Αποστολέας Θέμα: Την βοήθεια σας παρακαλώ...  (Αναγνώστηκε 15527 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nvlass

• Just Registered
    • Προφίλ
Την βοήθεια σας παρακαλώ...
« στις: Οκτώβριος 07, 2011, 06:31:38 μμ »
Αγαπητοί φίλοι, χαιρετώ
Σήμερα έκανα εγγραφή αλλά εδώ και πολύ καιρό διαβάζω το forum σας και έχω μάθει πάρα πολλά από εσάς.
Πρίν 6 μήνες δεν γνώριζα πολλά από ρολόγια μόνο την rolex σαν 'καλό ρολόι' και δεν γνώριζα ακόμα το Quartz και το μηχανηκό ακόμα μαθαίνω
Αλλά να σας πω τώρα Κάτι δεν μπορώ να βάλω στο χέρι μου quartz πλέον

Τώρα στο θέμα μας. Αυτήν την στιγμή έχω Ένα Zodiac δεν ξέρω εάν το γνωρίζεται (Quartz)
και είμαι πολύ περήφανος για ένα Omega planet ocean Seamaster,

Το Omega planet ocean Seamaster, μου αρέσει γιατί είναι ένα ρολόι που νομίζω μπορώ να το φοράω καθημερινά.
Τώρα όμως έχω αρχίσει να ψάχνω ένα ρολόι καλύτερο και εννοώ ότι το θέλω για τα βράδυα και λόγω της δουλειάς μου πρέπει να φοράω κουστούμι συνέχεια και να είμαι με πελάτες δηλ. (management ξενοδοχείου)

Έχω καταλήξει ότι θέλω να είναι από 44mm
το θέλω να είναι dress watch περισσότερο λόγο του ότι έχω το Ocean σαν πιο sportif
Το θέλω με άσπρο καντράν
Budget περίπου 5000 maximum

Μου αρέσουν πολλά
IWC Portofino 8 days manual wind (Κάνει πολλά όμως αλλά μπορώ να περιμένω)
IWC Pilots Watch Spitfire (αλλά είναι 42mm)
IWC  yacht
Σε zenith νομίζω έχι μόνο κάσα με 42mm εάν δεν κάνω λάθος

Για αυτό χρειάζομαι την βοήθεια σας. Είναι καλύτερα να περιμένω και να πάρω ένα ρολόι ή …..
Ο Πρίντεζης έχει μεταχειρισμένα αλλά δυστυχώς είμαι Κρήτη.

Συγνώμη για τα πολλά λόγια
Αλλά τι να κάνω κόλλησα …. ???

Αποσυνδεδεμένος rugged

• 40mm case
    • Προφίλ
    • Rugged
Απ: Την βοήθεια σας παρακαλώ...
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 07, 2011, 07:35:08 μμ »
Υψηλή Ωρολογοποιεία, in-house μηχανή, Dress, Λευκό Dial, μεγάλο μέγεθος, με δέρμα ή καουτσούκ ή μπρασελέ, στο budget σου.. αλλά τετράγωνο  ;)

JLC Reverso Squadra Hometime

και φοριέται και ανάποδα!

Λεπτομέρειες εδώ: http://www.jaeger-lecoultre.com/eu/en/watches/reverso-squadra/reverso-squadra-hometime

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 07, 2011, 08:51:54 μμ »
Jaeger LeCoultre Master Calendar

Με μια καλή έκπτωση είσαι στο μπάτζετ σου.
Δεν είναι 44άρι, αλλά να έχεις υπόψη ότι τα dress ρολόγια σπάνια ξεπερνούν τα 42χιλ. ;)

Αποσυνδεδεμένος nvlass

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 07, 2011, 08:57:29 μμ »
Απότι βλέπω αρέσει πολύ το Jaeger LeCoultre !!!
Είναι τόσο καλό όσο διαβάζω??? Καλύτερο από IWC εννοώ?
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 07, 2011, 09:03:11 μμ από nvlass »

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 07, 2011, 09:54:36 μμ »
Καλυτερο,χειροτερο.....ειναι κορυφαιες εταιριες...δε μπορεις να κανεις λαθος με αυτες τις δυο....αναμεσα σε αυτα που αναφερθηκαν συστηνω iwc portofino 8 days hw....ειναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!!!Και γενικα απο dress ρολοι το καινουριο portofino 8 days ειναι απο τα πιο ομορφα ανεξαρτητως τιμης,το εχω ερωτευτει...αλλα πανω απο τα 5000 που εχεις maximum δε ξερω ακριβως ποσο κανει αλλα νομιζω στα 8?Στη τιμη που θελεις θα κοιταζα το breitling transocean 01 με ασπρο dial που αν και οχι τοσο dress οπως το portofino σε καλυπτει πληρως και σε αυτο τον τομεα και ειναι και πιο all around...

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 07, 2011, 11:03:28 μμ »
Απότι βλέπω αρέσει πολύ το Jaeger LeCoultre !!!
Είναι τόσο καλό όσο διαβάζω??? Καλύτερο από IWC εννοώ?
Η Jaeger LeCoultre είναι μια εταιρεία Master Watchmaking, που ειδικεύεται σε grande complication ρολόγια, δηλαδή πολυπλοκότητες όπως : Perpetual Calendar, Moon Phase, Tourbillon, Minute Repeater.....! Αυτή + οι εταιρείες: Vacheron Constantin, Patek Phillipe και Audemars Piguet, θεωρούνται οι "βασιλιάδες" της ωρολογοποιίας.

Να επισημάνω ότι η Jaeger LeCoultre είναι η μόνη εταιρεία που έχει δημιουργήσει πάνω απο 1.000 μηχανές, όλων των ειδών και φυσικά έχει τροφοδοτήσει μεγάλες εταιρείες με τις βάσεις της. Εν ολίγοις είναι σούπερ!! ;)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 12:09:36 πμ »
Respect απεριόριστο στην JLC!!! Τεράστια εταιρεία τουλάχιστον για όσους ξέρουν...και στην IWC φυσικά ιδιαιτερα μάλιστα για το συγκεκριμένο κομμάτι...
Θεωρώ επίσης εξαιρετική την πρόταση του argo98 για το Τransosean...inhouse caliber 01 και πολύ-πολύ όμορφο...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 12:15:54 πμ »
Εννοείται!! Το Transocean Chronographe είναι εξαιρετική επιλογή!! ;) ;D

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 07:53:10 πμ »
Εννοείται!! Το Transocean Chronographe είναι εξαιρετική επιλογή!! ;) ;D
Συμφωνώ, αλλά πάρα πολύ εκτός μπάτζετ. Διόρθωση, μπερδεύτηκα με το IWC portofino 8 days... ;D
Από την άλλη, και ξεχνώντας το (πολύ) πιο "βαρύ" όνομα της JLC, σαν πρώτο καλό dress ρολόι, θα εμπιστευόμουν περισσότερο την JLC που "έχει φάει με το κουτάλι" τις inhouse και τους έχει "ταϊσει" όλους με τις μηχανές της, παρά την Β με τον Β01, που είναι ό,τι λέει: ο αριθμός 1 της εταιρείας... ;D
Άλλωστε με την JLC παίζεις στην "Αγία Τριάδα"! ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 08, 2011, 08:08:26 πμ από IliasG »

Αποσυνδεδεμένος nvlass

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 08:08:28 πμ »
Πόσο νομίζετε θα μπορέσω να πάρω το Jaeger LeCoultre Master Calendar με έκπτωση?
Νομίζω καλύτερα να περιμένω και να πάρω κάτι καλό

Σε μεταχειρισμένο τι Θα λέγατε εάν το βρώ σε κατάστημα, που μπορώ να το ελεγξω?

Νικος

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 08:17:13 πμ »
Πόσο νομίζετε θα μπορέσω να πάρω το Jaeger LeCoultre Master Calendar με έκπτωση?
Νομίζω καλύτερα να περιμένω και να πάρω κάτι καλό

Σε μεταχειρισμένο τι Θα λέγατε εάν το βρώ σε κατάστημα, που μπορώ να το ελεγξω?

Νικος

Για έκπτωση να υπολογίζεις 25-30% από την επισημη λιανικής.
Η JLC είναι στις 3-4 καλύτερες εταιρείες Υ.Ω. Οι υπόλοιπες εταιρείες ΥΩ ξεκινούν από πολύ ψηλότερα του μπάτζετ σου. Πόσο πιο "καλό" εννοείς? ;D
Βεβαίως και μπορείς να το βρεις μεταχειρισμένο σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά θέλει ψάξιμο. Άλλα μέλη με γνώσεις επί αυτού, θα σε ενημερώσουν... ;)

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 10:24:40 πμ »
Το τι εστι jeager lecoultre δε χρειαζεται να αναφερω κι εγω ....απλως μη μπαινεις σε διαδικασια αν ειναι καλυτερο απο το iwc(απο το omega που εχεις και για το οποιο εισαι πολυ περηφανος ειναι και οι δυο καλυτερες οποτε οποιο και να παρεις θα εισαι ακομα πιο περηφανος)Ανεφερες οτι θελεις να ειναι απο 44mm το ρολοι που θελεις να παρεις και το master calendar ειναι 40 ,ειχες ηδη απορριψει καποια μοντελα επειδη ειναι 42 mm και ξαφνικα πηγαμε στα 40....Επιμενω πως για το budget σου η σειρα portofino ειναι ιδανικη και το 8days ακομα καλυτερο αν και πανω απο 5000,με εκπτωση ισως την αγγιξεις αυτη τη τιμη...(δε ξερω ακομα τι τιμη εχει το 8days σε euro στους επισημους καταλογους)

Αποσυνδεδεμένος nvlass

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 10:55:01 πμ »
Νομίζω ότι πρέπει να διαβάσω περισσότερο για την ΥΩ. Μήπως γνωρίζετε κάποια sites για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις?
Είμαι άσχετος με το αντικείμενο μπορώ να πω σε σύγκριση με αυτά που διαβάζω εδώ αλλά με πολύ όρεξη για να μάθω.  Οπότε για αυτό προτιμώ να περιμένω απλά είναι αυτή η μαγεία που το βλέπεις στις φωτογραφίες και φαντάζομαι να το δω και από κοντά. όπως σας είπα πριν μερικούς μήνες δεν γνώριζα την διαφορά Quartz και μηχανικού ......

Το όνειρο μου είναι : Έχω 3 γιους θα ήθελα στον καθένα να αφήσω ένα καλό ρολόι για να με θυμούνται, εντάξει είμαι 36 πιστεύω ότι έχω χρόνο για ψάξιμο ...

Νίκος

Αποσυνδεδεμένος rugged

• 40mm case
    • Προφίλ
    • Rugged
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 11:35:47 πμ »
Νομίζω ότι πρέπει να διαβάσω περισσότερο για την ΥΩ. Μήπως γνωρίζετε κάποια sites για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις?

Google, Watch forums, βόλτα στα μαγαζιά!  ;D
(Το 3ο είναι το πιο επικίνδυνο!!)

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 11:38:19 πμ »
Μια ακόμη εναλλακτική είναι το Zenith El Primero Striking 10th (Holy Grail mou..). Είναι στο budget σου ,αν μιλάμε για μεταχειρισμένο.

Αν όχι υπάρχουν πολλά El Primero (36000 vph, Rattrapante κ.α.), τα οποία αξίζει να κοιτάξεις  ;)

Αποσυνδεδεμένος nvlass

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 11:39:14 πμ »
Συμφωνώ και εγώ πολύ επικίνδυνο
Νόμιζα ότι έιχα ακριβό hobby Φωτογραφία όταν πήρα την Canon 1ds MarkIII (6000 euros) Αν και ερασιτέχνης μου αρέσει πάντα το καλλίτερο
άντε να βρώ λίγο χρόνο να ανεβασω φωτογραφίες από το Omega μου

Νικος

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 11:57:49 πμ »
H "αγία τριάδα" δεν πλησιάζεται σ'αυτά τα λεφτά, θέλεις τα διπλά...ομοίως και η Lange, η Blancpain κλπ. Για μοντέλα στα 5000 ευρώ Jaeger LeCoultre, IWC, Glashuette Original. Αλλιώς σε πιό μεσαίες εταιρείες...Breitliig, Omega, Zenith, Tag Heuer κλπ
Δες κάποια πράγματα στο ανάλογο τμήμα του φόρουμ για την κάθε εταιρεία http://www.mywatch.gr/index.php/board,2.0.html

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 11:59:21 πμ »
Είμαι άσχετος με το αντικείμενο μπορώ να πω σε σύγκριση με αυτά που διαβάζω εδώ αλλά με πολύ όρεξη για να μάθω.  Οπότε για αυτό προτιμώ να περιμένω απλά είναι αυτή η μαγεία που το βλέπεις στις φωτογραφίες και φαντάζομαι να το δω και από κοντά. όπως σας είπα πριν μερικούς μήνες δεν γνώριζα την διαφορά Quartz και μηχανικού ......

Το όνειρο μου είναι : Έχω 3 γιους θα ήθελα στον καθένα να αφήσω ένα καλό ρολόι για να με θυμούνται, εντάξει είμαι 36 πιστεύω ότι έχω χρόνο για ψάξιμο ...

Νίκος

Αγαπητέ φίλε, θα πρότεινα να δεις σε φωτό στο ιντερνετ τα ρολόγια που σου προτείνονται, να φτιάξεις μια λίστα με ό,τι σου αρέσει περισσότερο, και κάνε μια βόλτα στα μαγαζιά (ανέβα στην Αθήνα, έχεις περισσότερες επιλογές), δοκίμαζε στο χέρι σου και ζήτα εκπτώσεις!!  ;D
Ο καρπός είναι ο καλύτερος κριτής... ;)
Για τεστ ρολογιών δες εδώ www.thewatchobserver.co.uk

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 12:42:44 μμ »
H "αγία τριάδα" δεν πλησιάζεται σ'αυτά τα λεφτά, θέλεις τα διπλά...ομοίως και η Lange, η Blancpain κλπ. Για μοντέλα στα 5000 ευρώ Jaeger LeCoultre, IWC, Glashuette Original. Αλλιώς σε πιό μεσαίες εταιρείες...Breitliig, Omega, Zenith, Tag Heuer κλπ
Δες κάποια πράγματα στο ανάλογο τμήμα του φόρουμ για την κάθε εταιρεία http://www.mywatch.gr/index.php/board,2.0.html

Ναι, βρε Γιάννη, έχεις δίκιο! ;D
Είδες τι παθαίνεις αν ποστάρεις χωρίς να έχει πιει ακόμα καφέ το πρωΐ?? :sleep:

Αποσυνδεδεμένος nvlass

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 01:43:46 μμ »
Ρε παιδιά συγνώμη για την ασχετοσύνη μου αλλά ποια είναι η Αγία Τριάδα
Λέω να πάρω από ένα ;D
και μετά να τα δώσω δτους γυους μου
Τι λέτε εσείς???