Χαιρετώ με το νέο απόκτημα: SEIKO SNZG15K1, το οποία παρέλαβα προχτές από ebay!

Η αγορά έγινε από ebay.co.uk και συγκεκριμένα από το timewares, προς 105AUD, δηλαδή περίπου 82€ (δωρεάν μεταφορικά). Άριστος πωλητής, τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Ιστορικό παραγγελίας
5/7 παραγγελία
6/7 αποστολή με μήνυμα στο ebay ότι θα σταλεί χωρίς κουτιά/χαρτιά με τιμή 40€ για να μην υπάρξει θέμα με τελωνείο
12/7 παράδοση στο σπίτι σε άριστη κατάσταση, σε μια απλή θήκη γυαλιών μέσα σε μικρή κούτα.
Ως προς το ρολόι...
Πραγματικά, για τα λεφτά του είναι ΠΟΛΥ ρολόι!

Κατά τη γνώμη μου είναι ένα πολύ όμορφο sport ρολόι, χωρίς καθόλου σχεδιαστικές υπερβολές, το οποίο φοριέται άνετα όλη μέρα καθότι αρκετά ελαφρύ (περίπου 81g) και γενικότερα διακριτικό.
Το dial είναι μαύρο με λευκές ενδείξεις και ένδειξη ημέρας και ημερομηνίας στο "3" και εσωτερικά των 1-12, έχει τις αντίστοιχες 13-24hrs. Φυσικά, δε λείπει το luminance στις γραμμωτές ενδείξεις (εξωτερικά των 1-12), στους δείκτες ώρας, λεπτών καθώς και στην άκρη (μικρό τριγωνάκι ανάμεσα στο κόκκινο) του δευτερολεπτοδείκτη. (δυστυχώς η φωτογραφική μου δεν μπορεί να τραβήξει καλά σχετική φωτό, οπότε συγχωρέστε μου τη μακροσκελή περιγραφή)
Η ένδειξη ημέρας είναι διπλή. Η μία είναι με λατινικά γράμματα (I, II, III, IIII, V, VI, κουτάκι (??)) και η δεύτερη, MON, TUE, WED, THU, FRI, SAT, SUN .
Ενδιαφέρουσα παρατήρηση το IIII (Πέμπτη) αντί για το σωστό IV και η απουσία του VII για την κυριακή... όποιος γνωρίζει, ας με διαφωτίσει γιατί...

Επίσης, η ημερομηνία αλλάζει μεταξύ 23:00 και 00:10 ενώ η ημέρα μεταξύ 01:00 και 02:40 (ανάλογα την επιλογή για λατινικές ενδείξεις ή MON κλπ)

Η κάσα είναι Stainless-steel με Sandblast φινίρισμα (άρα, ματ) με εξαίρεση το σημείο της κάσας ανάμεσα στα lugs, όπου είναι γυαλιστερό.
Οι διαστάσεις της είναι:
Διάμετρος: 40,5mm χωρίς κορώνα, 43mm με κορώνα
Πάχος: 11,5mm
Ονομαστική υδατοστεγανότητα του ρολογιού είναι στα 100m/10 bar, αλλά προσωπικά δεν πρόκειται να το βουτήξω ποτέ και πουθενά.
Το τζάμι είναι τελείως επίπεδο, Scratch resistant hardlex crystal.
Η κορώνα (δεν είναι βιδωτή), στην πρώτη θέση ρυθμίζει την ένδειξη ημέρας (στροφή προς το "6") και την ένδειξη ημερομηνίας (στροφή προς το "12") και στην δεύτερη θέση (πιο δεξιά) ρυθμίζει την ώρα. Παρατήρηση ότι όταν το ρολόι είναι κουρδισμένο ο δευτερολεπτοδείκτης δεν σταματά να στρέφεται όταν τραβηχτεί η κορώνα τελείως έξω για να ρυθμιστεί η ώρα!
Το ρολόι είναι open-back, ώστε να φαίνεται ο μηχανισμός του 7S36B με τα 23 ρουμπίνια, ο οποίος δεν κουρδίζει από την κορώνα, αλλά μόνο με την κίνηση του χεριού.

Το λουράκι με το οποίο έρχεται είναι μαύρο nylon (τί να βάλουν με 82€!?) με δερμάτινη ενίσχυση στο σημείο που βρίσκονται οι τρύπες. Γενικά έχει καλή αίσθηση, αλλά το καλοκαίρι είναι ζεστό και δεν μου δίνει την εντύπωση ότι θα αντέξει (καλά προφανώς το upgrade σε NATO/Zulu έχει δρομολογηθεί

)

Προσωπικά δεν μου αρέσει η stainless-steel μπούκλα του. Μου φαίνεται λίγο μεγάλη...