Αποστολέας Θέμα: Επιλογή 2500 μέχρι 3500...βοήθεια!!  (Αναγνώστηκε 17621 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos101

• Just Registered
    • Προφίλ
Επιλογή 2500 μέχρι 3500...βοήθεια!!
« στις: Σεπτέμβριος 30, 2011, 08:17:57 μμ »
Ομολογώ ότι δεν είχα καμία επαφή με ρολόγια μέχρι τώρα...όυτε καν φόραγα (το θεωρούσα βάρος...!!), αλλά να που αρραβωνιάζομαι και τα πεθερικά θα μου κάνουν δώρο ένα ρολόι. Διάβασα αρκετά πράματα από εσάς και ομολογώ άρχισα να ελκύωμαι απο το αντικείμενο. Πήγα 2-3 φορές σε μαγαζιά και δοκίμασα κάποια σχέδια κυρίως Omega και IWC και κατέληξα στο IWC Portofino 356502. Δεν ξέρω μου φαίνεται πολύ κομψό (είναι στο στυλ που φανταζόμουν - λιτό και κομψό) αλλά πραγματικά θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν θα άξιζε σε αυτά τα χρήματα...Για να σας πω την αλήθεια αυτό που μου έδειξαν και έπαθα πλάκα ήταν ενα JLC Master Grande Ultra Thin (αριστούργημα στα μάτια μου) αλλά δυστυχώς εκτός budget (πάει περίπου 4500 με την έκπτωση).Θα ήθελα πραγματικά τη γνώμη σας (πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί με αυτά τα λίγα που έχω προλάβει να διαβάσω) για τι άλλες επιλογές στο στυλ αυτό θα είχα σε αυτά τα χρήματα και αν θεωρείτε καλή επιλογή το IWC Portofino. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή 2500 μέχρι 3500...βοήθεια!!
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 10:01:15 πμ »
Καλημέρα Γιώργο και καλωρισες,
αντιλάμβάνομαι ότι ψάνχνεις κάτι σε dress watch. Παρόλο που με τα συγκεκριμένα ρολόγια δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα και σίγουρα θα ακούσεις και κατατοπιστικότερες απόψεις θα σου έλεγα πως το IWC είναι εξαιρετική επιλογή και θα σου πρότεινα επίσης να κοιτάξεις και προς Zenith μεριά ( Heritage Ultra Thin κ.α.), καθώς δεν ξεφεύγουν όλα τα μοντέλα της από το Budget σου. έχω την εντύπωση πως είδικα αππό τη σιερά Captain μπορείς να βρεις κάτι στα χρήματα που επιθυμείς να διαθέσεις.
Αν τώρα δεν περιορίζεσαι σε dress watch εδώ είμαστε... :D

Αποσυνδεδεμένος svoul

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 10:50:39 πμ »
Φίλε, Γιώργο, επειδή σε βλέπω ότι σου αρέσουν τα dress ρολόγια, ρίξε μια ματιά και στα Omega DeVille. Είναι σε αυτό το στυλ και αν δε κάνω λάθος παίζει να είναι και φθηνότερα
Σπύρος

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 11:37:16 πμ »
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ουσιαστικά είμαι μεταξύ των Omega de Ville και ΙWC Portofino.Μάλλον γέρνω προς το ΙWC. Το Omega είναι όντως λίγο φθηνότερο (γύρω στα 2500). Τώρα βέβαια δεν είχα σκεφτεί καθόλου τα Zenith. Πρέπει να τα δω και αυτά. Θα πάω σήμερα

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 01:43:58 μμ »
Κατά την άποψή μου, η καλύτερη επιλογή είναι η σειρά ultra thin της Zenith...
Πριν τις τελευταίες αυξήσεις κόστιζαν από 2.900!
Η Zenith είναι η μόνη εταιρία, σε σχέση με τις άλλες δύο, που φοράει αποκλειστικά δικούς της μηχανισμούς.
Το Portofino είναι πολύ όμορφο, είναι όμως πολύ ακριβό για μια απλή ΕΤΑ μηχανή... Το Zenith είναι ένα επίπεδο παραπάνω για μένα...

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 02:52:17 μμ »
Μόλις επέστρεψε είδα το Zentith Ultra Thin (γύρω στα 2750) όπως και το Captain Power Reserve (γύρω στα 3500). To πρώτο είναι πολύ κομψό, ελαφρύ και λετπό αλλά και το δέυτερο είναι πολύ όμορφο. Έχω μπερδευτεί γιατί μαρέσει και το IWC και πραγματικά δε ξέρω που να καταλήξω. Όντως το IWC φοράει ΕΤΑ και τα άλλα in house μηχανισμούς. Προβληματίζομαι επίσης γιατί πολλοί από το περιβάλλον μου υποτιμούν τη Zenith σαν εταιρία σε σχέση με την IWC.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 03:50:41 μμ »
Απ' αυτά που έχεις καταλήξει, ό,τι και να πάρεις είναι εξαιρετικό.
Διάλεξε με την καρδιά σου. Θα το φοράς για μια ζωή.

Αποσυνδεδεμένος asxetos?

• 38mm case
  • οι 2 ροδες οδηγουν την ψυχη...
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 03:54:53 μμ »
Απ' αυτά που έχεις καταλήξει, ό,τι και να πάρεις είναι εξαιρετικό.
Διάλεξε με την καρδιά σου. Θα το φοράς για μια ζωή.
+1000 ;D
εγω με μηχανακια και μουσικη ασχολουμαι...αλλα με εσας εδω θα αποκτησω και αλλο φετιχ....

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 06:23:26 μμ »
Zenith captain απο μενα, η IWC ειναι φοβερη εταιρεια[το λεω για να μην παρεξηγηθω]  αλλα Zenith δεν ειναι,πως να το κανουμε. [το de ville δεν εχει in-house μηχανισμο ]
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 06:27:07 μμ »
Zenith captain απο μενα, η IWC ειναι φοβερη εταιρεια[το λεω για να μην παρεξηγηθω]  αλλα Zenith δεν ειναι,πως να το κανουμε.

+1 Από άποψη μηχανισμού θα επέλεγα Zenith. Από τη σκοπιά της ιστορίας και της εταιρίας παλί Zenith. Από τη σκοπιά του συναισθήματος... πάλι Zenith.

Παρόλα αυτά εξαιρετικές και οι δυο εταιρίες, συνεπώς πάρε πραγματικά οτί λαχταράς πιο πολύ, χωρίς να σε επηρεάσουν οποιαδήποτε άλλα σχόλια ;)   

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 06:27:54 μμ »
Μόλις επέστρεψε είδα το Zentith Ultra Thin (γύρω στα 2750) όπως και το Captain Power Reserve (γύρω στα 3500). To πρώτο είναι πολύ κομψό, ελαφρύ και λετπό αλλά και το δέυτερο είναι πολύ όμορφο. Έχω μπερδευτεί γιατί μαρέσει και το IWC και πραγματικά δε ξέρω που να καταλήξω. Όντως το IWC φοράει ΕΤΑ και τα άλλα in house μηχανισμούς. Προβληματίζομαι επίσης γιατί πολλοί από το περιβάλλον μου υποτιμούν τη Zenith σαν εταιρία σε σχέση με την IWC.

H Zenith είναι μία κλάση παραπάνω...
Να διαλέξεις όμως αυτό με το οποίο θα αισθάνεσαι πιο όμορφα, που σου κάνει κλικ...

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 06:41:02 μμ »
Με μια μικρή πάντως έκπτωση στον dress χρακτήρα του ρολογιού και κόντα στα 3500  μπορείς να πας σε El Primero... Τα λόγια περιττά για το μηχανισμό αυτό. Ζωντανή ιστορία της ωρολογοποιίας....
Το 36000 Vph κετιμώ πως το βρίσκεις οριακά πάνω απο 3500...
http://www.zenith-watches.com/en/#/collection/flow/3/9

Προσωπικά θα πήγαινα με κλειστά τα μάτια σε μια τέτοια επιλογή.... ;)

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 07:03:03 μμ »
Πάντως αυτό που βλέπω είναι ότι οι περισσότεροι εδω (που είστε πολύ καλύτεροι γνώστες από εμένα) τείνετε προς Zenith σε σχέση με την IWC. Η διάμετρος που θέλω είναι 40mm (δεν έχω και μεγάλο καρπό) οπότε το El Primero θα μου πέφτει λίγο μεγάλο (42mm). Αλλά όσο το σκέφτομαι και εμένα στο μυαλό μου πιο πολύ έρχεται το Zenith (και τα 2 που ανέφερα). Νόμιζα ότι ήταν εύκολο να πάρεις ρολόι (καθώς ήμουν άσχετος!!) αλλά τελικά όσο ψάχνω και διαβάζω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι!! Πάντως έχοντας καταλήξει σε αυτά πιστέυω ότι μέχρι αύριο θα αποφασίσω. Με έχετε βοηθήσει πολύ πάντως και χωρίς εσάς δεν θα είχα πάρει καν χαμπάρι τα Zenith.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 07:24:16 μμ »
Με μια μικρή πάντως έκπτωση στον dress χρακτήρα του ρολογιού και κόντα στα 3500  μπορείς να πας σε El Primero... Τα λόγια περιττά για το μηχανισμό αυτό. Ζωντανή ιστορία της ωρολογοποιίας....
Το 36000 Vph κετιμώ πως το βρίσκεις οριακά πάνω απο 3500...
http://www.zenith-watches.com/en/#/collection/flow/3/9

Προσωπικά θα πήγαινα με κλειστά τα μάτια σε μια τέτοια επιλογή.... ;)
Νομιζω πως εχεις κανει λαθος, το 36000 vph εχει αρχικη τιμη 6500 οποτε και 30% εκπτωση να πετυχει καποιος,το παιρνει γυρω στα 4500 ευρω.Παρολα αυτα ειναι ρολογαρα και αξιζει το παραπανω αλμα των 1000 ευρω απο το οριο που εθεσε ο φιλος, των 3500 ευρω.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 07:59:30 μμ »
Πάντως αυτό που βλέπω είναι ότι οι περισσότεροι εδω (που είστε πολύ καλύτεροι γνώστες από εμένα) τείνετε προς Zenith σε σχέση με την IWC. 

Eγώ πάντως προτιμώ IWC γενικά, τη θεωρώ πιό "αριστοκρατική" εταιρεία...μεταξύ όμως IWC Portofino και Zentith Ultra Thin προτείνω το δεύτερο...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος assassin88

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 08:51:29 μμ »
:cooler: :smt041 ZENITH EL PRIMERO :smt041 :cooler:

Κάνε μια υπέρβαση και χτύπα το...και πίστεψέ με...θα το φοράς περισσότερο με την πίσω πλευρά να κοιτάει μπρος,παρά κανονικά ;)

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 01, 2011, 09:09:32 μμ »
Πάντως αυτό που βλέπω είναι ότι οι περισσότεροι εδω (που είστε πολύ καλύτεροι γνώστες από εμένα) τείνετε προς Zenith σε σχέση με την IWC. Η διάμετρος που θέλω είναι 40mm (δεν έχω και μεγάλο καρπό) οπότε το El Primero θα μου πέφτει λίγο μεγάλο (42mm). Αλλά όσο το σκέφτομαι και εμένα στο μυαλό μου πιο πολύ έρχεται το Zenith (και τα 2 που ανέφερα). Νόμιζα ότι ήταν εύκολο να πάρεις ρολόι (καθώς ήμουν άσχετος!!) αλλά τελικά όσο ψάχνω και διαβάζω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι!! Πάντως έχοντας καταλήξει σε αυτά πιστέυω ότι μέχρι αύριο θα αποφασίσω. Με έχετε βοηθήσει πολύ πάντως και χωρίς εσάς δεν θα είχα πάρει καν χαμπάρι τα Zenith.

Γιώργο, κι εγώ έχω μικρό καρπό αλλά τα 42mm είναι οριακά ΟΚ. Αν μπορούν τα πεθερικά σου να σου πάρουν τον El Primero, τότε να τον πάρεις. Όπως και να το κάνουμε είναι Top Χρονογράφος.
Όμως και η σειρά Ultra Thin έχει εξαιρετικά dress κομμάτια που θα τα χαίρεσαι μια ζωή.

Προσωπικά εκτιμώ το ίδιο την IWC με την Zenith. Είναι και οι 2 κορυφαίες εταιρείες.
Εμφανισιακά όμως μου αρέσουν περισσότερο τα μοντέλα της Zenith.

Καλή Αγορά.

Κώστας
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 02, 2011, 03:25:24 μμ »
Εγω παντως εκ πειρας μιλωντας μιας και εχω το portofilno ειμαι απολυτος ικανοποιημενος. Αν και ΕΤΑ τροποποιημενη απο την IWC νομιζω οτι αξιζει τα λεφτα του αφου στην εταιρια αυτη και μεχρι ενα ποσο κατω των 7000-8000 ευρουλακιων αυτο που κυριως πληρωνεις ειναι η φινετσα το στυλ το φινιρισμα και πανω απο ολα το ονομα.
Respect φυσικα στην ZENITH  αλλα απο εμενα, στα λεφτα αυτα παντα μιλωντας, ....+1 στο IWC!
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 02, 2011, 10:06:12 μμ »
Κάποιος γνωστός μου πρότεινε και το Omega Aqua Terra Automatic Chronometer (με μαύρο λουράκι) και βλέποντας το στο internet μπορώ να πω ότι με έκανε να θέλω να το δω από κοντά. Θα πάω την Τρίτη. Μάλλον τελικά θα ήθελα κάτι που να έχει και λίγο πιο σπορ χαρακτήρα. Έχει γνώμη κανείς για αυτό το Omega. Δεν ξέρω καν σε τι τιμή μπορώ να το βρω.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 03, 2011, 10:57:08 πμ από Giorgos101 »

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 12:43:04 μμ »
Είδα και το Omega και μου άρεσε και αυτό πολύ. Τελικά τα 2 στα οποία καταλήγω (θέλω να τηρήσω αυστηρά το μέχρι 3500) είναι τα:

http://www.prestigetime.com/item/Omega/Aqua-Terra-Automatic-Chronometer-41.5mm/231.13.42.21.06.001.html

http://www.prestigetime.com/item/Zenith/Elite-Captain-Power-Reserve/03.2120.685~22.C493.html

Οι άλλες επιλογές (IWC Portofini – Zenith Ultra Thin) ήταν καθαρά dress πιστεύω. Θα ήθελα κάτι που να είναι οπωσδήποτε dress αλλά σε πιο ανάλαφρο στυλ (αν με καταλαβαίνετε!!). Θα ήθελα τη γνώμη σας για αυτά τα 2. Στο El Primero δεν μπορώ να πάω λόγω >3500