Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές για Oris TT1 Day Date Titanium  (Αναγνώστηκε 6044 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος StavrosK

• 34mm case
    • Προφίλ
Συμβουλές για Oris TT1 Day Date Titanium
« στις: Αύγουστος 02, 2007, 04:59:36 μμ »
Καλησπέρα,

Είμαι νέο μέλος του φόρουμ και αρκετά άπειρος με το ρολόγια, για αυτό και θα ήθελα τις απόψεις / συμβουλές σας.

Πριν 2 μέρες έγινα ένας κάτοχος του Oris TT1 Day Date. Οι λόγοι που το προτίμησα είναι γιατί χοντρικά έψαχνα ρολόι με τα παρακάτω κριτήρια

1. Λουρακι από καουτσούκ
2. Κάσα από τιτάνιο
3. Εταιρείας που φτιάχνει ρολόγια και όχι πουκάμισα ή παπούτσια
4. Αυτόματο
5. Τουλάχιστον 200μ αδιάβροχο
6. Να είναι όμορφο
7. Σχετικά διακριτικό στο μέγεθος

Ετσι λοιπόν κατέληξα στο Ορις αν και δεν είχα πρόθεση να πάρω καταδυτικό.
Δυστηχώς περίμενα ότι το βιβλιαράκι του θα μου έλεινε κάποιες απορίες αλλα δεν.....

Οι απορίες μου είναι:

1. Ποια ακριβώς είναι χρήση της περιστρεφόμενης στεφάνης ?
2. Στο βιβλιαράκι του λέει να μην ρυθμίζω ώρα και ημερομηνία ποτε μεταξύ 2200 και 0200.... movement may be damaged. Γιατί αυτό ?
3. Που μου προτείνετε να πηγαίνω για σερβις/έλεγχο?
4. Το Τιτάνιο, σε σχέση με το ατσάλι, πως τα πάει με το νερο της θάλασσας?
5. Τα χέρια μου γενικώς ιδρώνουν πολύ, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Μπορω να το ξεπλένω άφοβα με καθαρό νεράκι... αν όχι πως?
6. Ξέρετε αν για αυτό το ρολόι υπάρχει δερμάτινο λουρί και αν ναι απο που?
7. Το μοντέλο αυτό είναι αυτόματο με γυαλί στο πίσω μέρος για να φαίνετε ο μηχανισμός. Παρατηρώ ότι το βάρος που υποτίθεται να γυρίζει σύμφωνα με την κίνηση του χεριού.... έχει κάποιες δυσκολίες στο να γυρίζει...γυρίζει μεν αλλα φαίνετε να δυσκολεύεται/κομπλάρει κάπως.... δεν ξέρω πως να το περιγράψω.... σε κάποια σεικο που επίσης έχει γυαλί πίσω... το βάρος κουνιέται πολύ πιο smooth. Mπορει να λέω και βλακείες βέβαια...
8. Τα 300μ αδιάβροχο...πως θα μπορούσαν να μεταφραστούν σε πραγματικές συνθήκες? Εννοώ βάθος,χρήση κλπ...

Συγνώμη αν κάποιες ερωτήσεις είναι λίγο χαζές.... αλλά τώρα μαθαίνω....
Αν αναρωτιέσται γιατί πρώτα πήρα το ρολόι και μετά κανω τις ερωτήσεις, να σας πώ ότι σκεφτόμουν την αγορά ενος ΣΕΙΚΟ σπορτουρα Χοντα Φ1... αλλα όταν είδα το όρις το ερωτεύτικα.... μου έκαναν και καλή τιμή..κ η αγορά έγινε με συνοπτικές διαδικασίες
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια...

Σταύρος

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 02, 2007, 07:39:59 μμ »
Καλως ορισες φιλε StavrosK στο φορουμ,καλες βουτιες με το Oris σου.
1.Η περιστρεφομενη στεφανη χρησιμοποιηται για να υπολογιζεις το χρονο που εισαι μεσα στο νερο.
2.Αυτο θα στο εξηγουσε καλυτερα ενας τεχνιτης,αλλα ειναι επειδη μεταξυ 22:00-02:00 ο μηχανισμος εχει μπει ηδη σε φαση αλλαγης ημερομηνιας.
3.Για service και ελεγχο γιατι,δεν αναλαμβανει ο dealer την υποστηριξη?
4.Πολλα καταδυτικα και σπορ ρολογια βγαινουν πλεον σε τιτανιο,το οποιο ειναι ελαφρυτερο και σκληροτερο απ το ατσαλι.
5.Εννοειτε και να το ξεπλενεις αφοβα με νερακι,το ρολοι αυτο ειναι εργαλειο.
6.Προσωπικα μονο σε μπρασελε η καουτσουκ το χω δει.
7.Αν κραταει καλο χρονο,κι εχει ικανοποιητικο power reserve,μη σε απασχολει η μηχανη.
8.300μετρα χωρις βαλβιδα ηλιου,νομιζω κανει μεχρι επιπεδου scubadiving,δεν θα χεις εγγυημενα προβλημα στεγανοτητας ποτε,εφοσον εννοειτε το τσεκαρεις οποτε προβλεπεται.

Αποσυνδεδεμένος kounelis

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 02, 2007, 08:46:44 μμ »
καλως ορισες κ καλοφορετο!!!!πολυ ωραιο ρολοι !!!

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 03, 2007, 08:20:10 πμ »
Καλωσήρθες!
Σπουδαίο ρολόι, από τα καλύτερα καταδυτικά κατά τη γνώμη μου σε αυτήν την κατηγορία τιμής.Ποιότητα, όνομα και σχετικά λογική τιμή.
Μόνο για το δερμάτινο λουράκι να συπμληρώσω ότι δεν συνηθίζεται σε τέτοια ρολόγια. Υπάρχουν πολύ καλά και αδιάβροχα δερμάτινα, αλλά το ρολόι είναι τελείως σπορ και τα δερμάτινα λουράκια συνηθίζονται σε άλλα, λιγότερο σπορ μοντέλα.
Ίσως θα μπορούσες να δεις κάτι σε kevlar ή carbon fiber.
Αυτό:
http://www.watchband.biz/pd-1621564315.htm?defaultVariants=search0_EQ_Black_AND_search1_EQ_18%20mm_AND_search2_EQ_M-Regular_AND_search3_EQ_Steel_AND_{EOL}&categoryId=8
Αυτό:
http://www.globalwatchband.com/group/51/
Και αυτό:
http://www.globalwatchband.com/group/48/
Εδώ και καιρό ψήνομαι να παραγγείλω και εγώ ένα...

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 03, 2007, 08:40:33 πμ »
Καλώς τον και με γεια το καινούργιό σου ρολόι.

Το τιτάνιο δεν σκουριάζει.
Δερμάτινο λουράκι θα σου πρότεινα να το βάλεις το χειμώνα, μιας και ιδρώνουν τα χέρια σου. Κυκλοφορούν πολλά στην αγορά, και ακόμα περισσότερα στο internet. Αλλάζωντας λουράκια θα έχεις την αίσθηση πως αλλάζεις ρολόι.

Αποσυνδεδεμένος StavrosK

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 26, 2007, 11:58:47 μμ »
Κατάρα....... :(
Μετά από 23 ημέρες όχι κ τόσο άψογης λειτουργίας...καθώς το ρολόι πήγαινε μπροστά 30 σεκ την ημέρα... και καθότι 3-4 φορές είτε σταμάτησε είτε έμεινε πίσω για 20-30 λεπτά άνευ λόγου καθότι το φοράω συνέχεια..... ανακάλυψα ότι το βάρος του αυτόματου μηχανισμού σχεδόν σταμάτησε να δουλεύει.
Υποθέτω ότι αυτή είναι κ η αιτια για τα προβλήματα καθώς μάλλον το ρολόι δεν φόρτιζε κανονικά.

Είμαι απόλυτα απογοητευμένος για ρολόι 1000 ευρώ.

Αποσυνδεδεμένος pontioz

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 27, 2007, 02:18:21 πμ »
φίλε stavrosk έχω κι εγσχεδόν το ίδιο ρολόι και το θεωρώ πάρα πολύ καλή επιλογή και εξαιρετικό γοα τα χρήματά του!
Στα δύο χρόνια που το έχω αποδείχτηκε εξαιρετικό εργαλείο όχι μόνο στο νερό, αλλά και το jogging, διαδικασία που καταπονεί τα αυτόματα ρολόγια λογω κραδασμών!
Όσον αφορά το ότι πήγαινε μπροστά πιθανό να είναι και λόγω των ταλαντώσεων -28800/λεπτό νομίζω!
Η περίπτωσή σου είναι σπάνια, να πάθει κάτι αυτό το ρολόι!Καλύτερα να εκμεταλευτείς την εγγύηση που σου παρέχει η εταιρεία και να το ρίξουν μια ματιά...

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 27, 2007, 04:41:22 μμ »
Παράθεση από: "StavrosK"
Κατάρα....... :(
Μετά από 23 ημέρες όχι κ τόσο άψογης λειτουργίας...καθώς το ρολόι πήγαινε μπροστά 30 σεκ την ημέρα... και καθότι 3-4 φορές είτε σταμάτησε είτε έμεινε πίσω για 20-30 λεπτά άνευ λόγου καθότι το φοράω συνέχεια..... ανακάλυψα ότι το βάρος του αυτόματου μηχανισμού σχεδόν σταμάτησε να δουλεύει.
Υποθέτω ότι αυτή είναι κ η αιτια για τα προβλήματα καθώς μάλλον το ρολόι δεν φόρτιζε κανονικά.

Είμαι απόλυτα απογοητευμένος για ρολόι 1000 ευρώ.

Στη θέση σου θα ζητούσα να μου το αλλάξουν με ένα καινούργιο ή τουλάχιστον καινούργια μηχανή.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος StavrosK

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 02, 2007, 11:31:00 πμ »
Καλημέρα,

Τελικά το ρολόι επεστράφει στην αντιπροσωπεία για αντικατάσταση. Ο άνθρωπος όμως που έχει το μαγαζι (και έχω ψωνίσει πολλά κατα καιρούς) μου δίνει και την δυνατότητα να πάρω κάποιο άλλο ρολόι της ίδια η άλλης εταιρείας.
Αν και θορυβήθηκα από την πρώτη αγορά, πρέπει να πω ότι το  ρολόι μου άρεσε πάρα πολύ και θα ξαναπάρω oris καθώς στον συνδιασμό που θέλω (καουτσουκ λουρι κ τιτάνιο κάσα) έχει μερικά κομμάτια πολύ ωραία σε μοναδικά σχέδια.
Είμαι μεταξύ του ίδιου ρολογιού αλλά το μοντέλο με τον χρονογράφο (300μ) και του ΤΤ3 με χρονογράφο (οχι το LE).
Και το δυο έχουν την ίδια μηχανή (ETA Vajloux) και τα 2 είναι με καουτσου κ τιτάνιο.
Το ΤΤ3 ναι μεν δεν είναι καταδυτικό αλλά ειναι 100μ με βιδωτή κορώνα και πολύ πιο ωραίο καντραν. Το divers είναι καταδυτικό 300μ με πιο απλό καντραν αλλα πιο ωραία κασα και λουρί.
Δεν κάνω καταδύσεις... θα με ενδιέφερε όμως να μπορώ να κάνω και κανα μπανάκι με το ρολόι όμως.
Υπάρχει κάποιος φίλος ο οποίος να έχει εμπειρία με αυτά τα 2 μοντέλα?
Την άποψη σας παρακαλώ για να επιλέξω

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 02, 2007, 12:45:14 μμ »
oris ειναι μια αξιοπιστη μαρκα,ειχα στην κατοχη μου ενα,αφου λοιπον εχεις την ευκαιρεια να διαλεξεις παλι κοιτα ισως και καποιο αλλο μοντελο που σου αρεσει .πολυ καλη αντιμετωπιση παντως,μπραβο τους.
οσο για πιο  να παρεις ειναι θεμα γουστου μιας και δεν αλλαζει κατι μηχανικα,ολα ετα εχουνε ειτε 2824 ειτε χρονογραφο την 7750 με ιδια ακριβως επεξεργασια,ελαχιστη .προσωπικη επιλογη σου εν τελει

Αποσυνδεδεμένος StavrosK

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 24, 2007, 10:08:01 πμ »
Tελικα προτίμησα το καταδυτικό με τον χρονογράφο. Η τιμή που μου έκανε το μαγαζί ήταν απλά καταπληκτική οπότε με συνοπτικές διαδικασίες το παράγγείλα και εδώ και μια εβδομάδα είναι στο χέρι μου...  :tonqe:

Το ρολόι είναι απλα καταπληκτικό... μεγάλη έκπληξη ήταν κ η ακρίβεια του. Αυτές τις πρώτες μέρες τρέχει +3 σεκ την ημέρα. Που να στρώσει δηλαδή.

Θα ετοιμάσω φωτογραφείες καθώς και ένα mini review σύντομα...

Αποσυνδεδεμένος billts

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές για Oris TT1 Day Date Titanium
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 19, 2011, 12:05:10 πμ »
Aπο ποιο μαγαζι το πηρες και που εχει σερβις ??? Για πες γιατι ενδιαφερομαι κι εγω!!!Ευχαριστω εκ των πρωτέρων!!!