Θα ήθελα πάντως να πώ ότι είναι πάντα ένα ρίσκο η αγορά ενός Vintage ρολογιού όπως και κάθε Vintage αντικειμένου
Από την άποψη ότι το αντικείμενο αυτό έχει δουλέψει αρκετά χρόνια και κανείς έστω και με μία φωτο με μεγάλη ανάλυση δεν μπορεί από την αρχή να καταλάβει την φθορά τών επι μέρους μερών
Αυτη η φθορά στό τέλος καταλήγει να είναι αιτία κακής χρονομετρίας και διαφόρων άλλων επι μέρους προβλημάτων
Εάν το Vintage ρολόι χρησιμοποιείται και σαν ρολόι για να βλέπει κανείς την ώρα τότε ο κάτοχός του θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένος με τα προβλήματα αυτα και σύμφωνος
Θα ήθελα να ξέρω εάν η εν λόγω κυρία είναι αυτής τής άποψης η όχι
Γιατί σε αντίθετη περίπτωση το ρολόι θα καταλήξει σε ένα συρτάρι σαν απλά ένα ενθύμιο
Μία αξιόλογη λύση θα ήταν τα διάφορα μαγαζιά τα οποία προσφέρουν Vintage old stock ρολόγια
Εκεί κανείς μπορεί να πάρει ένα παλαιό μέν ρολόι αλλά καινούργιο
Σε αυτή τη περίπτωση ίσως και να χρειαστεί ένα service 'λάδωμα' μετα από τόσα χρόνια ακινησίας αλλά το αποτέλεσμα θα είναι τελέιως διαφορετικό
Nikosp ευχαριστώ για την συμμετοχή.
Το έχω σκεφτεί και εγώ το συγκεκριμένο πρόβλημα. Εφόσον το ρολόι χρειαζεται ρύθμιση συχνότερα απο 1 φορά την βδομάδα (καλύτερα θα ήταν στο 10ημερο) δηλ έχει χάσει πάνω 3-4 λεπτά μάλλον δεν θα το ευχαριστηθεί το δώρο, πιστεύω.
Να πω δύο λόγια για την κυρία. Έχει 3 ρολόγια στην κατοχή της, κανένα δεν είναι fashion. Το ένα είναι vintage longines (συντηρημένο) του πατέρα της το οποίο πάει πολύ καλά απο ακρίβεια, 1 μηχανικό seiko diver και ενα χρονογράφο quarz tissot. Ο πατέρας της έχει μία σχετική αγάπη για τα ρολόγια και από εκει το κόλλησε και αυτή.
Τώρα άν της κάνω δώρο ένα vintage, το οποίο μπορώ με ασφάλεια να αποφασίσω ότι θα της αρέσει το σχέδιο, αλλά στο διήμερο χάνει λεπτά τότε μαλλον πιέζω την τύχη μου, και το ρολόι θα πάει στο συρτάρι.
Αν ρωτήσω τον πωλητή να μου δώσει στοιχεία για την ακρίβεια του ρολογιού, θα πάρω απάντηση ή θεωρείται ταμπού η ερώτηση. Μέχρι τώρα το μόνο που είδα σε αγγελίες είναι το "keeps good time".
Ποια είναι τα πλαίσια του good time. Δευτερόλεπτα/μέρα .... λεπτά/μέρα..... λεπτά/διήμερο;;;
Ϊσως τελικά να πάρω το Stowa. Διλήματα, διλήματα, διλήματα.....

Μέχρι το ΣΒΚ θα το ψάξω λίγο ακόμα το θέμα.