Αποστολέας Θέμα: ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ  (Αναγνώστηκε 71321 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Chronoscopio

• Just Registered
    • Προφίλ
ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ
« στις: Ιούλιος 27, 2007, 09:35:25 μμ »
Τέθηκε σύγκριση δύο μοντέλων και αντί να ασχοληθούμε με την ουσία και να δώσουμε πληροφόρηση στους χρήστες, έγινε αντιπαράθεση με δογματικές απόψεις.

Κατ’ αρχήν είναι απαράδεκτο να γράφουμε Greeklish. Διάβασα ότι αυτά τα κείμενα θα σβήνονται αλλά ο κανονισμός δεν εφαρμόζεται. Προσωπικά με κουράζουν και δεν θέλω να τα διαβάζω και άρα να συζητώ με όσους τα χρησιμοποιούν.

Από εκεί και πέρα, τα μοντέλα για τα οποία δημιουργήθηκε θέμα είναι ρολόγια πολυτελείας 4 λειτουργιών (δευτερόλεπτα, λεπτά, ώρες, ημερομηνία) τα οποία διατίθενται με μπρασελέ ατσάλινο και αν θέλουμε να διευρύνουμε τη σύγκριση μπορούμε να τα εντάξουμε στην παρακάτω ενδεικτική ομάδα.

Patek Philippe Nautilus
Vacheron Constantin Overseas
Audemars Piguet Royal Oak
Breguet Marine
Girard Perregaux Laureato evo
Ulysse Nardin Marine
IWC Ingenieur
Rolex Datejust
Omega Constellation
Cartier Roadster   

Όταν συγκρίνουμε δύο η περισσότερα ρολόγια θα πρέπει να επιλέξουμε συγκεκριμένες παραμέτρους και να μην αοριστολογούμε. Διαλέγω ΙΣΤΟΡΙΑ και ΤΕΧΝΗ.

Και οι 10 παραπάνω κατασκευαστές έχουν μεγάλη ιστορία. Ξεχωρίζω τη Rolex γιατί εισήγαγε τις περισσότερες και πιο πρακτικές καινοτομίες.  Πάμε στην Τέχνη. Οι 4 «Χάριτες» έχουν σαφές προβάδισμα από έξω γιατί εν τέλει αυτό πουλάνε. Επίσης και οι 4 χρησιμοποιούν χρυσό ρότορα open back (σε λίγο και η VC).

Στους μηχανισμούς η Omega με τον Co Axial έχει σαφές προβάδισμα έναντι όλων. Το λένε οι περισσότεροι επαγγελματίες και χρήστες διεθνώς. Οι περισσότερες μηχανές βγαίνουν ρυθμισμένες στο +/-1 sec ημερησίως. Παρόμοια εμπειρία δεν έχει εμφανιστεί ιστορικά σε καμία άλλη μάρκα, ευρείας ή περιορισμένης παραγωγής.

Και πάμε στα δύσκολα. Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να μου απαντήσει στις κάτωθι ερωτήσεις:
1.   Ποιανού το μπρασελέ έχει την καλύτερη αντιχαρακτική προστασία? Εμπειρικά η Rolex & Omega είναι πρώτες από το … τέλος. Έχω δει φωτογραφίες και από άλλες…
2.   Η IWC ισχυρίζεται ότι έχει προβάδισμα στην αντικρουστική προστασία του μηχανισμού της. Οι AP & VC τι λένε? Για την αντιμαγνητική όσοι ξέρουν δεν ασχολούνται!
3.   Ποια έχει τον καλύτερο άξονα κορώνας. Έχει δοκιμάσει κανείς αίσθηση λειτουργίας και πρακτικότητας. Έχω ακούσει για κάποιους που δώσανε 10.000 + και τους έμεινε η κορώνα στο χέρι…!
4.   Χρησιμοποιεί κάποια από τις 10 καλύτερη μέθοδο λίπανσης του μηχανισμού. Λένε για την IWC. Οι 4 ακριβές?
5.   Διαφορά στα κράματα στο μπαλανσιέ υπάρχει? Σε άλλα στοιχεία του μηχανισμού?

Η μαγκιά και η γνώση εδώ φαίνονται. Όσοι αισθάνονται ικανοί να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις να περάσουν…
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 26, 2008, 02:37:46 μμ από Marketer »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 27, 2007, 10:17:43 μμ »
αναφερθηκε για πια εταιρεια εχει απο τα καλυτερα συστηματα λιπανσης,η PP  ομαδα ειδικων ανεπτυξε escapament se  silicium ,χρησιμοποιειται επισης απο την Ulysse Nardin ,ο σκοπος χρησης η πληρη εξαλειψη αναγκης λιπανσης,οιι διοτητες του υλικου δινουν μικροτερη αδρανεια και ετσι εχουμε μικροτερη απωλεια ενεργειας που μεταδειδεται στο  balance wheel.

http://www.revolution-press.com/news/?p=63

ευχαριστουμε για τα καλα λογια

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 27, 2007, 10:20:28 μμ »
Γεια σου cronoscopio,καλως ηλθες στο φορουμ.
Η αληθεια ειναι οτι δεν μπορω να σου απαντησω στις τελευταιες σου αριθμημενες ερωτησεις.Ισως εσυ εχεις τα επισημα αποτελεσματα των τελευταιων τεστ....αντιχαρακτικων μπρασελε(με τελευτεα τη Rolex οπως λες),των αντιμαγνητικων συγκρισεων,το τεστ καλυτερου αξονα,καθως και εγκυρα αποτελεσματα συγκρισης αντικρουστικης προστασιας μηχανων.
Νομιζω οτι τετοιες ερωτησεις ουτε ο ιδιος ο Kurt Klaus θα μπορουσε να σου απαντησει με βεβαιοτητα.....
Δεν ειμαι απ τους συντονιστες του forum εννοειται και λεω απλως τη γνωμη μου:
-Για το χαμηλο επιπεδο τι να πω,ο καθενας εχει τη γνωμη του,μη κρινεις για να μη κριθεις.Δεν ειναι του γουστου σου,δε γραφεις,ετσι απλα.
-Το νοημα της αντιπαραθεσης αν καταλαβες καλα,δεν ηταν αν η Rolex ειναι καλυτερη απο VC,αλλα κατα ποσο ειναι υπερτιμημενη αυτη κι αλλες τετοιες μαρκες που εχουν θεοποιηθει,σε σχεση με τη Rolex,η οποια θετει καποια στανταρντ,ειναι μια μαρκα αναφορας στην υψηλη ωρολογοποιια.Ποιος ειπε οτι πρεπει να συγκρινουμε μονο ιδια πραγματα ιδιων προδιαγραφων.
-Ο Pambis ειναι γνωστο οτι δεν εχει ελληνικα στο pc.Οι συντονιστες το επιτρεπουν,οποιος εχει προβλημα απλα δεν συνδιαλεγεται....
-Οι περισσοτεροι απο μας,ειμαστε ενθουσιωδεις των ρολογιων κι οχι επαγγελματιες του χωρου,ο ενας κατι μαθαινει απ τον αλλο,ενα νεο,μια πληροφορια,δεν το παιζουμε ουτε Μαγκες,ουτε Γνωστες,απλα μας αρεσει Χαλαρα και ανετα να μιλαμε για ρολογια...... :partyman:

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 27, 2007, 10:21:22 μμ »
αγαπητε chronoscopio καλωσορισες στο φορουμ εστω και παραπονουμενος....
δεν αρνουμαι οτι πολλες φορες οι αντιπαραθεσεις δεν ηταν οι αρμοζουσες και ενας στοχος μου -εμενα τουλαχιστον- ηταν να ειναι σε ενα επιπεδο..
για τις τεχνικες γνωσεις δεν ειμαι απο τους ποιο αρμοδιους , αλλα μελη οπως πχ george_ , ferengi,persistance,orologopoios ειναι ποιο ειδικοι.. εγω προσπαθω με τις λιγες γνωσεις να βοηθω..
και συμφωνω για τα greeklish .. ενω ειναι κανονας , ο admin marketer για το μελος pambis τουλαχιστον το επιτρεπει ... αν και φιλε Μπαμπη κατι θα επρεπε να κανεις και εσυ...
τελος χαιρομαι που μας θετεις ποιο βαθια τεχνικα ερωτηματα ωστε με τις καταλληλες απαντησεις να βγουμε ολοι ποιο γνωστες στο αγαπημενο μας θεμα τα ρολογια

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 27, 2007, 10:24:40 μμ »
εχει και αλλα ενδιαφεροντα υλικα οπως το ζινκρονιο αλλα και η κατασκευη των Mass Balance ωστε να κεντραρουν καλυτερα στον αξονα τους με μεγαλυτερη αποδοση.ελευθερο σπιραλ χωρις ρακετα ο νεος δρομος της ωρολογοποιειας απο πατεκ και ρολεξ για πιο ακριβη ρυθμιση και ακριβεια.

αλλαδεν ειμαστε και ρολογαδες και να σας πω και κατι αλλο να μην ψαρωνουμε κιολας ,μιλαμε για πολυ ψαγμενα θεματα και δε καταλαβα τον τσαμπουκα του στυλ μπαινω στο μπαρ του far west χτυπωντας δυνατα την πορτα!!!

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 27, 2007, 10:25:26 μμ »
θα συμφωνησω βεβαια απολυτα με την τελευταια παραγραφο του φιλου eisenberg ... δεν το παιζουμε γνωστες και μαγκες του χωρου... απλως ''λατρεις του θεματος'' θα ελεγα ... :rock:

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 27, 2007, 10:26:27 μμ »
παντα καποιος τραβαει πιο γρηγορα απο μας και κατι αλλο οι πολλοι μεγαλοι τεχνιτες,ετυχε να γνωρισω εναν ειναι πολλοι χαλαροι και νηφαλιοι.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 27, 2007, 10:55:56 μμ »
Έχω ακούσει για κάποιους που δώσανε 10.000 + και τους έμεινε η κορώνα στο χέρι...
μπορει να διαβασαμε και για το ιδιο ρολοι,τι σου κανει το oversize

Αποσυνδεδεμένος Pambis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 28, 2007, 07:33:03 πμ »
Kalimera se olous,

To thema "ellinika" to xero kai sintoma tha agoraso kenourgio laptop kai tha valo ta ellinika.

Gia to thema epipedou ime sigouros oti oloi mas tha mporousame na simmetehoume se alla forums me pio psilo epipedo alla ego niotho oti thelo na simmeteho se elliniko forum.

As min xehname oti afto to forum ine neosistato kai tha itan adiko na to siggrinoume me alla forums opou ehoun dekahroni+ zoi kai apotelounte apo pollus moderators opou asholounte me to thema gia hronia, polloi apo aftous kai polloi users in sovaroi sillektes kai oloi oi moderators ehoun poli steni epafi me tis eteries opou kataskevazoun ta rologia kai promithevonte uliko kai fotograpies.

Gia na psilosi to epipedo mas ite tha exafanistoume oloi dia magias kai ne erthoun kenourgia meloi me ipsilo epipedo ite me tin parodo tou hronou tha psilosi to epipedo.

Oi pio polloi apo emas pistevo oti asholounte me to thema erasitehnika, alloi diavazoun tehnika, alloi diavazoun alla orologiaka themata kai o kathe enas apo emas grafi edo tin gnomi/gnosi tou kai oi alloi mathenoume.

Atoma san esena Chronoscopio opou gia na ginis melos kai na postaris kiolas fenete oti se endiaferi to thema kai to forum tha itan kala na simmetehis gia na mathoume pio polla gia to roloi.

An oloi poume oti to epipedo ine hamilo kai na min asholoumaste me to forum tote pote den tha pai mprosta!
AMBIS

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 28, 2007, 09:56:46 πμ »
όχι τσαμπουκάδες στο forum αυτοί ρίχνουν το επίπεδο περισσότερο απο όλα
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 28, 2007, 10:02:55 πμ »
Ούτε εγώ γνωρίζω τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σου Chronoscopio αλλά χαίρομαι που τις θέτεις.

Προφανώς εσύ γνωρίζεις τις απαντήσεις και καλό θα ήταν, αν ήθελες να δώσεις  περισσότερες πληροφορίες έτσι απλά...

Γιατί έτσι απλά λειτουργούμε εδώ και δεν μας πειράζει καθόλου, ίσα-ίσα το απολαμβάνουμε...

Όταν δύο μέλη έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις και δεν τα βρίσκουν έ δεν χάλασε και ο κόσμος, συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες....

Το θέμα δεν είναι να αλλάξουμε το μυαλό κάποιου αλλά να του δείξουμε τη δική μας πλευρά.

Σχετικά με τα Greeklish ούτε εγώ συμφωνώ. Η γλώσσα μας είναι μακράν η πλουσιότερη σε ρίζες και κατ επέκταση σε λέξεις.
Παρατήρηση: Θα προτιμούσα να έχουμε μέλη (αποδεδειγμένα) από όλες τις χώρες του κόσμου όπου υπάρχουν Έλληνες και ας έγραφαν Greeklish.

Θεωρώ τιμή για την κοινότητα μας τη δήλωση του φίλου Pambis να βάλει στο νέο του υπολογιστή ελληνικά.

Έτσι απλά...

@ george_ @ megalos @ einsenberg προσυπογράφω.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 28, 2007, 11:13:15 πμ »
ο Pambis δεν εχει ελληνικα και του το παμε αλλα δε εγινε  και κατι και το λεω αυτο διοτι ο ανθρωπος κατεχει ενα μερος του ρολογιου που λεγεται αγορα,οπως γνωριζεις ηδη το ρολοι αποτελειται απο μηχανικα μερη,ιστορια  αλλα και εμποριο με χρηματηστηριο τιμων ,μαρκες που τραβανε  και αλλα.εαν οι balance wheel εχουνδιαφορες ειπες?βεβαιως,απο υλικα ,φορμα κατασκευης,μονομετταλικους διμετταλικους,,τροποι ρυθμισης.ας πουμε για τα υλικα κατασκευης ,elinvar θεωρειται απο τους καλυτερους,υλικα κατασκευης ,ατσαλι,νικελιο χρωμιο,ιδιοτητα temperature-balance απο +4 εως +36 διατηρει τα χαρακτηριστκα του χωρις να επηρεαζεται και να κομπενσαρει ,εχουμε διαφορα κραμματα και ονοματα.αλλος τομεας τα jewels πως τοποθεουνται σε τι υλικο η βαση τους και πως τα δενουν.ΑΛΛΑ ωραια τα τεστ,εχει ολοκληρα βιβλια,εαν θες να ρθεις φιλικα οκ.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 28, 2007, 12:53:46 μμ »
Pambis χαιρομα πολυ για την απαντηση σου -την τελευταια- στην οποια συμφωνω απολυτα σε ολα ...
Θα ηθελα λοιπον και ο φιλος chronoscopio να την αντιληφθη και να την αποδεχτει πληρως ...
επισης θυμαμαι οτι και εσυ pambis οταν πρωτοξεκινησες στο φορουμ μας ειχες κριτικο ''υφος'' σαν τον νεο φιλο και μας εκανες διαφορες παρατηρησεις , τις οποιες πιστευω με τον χρονο τις αναλυσες καλυτερα και καταλαβες το ολο πλαισιο του φορουμ πληρως .. :partyman:

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 28, 2007, 12:55:25 μμ »
και επειδη το θεμα ειναι ''royal oak or overseas'' να μην επανελθουμε τουλαχιστον ξανα εδω για τα ανωτερω θεματα αλλα να ανοιχτει αλλο τοπικ για αυτα.. εδω συνεχιζουμε roayal oak- overseas

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 28, 2007, 01:21:35 μμ »
Αγαπητέ georgehh,

Προτιμώ να σου απαντήσω δημοσίως γιατί τα Π.Μ. δεν μου πολύ αρέσουν και επιπλέον καλούμαι να απαντήσω και στους υπολοίπους μου μπήκαν στη συζήτηση.

Μάλλον δεν διάβασες με προσοχή αυτά που έγραψα.

Κατ’ αρχήν δεν χαρακτήρισα κανέναν άσχετο. Έχω διαβάσει και άλλα θέματα και αυτό που διαπιστώνω είναι ότι γίνεται πολύ κουβέντα για την κουβέντα. Θέτω κάποια ερωτήματα υπαρκτά για τα οποία δεν γνωρίζω τις απαντήσεις. Γνωρίζω ότι οι απαντήσεις είναι δύσκολες και η χρήση της λέξης «μαγκιά» είναι άστοχη. Αν τις βρώ μέσα από το forum βρίσκω μεγάλη χρησιμότητα στις συζητήσεις, διαφορετικά δεν έχει νόημα να συμμετέχω γιατί απλά η ουσιαστική συμμετοχή θέλει χρόνο. Ο george έκανε κάτι πρακτικό βρίσκοντας ένα σύνδεσμο. ¶λλος μπορεί να έχει ένα από τα ρολόγια και να μας περιγράψει την εμπειρία του. Έτσι κερδίζουμε όλοι σε γνώση και εμπειρία. Από όλα αυτά που γράφτηκαν που είναι η ουσία?  Όταν κάποιος ανοίγει το θέμα και διαβάζει όλα αυτά απλώς απογοητεύεται και δεν ξαναμπαίνει. Αντίθετα έχουν «ανέβει» θέματα για τα οποία κάποιοι έλαβαν τεκμηριωμένη θέση και όσοι τα διάβασαν κέρδισαν κάτι ουσιαστικό. Αυτοί που λείπουν από το φορουμ είναι οι επαγγελματίες. Τα τελευταία τρία χρόνια έχω γνωρίσει αρκετούς «ειδήμονες». Έτσι βέβαια και τους πεις να γράψουν αρχίζουν οι αντιρρήσεις… Πολύ θα ήθελα να λάβουν θέση οι μηχανικοί της AP & VC στην Ελλάδα! Διαφορετικά μιλάμε για Mitsubishi & Mercedes (το σχόλιο δεν αφορά εσένα eisenberg και σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα) . Και εγώ υποστηρίζω ότι Mitsubishi είναι η Seiko και Mercedes η Rolex. Οι AP & VC είναι Rolls Royce. Ωραία και τι έγινε? Δεν λέω και η χαλαρή κουβέντα καλή είναι και τη …βλακεία μας θα πούμε, αλλά υπάρχουν και όρια!

Συμφωνώ ότι το συγκεκριμένο φορουμ θέλει πολύ δουλειά και ότι αυτοί που το ετοίμασαν και το συντηρούν είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Προσωπικά φτιάχνω 5 ιστοχώρους (2 με φορουμ) και επίσης αναγνωρίζω ότι δεν μπορείς να πετύχεις το καλύτερο από την αρχή. Για να πετύχει όμως ένα φορουμ απαιτείται η συνδρομή όλων των μελών και εν τέλει αυτοί που θέτουν το μέτρο ως προς την ποιότητα και προοπτική ανάπτυξης είναι και οι πλέον αυστηροί κριτές. Το συγκεκριμένο θέμα είναι μεγάλο και θα επανέλθω στη σχετική ενότητα.

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 28, 2007, 01:50:27 μμ »
Να σε καλά το εκτιμώ,πάντως το Overseas το θεωρώ αισθητικά γιατί εκεί μπορώ να μιλήσω ενα χοντροκομένο άκομψο ρολόι,μηχανικά εχω ακούσει οτι  vacheron χρησιμοποιεί τμήματα ΕΤΑ,ενω η AP έχει δικιά της μηχανή,τώρα τεχνικά οποιος μπορεί να προβεί σε σύγκριση...,επίσης στο φόρουμ γράφεται κόσμος να πει τις απόψεις του και να βοηθήσει
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 29, 2007, 07:26:32 μμ »
ομολογω ναπω οτι ανεμενα την απαντηση στις ερωτησεις-quiz που εβαλες μεσα στη θερινη ραστωνη,δε σου εβαλα μονο ενα λινκ αν ειδες καλα.δε καταλαβα επισης τον τροπο και τους χαρακτηρισμους,ενα συγνωμη δε βλαπτει.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 29, 2007, 09:02:22 μμ »
Φ'ιλε Chronoscopio καλώς 'ορισες κι από μένα. Εχουμε πει πολλές φορές ότι το συγκεκριμένο φόρουμ είναι ανοιχτό για όλους όσους αγαπούν το ρολόι και δεν τίθεται θέμα ποιότητας και γνώσεων.
  Κανείς δεν είναι παντογνώστης και όλοι προσπαθούν (άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο) να βάλουν ένα μικρό λιθαράκι γνώσης και πληροφορίας.
Δεν κάνουμε διαγωνισμό γνώσεων και δεν απαιτούμε να συμμετέχουν μόνο οι πολλοί ενημερωμένοι, εξάλλου σε ποιό φόρουμ συμβαίνει αυτό ??? Η βαθιά γνώση της ωρολογοποιίας είναι αντικείμενο ελάχιστων κυρίως επαγγελματιών που δυστυχώς δεν συμμετέχουν εδώ μέσα. Κι εγώ θα μπορούσα να βάλω δεκάδες ερωτήματα που δεν θα έβρισκαν απάντηση, αλλά ποιό το νόημα ? Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών είναι ερασιτέχνες εραστές των ρολογιών και φυσικά τα θέματα που αναλύονται εδώ είναι ανάλογα !!!
  Όσο για τις αντιπαραθέσεις  , εμένα προσωπικά μου αρέσουν γιατί δίνουν ενδιαφέρον στις συζητήσεις, σε κάνουν να ψάξεις καινούργιες πληροφορίες και να μάθεις περισσότερα από τους "φανατικούς" κάποιας φίρμας. Σε όλα τα φόρα οι κόντρες είναι αναπόσπαστο κομμάτι του διαλόγου , είτε έχουν κάτι να πουν , είτε γίνονται απλά γιατί στον Έλληνα αρέσει να φανατίζεται με τα πάντα , ακόμα και με μάρκες αυτοκινήτων, μηχανών, ρολογιών , κινητών, κλπ , ενώ του έιναι δύσκολο να δεχτεί ότι κάποιος άλλος αμφισβητεί την απολύτως κορυφαία -γι'αυτόν- προτίμηση ή αγορά του !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος nomikosas

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 30, 2007, 12:39:31 πμ »
+1

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 31, 2007, 05:13:41 μμ »
Αγαπητέ george,

Συγκρίνω τις απαντήσεις σου με trevolet & Megalos. Εκείνοι απάντησαν χωρίς να ειρωνευτούν, εσύ επέλεξες να μου κάνεις επίδειξη γνώσεων. Αν ήξερα τις απαντήσεις δεν θα έθετα τις ερωτήσεις (το γράφω για 2η φορά). Το εκπληκτικό είναι ότι ως moderator οδηγήσε εκτός θέματος γιατί απαντάς γενικά και όχι για AP & VC. Αυτά που γράφεις δεν τα γνωρίζω. Είναι πολύ σημαντικά και θα μπορούσες να αναπτύξεις σχετική αρθρογραφία. Στη σχετική ενότητα γιατί έχετε μόνον ένα άρθρο και όλη η πληροφορία προσφέρεται μέσω του Forum? Εκεί δεν μπορούν να γράψουν οι τεχνίτες ωρολογοποιοί?

Ο τρόπος μου είναι πολύ προκλητικός. Η πρόκληση δεν είναι κακή. Αντιδρας και βελτιώνεσαι. Όσοι διάβάσουν το θέμα θα βαρεθούν με τις πρώτες 40 απόψεις αλλά θα βρουν κάτι ενδιαφέρον στις τελευταίες! Αυτό δεν το γράφω για να θίξω τα παιδιά που έγραψαν. Η ενότητα λέγεται διαξιφισμοί έτσι και αλλιώς. Το θέμα όμως σηκώνει σοβαρή κουβέντα γιατι αυτοί που κλαίνε τα λεφτά τους με αγορές ακριβών μοντέλων δεν είναι ένας και δύο. Εγώ δεν μπορώ να γράψω περισσότερα. Εκείνοι θα μπορούσαν αν το forum είχε σχετική ενότητα (ίσως σε συνεργασία με το INKA…).

Πάμε στους χαρακτηρισμούς.
Επίπεδο χαμηλό: Μπορείς να πάρεις θέση επισήμως ως moderator και να χαρακτηρίσεις το επίπεδο του forum? Τι είδους εξήγηση θέλεις από εμένα?
Δογματικές απόψεις: ¶νοιξε λεξικό...
Απαράδεκτα τα greeklish: Συμφωνείς και εσύ (ο Rambis φυσικά δικαιολογείται)
Υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός μου που δεν καταλαβαίνεις?

Συγνώμη να ζητήσω από ποιον? Έθιξα κάποιον προσωπικά? Αυτό που πείραξε εσένα και κάποιους άλλους είναι η χρήση της λέξης μαγκιά. Η χρήση της συγκεκριμένης λέξης μπορεί να είναι άστοχη αλλά δεν περνάει απαρατήρητη. Ο λόγος για τον οποίο ασχολήθηκα τα τελευταία χρόνια με τα ρολόγια είναι γιατί μπούχτισα με τη «μαγκιά» των ανθρώπων της αγοράς. Στην Ελλάδα τελευταία αναπτύσεται μία αγορά καταναλωτών οι οποίοι είναι πιο ενημερωμένοι από την πλειοψηφία των επαγγελματιών και απαιτούν βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα.

Αγαπητοί Megalos & trevolet,

Συμφωνώ μαζί σας αλλά συνεχίζει να μην μου αρκεί το επίπεδο. Θέλετε ένα forum και καλό στην Έλλαδα ή 10 μικρά στα οποία θα βαριoύνται να μπαίνουν και οι administrators. Είμαι καταναλωτής και θέλω forum το οπόιο θα ασκεί έλεγχο στην αγορά. Forum που θα το γνωρίζουν οι καταστηματάρχες και θα αποσύρουν από τη βιτρίνα τους τα ελατωματικά και τα μεταχειρισμένα. Forum που θα το γνωρίζουν οι τεχνίτες και θα σταματήσουν να κάνουν μισές δουλειές. Και επειδή γνωρίζω αρκετά από ιστοχώρους, μην μου πείτε ότι αυτά τα πράγματα κοστίζουν ή δεν γίνονται στην Ελλάδα γιατί τι θα πουν οι αντιπρόσωποι και το όλο σύστημα. Μέχρι σήμερα έχω αγοράσει περίπου 10 ρολόγια από το Internet και στο τέλος αποφάσισα να κάνω σχετικό site εγώ ο ίδιος. Όχι δεν θα έχει forum…

Ζητώ συγνώμη από τους χρήστες για το άσχετο του θέματος, αλλά το φαινόμενο να προκαλείται σε προσωπικό επίπεδο χρήστης μέλος από moderator είναι επεικώς απαράδεκτο, αντιδεοοντολικό και έξω από κάθε διεθνή πρακτική γύρω από τη λειτουργία ενός forum.