Αποστολέας Θέμα: tissot prs 516 automatic ή quartz?  (Αναγνώστηκε 9280 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος κιτρινο υποβρυχιο

• Just Registered
    • Προφίλ
tissot prs 516 automatic ή quartz?
« στις: Σεπτέμβριος 10, 2011, 08:24:38 πμ »
χαιρετω ολους τους συμφορουμιτες!
αποφασισα να κανω ενα δωρο στον εαυτο μου, λογω του επικειμενου γαμου μου. φυσικα ενα ρολοι! τo seiko chronograph που με συντροφευει τοσα χρονια επι 24ώρου καθε μερα, ειναι το αξεσουαρ που δεν αποχωριζομαι ποτε. εχω πολυ ιδιαιτερη σχεση με το ρολοι μου και γιάυτο η αγορα νεου με απασχολησε σοβαρα. μετα απο μερες ψαξιματος στο διαδικτυο κατεληξα σε δυο επιλογες
http://www.tissot.ch/?mod_collections/action_getsubfamilies/colid_0002/famid_0012/refid_VDA0NF80MTdfMjdfMDUxXzAw
http://www.tissot.ch/?mod_collections/action_getsubfamilies/colid_0002/famid_0033/refid_VDA0NF80MzBfMjZfMDUxXzAw
και τα δυο σε silver με μπρασελε.
τοτε ειναι που ανακαληψα το φορουμ και οι αποψεις εδω περι αυτοματων και μηχανικων ρολογιων, μπορω να πω οτι με επηρεασαν. θελω την αποψη σας!!! ευχαριστω εκ των προτερων, για την ηδη μεγαλη βοηθεια μεσω των αποψεων που διαβασα σαν επισκεπτης.

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: tissot prs 516 automatic ή quartz?
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 10, 2011, 09:06:54 πμ »
Καλωσηρθες Villareal,ετσι λεγεται το κιτρινο υποβρυχιο στα ισπανικα λογο της ποδοσφαιρικης ομαδας :D
Για μενα προτιμησε το αυτοματο,μπορει να μην ειναι χρονογραφος και να χανεις αυτη την ιδιοτητα σε σχεση με το αλλο,αλλα το θεωρω πιο αξιολογο και πιο value for money.Ενω και το μεγαλωμα της κασας ειναι στα θετικα του ;)
Φιλικα
Ser

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 10, 2011, 09:17:46 πμ »
Φίλε μου, αμφιβάλλω αν θα βρεθεί εδώ μέσα κάποιος που θα σου πει να πάρεις το quartz.... ;D

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 10, 2011, 09:24:49 πμ »
2 αυτόματα prs 516 (ένα μαύρο και ένα ασημί) πήρα πριν ένα χρόνο στους 2 κουμπάρους μας σαν δώρο για το γάμο. Τα έχουν καταχαρεί και οι δύο! :) Μιλάω για το απλό, όχι τον χρονογράφο.

Εννοείται να πάρεις το αυτόματο! Άλλη αίσθηση! Μόνο και μόνο που θα του "δίνεις ζωή" εσύ ενώ  θα  βλέπεις και τον δευτερολεπτοδείκτη να ρέει ομαλά πάνω στο καντραν αντί να κάνει κουτσό, θα σε ανταμοίψει! 

We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος assassin88

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 10, 2011, 11:11:57 πμ »
Φίλε μου, αμφιβάλλω αν θα βρεθεί εδώ μέσα κάποιος που θα σου πει να πάρεις το quartz.... ;D
Κι όμως...θα βρεθεί!! ;D

Αν σώνει και καλά θέλεις να πάρεις ένα από αυτά τα δύο,τότε για μένα,λόγω εμφάνισης,πάρε τον χρονογράφο κι ας είναι και quartz...το αυτόματο αν και έχει μεγαλύτερη ωρολογιακή αξία από το quartz,μου φαίνεται λίγο...casual για...γάμο ;)

Παρόλα αυτά ότι και να πούμε εμείς,εσύ είσαι αυτός που αποφασίζει...φόρα τα και τα δύο και δες πιο σου αρέσει περισσότερο...

ΥΓ:Συμφορουμίτες μην με βαράτε,μια γνώμη κατέθεσα :D :D

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 10, 2011, 11:25:43 πμ »
οντως κι εγω προς το αυτοματο κλεινω (ειπαμε... εχω επηρεαστει!!!), αν και δεν το εχω δοκιμασει ακομα. στα μαγαζια που πηγα (πειραιας) ειχαν μονο το quartz. ομως ευχαριστη εκληξη ηταν η τιμη. σε ολα τα (ελληνικα) site που μπηκα η τιμη του automatic ηταν η ιδια. πηγα λοιπον προετοιμασμενος στα μαγαζια να ακουσω αυτη την τιμη συν 10-20% (λογω καταστηματος). κι ομως ενας ευγενεστατος υπαλληλος μου ειπε οτι θα μου το φερει απο βδομαδα κι εδωσε ακριβως την ιδια με το internet τιμη (μαλιστα μου ειπε οτι μπορει να κανει και κατι καλυτερο ακομα!) ειμαι ιδεολογικα αντιθετος στις αγορες μεσω internet, αλλα δεν ανεχομαι να υπερχρεονομαι απο κανενα καταστημα περα καθε λογικης. ανταμοιβω ομως με τις αγορες μου, τους καλους και εξυπηρετικους πωλητες.

παντως assassin, ο γαμος θα ειναι λιγο... casual, οποτε δε με πτοει αυτο! ο γαμος εξαλλου ειναι η αφορμη... (ελα, αφου ολοι το καταλαβαινετε!)

Αποσυνδεδεμένος Harry 22

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 10, 2011, 11:41:33 πμ »
Πέρασα σήμερα το πρωί από κεντρικό κατάστημα της Καλλιθέας και το είδα Live το αυτόματο με μαύρο καντράν.
Χορταστικό(στα 42mm) και φαίνεται μεγαλύτερο από ότι φαίνεται στις φωτό.Η ποιότητα και φινίρισμα είναι στα γνωστά πλαίσια της Tissot(δηλαδή,κατά την άποψή μου έχει φινίρισμα ακριβότερης μάρκας παρ'ότι είναι προσιτό στην τιμή),και στέκεται ωραία στο χέρι.
Συστήνω το αυτόματο και εγώ ;)

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 10, 2011, 04:12:58 μμ »
οντως κι εγω προς το αυτοματο κλεινω (ειπαμε... εχω επηρεαστει!!!), αν και δεν το εχω δοκιμασει ακομα. στα μαγαζια που πηγα (πειραιας) ειχαν μονο το quartz. ομως ευχαριστη εκληξη ηταν η τιμη. σε ολα τα (ελληνικα) site που μπηκα η τιμη του automatic ηταν η ιδια. πηγα λοιπον προετοιμασμενος στα μαγαζια να ακουσω αυτη την τιμη συν 10-20% (λογω καταστηματος). κι ομως ενας ευγενεστατος υπαλληλος μου ειπε οτι θα μου το φερει απο βδομαδα κι εδωσε ακριβως την ιδια με το internet τιμη (μαλιστα μου ειπε οτι μπορει να κανει και κατι καλυτερο ακομα!) ειμαι ιδεολογικα αντιθετος στις αγορες μεσω internet, αλλα δεν ανεχομαι να υπερχρεονομαι απο κανενα καταστημα περα καθε λογικης. ανταμοιβω ομως με τις αγορες μου, τους καλους και εξυπηρετικους πωλητες.

παντως assassin, ο γαμος θα ειναι λιγο... casual, οποτε δε με πτοει αυτο! ο γαμος εξαλλου ειναι η αφορμη... (ελα, αφου ολοι το καταλαβαινετε!)

Όσον αφορά τη τιμή, να ξέρεις ότι στην τιμή λιανικής (αυτή που γράφει στο καρτελάκι) μπορείς να πετύχεις έκπτωση 25+%. Αξίωσέ το αν πληρώνεις μετρητά. Ό,τι λιγότερο είναι απαράδεκτο.... ;)

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 11, 2011, 10:52:21 πμ »
Κι όμως...θα βρεθεί!! ;D

Αν σώνει και καλά θέλεις να πάρεις ένα από αυτά τα δύο,τότε για μένα,λόγω εμφάνισης,πάρε τον χρονογράφο κι ας είναι και quartz...το αυτόματο αν και έχει μεγαλύτερη ωρολογιακή αξία από το quartz,μου φαίνεται λίγο...casual για...γάμο ;)

Παρόλα αυτά ότι και να πούμε εμείς,εσύ είσαι αυτός που αποφασίζει...φόρα τα και τα δύο και δες πιο σου αρέσει περισσότερο...

ΥΓ:Συμφορουμίτες μην με βαράτε,μια γνώμη κατέθεσα :D :D
Tο prs 516 βγαινει σε αυτοματο χρονογραφο με 7750 valljoux μηχανη http://www.oroloi.gr/product_info.php?manufacturers_id=98&products_id=14862 ,βεβαια σε τιμη ξεφευγεις λιγο[1180] αλλα σκεψου και τι παιρνεις? Πιστευω πως αξιζει τον κοπο,μαζεψε χρηματα και παρτο,με μια καλη εκπτωση θα σου στοιχισει γυρω στα 800-850 ευρω,σκεψου οτι θα ειναι το δωρο στον εαυτο σου για το γαμο.Επισης κατι ενναλακτικο που μπορεις να παρεις ειναι και αυτο http://www.oroloi.gr/product_info.php?manufacturers_id=98&products_id=16173 `η αυτο http://www.e-oro.gr/index.php?target=products&product_id=35746, βεβαια να ξερεις πως αυτα τα tissot φορανε τον C01.211 μηχανισμο ο οποιος ειναι ο φτηνος πλαστικος ΕΤΑ που φορανε ακομα και τα swatch,αλλα ειναι πιο κοντα πιστευω στο οριο χρηματων σου.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 11, 2011, 11:02:45 πμ από chris5 »
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 11, 2011, 08:29:36 μμ »
Tο prs 516 βγαινει σε αυτοματο χρονογραφο με 7750 valljoux μηχανη http://www.oroloi.gr/product_info.php?manufacturers_id=98&products_id=14862 ,βεβαια σε τιμη ξεφευγεις λιγο[1180] αλλα σκεψου και τι παιρνεις? Πιστευω πως αξιζει τον κοπο,μαζεψε χρηματα και παρτο,με μια καλη εκπτωση θα σου στοιχισει γυρω στα 800-850 ευρω,σκεψου οτι θα ειναι το δωρο στον εαυτο σου για το γαμο.Επισης κατι ενναλακτικο που μπορεις να παρεις ειναι και αυτο http://www.oroloi.gr/product_info.php?manufacturers_id=98&products_id=16173 `η αυτο http://www.e-oro.gr/index.php?target=products&product_id=35746, βεβαια να ξερεις πως αυτα τα tissot φορανε τον C01.211 μηχανισμο ο οποιος ειναι ο φτηνος πλαστικος ΕΤΑ που φορανε ακομα και τα swatch,αλλα ειναι πιο κοντα πιστευω στο οριο χρηματων σου.

οντως το 516 με το χρονογραφο ειναι πολυ ωραιο, αλλα... απελπιστικα εκτος budget, ακομα και για δωρο γαμου! :(
 οι εναλλακτικες σου επιλογες ειναι επισης καλες. τι διαφορα εχει ο μηχανισμος 2836-2 απο τον C01.211?
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 11, 2011, 08:48:22 μμ από κιτρινο υποβρυχιο »

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 11, 2011, 10:25:03 μμ »
οντως το 516 με το χρονογραφο ειναι πολυ ωραιο, αλλα... απελπιστικα εκτος budget, ακομα και για δωρο γαμου! :(
 οι εναλλακτικες σου επιλογες ειναι επισης καλες. τι διαφορα εχει ο μηχανισμος 2836-2 απο τον C01.211?
o 2836-2 einai gia aplo roloi poly kalos mixaniismos, stoys xronografous sinithizetai na xrisimopoieitai o Valljoux 7750-54 'h h parallagi toy gia kases ano ton 45mm,o A07.211.Einai enas mixanismos dokimasmenos kai axiopistos, oxi oti o C01.211 tha sou vgalei provlimata alla to oti ton forane kai ta swatch ton 250 eyro xenizei arketo kosmo.Ego sti thesi sou tha eperna to aplo prs 516 aytomato,to proto pou paratheses me 440 eyro arxiki timi.(mou exei xalasei to laptop kai grafo meso ps3,den ksero pos mpainoyn ta ellinika,sigxoreiste me)
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 14, 2011, 08:35:31 πμ »
σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες. ηταν πολυ χρησιμες. παρηγγειλα το 516 automatic και το παραλαμβανω την παρασκευη! :D

Αποσυνδεδεμένος asxetos?

• 38mm case
  • οι 2 ροδες οδηγουν την ψυχη...
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 14, 2011, 10:01:49 πμ »
μεγεια σου φιλε μου!!!ωραια επιλογη :)
αναμενουμε φωτος οταν με το καλο το παραλαβεις
φιλικα,χρηστος
εγω με μηχανακια και μουσικη ασχολουμαι...αλλα με εσας εδω θα αποκτησω και αλλο φετιχ....

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 14, 2011, 04:07:24 μμ »
Aυτη ηταν η πιο σοφη επιλογη, με γεια και καλοφορετο και η ωρα η καλη,ελπιζω να σε βοηθησα για την επιλογη σου,φιλε μου.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 14, 2011, 05:13:34 μμ »
Aυτη ηταν η πιο σοφη επιλογη, με γεια και καλοφορετο και η ωρα η καλη,ελπιζω να σε βοηθησα για την επιλογη σου,φιλε μου.
ευχαριστω πολυ chris, για τις συμβουλες και τις ευχες! φωτο μολις το παραλαβω.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 19, 2011, 08:17:30 πμ »
οριστε και η φωτο!
...απλα δε χορταινω να το κοιταω!!!  :D

Uploaded with ImageShack.us
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 19, 2011, 09:24:37 πμ από κιτρινο υποβρυχιο »

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 19, 2011, 09:33:40 πμ »
Kαλοφορετο να το χαρεις με υγεια ;)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 19, 2011, 11:30:50 πμ »