Αποστολέας Θέμα: Temperature Crash Test - Omega Seamaster Planet Ocean  (Αναγνώστηκε 35838 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Temperature Crash Test - Omega Seamaster Planet Ocean
« Απάντηση #40 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 09:12:04 μμ »
Διάβασα το mail σου
Λοιπόν αυτό που ήθελα να πώ έιναι ότι οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι εκτός πραγματικότητας
Οσο για τα τέστ που έγιναν στο μελλοντικό moon είναι καταγεγραμένο στό προηγούμενο mail
Τωρα κατα πόσον στίς διαστημικές αποστολές η NASA αγοράζει ένα ρολόι από το μαγαζάκι της γειτονιάς η αγοράζει κάποιο moon από την Ωμεγα ειδικής κατασκευής αυτό μάλλον είναι βέβαιο
Νομίζω όμως ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το κάθε εργοστασιακό αγωνιστικό αυτοκίνητο που είναι εντελώς διαφορετικό με αυτό που μπορείς να αγοράσεις εσύ και εγώ κλπ
Breil Manta
Philip watch
Zenith varius models Omega idem Varius vintage pocket watches etc.etc

Αποσυνδεδεμένος Harry 22

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 09:22:58 μμ »
Αν ισχύουν οι δύο τελευταίες γραμμές που έγραψες,τότε μιλάμε για ψεύτικη διαφήμιση και εξαπάτηση των καταναλωτών.
Η Omega μας λέει:"Πάρτε το ρολόι που περπάτησε στο διάστημα και την Σελήνη".
Δεν μας λέει ότι το ρολόι που αγοράζουμε δεν είναι ίδιο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε.

Παρ'όλα αυτά,δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο,και το ρολόι που αγοράζουμε είναι το ίδιο με εκείνο που φοράνε οι αστρονάυτες.
Απλά δεν μπορεί να κάνει αυτά τα οποία υπόσχεται ότι κάνει(η γνώμη μου πάντα).

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 09:33:01 μμ »
Εγώ πιστεύω πως το Moonwatch που φορέθηκε στο διάστημα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βγαίνει τώρα. Να θέσω το εξής ερώτημα: Γιατί το Moonwatch είναι απο τα πιο φθηνά Speedmaster της Ω? Τη στιγμή που έχει αντέξει τα τρελά τέστ της NASA και στην ουσία είναι: NASA Certified, τότε θα έπρεπε να ήταν πανάκριβο και σε Limited Edition 1000 pieces ( λέω εγώ ένα παράδειγμα ).

Πιστεύω πως είναι σα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Π.χ : Η C-Class της Mercedes Benz τρέχει στους αγώνες DTM. Η C-Class που θα αγοράσει ο απλός πελάτης, δε θα είναι DTM αλλά μια απλή C-Class. ( Άντε ///AMG ).

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 09:39:11 μμ »
Αν ισχύουν οι δύο τελευταίες γραμμές που έγραψες,τότε μιλάμε για ψεύτικη διαφήμιση και εξαπάτηση των καταναλωτών.
Η Omega μας λέει:"Πάρτε το ρολόι που περπάτησε στο διάστημα και την Σελήνη".
Δεν μας λέει ότι το ρολόι που αγοράζουμε δεν είναι ίδιο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε.

Παρ'όλα αυτά,δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο,και το ρολόι που αγοράζουμε είναι το ίδιο με εκείνο που φοράνε οι αστρονάυτες.
Απλά δεν μπορεί να κάνει αυτά τα οποία υπόσχεται ότι κάνει(η γνώμη μου πάντα).
Δέν ξέρω κατα πόσον είναι πάντα σωστό αυτό αλλά νομίζω ότι οι διαφιμήσεις της κάθε εταιρίας έχουν και κάποιο ποσοστό ανακρίβειας
Είται αυτό λέγεται υπερβολή ή ακόμα και συγκαλυμένο ψεύδος
Breil Manta
Philip watch

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 10:33:31 μμ »
Διάβασα το mail σου
Λοιπόν αυτό που ήθελα να πώ έιναι ότι οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι εκτός πραγματικότητας
Οσο για τα τέστ που έγιναν στο μελλοντικό moon είναι καταγεγραμένο στό προηγούμενο mail
Τωρα κατα πόσον στίς διαστημικές αποστολές η NASA αγοράζει ένα ρολόι από το μαγαζάκι της γειτονιάς η αγοράζει κάποιο moon από την Ωμεγα ειδικής κατασκευής αυτό μάλλον είναι βέβαιο
Νομίζω όμως ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το κάθε εργοστασιακό αγωνιστικό αυτοκίνητο που είναι εντελώς διαφορετικό με αυτό που μπορείς να αγοράσεις εσύ και εγώ κλπ

Οι θερμοκρασίες +110C έως -155C είναι πραγματικές στην επιφάνεια της Σελήνης. Όπως είναι και οι μορφές και εντάσεις της κοσμικής ακτινοβολίας στο εγγύς διάστημα του πλανήτη μας. Κανένα συμβατικό ρολόι δεν -ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΔΕΝ- θα αντέξει σε αυτά, ευνόητον δε το γιατί...
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 10:48:27 μμ »
Οι θερμοκρασίες +110C έως -155C είναι πραγματικές στην επιφάνεια της Σελήνης. Όπως είναι και οι μορφές και εντάσεις της κοσμικής ακτινοβολίας στο εγγύς διάστημα του πλανήτη μας. Κανένα συμβατικό ρολόι δεν -ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΔΕΝ- θα αντέξει σε αυτά, ευνόητον δε το γιατί...
Από ότι διάβασα σε κάποιο προηγούμενο post τα τεστ που έκαναν στο ρολογάκι αυτό ήταν σε χαμηλότερο εύρος θερμοκρασιών
Το γεγονός ότι το εύρος της μεταβολής της θερμοκρασίας στην Σελίνη μπορεί να είναι αυτό δεν σημαίνει ότι κατα το διάστημα της εξόδου του αστροναύτη η μεταβολή της θερμοκρασίας θα είναι και αυτη
Breil Manta
Philip watch

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 11:17:00 μμ »
Και όμως έτσι είναι Νίκο. Εκεί που δούλεψαν, μετά την προσελήνωση (τρείς παρά κάτι το μεσημέρι γήινη ώρα), πέρασαν το Σεληνιακό μεσημέρι με τον ήλιο στην κατακόρυφο, κι αυτό το διαπίστωσα από τις απουσίες σκιάσεων σε κάμποσες από τις πολλές φωτό (εκτός κι αν όλη δουλειά ήταν ...μούφα...)! Οι 71C που ήταν το άνω όριο στα γήινα τεστ, τα οποία διήρκεσαν και ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ, ήταν μάλλον παιδικό πάρτυ μπροστά στις σχεδόν 22 ώρες που διήρκεσε η παραμονή στο φεγγάρι, εκ των οποίων 5-6 ώρες πρέπει να αφορούσαν πολύ ψηλές θερμοκρασίες (σίγουρα πάνω από 90C). Και σημειωτέον ότι δούλεψαν φυσικά μόνο μέρα και με άπλετο φως, δουλειά και περίπατος σε σκοτεινά σημεία/στο σούρουπο απαγορεύοταν σαφώς...

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 11:28:20 μμ »
Κατ αρχήν αυτη η συζήτηση με το ότι η αποστολή ήταν 'μούφα' νομίζω ότι έχει τελειώσει
Το γιατί είναι εκτός υλης του forum
τωρα για τίς θερμοκρασίες που το ρολόι αντιμετώπισε και ξεπέρασε κατα την διάρκεια της παραμονής στό φεγγαρι μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε
Το moon είναι πράγματι ένα αξιόλογο ρολόι που κάποτε θα επιθυμούσα και εγώ να έχω ανεξάρτητα από το εάν αυτό που πουλιέται είναι πράγματι ίδιο με αυτό που πήγε στο φεγγάρι
Breil Manta
Philip watch

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 11:38:40 μμ »
Νίκο, δια του λόγου το αληθές, παραθέτω απόσπασμα από επίσημα αρχεία:

The spacesuits worn by the Apollo astronauts could withstand the rigors of a lunar mission such as 270-degree temperature swings, but are gradually disintegrating on planet Earth -- and there's nothing anyone can do to stop it.

They were built to protect the fragile bodies of humans in outer space. Temperatures on the moon swing from 120 degrees Celsius (248 degrees Fahrenheit) by day to minus 150 degrees Celsius (minus 238 degrees Fahrenheit) by night. The spacesuits were even intended to withstand strikes by minuscule meteorites. But time is taking its toll on the suits the Apollo 11 astronauts wore when they set foot on the moon for the first time on July 20, 1969.

"Three factors have caused the suits to deteriorate -- light, humidity and temperature," Cathleen Lewis, curator of the Smithsonian Air and Space Museum in Washington, told SPIEGEL ONLINE. The humid summers in the US capital are doing more damage than the air vacuum and the drastic temperature swings the suits were exposed to on the moon.

The rubber is corroding, the metal parts are rusting and the plastic parts are disintegrating.

The spacesuits consist of 21 layers of different materials. Closest to the body is a soft overall into which plastic tubes for water circulation were sewed. The next layer is made of nylon with ventilation slits, followed by a multilayered suit made of various synthetic materials for pressurization. The waist, knees and elbows were cushioned with foam rubber. A polyethylene terephthalate (PET) foil combined with other fireproof materials protected the astronauts from the heat. The outer coating is made of white Teflon.

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 11:58:18 μμ »
Δέν ξέρω τι να πώ
Εάν η NASA ήξερε τί θερμοκρασίες θα αντιμετώπιζαν οι αστροναύτες στο φεγγαρι που σίγουρα το ήξερε και έκανε τέστ του ρολογιού σε τόσο πολύ μικρότερο εύρος θερμοκρασιών  είναι σχεδόν απίθανο
Breil Manta
Philip watch

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 12:04:46 πμ »
Ρε παιδιά δεν είμαστε επιστήμονες της NASA, ούτε watchmakers της Ω, ούτε γνωρίζουμε το πώς το τέσταραν το ρολόι. Εγώ προσωπικά πιστεύω πως το ρολόι φορέθηκε απο αυτούς που φορέθηκε στο φεγγάρι. Μπορεί το ρολόι να το φόραγαν την στιγμή που περπατούσαν στο φεγγάρι, μπορεί όμως και να το φόραγαν μέσα στο διαστημόπλοιο, το οποίο προσγειώθηκε στο φεγγάρι. Δε γίνεται μια εταιρεία σαν την Ω να λέει χαζομάρες 100%, αλλιώς δε θα ήταν στο top 3 των πωλήσεων. ;)

Αποσυνδεδεμένος Harry 22

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 12:08:47 πμ »
Δεν αμφισβητούμε το αν φορέθηκε,αλλά το αν άντεξε.Και τι εννοώ με το "άντεξε".
Όχι αν σκόρπισε και έγινε βίδες,αλλά αν είχε καλή χρονομετρία.Γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα.
Και ανέπαφο να βγήκε μηχανικά,αν δεν κράταγε χρόνους τι να το κάνεις?

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 12:10:26 πμ »
Όχι αν σκόρπισε και έγινε βίδες,αλλά αν είχε καλή χρονομετρία.Γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα.
Ακριβώς! Και επίσης δεν εξετάσαμε και την άλλη θεωρία: Μπορεί οι αστροναύτες να το ήθελαν για το χρονογράφο και όχι για να βλέπουν την ώρα.

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 12:13:53 πμ »
Σίγουρα αλλά εδώ τίθεται και ένα άλλο ερώτημα
Τί χρειάζεται το ρολόι στα χέργια του αστροναύτη ?
Μήπως και χάσει κάποιο ραντευού ?
Από την στιγμή που έχει συνεχή επικoινωνία με την βάση εάν χρειαστεί να κάνει κάτι σε κάποια συγκεκριμένη χρονικη στιγμή δεν μπορούν από την NASA να του πούν να το κάνει ?
Πρέπει να διαβάσει την ώρα από το moon ?
Breil Manta
Philip watch

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 12:17:08 πμ »
Από την στιγμή που έχει συνεχή επικoινωνία με την βάση εάν χρειαστεί να κάνει κάτι σε κάποια συγκεκριμένη χρονικη στιγμή δεν μπορούν από την NASA να του πούν να το κάνει ?
Και ξαναλέω: Για τον χρονογράφο! Μπορεί να έβγαιναν έξω στο διάστημα με την στολή, και το οξυγόνο να τους έφτανε για 5 ώρες και 24 λεπτά ( λέμε τώρα ). Πατώντας το start, ξέρανε πόσο οξυγόνο τους μένει. Ένα ρολόι δε σου λέει μόνο την ώρα, έχει κι άλλες λειτουργίες.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 12:21:42 πμ »

Νίκο δες τι έγινε με το Apollo 13 ;)

Οι αστροναύτες απ'όσο ξέρω έμειναν λίγες ώρες στην επιφάνεια της σελήνης, μήπως ήταν επιλεγμένες έτσι ώστε οι θερμοκρασίες να μην ήταν ακραίες?

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Harry 22

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 12:33:05 πμ »
Θεωρητικά το Moon τους έσωσε κατά την επάνοδό τους στην Γή(χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαν να υπολογίσουν το ακριβές σημείο εισόδου).
Υπάρχει και το σχετικό(πολύ καλό) ντοκυμαντέρ του History Channel αν δεν κάνω λάθος.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 12:48:00 πμ »
Ερώτηση: Την στιγμή που στο διάστημα δεν υπάρχει βαρύτητα, δεν είναι ένα + στην χρονομετρία, όταν το ρολόι βρισκόταν σε κάθετη θέση? Τώρα θα μου πείς: Ποιός χέστηκε για το συγκεκριμένο κομμάτι, τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με τρομερές υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες.

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 12:53:37 πμ »
Ερώτηση: Την στιγμή που στο διάστημα δεν υπάρχει βαρύτητα, δεν είναι ένα + στην χρονομετρία, όταν το ρολόι βρισκόταν σε κάθετη θέση? Τώρα θα μου πείς: Ποιός χέστηκε για το συγκεκριμένο κομμάτι, τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με τρομερές υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες.
Δέν κατάλαβα τίποτα από αυτό το e-mail
Breil Manta
Philip watch

Αποσυνδεδεμένος Harry 22

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 12:55:26 πμ »
Εν ολίγοις:
Τι να το κάνεις το tourbillion σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας :D