Αποστολέας Θέμα: ΚΟΥΡΔΙΣΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ  (Αναγνώστηκε 5742 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος baader

• 34mm case
    • Προφίλ
ΚΟΥΡΔΙΣΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ
« στις: Οκτώβριος 05, 2011, 09:15:57 μμ »
Πρόσφατα απέκτησα ένα δώρο. Ένα Archimede Pilot H με 2824-2. Μιας και είναι το πρώτο ρολόι με τέτοιο μηχανισμό (μέχρι τώρα είχα μόνο ORIENT και SEIKO) ήθελα να ρωτήσω εάν το κούρδισμα από την κορώνα επιβαρύνει τον συγκεκριμένο μηχανισμό; Οι απόψεις στα ξένα forum διίστανται. Γνωρίζει κάποιος έμπειρος κάτι;

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ΚΟΥΡΔΙΣΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 05, 2011, 10:34:04 μμ »
Ποτέ δεν κουρδίζω τα αυτόματα που έχω, όχι μήπως πάθουν κάτι, απλά δεν χρειάζεται...το κουνάς λίγο, το ρυθμίζεις και το φοράς...
Παρόλα αυτά αρκετοί φίλοι τα κουρδίζουν λίγο πριν τα φορέσουν, δεν βλέπω όμως τι μπορεί να πάθει με το κούρδισμα...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 05, 2011, 11:50:06 μμ »
Πρόσφατα απέκτησα ένα δώρο. Ένα Archimede Pilot H με 2824-2. Μιας και είναι το πρώτο ρολόι με τέτοιο μηχανισμό (μέχρι τώρα είχα μόνο ORIENT και SEIKO) ήθελα να ρωτήσω εάν το κούρδισμα από την κορώνα επιβαρύνει τον συγκεκριμένο μηχανισμό; Οι απόψεις στα ξένα forum διίστανται. Γνωρίζει κάποιος έμπειρος κάτι;

Μόνο εργονομικούς λόγους μπορώ να φανταστώ (όχι κατάλληλα σχεδιασμένη κορώνα) για να μην κουρδίζεις ένα αυτόματο...

Γνωρίζει κάποιος με βεβειαώτητα αν το κούρδισμα από την κορώνα επιβαρύνει τα αυτόματα;

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 06, 2011, 04:34:13 πμ »
Απ'όσο ξέρω δε το επιβαρύνει. Βέβαια μη παίρνουμε και θάρρος κι αρχίζουμε να το ξεσκίζουμε στο κούρδισμα. Τότε ναί κάτι θα χαλάσει σίγουρα.

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 06, 2011, 11:39:03 πμ »
Απ'όσο ξέρω δε το επιβαρύνει. Βέβαια μη παίρνουμε και θάρρος κι αρχίζουμε να το ξεσκίζουμε στο κούρδισμα. Τότε ναί κάτι θα χαλάσει σίγουρα.

Ακόμη και έτσι Κώστα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να χαλάσει; Στην ουσία δεν πρόκειται περί 2 ''μηχανισμών'' φόρτισης (κούρδισμα  και αυτόματος) εν παραλλήλω;

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 06, 2011, 01:30:57 μμ »
Τα δικα μου λιγο πριν τα φορεσω παντως,τα ριχνω και 5-10 στροφουλες πριν τα ρυθμισω για να ειμαι σιγουρος.

Αλλωστε αν δεν κανω λαθος καποια αυτοματα...οπως π.χ. το IWC portofino chronograph που εχω...αν θες να ρυθμισεις ημερα και ημερομηνια αμεσως, αν δεν το κουρδισεις και λιγο,οσο και να το κουνας,δεν μπορεις να το κανεις,εκτος εαν περιμενεις αρκετη ωρα και το κουνας μεχρι να ζαλιστει και το ιδιο το ρολοι.

Εχω δει αρκετα τετοια ρολογια και νομιζω μεχρι τωρα κανενα δεν εχει παθει κατι απο το κουρδισμα.
Ειναι κυριως οπως καλα αναφερει ο φιλος ggeo7,εργονομικο θεμα τις περισσοτερες των περιπτωσεων και οντως ο μηχανισμος εχει διττη ιδιοτητα για να μπορεις να απολαμβανεις τα θετικα του κουρδιστου και αυτοματου ρολογιου.
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 06, 2011, 02:39:38 μμ »
οι μηχανισμοι χρονογραφου ΕΤΑ 7750 εχουν θέμα με το κούρδισμα νομιζω....

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 06, 2011, 02:49:33 μμ »
Ακόμη και έτσι Κώστα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να χαλάσει; Στην ουσία δεν πρόκειται περί 2 ''μηχανισμών'' φόρτισης (κούρδισμα  και αυτόματος) εν παραλλήλω;
Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στο να χαλάσει η μηχανή, αλλά στο να πάθει κάτι η κορώνα. Π.χ να χαλαρώσει απο το πολύ κούρδισμα.  ;)

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 06, 2011, 03:30:07 μμ »
οι μηχανισμοι χρονογραφου ΕΤΑ 7750 εχουν θέμα με το κούρδισμα νομιζω....

Τι συμβαινει ακριβως με τους 7750 και το κουρδισμα?Λιγες παραπανω λεπτομερειες παρακαλω...
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 06, 2011, 06:20:07 μμ »
Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στο να χαλάσει η μηχανή, αλλά στο να πάθει κάτι η κορώνα. Π.χ να χαλαρώσει απο το πολύ κούρδισμα.  ;)
Αυτο θα μπορούσα να το αντιληφθώ με την έννοια πως η κορώνα του αυτόματου δεν έχει σχεδιαστεί για χρήση συχνού κουρδίσματος...
Για την 7750 έχουμε περισσότερες λεπτομέριες...;;;

Γενικά πάντως δνε αρνούμε πως το κούρδισμα μπορεί να βλάπτει τα αυτόματα (άλλωστε δεν έχω ούτε τη γνώσξη ούτε την εμπειρία για να το αρνηθώ), απλά ειδικά όσον αφορά το μηχανισμό δεν μπορώ να το ερμηνέυσω-καταλάβω.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 06, 2011, 06:43:50 μμ »
Aφου το κούρδισμα προβλέπεται και περιγράφεται από το ίδιο το manual της μηχανής, τι πρόβλημα να υπάρχει?

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης