Αποστολέας Θέμα: Temperature Crash Test - Omega Seamaster Planet Ocean  (Αναγνώστηκε 35893 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
Temperature Crash Test - Omega Seamaster Planet Ocean
« στις: Σεπτέμβριος 19, 2011, 11:49:13 μμ »
Κι όμως άντεξε η μηχανή στην κατάψυξη ( -5 βαθμούς ).

ΚΡΑΚΟΥΛΟ
[/b]

Αφού βγήκε απο την κατάψυξη, δε δούλευε καθόλου. Το έβαλα κάτω απο την βρύση με καυτό νερό και ξεκίνησε να δουλεύει κανονικά!!! ;D

Αποτέλεσμα: -19 minutes μέσα σε 30 λεπτά

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 20, 2011, 12:19:47 πμ από K_O_S_T_A_S »

Αποσυνδεδεμένος Harry 22

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Temperature Crash Test - Omega Seamaster Planet Ocean
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 19, 2011, 11:54:42 μμ »

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 19, 2011, 11:56:08 μμ »
Με παραδέχεσαι Χάρη? ;D Είμαι κι εγώ psycho μη νομίζεις! ( Με το Β01 δε το κάνω με τίποτα βέβαια ) ;D

Αποσυνδεδεμένος Harry 22

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 12:10:56 πμ »
Σωστός!!!
Αν μη τι άλλο έχεις τσαγανό!Το παραδέχομαι!

Πάντως πέρα από την πλάκα,καλά τα πήγε το Ω.Αυτό που μου κάνει εντύπωση πάντως είναι το Moon σε διάφορες φωτό που απεικονίζεται να φοριέται πάνω από την στολή και ο αστροναύτης να κόβει βόλτες στο διάστημα.
Δεν γνωρίζω ακριβώς πόσο υπό του μηδενός είναι εκεί "έξω",αλλά σίγουρα είναι αρκετά.
Πώς και δεν κρυσταλλώνει και στις φωτό φαίνεται τζι-τζι??
Για να μην πω για την χρονομετρία....
Μήπως τελικά οι θεωρείες συνομοσίας είναι αληθινές και μας δουλεύουν κανονικότατα και δεν έχει πάει κανείς εκεί "έξω"? ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος assassin88

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 12:13:19 πμ »
Αυτό που μου κάνει εντύπωση πάντως είναι το Moon σε διάφορες φωτό που απεικονίζεται να φοριέται πάνω από την στολή και ο αστροναύτης να κόβει βόλτες στο διάστημα.
Δεν γνωρίζω ακριβώς πόσο υπό του μηδενός είναι εκεί "έξω",αλλά σίγουρα είναι αρκετά.
Υποννοείς ότι το σκηνικό ήτανε στημένο??
Άντε καλέ....κακεντρέχειες ;D ;D :D :D ;D ;D

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 12:15:01 πμ »
Σωστός!!!
Αν μη τι άλλο έχεις τσαγανό!Το παραδέχομαι!

Πάντως πέρα από την πλάκα,καλά τα πήγε το Ω.Αυτό που μου κάνει εντύπωση πάντως είναι το Moon σε διάφορες φωτό που απεικονίζεται να φοριέται πάνω από την στολή και ο αστροναύτης να κόβει βόλτες στο διάστημα.
Για να μην πω για την χρονομετρία....
Μήπως τελικά οι θεωρείες συνομοσίας είναι αληθινές και μας δουλεύουν κανονικότατα και δεν έχει πάει κανείς εκεί "έξω"? ;D ;D
Τί να σου πω, δε ξέρω. Πάντως η διαφορά είναι ότι ο αστροναύτης το φοράει. Αν το άφηνες το Moonwatch στο διάστημα αφόρετο, τότε σίγουρα θα χάλαγε. Κι εγώ αν πάω στην Αλάσκα που έχει -30 και -40 και φοράω το Ω, δε θα πάθει τίποτα. Αν όμως το βγάλω και το αφήσω, θα έχει γίνει κράκουλο όπως τώρα με την κατάψυξη. ;D

Ρώτησε τον Eugene Cernan και τον Buzz Aldrin καλύτερα! ;)

Αποσυνδεδεμένος Harry 22

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 12:33:52 πμ »
Επειδή το θέμα είναι πιασάρικο να παραθέσω ένα συλλογισμό μου.
Το 1988-1992 σπούδαζα στον Καναδά και συγκεκριμένα στο Montreal.
Έμενα μαζί με τον θείο μου όπου το σπίτι ήταν σε προάστιο μακριά από το κέντρο(με αμάξι περίπου κανά 30λεπτό).
Κάποια στιγμή είχαμε πάει για ψώνια super market.Τα ψώνια τα είχαμε βάλει πόρτ-μπαγκάζ.Εκείνη η μέρα ήταν η πιό κρύα που είχα συναντήσει εγώ και από ότι έλεγαν οι ντόπιοι και από τις πιό κρύες γενικότερα.
-25ο Κελσίου.Όταν φθάσαμε σπίτι και βγάλαμε τα ψώνια,ότι ήταν σε υγρή μορφή είχε παγώσει εντελώς!!!
Η Pepsi είχε γίνει παγάκι όλο το μπουκάλι.!!!
Άρα ότι είναι εκτεθειμένο χωρίς να έρχεται σε επαφή με κάποιο ζεστό αντικείμενο σίγουρα παγώνει.
Το ρολόι όμως έρχεται σε επαφή με την στολή εξωτερικά η οποία υποθέτω ότι είναι κρύα.Εδώ το νεοπρέν πιάνεις μέσα στην θάλασσα και είναι κρύο που είναι στα 4-6mm και ένα απλό νεοπρέν.
Αυτές οι στολές έχουν πάχος μερικούς πόντους και είναι από state of the art υλικά.Λογικά πρέπει να κρατούν όλη την θερμότητα εσωτερικά και να μην έχουν καμία απώλεια πρός τα έξω.
Άρα.....

....άρα λέω μαλακίες ;D ;D ;D
όση ώρα έγραφα,μου ήρθε η επιφίτηση!!!!
Αφού στο διάστημα δεν υπάρχει ατμοσφαιρικός αέρας,τι να υγροποιηθεί και μετά να παγώσει????

Το παίρνω πίσω ;D ;D
Τα παλικάρια πήγαν τελικά εκεί "έξω"....

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 01:06:03 πμ »
Επειδή το θέμα είναι πιασάρικο να παραθέσω ένα συλλογισμό μου.
Το 1988-1992 σπούδαζα στον Καναδά και συγκεκριμένα στο Montreal.
Έμενα μαζί με τον θείο μου όπου το σπίτι ήταν σε προάστιο μακριά από το κέντρο(με αμάξι περίπου κανά 30λεπτό).
Κάποια στιγμή είχαμε πάει για ψώνια super market.Τα ψώνια τα είχαμε βάλει πόρτ-μπαγκάζ.Εκείνη η μέρα ήταν η πιό κρύα που είχα συναντήσει εγώ και από ότι έλεγαν οι ντόπιοι και από τις πιό κρύες γενικότερα.
-25ο Κελσίου.Όταν φθάσαμε σπίτι και βγάλαμε τα ψώνια,ότι ήταν σε υγρή μορφή είχε παγώσει εντελώς!!!
Η Pepsi είχε γίνει παγάκι όλο το μπουκάλι.!!!
Άρα ότι είναι εκτεθειμένο χωρίς να έρχεται σε επαφή με κάποιο ζεστό αντικείμενο σίγουρα παγώνει.
Το ρολόι όμως έρχεται σε επαφή με την στολή εξωτερικά η οποία υποθέτω ότι είναι κρύα.Εδώ το νεοπρέν πιάνεις μέσα στην θάλασσα και είναι κρύο που είναι στα 4-6mm και ένα απλό νεοπρέν.
Αυτές οι στολές έχουν πάχος μερικούς πόντους και είναι από state of the art υλικά.Λογικά πρέπει να κρατούν όλη την θερμότητα εσωτερικά και να μην έχουν καμία απώλεια πρός τα έξω.
Άρα.....

....άρα λέω μαλακίες ;D ;D ;D
όση ώρα έγραφα,μου ήρθε η επιφίτηση!!!!
Αφού στο διάστημα δεν υπάρχει ατμοσφαιρικός αέρας,τι να υγροποιηθεί και μετά να παγώσει????

Το παίρνω πίσω ;D ;D
:dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:, σωστά ρε Χάρη. ;)

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 07:31:01 πμ »
Κώστα ωραίος!
ΥΓ: Το Breitling B01 τώρα είναι οκ;
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 07:43:21 πμ »
Κώστα ωραίος!
ΥΓ: Το Breitling B01 τώρα είναι οκ;
Ναί αμέ.  ;)

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 07:50:52 πμ »
Παράθεση
Αφού στο διάστημα δεν υπάρχει ατμοσφαιρικός αέρας,τι να υγροποιηθεί και μετά να παγώσει?Huh?

Το παίρνω πίσω
Kαι με τα λιπαντικά της μηχανής τι γίνεται, πώς δεν παγώνουν?? ;D

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 07:57:27 πμ »
Guys, εκεί έξω μπορεί να μην έχει αέρα για να παγώσει, αλλά έχει διάφορα άλλα... Έχει τρομερές ακτινοβολίες και βέβαια πολύ υπό το μηδέν... Κι αυτό επηρρεάζει σοβαρότατα τα μέταλλα του μηχανισμού και τους δείκτες, όπως και τα λιπαντικά. Χάρη, η απορία σου να παραμείνει, όπως και σ' όλους μας. Τι μπορεί ν' αντέξει εκεί πάνω, και να δουλεύει με κανονική χρονομετρία κάτω από τέτοιες συνθήκες; Θα έλεγα να δημοσιεύσει το link των tests του Speedy όποιος το ξέρει, όπως είχε βγει από την NASA. Γιατί αμφιβάλλω απεριόριστα αν το ρολόι τεσταρίστηκε σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ πριν πετάξει. Δηλαδή UV, GAMMA, -155C έως +110C που έχει το φεγγάρι, και πάει λέγοντας... Μην ξεχνάτε από τι ήταν φτιαγμένα τα Lunar vehicles και οι ηλεκτροκινητήρες τους, εντελώς ειδικές κατασκευές... Το ρολόι λοιπόν, έλα θείε Σαμ να μας πεις, πως πήγε κι ήρθε; ???
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 08:45:55 πμ »
Ρε παιδιά μπορεί το ρολόι να το φόρεσαν μέσα στο διαστημόπλοιο και όχι έξω. Μπορεί τα συγκεκριμένα Moonwatch να είχαν τροποποιηθεί απο την NASA. Ας θέσουμε και το άλλο ερώτημα: Αφού το Cosmonaute ήταν το πρώτο ρολόι που φορέθηκε στο διάστημα, τότε γιατί η NASA επέλεξε Speedmaster αντί για Cosmonaute? Αφού το Cosmonaute συμφέρει περισσότερο τη στιγμή που είναι 24h και όχι 12h.

Αποσυνδεδεμένος Harry 22

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 09:01:20 πμ »
Guys, εκεί έξω μπορεί να μην έχει αέρα για να παγώσει, αλλά έχει διάφορα άλλα... Έχει τρομερές ακτινοβολίες και βέβαια πολύ υπό το μηδέν... Κι αυτό επηρρεάζει σοβαρότατα τα μέταλλα του μηχανισμού και τους δείκτες, όπως και τα λιπαντικά. Χάρη, η απορία σου να παραμείνει, όπως και σ' όλους μας. Τι μπορεί ν' αντέξει εκεί πάνω, και να δουλεύει με κανονική χρονομετρία κάτω από τέτοιες συνθήκες; Θα έλεγα να δημοσιεύσει το link των tests του Speedy όποιος το ξέρει, όπως είχε βγει από την NASA. Γιατί αμφιβάλλω απεριόριστα αν το ρολόι τεσταρίστηκε σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ πριν πετάξει. Δηλαδή UV, GAMMA, -155C έως +110C που έχει το φεγγάρι, και πάει λέγοντας... Μην ξεχνάτε από τι ήταν φτιαγμένα τα Lunar vehicles και οι ηλεκτροκινητήρες τους, εντελώς ειδικές κατασκευές... Το ρολόι λοιπόν, έλα θείε Σαμ να μας πεις, πως πήγε κι ήρθε; ???

Το βλέπω εγώ...θα με μπριζώσετε να κάνω κανά άλλο τρελλό τέστ,σε κενό αέρος και ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες και βομβαρδισμό με ακτίνες Γάμμα και τα λοιπά!

Για κάτσε να ανοίξω την ατζέντα μου ;)

Υ.Γ.Ξέχασα το σημαντικότερο!Κανένας εθελοντής που να διαθέτει το moon του?? :D :D

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 09:04:44 πμ »
Ρε παιδιά μπορεί το ρολόι να το φόρεσαν μέσα στο διαστημόπλοιο και όχι έξω. Μπορεί τα συγκεκριμένα Moonwatch να είχαν τροποποιηθεί απο την NASA. Ας θέσουμε και το άλλο ερώτημα: Αφού το Cosmonaute ήταν το πρώτο ρολόι που φορέθηκε στο διάστημα, τότε γιατί η NASA επέλεξε Speedmaster αντί για Cosmonaute? Αφού το Cosmonaute συμφέρει περισσότερο τη στιγμή που είναι 24h και όχι 12h.

Κώστα ξύπνα και πιες καφέ! Το cosmonaute δεν αντέχει στα τεστ! Δεν φοράει ζελατίνα , αλλά κρύσταλλο, όπερ ακατάλληλο στις ακραίες αλλαγές πίεσης, συν ότι τα έφτυσε στην προσθαλάσσωση του Carpenter κι αυτό τους "στράβωσε". Το Speedy λένε ότι το φόρεσαν έξω, δεν έχω δει ξεκάθαρες φωτό στο φεγγάρι, έχει κανείς να ποστάρει; Και τελευταίο:
Έμειναν κάπου 20 ώρες στην Σελήνη. Με ήλιο... Θερμοκρασίες που χτύπαγαν 100C... Για να βάλει κάποιος στον φούρνο του στους 100C το Speedy κανα 20ωρο, με την ζελατίνα και με το velcro, αφού το κουρδίσει, και μετά να μας δείξει τι έβγαλε από τον φούρνο, γιατί αυτό είναι πραγματικό τεστ...
Εμένα κάτι μου "βρωμάει" στην όλη υπόθεση, ειδικά όταν αναλογίζομαι ότι οι Αμερικανοί πάνω από το κρεββάτι τους έχουν εικονίσματα του δολλαρίου, κι όχι της Μεγαλόχαρης, όπως εμείς οι -ακόμα ανθεκτικοί- παραδοσιακοί Έλληνες. Ας με διαψεύσει κάποιος με στοιχεία... Είπαμε, -155C έως και +110C... Περί εσφιγμένων πρωκτών το ζήτημα...

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 09:28:08 πμ »
Το Doxa GMT το άφησα κάποτε στην κατάψυξη του ψυγείου, μέσα σε ένα ποτήρι με νερό, για μια ημέρα. Τη επομένη που το ξεπάγωσα συνέχιζε να δουλεύει κανονικά με μία μικρή απόκλιση δευτερολέπτων.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 09:34:25 πμ »
Το Cosmonaute ήταν προσωπική επιλογή του Κάρπεντερ κι όχι της ΝΑΣΑ. Θάνο η προσθαλάσσωση δεν ήταν το ζήτημα. Η ΝΑΣΑ επέλεξε το Ωμέγα μετά από τεστ που υπεβλήθησαν πολλά ρολόγια. Δεν ήταν τέλειο αλλά ποτέ δε σταμάτησε να λειτουργεί, όπως τα υπόλοιπα κι ας είχε αποκλίσεις. Κάπου στο φόρουμ έχουν δημοσιευθεί τα τεστ.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 09:45:03 πμ »
Το Cosmonaute ήταν προσωπική επιλογή του Κάρπεντερ κι όχι της ΝΑΣΑ. Θάνο η προσθαλάσσωση δεν ήταν το ζήτημα. Η ΝΑΣΑ επέλεξε το Ωμέγα μετά από τεστ που υπεβλήθησαν πολλά ρολόγια. Δεν ήταν τέλειο αλλά ποτέ δε σταμάτησε να λειτουργεί, όπως τα υπόλοιπα κι ας είχε αποκλίσεις. Κάπου στο φόρουμ έχουν δημοσιευθεί τα τεστ.
Ερώτηση: Εγω έβαλα το PO στην κατάψυξη για 30 λεπτά και η απόκλιση ήταν -19 λεπτά. Άρα και στο φεγγάρι το Moonwatch θα πήγαινε στην ουσία πίσω, χωρίς να έχει καθόλου ακρίβεια, τη στιγμη που ξερουμε οτι στο διαστημα η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Οπότε τί το χρειαζοντουσαν το Speed? Εκτός και αν το Speedmaster έχει καλύτερη συμπεριφορά στις αλλαγές θερμοκρασίας. Τί να πώ;

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 10:21:39 πμ »
Το Doxa GMT το άφησα κάποτε στην κατάψυξη του ψυγείου, μέσα σε ένα ποτήρι με νερό, για μια ημέρα. Τη επομένη που το ξεπάγωσα συνέχιζε να δουλεύει κανονικά με μία μικρή απόκλιση δευτερολέπτων.

Το Doxa ξέρω κι εγώ ότι κεντάει Δημήτρη, για πες, όσο ήταν σε πάγο δούλευε δηλαδή το σκυλί; Αλλά, για το άλλο θέμα τελικά παρατηρώ ότι όλα τα "γήινα" τεστ είναι μάλλον μη 100% ρεαλιστικά, ακόμα και σε εργαστηριακές αναπαραγωγές, καθώς σε EVA και στην Σελήνη οι συνθήκες ακούγονται κάπως "far out" απ' ότι οι μετρήσεις της NASA, κι εκεί βγάζω απορίες... Και το πιο κουφό είναι ότι σε ακραίες διαστημικές συνθήκες, ακόμα κι αν το μαραφέτι συνεχίζει να δουλεύει (για κάμποσο), τι να το κάνω όταν βγάζει μεγάλες αποκλίσεις; Πτήση είναι, η ακρίβεια καίει! Θυμήσου τι έγινε μέσα στο Apollo 13, αλλά εκεί βέβαια είμαστε εντός καμπίνας... Κι έχω στο τέλος-τέλος την αίσθηση ότι το Speed ήταν μάλλον διακόσμηση/marketing για τις εκτός οχήματος δραστηριότητες, δεν νομίζω να το κoίταξαν και καθόλου οι μάγκες στο Σεληνιακό έδαφος, γιατί την χρονομετρία την έδινε το Houston πολύ αυστηρά.

Αποσυνδεδεμένος lychounas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 20, 2011, 10:45:34 πμ »
Ερώτηση: Εγω έβαλα το PO στην κατάψυξη για 30 λεπτά και η απόκλιση ήταν -19 λεπτά. Άρα και στο φεγγάρι το Moonwatch θα πήγαινε στην ουσία πίσω, χωρίς να έχει καθόλου ακρίβεια, τη στιγμη που ξερουμε οτι στο διαστημα η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Οπότε τί το χρειαζοντουσαν το Speed? Εκτός και αν το Speedmaster έχει καλύτερη συμπεριφορά στις αλλαγές θερμοκρασίας. Τί να πώ;

K_O_S_T_A_S, τα -19min που είδες στο PO μάλλον οφείλονται στο ότι η μηχανή έκανε 11min να παγώσει και να ακινητοποιηθεί. Δηλαδή, το ρολόι πρέπει να δούλευε για 11min με λίγο πολύ κανονικό ρυθμό και να έμεινε παγωμένο για τα υπόλοιπα 19, μέχρι δηλαδή να το βγάλεις από την κατάψυξη. Αυτό σημαίνει πως δεν έχασε σταδιακά μέσα στη 1/2 ώρα 19min, απλά πως έμεινε ακινητοποιημένο για 19min!