Αποστολέας Θέμα: Αφόρετο seiko kinetic = βλάβη;  (Αναγνώστηκε 2777 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gidi

• Just Registered
    • Προφίλ
Αφόρετο seiko kinetic = βλάβη;
« στις: Οκτώβριος 01, 2011, 11:13:47 πμ »
Γεια χαρά σε όλους.

έχω μία απορία που ίσως ακουστεί αστεία.

αν αφήσουμε/εγκαταλείψουμε  ένα seiko kinetic για αρκετό καιρό (μήνες ή και χρόνια) χωρίς να το φοράμε καθόλου και σταματήσει, υπάρχει περίπτωση να προκληθεί κάποια βλάβη στον μηχανισμό του ή απλά όταν το ξαναφορέσουμε θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά;

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Αφόρετο seiko kinetic = βλάβη;
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 11:33:25 πμ »
Το kinetic έχει maximum power reserve ένα 6μηνο. Μετά από αυτό θα το δεις σταματημένο. Όμως αν το κουνήσεις θα ξαναπάρει μπρος και θα δουλεύει κανονικά.
Αν βέβαια περάσει στην ακινησία πάνω από 10ετία ενδέχεται να έχει χάσει η μπαταρία την δυνατότητα πλήρους φόρτισης και να έχει μικρό power reserve. Κάπου διάβασα ότι αυτές οι μπαταρίες πέφτουν με τα χρόνια και θέλουν αντικατάσταση. Όπως και να το κάνεις τα kinetic είναι quartz. Και ως γνωστόν το ευαίσθητο σημείο τους είναι η μπαταρία.
Μια φίλη μου άλλαξε πέρυσι μπαταρία σε kinetic αγορασμένο το 1994. Είχε χάσει την δυνατότητα να κρατάει την φόρτιση πάνω από 24 ώρες!!! :-\

Κ.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 01:00:31 μμ »

Μια φίλη μου άλλαξε πέρυσι μπαταρία σε kinetic αγορασμένο το 1994. Είχε χάσει την δυνατότητα να κρατάει την φόρτιση πάνω από 24 ώρες!!! :-\

Σημαντική πληροφορία για όσους έχουν Kinetic.
Sub 16613 LN

Αποσυνδεδεμένος gidi

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 01:13:37 μμ »
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
το δικό μου είναι ένα 5M62 και το έχω από το 2002 και μέχρι τώρα είναι όλα ΟΚ αλλά δεν το έχω αφήσει να καθίσει μέχρι να σταματήσει εντελώς.
Αλλά επειδή δεν είναι και το ποιο βολικό πράγμα το βάλε-βγάλε, σκεφτόμουν να το βάλω σε ακινησία για αρκετό καιρό και με απασχολεί το θέμα μήπως πάθει κάτι.

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 01:20:48 μμ »
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
το δικό μου είναι ένα 5M62 και το έχω από το 2002 και μέχρι τώρα είναι όλα ΟΚ αλλά δεν το έχω αφήσει να καθίσει μέχρι να σταματήσει εντελώς.
Αλλά επειδή δεν είναι και το ποιο βολικό πράγμα το βάλε-βγάλε, σκεφτόμουν να το βάλω σε ακινησία για αρκετό καιρό και με απασχολεί το θέμα μήπως πάθει κάτι.

Έχω και εγώ το ίδιο ρολόι (ένα από τα αγαπημένα μου) αλλά και το premier Kinetic και με απασχολεί το θέμα.
Sub 16613 LN

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 07:15:07 μμ »
Αυτό είναι το Kinetic μου (GMT) χρονολογίας 2007 με την 5M65.

Είναι η επόμενη σειρά  από το 5Μ62 και έχει λίγο πιο βελτιωμένη μπαταρία(ESU) αλλά με την ίδια διάρκεια (6 μήνες).

Εδώ φαίνονται (από το βιβλίο οδηγιών του δικού μου) οι διάρκειες φόρτισης των μπαταριών στα μοντέλα...

Προσωπικά περιμένω ότι κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί service σε μερικά χρόνια... Προς το παρόν πάει ΟΚ αλλά το φοράω μερικές μέρες το μήνα.
Κ.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 01, 2011, 08:52:24 μμ από kosdome6 »

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 07:39:57 μμ »
Και λίγες επιπλέον πληροφορίες για τα προβληματάκια των kinetic.

http://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_quartz

Διαβάστε εκεί που αναφέρει τα "Implementation faults"

Κ.

Αποσυνδεδεμένος gidi

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 02, 2011, 08:13:38 μμ »
ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

θα κάνω ένα "δοκιμαστικό παροπλισμό" (θα το αφήσω να σταματήσει για 1-2 μήνες) και θα δω πως πάει.