Αποστολέας Θέμα: Temperature Crash Test - Omega Seamaster Planet Ocean  (Αναγνώστηκε 35887 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Temperature Crash Test - Omega Seamaster Planet Ocean
« Απάντηση #80 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 06:35:01 μμ »
The Speedmaster made history in April of 1970 when it was used to time the secondary rocket burns to bring the crippled Apollo 13 spacecraft back to Earth.

In 1970, after Apollo 13 was crippled by the rupture of a Service Module oxygen tank, Jack Swigert's Speedmaster was famously used to precisely time the critical 14-second Mid-Course Correction 7 burn using the Lunar Module's Reaction Control System, which allowed for the crew's safe return. In recognition of this, Omega was awarded the Snoopy Award by the Apollo 13 astronauts, "for dedication, professionalism, and outstanding contributions in support of the first United States Manned Lunar Landing Project."

Δεν σημαίνει ότι δεν θα το έκανε και κάποιο άλλο ρολόι, όμως η ιστορία γράφει moonwatch ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 06:38:18 μμ »
The Speedmaster made history in April of 1970 when it was used to time the secondary rocket burns to bring the crippled Apollo 13 spacecraft back to Earth.

In 1970, after Apollo 13 was crippled by the rupture of a Service Module oxygen tank, Jack Swigert's Speedmaster was famously used to precisely time the critical 14-second Mid-Course Correction 7 burn using the Lunar Module's Reaction Control System, which allowed for the crew's safe return. In recognition of this, Omega was awarded the Snoopy Award by the Apollo 13 astronauts, "for dedication, professionalism, and outstanding contributions in support of the first United States Manned Lunar Landing Project."

Δεν σημαίνει ότι δεν θα το έκανε και κάποιο άλλο ρολόι, όμως η ιστορία γράφει moonwatch ;)
Εε βέβαια και θα το έκανε οποιοδήποτε ρολόι με χρονογράφο. Αλλα αφού φόρεσαν το Speedy, τότε αυτό παίρνει τη δόξα. ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 06:40:45 μμ »
Φυσικά και παίρνει τη δόξα και δικαίως...και αλίμονο αν η Ω δεν το διαφήμιζε...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 06:45:10 μμ »
Φυσικά και παίρνει τη δόξα και δικαίως...και αλίμονο αν η Ω δεν το διαφήμιζε...
Αλλά όμως την δόξα για το ομοαξονικό την παίρνει ο Γιωργάρας!!! ;D ;D ;D

:supz: :respect:

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 06:48:15 μμ »
Οι αστροναύτες της NASA όμως είναι επιστήμονες - διάνοιες και ξέρουν φυσική,χημεία και μαθηματικά καλύτερα απ'όλους. Γιατί να μη ξέρουν να χρησιμοποιήσουν το Moonwatch ως πολυμήχανο εργαλείο. Όπως και οι πιλότοι παλιά χρησιμοποιούσαν SlideRule του Navitimer για να υπολογίσουν διάφορες μετρήσεις.

Εγώ στην εξεταστική της πληροφορικής αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω το slide rule του Bentley 6.75 για να κάνω πράξεις μετατροπής απο διαδικό σύστημα σε δεκαδικό και απο δεκαδικό σε διαδικό, επειδή ο καθηγητής απαγόρευσε τα κομπιουτεράκια. Και ναί απο το πολυδιαφημισμένο slide rule της breitling, έκανα την άσκηση πολύ πιο γρήγορα. Λοιπόν?
Δυστιχώς δεν φτάνουν η φυσική ,χημεία κλπ  για να υπολογίσεις την τροχειά ενός διαστημοπλοίου
Breil Manta
Philip watch
Zenith varius models Omega idem Varius vintage pocket watches etc.etc

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 10:03:43 μμ »
kosdome έσκισε το moon!
Κωστα η Ω πήρε το αιμα της πίσω....αλλά το ΠΟ βγήκε 3ο :(
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 10:26:24 μμ »
kosdome έσκισε το moon!
αλλά το ΠΟ βγήκε 3ο :(
Δε πειράζει ρε Νίκο. Τουλάχιστον πάει Europa!!! ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 10:55:48 μμ »
Κανείς δεν πήρε το αίμα του πίσω, κι ο Νίκος έχει απόλυτο δίκιο σ' αυτά που γράφει για την NASA κύριοι...
Το Moon είναι νικητής -και μπράβο του- στην μάχη του ...ψύχους! ΑΛΛΑ... ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ!

- Σε ψύχος διαστήματος και Σελήνης, -63'' το 24ωρο = ακατάλληλο για χρονογράφος διαστημικών αποστολών. Τελεία και παύλα. Και ΠΡΟΣΟΧΗ εκεί μιλάμε όχι για -18 και -20 βαθμούς... Βάλτε το σχεδόν επί έξη έως δέκα...
- Τα υπόλοιπα ρολόγια που δεν τα κατάφεραν, ή τα κατάφεραν χειρότερα = μόνον για τον πλανήτη μας.
- Για χρήση μέσα σε διαστημικό όχημα, ΟΚ εξυπακούεται ότι θα δουλέψουν κανονικά (εξ ου και η ζωτική συμβολή στο Apollo XIII)...

Δεν μπορούμε όμως να μιλάμε για επαγγελματική χρήση από αστροναύτες (όχι πάντα επιστήμονες Κωνσταντίνε, αλλά τρομερής ειδικής κατάρτισης και εκπαίδευσης πιλότους κατά κανόνα), γιατί σε μιά οποιαδήποτε διαστημική πτήση δεν υπάρχει η πολυτέλεια της ανακρίβειας... ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Εκτός κι αν φορέθηκε κάτι που ήταν special order & construction, κι εμείς δεν το γνωρίζουμε. Και βέβαια ήταν supplementary equipment, και όχι main...

Ψήφο λοιπόν εμπιστοσύνης σ΄αυτό το ιστορικό και αξιόμαχο επί μισόν αιώνα σκυλί, αλλά όχι και βασιλική τιάρα...

Πάντως, πέραν του P.O. που θεωρώ ομορφότερο, το Moon αποτελεί πάραυτα βασικό στόχο στην συλλογή μου. Οι δε λόγοι είναι αυτονόητοι!
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 11:26:41 μμ »
Δυστιχώς δεν φτάνουν η φυσική ,χημεία κλπ  για να υπολογίσεις την τροχειά ενός διαστημοπλοίου

Συμφωνώ & επαυξάνω.
Ο αστροναύτης και το οποιοδήποτε ρολόι του δεν μπορούν να συγκριθούν με τον υπολογιστή πτήσης. Πίσω από κάθε εκτόξευση δουλεύει ένας ολόκληρος κόσμος από υπολογιστές πάνω στο διαστημόπλοιο αλλά και στο κέντρο ελέγχου στην γη. Στο χρόνο που ο αστροναύτης θα κοιτάξει και μόνο τί ώρα είναι, οι υπερυπολογιστές έχουν κάνει εκατομμύρια υπολογισμούς. Και αυτό όχι σήμερα αλλά και εκείνη την εποχή 40 χρόνια πριν.
Το ρολόι στο χέρι του αστροναύτη είχε επικουρικό ρόλο (BackUp) όπως πχ, σε 20 λεπτά να αρχίσεις να ετοιμάζεσαι για επανείσοδο.
Πάντως κάπου είχα διαβάσει ότι σε EVA στην σελήνη όντως το φορούσαν το ρολόι. Υποθέτω ότι οι ακραίες θερμοκρασίες (-150, +120) αφορούν το έδαφος (το χώμα) και όχι τον περιβάλλοντα χώρο διότι δεν υπάρχει ατμόσφαιρα. Το ρολόι είναι στο μανίκι του αστροναύτη και όχι πεταμένο κάτω.!!! Λόγω του κενού είναι μονωμένο από τις θερμοκρασίες του εδάφους. Απλά θερμαίνεται πολύ όταν το βλέπει ο ήλιος και ψύχεται πάλι πολύ όταν μπαίνει στην σκιά. Όμως αυτό, σε έναν αστροναύτη που κινείται συνεχώς το 6ωρο που είναι εκτός οχήματος έχει συχνές εναλλαγές ήλιου-σκιάς κι έτσι το ρολόι δεν προλαβαίνει να πιάσει ακραίες τιμές. Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι το moonwatch είναι εντελώς διαπερατό (μηδενική στεγανότητα) από αέρα, τότε με το που βγαίνει στο κενό αδειάζει από αέρα γρήγορα και έτσι ο μηχανισμός είναι ακόμη πιο μονωμένος. Είναι ένα ρολόι που αναπνέει.
Και τέλος, σε προσωπικό επίπεδο, δεν έχω καταλήξει αν όντως οι άνθρωποι πάτησαν το φεγγάρι (αν και οι Ρώσοι ποτέ δεν το διέψευσαν).
Όμως σίγουρα υπάρχει πολύ, μα πάρααααα πολυυυυύ, marketing στην όλη ιστορία και όποιος μπορεί να βγάλει λεφτά, το κάνει όσο καλύτερα μπορεί....

Κ.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 11:43:55 μμ »
Βρε παιδιά δεν είπε κανείς ότι υπολόγισαν την γωνία πρόσπτωσης στην ατμόσφαιρα με το ρολόι...έγραψα παραπάνω τι ακριβώς χρονομέτρησαν...

Κατά τα λοιπά νομίζω πως ο kosdome6 τα είπε πολύ καλά...απλά δεν ασπάζομαι τη θεωρία συνομωσίας, είπαμε μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο..

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 12:09:49 πμ »
Respect στο φεγγαρορόλόγο! Είμαι φανατικός Ωκιας λόγω του Speedmaster (φαινεται και από το nick) αλλά μετά τα αποτελέσματα του PO άρχισα να ... "ιδρώνω" ...
τώρα είμαι πολύ καλύτερα από την ΑΨΟΓΗ συμπεριφορά του Speedy σε "κρύες" καταστάσεις!

Φιλικά
Νίκος
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 12:18:32 πμ »
Εγώ όμως έχω και μια άλλη ερώτηση: Το Cosmonaute είχε πετάξει στο διάστημα πρίν το Speedmaster έτσι? Το ρολόι όντως ( όπως είχε πεί κι ο Δημήτρης πιο κάτω ), ήταν προσωπική επιλογή του Carpenter. Οπότε τη στιγμή που πέταξε 1ο το Cosmonaute, γιατί δε ξαναπέταξε το ίδιο και στη σελήνη? Εκτός και αν το Cosmonaute ταξίδεψε στο διάστημα, αλλά δεν βγήκε απο την κάψουλα Aurora 7.. Τί σκατά παραπάνω είχε το Speed σε σχέση με το Cosmonaute δηλαδή? Άσε που το Cosmonaute ήταν πιο βολικό τη στιγμή που ήταν 24ωρο, αφού στο διάστημα η μέρα και η νύχτα δεν έχουν κανένα νόημα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 12:49:50 πμ »
Έγινε διαγωνισμός και τον κέρδισε η Omega ;)

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Σεπτέμβριος 22, 2011, 10:37:31 πμ »
Το Cosmonaute δεν πέρασε τα τεστ, κυρίως στεγανότητας, το Ω τα πέρασε... ;)