Αποστολέας Θέμα: Αναλυτής Μηχανικών Ρολογιών  (Αναγνώστηκε 2540 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος The_Jackal

• 38mm case
    • Προφίλ
Αναλυτής Μηχανικών Ρολογιών
« στις: Οκτώβριος 02, 2011, 12:27:37 μμ »
Σερφάροντας τις προάλλες έπεσα πάνω σε αυτό το προγραμματάκι που σε συνδυασμό με ένα iPod / iPhone μπορεί να μετράει το πόσο "χάνει" το μηχανικό σας ρολόι κάθε μέρα. Το ρογραμματάκι λέγεται Kello και η ιστοσελίδα είναι αυτή:

http://www.coldflower.com/kello/

Επίσης, δείτε τα βιντεάκια που τεστάρουν ένα ρολόι Zenith El Primero 36.000 bph εδώ:

Ένα Seiko Diver SKX-007:

Αλλά και τεστάρισμα με σύγκριση με επαγγελματική μηχανή μετρήσεων:

Το έχει δοκιμάσει κανείς? Δουλεύει για εσάς? Και εάν ναι τι χρόνους λέει? Συμπίπτει με τα specifications του ρολογιού σας?

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Αναλυτής Μηχανικών Ρολογιών
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 09:08:43 πμ »
Το έχω δοκιμάσει και είναι μπούρδα. Η τιμή της απόκλισης είναι ανά δευτερόλεπτο. Σε όλα μου τα ρολόγια cosc και απλά οι ενδείξεις ανά δευτερόλεπτο ήταν κάπως έτσι: -7,2  +5,4  +2,3  -9,1  -1,3  +0,1  +4,8  +2,1 κτλ. Αυτές οι αλλαγές ανα δευτερόλεπτο έτσι; Δυνατότητα να βγάζει μέσο όρο δεν έχει. Δεν υπάρχει τρόπος να βγάλεις συμπέρασμα.
Μιλάμε για μπούρδα, ευτυχώς που δεν το πλήρωσα...
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 11:05:19 πμ »
Το έχω δοκιμάσει και είναι μπούρδα. Η τιμή της απόκλισης είναι ανά δευτερόλεπτο. Σε όλα μου τα ρολόγια cosc και απλά οι ενδείξεις ανά δευτερόλεπτο ήταν κάπως έτσι: -7,2  +5,4  +2,3  -9,1  -1,3  +0,1  +4,8  +2,1 κτλ. Αυτές οι αλλαγές ανα δευτερόλεπτο έτσι; Δυνατότητα να βγάζει μέσο όρο δεν έχει. Δεν υπάρχει τρόπος να βγάλεις συμπέρασμα.
Μιλάμε για μπούρδα, ευτυχώς που δεν το πλήρωσα...

Καλά όντως ότι να ναι Θοδωρή. Πολλά applications του iPhone είναι χαζομάρες, ειδικά αυτό. Αν μετρούσε την απόκλιση του ρολογιού, τότε όλοι οι τεχνικοί θα είχαν απο 1 iPhone για να μετράνε τις αποκλίσεις και όχι μηχάνημα Chronoscope. :) ;)

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 06:22:34 μμ »
Παιδιά εγώ το δοκίμασα και δουλεύει!
Θέλει πολύ καλό σετάρισμα - ησυχία απόλυτη και απορροφητικό υπόστρωμα (πχ πετσέτα!).
Επίσης η διακύμανση αν το αφήσεις πάνω από 1 λεπτό σταθεροποιείται και σου δίνει τον μέσο όρο της απόκλισης.
Ακρίβεια 100% δεν έχουμε βέβαια αλλά πόσο κοστίζει ένα αξιοπρεπές Chronoscope??!!

Να μια φωτογραφία του ZENO GODAT II POWER RESERVE μετά από την σταθεροποίηση:

By charilaos at 2011-10-03
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 09:40:49 μμ »
Παιδιά εγώ το δοκίμασα και δουλεύει!
Θέλει πολύ καλό σετάρισμα - ησυχία απόλυτη και απορροφητικό υπόστρωμα (πχ πετσέτα!).
Επίσης η διακύμανση αν το αφήσεις πάνω από 1 λεπτό σταθεροποιείται και σου δίνει τον μέσο όρο της απόκλισης.
Ακρίβεια 100% δεν έχουμε βέβαια αλλά πόσο κοστίζει ένα αξιοπρεπές Chronoscope??!!

Να μια φωτογραφία του ZENO GODAT II POWER RESERVE μετά από την σταθεροποίηση:

By charilaos at 2011-10-03

Ωραίος........

Πάνω από 1000 ευρώ.........

επίσης ......

To get the best reading, adjust the signal amplification and microphone position until the signal waveform displays clearly defined peaks, like those in the example displaying the rate above

δηλαδή στη φωτο να μην κάνει τραπέζια αλλά κορυφές ει δυνατόν......