Ψηφοφορία

Ποιό απ'τα 2 θα επιλέγατε?

Chronomat B01
11 (44%)
Big Ingenieur Chrono
14 (56%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 25

Αποστολέας Θέμα: Chronomat B01 VS Big Ingenieur Chrono  (Αναγνώστηκε 6939 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
Chronomat B01 VS Big Ingenieur Chrono
« στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 11:49:05 πμ »

VS

Breitling Chronomat B01 VS IWC Big Ingenieur Chrono! Είμαι πολύ περίεργος. ;D ;D

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Chronomat B01 VS Big Ingenieur Chrono
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 11:51:40 πμ »
Ενημερωτικά για όσους δε ξέρουν, το γερμανικό περιοδικό Uhren Magazin είχε βγάλει το εξής Overall για τη σύγκριση αυτών των 2 ρολογιών:

Big Ingenieur Chrono : 86 points

Chronomat B01 : 89 points

Φήμες λένε ( οι κακές οι γλώσσες, που θα τις κόψω εγώ  ;D ), ότι το Chronomat B01 κέρδισε λόγω χαμηλότερης τιμής. Πιπέεερι, πιπέεερι στο στόμααα. :P ;D

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 12:20:54 μμ »
Δύσκολο το δήλημα... Υπέροχα και τα δύο!  Ποιο brutal το πρώτο και με πιο συνηθισμένη διάταξη του χρονογράφου και των button του, ποιο ''αριστοκρατικό'' το δεύτερο, με προτότυπη διάταξη χρονογράφου και ποιο διακριτικά (αν και μεγάλα) button χρονογράφου. Σαν εταιρίες, ποιο σπορ η πρώτη, αλλά πιο avandgarge και ρετρό (πιστεύω) η δεύτερη.  Θα επέλεγα το δέυτερο, λόγω του ποιο ''αριστοκτρατικού'' και elegant χαρακτήρα του, λόγω  της...''ήρεμης'' δύναμης που προβάλει (το Breitling σε βάζει στη ''πρίζα''), αλλά και γιατί προσωπικά, προτιμώ τα ρολόγια με τις  πιο λεπτές, αλλά διαβαθμισμένες  στεφάνες.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 12:24:18 μμ »
Δύσκολο το δήλημα... Υπέροχα και τα δύο!  Ποιο brutal το πρώτο και με πιο συνηθισμένη διάταξη του χρονογράφου και των button του, ποιο ''αριστοκρατικό'' το δεύτερο, με προτότυπη διάταξη χρονογράφου και ποιο διακριτικά (αν και μεγάλα) button χρονογράφου. Σαν εταιρίες, ποιο σπορ η πρώτη, αλλά πιο avandgarge και ρετρό (πιστεύω) η δεύτερη.  Θα επέλεγα το δέυτερο, λόγω του ποιο ''αριστοκτρατικού'' και elegant χαρακτήρα του, λόγω  της...''ήρεμης'' δύναμης που προβάλει (το Breitling σε βάζει στη ''πρίζα''), αλλά και γιατί προσωπικά, προτιμώ τα ρολόγια με τις  πιο λεπτές, αλλά διαβαθμισμένες  στεφάνες.
Άριστη επιλογή φίλε Viglatoras. ;) Το έχω δεί κι απο κοντά το Ingenieur Chrono και είναι θαυμάσιο. Το αρνητικό είναι ότι κάνει πάνω απο 12.000 ευρώ και νομίζω ότι είναι λίγο υπερτιμημένο. Να έκανε 9.000 να έλεγα εντάξει. Αλλά πάνω απο 12.000? Είναι υπερβολή. Στις 12.000 αγοράζω Royal Oak, που ουσιαστικά είναι και ανώτερη δύναμη. Συμφωνείς? :)

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 12:41:34 μμ »
Συμφωνώ, αν και υπάρχει διαφορά στον χαρακτήρα των δύο ρολογιών (IWC σε σύγκριση με το ΑP), με διαφορετικό κοινό για το καθένα, άρα ο καθένας θα το επιλέξει ανάλογα με το στυλ του, αλλά μην ξεχνάμε ότι το ΙWC, έχει δικία του μηχανή , κάτι που για πολλούς έχει σημασία...
Σε ότι αφορά αυτό που είπα για το διαφορετικό κοινό στο οποίο απευθύνονται, φαντάζεσαι τον Σβατζενέγκερ να φοράει το IWC; Δε νομίζω να του ταιριάζει...
Άρα η επιλογή αφορά (πέρα απ΄την τσέπη) και το στυλ του καθενός.
Σε ότι αφορά το όνομα... Δε νομίζω η IWC να υπολύπεται σε κύρος, σε σχέση, με την AP... Απλά η IWC ξεκινάει από πολύ χαμηλότερα στις τιμές.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 12:47:08 μμ »
Συμφωνώ, αν και υπάρχει διαφορά στον χαρακτήρα των δύο ρολογιών (IWC σε σύγκριση με το ΑP), με διαφορετικό κοινό για το καθένα, άρα ο καθένας θα το επιλέξει ανάλογα με το στυλ του, αλλά μην ξεχνάμε ότι το ΙWC, έχει δικία του μηχανή , κάτι που για πολλούς έχει σημασία...
Σε ότι αφορά αυτό που είπα για το διαφορετικό κοινό στο οποίο απευθύνονται, φαντάζεσαι τον Σβατζενέγκερ να φοράει το IWC; Δε νομίζω να του ταιριάζει...
Άρα η επιλογή αφορά (πέρα απ΄την τσέπη) και το στυλ του καθενός.
Σε ότι αφορά το όνομα... Δε νομίζω η IWC να υπολύπεται σε κύρος, σε σχέση, με την AP... Απλά η IWC ξεκινάει από πολύ χαμηλότερα στις τιμές.

Μα και το Chronomat B01 έχει in house μηχανή, αλλά δε μπορεί να συγκριθεί με ROO. Είναι άλλη κατηγορία η AP ( master watchmaking ). Μέχρι και οι βίδες παίζουν σημαδιακό ρόλο στην κατασκευή. ;)

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 01:02:19 μμ »
Kωστα μη βαρας.Ψηφισα IWC :-*

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 01:06:47 μμ »
Kωστα μη βαρας.Ψηφισα IWC :-*
Αλίμονο! ;D ;) Καλά εν τω μεταξύ είμαι ο μόνος που έχει ψηφίσει Β01. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα, ο ψωριάρης της παρέας! :P ;D Ρε Γιάννηηηη, κάρφωσε το επιτέλους, σε περιμένω 1 ώρα. ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 01:32:53 μμ »
Κι εγώ Big Ingenieur Chrono, παρότι δεν μου αρέσουν τα μεγάλα ρολόγια.

Όμως, ταπεινή μου γνώμη, η 89360 είναι ανώτερη από την Β01.
Αν είχα τα λεφτά να αγοράσω την Β01, θα περίμενα ακόμα ένα χρόνο για να πάρω το IWC. ;)

Κώστας.
This post contains 100% recycled electrons

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 01:38:04 μμ »

Όμως, ταπεινή μου γνώμη, η 89360 είναι ανώτερη από την Β01.

Πού ακριβώς το στηρίζεις αυτό? :)

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 01:43:35 μμ »
K_O_S_T_A_S  συμφωνώ σ΄αυτό που λες, απλά αναφέρθηκα στην αγορά του εν' λόγω AP, σε σχέση με το IWC.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 01:48:54 μμ »
K_O_S_T_A_S  συμφωνώ σ΄αυτό που λες, απλά αναφέρθηκα στην αγορά του εν' λόγω AP, σε σχέση με το IWC.

Και πάλι το ROO είναι καλύτερο. Η μια εταιρεία είναι Watchmaking και η άλλη Master Watchmaking + 1 απο τους "βασιλιάδες" της ωρολογοποιίας. ;)

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 01:49:07 μμ »
Πού ακριβώς το στηρίζεις αυτό? :)

Flyback, καλύτερο power reserve, Ο χρονογράφος δουλεύει σε 60λεπτα σαν 2ο ρολόι (καλύτερη αναγνωσιμότητα), όλο το finishing είναι επιροδιομένο (το ρόδιο είναι το πιο ανθεκτικό και ακριβό μέταλλο που υπάρχει) κλπ.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 01:56:41 μμ »
Flyback, καλύτερο power reserve, Ο χρονογράφος δουλεύει σε 60λεπτα σαν 2ο ρολόι (καλύτερη αναγνωσιμότητα), όλο το finishing είναι επιροδιομένο (το ρόδιο είναι το πιο ανθεκτικό και ακριβό μέταλλο που υπάρχει) κλπ.

Power Reserve στο Ingenieur Chrono είναι 68 ώρες
                    στο Chronomat B01 είναι 72 ώρες

B01 Jewels: 47
Ingenieur Chrono : 40

B01 : Auto Centering Reset Hammers, Customizable Index Regulator System, Instant change of date, Column Wheel - Vertical Clutch ;)

Average deviation B01: +0,2 Seconds/day
            Ingenieur Chrono: +1,3 Seconds/day.

Λοιπόν? ;) ;D

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 01:59:53 μμ »
   Kώστα παιδί μου τι έχεις πάθει με τις ψηφοφορίες? Μας προετοιμάζεις για εκλογές? ;D

Κανονικά δεν θα έπρεπε να τα συγκρίνουμε μεταξύ τους, το IWC έχει 2 φορές την τιμή του Breitling...ίσως σε επίπεδο μηχανισμών μόνο. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα συγκριτικό τεστ στο οποίο έχουμε αναφερθεί και παλιότερα. Όποιος έχει όρεξη ας το διαβάσει http://bit.ly/8Z5k6f Θα διαπιστώσετε την τρομερή δουλειά που έχουν κάνει στην Breitling με τον Β01 που ανταγωνίζεται στα ίσια την Caliber 89360 του IWC. Δείτε τις μετρήσεις αν και αξίζει να διαβάσετε όλο το τεστ...

IWC Big Ingenieur Chrono                          Breitling Chronomat B01

Nα πω και κάτι που μόνο όποιος έχει δοκιμάσει τα ρολόγια μπορεί να γνωρίζει...το IWC είναι κυριολεκτικά τεράστιο...μην σας ξεγελούν τα 45,5mm, το ρολόι δειχνει μεγαλύτερο λόγω σχήματος...είναι οριακό ακόμη και για το δικό μου χέρι. Λίγοι από εσας θα το αγόραζαν, ακόμη κι αν είχαν τα χρήματα ακόμη κι αν τους άρεσε τρελλά.
   Το ΙWC μου αρέσει περισότερο...θα το έπαιρνα? Δεν ξέρω...ομοίως και το Β01...είμαι γνωστός λάτρης των Νavitimer άλλωστε ;D
   Ψηφίζω Β01 για τη σχέση τιμής-απόδοσης ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 02:09:54 μμ »
Σαφώς και μπορεί να παλέψει με το Ingenieur Chrono το Β01. Εξ'άλλου δε θα έκανε συγκριτική δοκιμή το Uhren Magazin. Προσωπικά θεωρώ τις 2 εταιρείες πολύ πολύ καλές και ποιοτικές και μάλιστα στο ίδιο επίπεδο. Αν μια ήταν ανώτερη της άλλης δε θα ξεκινούσα την ψηφοφορία.  ;) Επιμένω πως το Ingenieur Chrono είναι πολύ σούπερ ρολόι, τα σπάει πραγματικά ειδικά το subdial που δείχνει λεπτά και ώρα μαζί + το επιροδιομένο φινίρισμα και το free sprung balance όπως επίσης και το ότι το Ingenieur Chrono έχει σταθερή απόκλιση στα beat errors είτε ο χρονογράφος είναι σε λειτουργία είτε εκτός λειτουργίας.

Εντυπωσιακό επίσης είναι και το flyback function, αλλα είναι πιο πολύ "σάλτσα". ;)

Το ένα ρολόι συμπληρώνει το άλλο. ;)

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 02:15:14 μμ »
Power Reserve στο Ingenieur Chrono είναι 68 ώρες
                    στο Chronomat B01 είναι 72 ώρες

B01 Jewels: 47
Ingenieur Chrono : 40

B01 : Auto Centering Reset Hammers, Customizable Index Regulator System, Instant change of date, Column Wheel - Vertical Clutch ;)

Average deviation B01: +0,2 Seconds/day
            Ingenieur Chrono: +1,3 Seconds/day.

Λοιπόν? ;) ;D

Για το Power Reserve δεν εννοούσα την διάρκεια αλλά την αποτελεσματικότητα. Για την ποιότητα του χρονογράφου νομίζω ότι το IWC είναι πιο ανθεκτικό (κάπου είχα διαβάσει ότι η θαυμαστή (το παραδέχομαι) Β01 έχει βγάλει (τουλάχιστο στο αρχικό στάδιο) προβλήματα. Ίσως τώρα να έχουν λυθεί.

Η διαφορά των 1,1 sec ανάμεσα σε δυο εξαιρετικούς μηχανισμούς που έχουν πιστοποιηθεί COSC δεν είναι ουσιαστική.

Θα μπορούσαμε να λέμε ώρες, είναι και οι δυο φοβερές μηχανές.

Αν θέλεις, το προσωπικό μου γούστο δεν μου επιτρέπει να φορέσω το IWC γιατί είναι πολύ μεγάλο. Σαν τηγάνι θα είναι στο χέρι μου. Πάντα είχα πάνω όριο τα 42mm.

Την Breitling την αγαπώ πολύ. Είχα και το Superocean το Heritage. Ήταν όμως το 38άρι και το πούλησα για να πάρω το 42άρι. Έλα όμως που όλο το βγάζουν και πουθενά δεν το έχω βρει ακόμα... >:(
Στο περίμενε...

Κώστας

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 02:25:00 μμ »

Β01 έχει βγάλει (τουλάχιστο στο αρχικό στάδιο) προβλήματα. Ίσως τώρα να έχουν λυθεί.
Καλά σ'αυτό όλες οι εταιρείες όταν βγάζουν νέες μηχανές, προκύπτουν προβλήματα. Εδώ η 3313 της Ω που είναι απο το 2007 μηχανή και ακόμα έχει προβλήματα ( δυστυχώς ). Και δε μιλάμε μόνο για ένα πρόβλημα στο χρονογράφο, αλλά για σκηνικά τώρα να σταματάει όλο το ρολόι και να τρελαίνεσαι.

Ευτυχώς το δικό μου το Β01 είναι κομπλέ. Πέρασε ο ιλαράς. ;D Και κάτι άλλο: Ο B01 δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τις άλλες μηχανές της Breitling που βασίζονται σε ΕΤΑ και Valljoux. Πρίν είχα το Evolution και έλεγα: Έλα μωρέ τώωωρα, Β01 και μ.....ς. Τί παραπάνω έχει δηλαδή απο την Caliber 13 ( Valljoux 7750 )? Κι όμως με το που το χρησιμοποίησα και το φόρεσα, κατάλαβα αμέσως ότι η Breitling άλλαξε εντελώς επίπεδο σε όλους τους τομείς. Άργησε να βγάλει in house βέβαια, αλλά κάλιο αργά παρα ποτέ. ;)

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 03:49:36 μμ »
Β01 λόγω αγαπημένης εταιρείας, φθηνότερης τιμής και πιο κλασσικού-διαχρονικού σχεδιασμού.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 23, 2011, 03:50:52 μμ »
B απο μενα.
και μισο-μισο ειναι κουκλα.
το iwc δεν μου λεει και πολλα