Αποστολέας Θέμα: Hamilton ή Steinhart ;  (Αναγνώστηκε 1818 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος babis2

• Just Registered
    • Προφίλ
Hamilton ή Steinhart ;
« στις: Αύγουστος 20, 2011, 12:37:30 μμ »
Καλησπέρα ..
Είμαι νέος στο forum και ήρθε η ώρα να επιλέξω ρολόι για καθημερινή χρήση ..
Θα ήθελα τη γνώμη σας, σχετικά με την επιλογή ενός εκ των δύο που έχω καταλήξει:

http://www.steinhartwatches.de/en/NavB-Uhr-II-vintage-TITANIUM,441.html
κ
http://www.hamiltonwatch.com/en/gents/khaki/field/officer-auto/H70655733

Το Hamilton είναι αυτό με το beige λουράκι και τα sec στο 6.
Αρχικά μου αρέσουν κ τα 2 αρκετά. Στην τιμή βρίσκω το 2ο κοντά στην τιμή του 1ου.
Το Hamilton το έχω δοκιμάσει και μου άρεσε πολύ η αίσθηση που σου δίνει το λουράκι του. Σίγουρα θα κοιτάξω και για ένα ουδέτερο, μαύρο λουράκι όμως.
Σχετικά με την αδιαβροχοποίηση των 2 ? Η Steinhart αναφέρει πως έχει μικρή ανοχή σε νερό. Ισχύει και πρακτικά αυτό ?
Τι θα αγοράζατε ? Είμαι σε τρομερό δέιλημα. Να σημειώσω πως το service δε με αγγίζει όσον αφορά την απουσία στη χώρα μας :P

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: Hamilton ή Steinhart ;
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 20, 2011, 03:29:33 μμ »
Kαλως ήλθες, καλά ποστ! :)
Εγώ θα έπαιρνα το Χάμιλτον, παρόλο που ως κάτοχος και των δύο εταιρειών δεν έχω να πω κάτι κακό για καμμία από τις δύο.
Γιατί? Επειδή το Χάμιλτον έχει ημερομηνία, 100μ. στεγανότητα, αντιπροσωπεία και σέρβις στην Ελλάδα και επομένως το δοκιμάζεις στο χέρι σου, και τέλος όπως και να το κάνουμε γιατί είναι μια πολύ γνωστή εταιρεία που ανήκει σε ένα από τα μεγαλύτερα γκρουπ ρολογιών.
Και μου αρέσει και περισσότερο με τα δευτερόλεπτα στο "6". ;D

Το Σταϊνχαρτ, πέρα από το όμορφο vintage ντιζάϊν και την, για μένα, καλή τους ποιότητα (κάποιοι άλλοι δεν θα συμφωνούσαν...), τα υπόλοιπα δεν τα έχει, ουτε καν 30μ. στεγανότητας.
Θα μου πεις πιλότος είναι, τι τη θέλει? Ναι, αλλά όχι κι έτσι...! :-\

Επομένως, αφού έχεις δοκιμάσει το Χάμιλτον, σου κάθεται καλά και σου αρέσει, και η τιμή είναι παραπλήσια.....
Hamilton Khaki Field Officer auto  ;)

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 20, 2011, 05:59:42 μμ »
Κι εγώ σκέφτομαι το αντίστοιχο Hamilton, για Military. Πολύ καλή επιλογή και value for money.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 20, 2011, 06:40:52 μμ »
Εγώ πάλι σκέφτομαι το ίδιο σε κουρδιστό και 44mm (Mechanical Officer) ;D. Μου το είχε προτίνει ο Γιαννης και όταν το είδα από κοντα εντυπωσιάστηκα...
Πραγματικά ωραία η αίσθηση του κουρδιστού 

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 21, 2011, 12:00:39 πμ »
Συμφωνώ ggeo, αλλά δεν το είδα στον κατάλογο της ΗAMILTOΝ και για μια στιγμή , μου έδωσε την αίσθηση ότι ίσως να μην παράγεται.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!