Αποστολέας Θέμα: hamilton khaki officer automatic..  (Αναγνώστηκε 8089 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
hamilton khaki officer automatic..
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2011, 11:35:35 μμ »
Μετά από μια βδομάδα συμβίωσης με το hamilton khaki officer ήρθε η ώρα να κάνω το πρώτο μου review (ας υπάρξει λοιπόν επιείκια για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ;))..

Πρώτα μια κουβέντα για τη συσκευασία..
Το κουτί της hamilton,μάυρο,ξύλινο,κλασσικό με δερμάτινη επένδυδη μέσα..

Και πηγαίνοντας στο ρολόι..
Ξεκινώντας από την κάσα,44mm πλατιά και 12mm ψηλή.Για τον καρπό μου (17+cm) μπορώ να πω ιδανικό μέγεθος.Με ζαφείρι κρύσταλλο μπροστά και open back καπάκι για να μπορείς να χαζέψεις το μηχανισμό (μιας και είναι το πρώτο μου μη-quartz ρολόι το ευχαριστιέμαι σαν μικρό παιδί).Με 22mm απόσταση από λοβό σε λοβό,μπορεί να βρεθεί εύκολα λουράκι για να αντικαταστήσει το μπρασελέ και να μεταμορφώσει το ρολόι.

Το καντράν είναι μαύρο, λιτό, καθαρό και ευανάγνωστο.Με μεγάλους αραβικούς αριθμούς πάνω από τους οποίους υπάρχει ή ένδειξη των λεπτών που αντιπροσωπεύει ενώ υπάρχει και ένας μικρότερος εσωτερικός κύκλος με τις ώρες σε 24ωρο (θυμίζει λίγο στρατιωτικού τύπου ρολόγια).Ωστόσο οι δεύτερες αυτές ενδείξεις δεν επηρεάζουν καθόλου την ευαναγνωστότητα της ώρας λόγω του μεγέθους των βασικών αριθμών με αποτέλεσμα με μια γρήγορη ματιά να "μένει" στο μάτι σου η ώρα.Η ημερομηνία αριστερά από το 3 ίσως λίγο πιο μικρή απ'όσο πιστεύω θα έπρεπε να ήταν, δεδομένου ότι παρόλης της καλής όρασης μου ( ;D) χρειάζεται να εστιάσεις για να τη δεις.Οι δείκτες κλασσικοί της hamilton με το αιχμηρό άκρο,πολύ πρακτικοί τόσο για τη αναγνωση όσο και για τη ρύθμιση της ώρας.Και για μια αλλαγή από το μαύρο-άσπρο,ένα κόκκινο στοιχείο στην μύτη του δευτερολεπτοδείκτη και στη άκρη του καντράν μεταξύ 10-12,του δίνει μια διαφορετική πινελιά.Από λέξεις,λίγες και ουσιαστικές..
HAMILTON,KHAKI AUTOMATIC και φυσικά SWISS MADE στο 6..
Το lume είναι δυνατό αλλά όχι με μεγάλη διάρκεια το οποίο είναι και ένα μείον του.

Η κορώνα μεγάλη,κουμπωτή με το "H" να προεξέχει στην εξωτερική επιφάνεια της..Στην πρώτη σκάλα ρυθμίζεις την ημερομηνία και στη δεύτερη την ώρα με το δευτερολεπτοδείκτη να σταματάει όταν ρυθμίζεις την ώρα (hacking αν το αναφέρω σωστά).Επίσης υπάρχει δυνατότητα κουρδίσματος από την κορώνα.

Το μπρασελέ είναι από ανοξείδωτο ατσάλι και δίνει αίσθηση προσεγμένου και στιβαρού κομματιού.Το κούμπωμα είναι με αυτάκια και τρυπούλες για μικρορυθμίσεις ώστε να έρθει ακριβώς στα μέτρα του ατόμου που το φορά.Πάνω στο κούμπωμα φυσικά σκαλιστό το "HAΜILTOΝ".Το ωραίο στοιχείο του είναι ότι είναι βουρτσισμένο στο κέντρο και γυαλισμένο στα πλάγια που δένει απίστευτα με τη βουρτσισμένη κάσα..

Μηχανισμός τώρα,ο πολύ γνωστός σε όλους eta 2824,οπότε δεν θα επιμείνω ιδιαίτερα.Απλά να αναφέρω το 48ωρο που το μέτρησα (καθώς δεν το φορούσα όλη τη βδομάδα)είναι μπροστά 7-8 sec,δηλαδή κάτι λιγότερο από +4 sec τη μέρα.Προσωπικά αν παραμείνει σε τέτοια επίπεδα δεν με νοιάζει καθόλου καθώς ξεπέρασα αυτό το θέμα της ακρίβειας από τη στιγμή που γνώρισα τα μηχανικά ρολόγια..Power reserve γύρω στις 40 ώρες.

Η υδατοστεγανότητα που δίνει η hamilton είναι 100m/330ft αλλά με μη βιδωτή κορώνα προσωπικά δεν θα το βουτούσα,εξάλλου όπως λέει και το όνομα του (officer), δεν προορίζεται για τέτοια χρήση.

Κλείνοντας να αναφέρω ότι αυτό όσο και το αντίστοιχο κουρδιστό είναι ρολόγια που αδικούνται πολύ στις φώτος αφού είναι πολύ πιο όμορφα από κοντά οπότε για όσους ψάχνουν ένα ρολόι κάτω από 500 ευρώ να φοριέται σε όλες τις περιστάσεις από το πρωί ως το βράδυ,τα προτείνω και τα δύο χωρίς δεύτερη σκέψη..

Υ.Γ.Συγγνώμη που χρησιμοποίησα φώτος από το νετ αλλά ή δεν το έχω στη φωτογραφία ή η απλή ψηφιακή φωτογραφική που έχω δεν προσφέρεται καθόλου.. ???

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
Απ: hamilton khaki officer automatic..
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 09, 2011, 12:17:18 πμ »
Πανέμορφο ρολόι! Καλορίζικο!
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 09, 2011, 01:25:00 πμ »
Kαι πάλι καλορίζικο, να το χαίρεσαι. Θα συμφωνήσω ότι το δικό σου και το αντίστοιχο κουρδιστό είναι πραγματικά εξαιρετικές περιπτώσεις στην τιμή που προσφέρονται. Σου προτείνω να παίξεις με λουράκια, από nato μέχρι δερμάτινα σε διάφορα χρώματα, το ρολόι ενδείκνυται. Ευχαριστούμε για το review!

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 09, 2011, 01:44:09 πμ »
Στον κατάλογο της HAMILTON, δεν βλέπω το κουρδιστό. Μήπως δεν είναι διαθέσιμο πλέον; (Δε θυμάμαι αν έχω ξαναρωτήσει)
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 09, 2011, 01:48:30 πμ »

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 09, 2011, 02:11:06 πμ »
Ευχαριστώ, ήθελε περισσότερο ψάξιμο...

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 09, 2011, 08:59:56 πμ »
Να το χαιρεσαι και παλι Μανο.
Σου ευχομαι γρηγορα να μας παραθεσεις και το 2ο,3ο...κλπ μηχανικα σου ρολογια!
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος sunsea

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 09, 2011, 11:05:13 πμ »
Καλοριζικο !
Για την παρουσιαση,  =D>
"Ho attraversato oceani,eplorato i continenti e conquistato le
 altitudini...
 alla ricerca del mio "Tempo"  ''Διεσχισα τους ωκεανους,εξερευνησα τις ηπειρους και κατεκτησα   τα υψη...  προς αναζητηση του ''Χρονου" μου       Vivere veramente,non puramente trascorrere i giorni.

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 09, 2011, 12:04:18 μμ »
Καλορίζικο και καλοφόρετο! Πολύ καλή και όμορφη επιλογή, να το χαρείς! ;)

Συνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 09, 2011, 01:33:13 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ όλους.Αν βρω μια καλή φωτογραφική θα προσθέσω και δικές μου.Δυστυχώς μια olympus μ600 (την είχα αγοράσει πριν 7 χρόνια) δεν προφέρεται για τέτοιες φώτογραφίες..

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 09, 2011, 02:04:41 μμ »
Καλοφορετο και παλι να το χαιρεσαι και μπραβο για το review ;)

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 09, 2011, 07:12:40 μμ »
Ωραίος ο γιατρός.

Αποσυνδεδεμένος assassin88

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 10, 2011, 03:17:02 πμ »