Μιας και το ανέφερες, φίλε μου, θα σου αναφέρω το σκεπτικό μου και τον προβληματισμό μου μπας και τελικά βγάλω καμιά άκρη. Μετά από αρκετά ρολόγια πολύ κοινά μπήκα κάποια στιγμή στο τρυπάκι των καλών ρολογιών το 2005 με ένα seamaster aqua terra quartz 36άρι, επηρεασμένος από το ρολόι πλάι στο όποίο μεγάλωσα, που ήταν του πατέρα μου το πρώτο de ville της omega, του 1965 αν δεν κάνω λάθος (αυτόματο, που έγραφε semaster deville και το οποίο δουλεύει απροβλημάτιστα ακόμα). Στην πορεία κατάλαβα πως στο χέρι μου και στο γούστο μου ταίριαζε κάτι μεγαλύτερο, οπότε το 2008 πήρα το longines hydroconquest chronograph quartz 41άρι το οποίο έδεσε πάνω μου γάντι. Διαβάζοντας και ψάχνοντας όμως αποφάσισα κάποια στιγμή να καταλήξω σε αυτόματο ελβετικό... και ποια καλύτερη στιγμή από τον Οκτώβρη που θα κλείσω τα 40 (λέτε να με έπιασε αυτό που λένε middle age crisis;

).
Φυσικά θαυμάζω ακριβότερα ρολόγια (βλ. planet ocean, seamaster 300m chonograph) αλλά είμαι αποφασισμένος να αγγίζω μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι μου ώστε να κάνω την αγορά απόλαυση κι όχι βραχνά. Ποια πιο έντιμη λύση από τη Longines με τόσα χρόνια ιστορία στην πλάτη της, με εμπειρία, χαμηλή τιμολογιακή πολιτική και αυτόματους ελβετικούς μηχανισμούς
Ξεκίνησα με το σκεπτικό να πάρω το hydroconquest με τους χρονογράφους, το οποίο λατρεύω γιατί πιστεύω πως εμφανισιακά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ρολόγια πολλαπλάσιας τιμής, μόλις το όμως φόρεσα μου φάνηκε λίγο μικρό ενώ δεν είναι. Ξέρω πως με επηρεάζουν οι θέσεις των χρονογράφων σε σχέση με του μπαταρίας που είναι πιο έντονοι και απλωμένοι πάνω στο καντράν.
Στη συνέχει είδα το Legend Diver, καταπληκτικό ρολόι που φοριέται παντού, το απέρριψα όμως γιατί δεν μπορώ να ζω με το άγχος του λουριού. Πολλοί θα με βρίσουν εδω, δεν μπορώ όμως βρε αδερφε, ούτε και να το σκοτώσω βάζοντας του no name μπρασελέ.
Παίζει πάντα το Hydroconquest χωρίς χρονογράφους.
Και πηγαίνοντας χθες να πάρω τιμές γι' αυτά όπως και για το Admiral με τους χρονογράφους, δεν το είχε και μου είπε να βάλω το gmt για να δω το μέγεθος και το ύφος στο χερι μου... κι εκεί μπήκε ο προβληματισμός που ανέφερα στην αρχή. Όσον αφορά το φίλο μουδεν απέρριψε τη Longines, κάθε άλλο, με σπρώχνει στο hydroconquest, απλά έχοντάς το δει από φωτογραφίες το θεώρησε κιτς.
Μη μου πεις τι το θες το hydroconquest το αυτόματο αφού έχεις το quartz γιατί είμαι τύπος που θεωρεί το ρολόι ως το μόνο πλέον σοβαρό ανδρικό αξεσουάρ, συνεπώς μου αρέσει να φοράω μόνο ένα το οποίο θα τ απολαμβάνω και θα με χαρακτηρίζει κατά κάποιο τρόπο. Αυτό σημαίνει πως θα σπρώξω τα άλλα δυο, χωρίς άγχος, με την πρώτη ευκαιρία, ακόμα και μετά την αγορά.
Αυτά... Σας κούρασα.. Sorry...