Με καποιο παραδοξο τροπο προσπαθουμε να υποστηριξουμε τα λεγομενα μας ριχνοντας βέλη που αν μη τι αλλο δημιουργουν ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ σε ολους τους χρηστες του φορουμ. Το να γινει μια συραξη ειναι πολυ ευκολο εκει που πηγαινει το Τοπικ ... Θα συνεστηνα σε ολους μια ποιο ορθη τοποθετηση πριν πατηθεί το πληκτρο ΑΠΟΣΤΟΛΗ.

Αποσυνδεδεμένος tazio

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #625 στις: Ιούνιος 01, 2010, 08:21:42 μμ »
Αφήσαμε το Μηχανικά ή quartz και πήγαμε στο πλούσιοι εναντίον φτωχών και άλλα. Κρίμα.  :(
... κι αφού δε σέβεστε θα με φοβάστε ...

http://taziodome.blogspot.com/

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #626 στις: Ιούνιος 01, 2010, 08:41:30 μμ »
Για να μπορουνε να σταθουνε  αναλογες συζητησεις πρεπει να υπαρχουνε αποψεις που ειναι αποδεκτες και απο τις 2 πλευρες

Μια τετοια πχ ειναι οτι τα quartz ειναι σε ακριβεια καλυτερα απο τα μηχανικα..τωρα αν αρχιζουμε και λεμε οχι δεν ειναι συζητηση δεν γινεται...Ομοιως συμφωνα με τον dim οποιος φοραει ακριβο ρολοι ειναι κενος σας ανθρωπος...αναλογα ρολογια ο φορανε καθηγητες πανεπιστημιων , επιχειρηματιες ,ιατροι, επιστημονες, αθλητες, καλλιτεχνες , δημοσιογραφοι απλοι εργαζομενοι που βγαζουνε καποια παραπανω λεφτα κτλ κτλ κτλ παντρεμενοι ανυπαντροι μαυροι ασπροι κιτρινοι κτλ κτλ  Ολοι αυτοι ειναι εσωτερικα κενοι??Ολοι αυτοι αγοραζουνε ακριβο ρολοι για να καλυψουνε την αδυναμη προσωπικοτητα τους??.O Dim δεν υποστηριζει απλα τα quartz σαν μηχανες αλλα ισοπεδωνει και γενικευει τα παντα για να αποδειξει οτι σε αυτα που λεει εχει δικιο.Η παροιμια με την γρια φαινεται οτι ειναι η αγαπημενη του γιατι της κανει συχνη χρηση.

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #627 στις: Ιούνιος 01, 2010, 09:01:34 μμ »
Πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι οταν συγκρινουμε quartz με μηχανικο ρολοι βαζουμε την παραμετρο ακριβεια, η ακριβεια ειναι κατι τοσο σχετικο οπως ειναι και ο χρονος που μετρανε τα ρολογια, η καταμετρηση του χρονου δεν ειναι φυσικη σταθερα και ουτε προυπηρχαν τα δευτερολεπτα, τα λεπτα και οι ωρες εμεις τα εφηυραμε για να μπορεσουμε να προσδιορισουμε με μεγαλυτερη ακριβεια μια περιστροφη της γης. Αρα γιατι μας απασχολει τοσο η ακριβεια σε κατι το οποιο εξ'ορισμου ειναι σχετικο, δηλαδη αν το ρολοι μου χανει 5 δευτερολεπτα την ημερα και ενα quartz χανει 15 το μηνα πρακτικα που ακριβως θα με επιρεασει εκτος και αν ειμαι μηχανη σε γραμμη παραγωγης που και το κλασμα του δευτερολεπτου μετραει.
Rolex SD, Rolex Explorer II, Panerai 112,GP Sea Hawk, IWC pilot chrono LPP, Omega PO 45.5, Omega Moonwatch, TudorBB chrono, Tudor Pelagos, Tag Heuer Monaco, Tag Heuer Aquagraph, Breitling Navitimer World, Breitling Skyracer, Oris TT1 divers chrono, Glycine Airman SST12, Longines LLD, Fortis UTC

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #628 στις: Ιούνιος 01, 2010, 09:26:49 μμ »
Πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι οταν συγκρινουμε quartz με μηχανικο ρολοι βαζουμε την παραμετρο ακριβεια, η ακριβεια ειναι κατι τοσο σχετικο οπως ειναι και ο χρονος που μετρανε τα ρολογια, η καταμετρηση του χρονου δεν ειναι φυσικη σταθερα και ουτε προυπηρχαν τα δευτερολεπτα, τα λεπτα και οι ωρες εμεις τα εφηυραμε για να μπορεσουμε να προσδιορισουμε με μεγαλυτερη ακριβεια μια περιστροφη της γης. Αρα γιατι μας απασχολει τοσο η ακριβεια σε κατι το οποιο εξ'ορισμου ειναι σχετικο, δηλαδη αν το ρολοι μου χανει 5 δευτερολεπτα την ημερα και ενα quartz χανει 15 το μηνα πρακτικα που ακριβως θα με επιρεασει εκτος και αν ειμαι μηχανη σε γραμμη παραγωγης που και το κλασμα του δευτερολεπτου μετραει.

ο Νο 1  λογος που πουλανε τα quartz ειναι η χαμηλη τιμη τους και οχι η ακριβεια τους.Τον παραγοντα ακριβεια τον χρησιμοποιουνε οι υποστηρικτες των quartz για να στηριξουνε την αποψη τους

Αποσυνδεδεμένος Vagos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #629 στις: Ιούνιος 01, 2010, 09:35:58 μμ »
Με τη λογική αυτή και η κλεψύδρα καλή είναι

ο Νο 1  λογος που πουλανε τα quartz ειναι η χαμηλη τιμη τους και οχι η ακριβεια τους.Τον παραγοντα ακριβεια τον χρησιμοποιουνε οι υποστηρικτες των quartz για να στηριξουνε την αποψη τους

Εγώ νομίζω πως πέρα από την τιμή είναι και το όλο βολικό σκηνικό που προσφέρει . Το φορας στο χέρι σου 24/7 , το χτυπάς το καταπονείς δεν το ρυθμίζεις παρα μόνο στη θερινή/χειμερινή ώρα σε αντίθεση με τα αυτόματα πού θέλουν μια ιδιαιτερη φροντίδα

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #630 στις: Ιούνιος 01, 2010, 09:46:24 μμ »
να βαλω μια ψηφοφορια?

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #631 στις: Ιούνιος 01, 2010, 09:50:12 μμ »

Οχι φιλε μου με την δικη μου λογικη δεν ειναι καταλληλη η κλεψυδρα διοτι δεν μετραει τον χρονο με τα σημερινα δεδομενα (επι της ουσιας δεν δειχνει καν την ωρα απλα χρονομετρει), αυτο που λεω ειναι οτι οσο ακραιο ειναι να μετρας τον χρονο με κλεψυδρα αλλο τοσο ειναι να στεκεσαι σε ακριβεια δευτερολεπτου και να υποστηριζεις οτι ειναι σημαντικο ενω στην πραξη δεν σου παρεχει τιποτα εκτος απο πολυ εξειδικευμενες περιπτωσεις.
Rolex SD, Rolex Explorer II, Panerai 112,GP Sea Hawk, IWC pilot chrono LPP, Omega PO 45.5, Omega Moonwatch, TudorBB chrono, Tudor Pelagos, Tag Heuer Monaco, Tag Heuer Aquagraph, Breitling Navitimer World, Breitling Skyracer, Oris TT1 divers chrono, Glycine Airman SST12, Longines LLD, Fortis UTC

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #632 στις: Ιούνιος 01, 2010, 09:50:30 μμ »
και τα 2

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #633 στις: Ιούνιος 01, 2010, 09:55:54 μμ »
Κι εγω και τα δυο οχι για την ακριβεια των quartz αλλα γιατι τα βλεπω ως gadget και καποια απο αυτα σημερα κανουν απιστευτα πραγματα. Δηλαδη δεν θα αγοραζα ποτε omega quartz τωρα που εχω εμπειρια απο μηχανικα (διοτι παλιοτερα χωρις να ξερω ειχα αγορασει tag quartz) αλλα θα αγοραζα με τα χιλια casio, suunto, citizen.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #634 στις: Ιούνιος 01, 2010, 10:01:54 μμ »
Κι εγω και τα δυο οχι για την ακριβεια των quartz αλλα γιατι τα βλεπω ως gadget και καποια απο αυτα σημερα κανουν απιστευτα πραγματα. Δηλαδη δεν θα αγοραζα ποτε omega quartz τωρα που εχω εμπειρια απο μηχανικα (διοτι παλιοτερα χωρις να ξερω ειχα αγορασει tag quartz) αλλα θα αγοραζα με τα χιλια casio, suunto, citizen.

;)

Αποσυνδεδεμένος Vagos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #635 στις: Ιούνιος 01, 2010, 10:04:20 μμ »

Οχι φιλε μου με την δικη μου λογικη δεν ειναι καταλληλη η κλεψυδρα διοτι δεν μετραει τον χρονο με τα σημερινα δεδομενα (επι της ουσιας δεν δειχνει καν την ωρα απλα χρονομετρει), αυτο που λεω ειναι οτι οσο ακραιο ειναι να μετρας τον χρονο με κλεψυδρα αλλο τοσο ειναι να στεκεσαι σε ακριβεια δευτερολεπτου και να υποστηριζεις οτι ειναι σημαντικο ενω στην πραξη δεν σου παρεχει τιποτα εκτος απο πολυ εξειδικευμενες περιπτωσεις.

την ακρίβεια την αναφέρω όχι γιατί είναι σημαντικό το κάθε δευτερόλεπτο αλλά γιατί δε χρειάζεται να ασχολίσε με το να το ρυθμίσεις . εγώ το quartz μου ,όπως είπα και πιο πάνω, το ρυθμίζω μόνο όταν αλλάζει η ώρα αν κάνεις το ίδιο σε ένα αυτόματο (και ειδικά της σειράς) μάλλον δε θα ξέρεις τι ώρα είναι . και όσοι φοράνε ρολόι για να βλέπουν ώρα το θεωρόυν σημαντικό

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #636 στις: Ιούνιος 01, 2010, 10:18:00 μμ »
την ακρίβεια την αναφέρω όχι γιατί είναι σημαντικό το κάθε δευτερόλεπτο αλλά γιατί δε χρειάζεται να ασχολίσε με το να το ρυθμίσεις . εγώ το quartz μου ,όπως είπα και πιο πάνω, το ρυθμίζω μόνο όταν αλλάζει η ώρα αν κάνεις το ίδιο σε ένα αυτόματο (και ειδικά της σειράς) μάλλον δε θα ξέρεις τι ώρα είναι . και όσοι φοράνε ρολόι για να βλέπουν ώρα το θεωρόυν σημαντικό

Ακομα και για την ρυθμιση αν το μηχανικο σου ρολοι δεν το βγαζεις απο το χερι σου η αν το κουρδιζεις τακτικα δεν εχεις θεμα να ρυθμισεις την ωρα το μονο που κανεις ειναι να διορθωνεις την ημερομηνια καθε δυο μηνες αν φυσικα εχει ημερομηνια η δεν ειναι perpetual στην πραξη σημερα ειμαστε περιτρυγιρισμενη απο ρολογια παντου(στο αυτοκινητο, στο μετρο, στον υπολογιστη, στο κινητο, στο σταθερο κ.τ.λ.) για να δεις την ωρα και να ρυθμισεις το μηχανικο ρολοι σου.

Αποσυνδεδεμένος dimRHO

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #637 στις: Ιούνιος 01, 2010, 11:24:12 μμ »
Για να μπορουνε να σταθουνε  αναλογες συζητησεις πρεπει να υπαρχουνε αποψεις που ειναι αποδεκτες και απο τις 2 πλευρες

Μια τετοια πχ ειναι οτι τα quartz ειναι σε ακριβεια καλυτερα απο τα μηχανικα..τωρα αν αρχιζουμε και λεμε οχι δεν ειναι συζητηση δεν γινεται...Ομοιως συμφωνα με τον dim οποιος φοραει ακριβο ρολοι ειναι κενος σας ανθρωπος...αναλογα ρολογια ο φορανε καθηγητες πανεπιστημιων , επιχειρηματιες ,ιατροι, επιστημονες, αθλητες, καλλιτεχνες , δημοσιογραφοι απλοι εργαζομενοι που βγαζουνε καποια παραπανω λεφτα κτλ κτλ κτλ παντρεμενοι ανυπαντροι μαυροι ασπροι κιτρινοι κτλ κτλ  Ολοι αυτοι ειναι εσωτερικα κενοι??Ολοι αυτοι αγοραζουνε ακριβο ρολοι για να καλυψουνε την αδυναμη προσωπικοτητα τους??.O Dim δεν υποστηριζει απλα τα quartz σαν μηχανες αλλα ισοπεδωνει και γενικευει τα παντα για να αποδειξει οτι σε αυτα που λεει εχει δικιο.Η παροιμια με την γρια φαινεται οτι ειναι η αγαπημενη του γιατι της κανει συχνη χρηση.

δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά πράγματι σε κάποια σημεία ξέφυγα και ζητώ συγνώμη. Απλά δυστυχώς στη κοινωνία μας, όχι μόνο ελλάδα, έχουμε κάνει την επαγγελματική επιτυχία και την προσωπική ευτυχία συνώνυμο με το ακριβό αμάξι και ρολόι πλέον, πρώτα ήταν μόνο αμάξι. μπαίνουμε σε έναν αγώνα ταχύτητας να αναρριχηθούμε χωρίς να κοιτάμε ποια αν η σκάλα στέκεται ακόμα καλά ή είναι έτοιμη να πέσει. ποιος ο λόγος που οδηγηθήκαμε σε αυτό τον υλισμό και αγαπάμε τα άψυχα περισσότερο από τους ανθρώπους?
όσο για την ακρίβεια για μένα είναι ζητούμενο, για κάποιους ίσως απλά δικαιολογία και για άλλους έχουν το κινητό να βλέπουν την ώρα και το πατέκ για να το κοιτάνε και να το χαίρονται.
τώρα στα αυτοκίνητα, ποιος λάτρης της ταχύτητας δεν θα ήθελε να έχει ένα Caterham η Ariel Atom One? όμως όλοι αγοράζουν Porche γιατι την ξέρει και η κάθε ξανθιά.
Προσφορά -10% από το http://www.uhrenhaus-24.de για αγορά μέσω paypal αρκεί να γράψετε στα σχόλια ότι είστε Greek G-Shocker!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #638 στις: Ιούνιος 01, 2010, 11:27:56 μμ »
Μήπως όμως αγοράζουν Porsche γιατί είναι και καλύτερη;

Το είδες ποτέ από τέτοια σκοπιά; Mάλλον όχι.....

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #639 στις: Ιούνιος 01, 2010, 11:28:48 μμ »
Εννοείται ότι ψήφισα μηχανικά ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης